Nokian akun "kalibrointi" tms.

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja ppm, 2/10/02.

 1. p

  ppm

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/10/02
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Onkohan tuollaisen 5210 ja miksei 3330-nokian puhelimen akkua mahdollista "kalibroida" millään tavalla? Tarkoitan nyt siis akun tyhjäksi ajamista, ja uudelleen täyttämistä, olihan siinä seitsemän vuotta vanhassa eeriksoinissakin akun purkumahdollisuus. Kun ei tunnu noitten uusien nokioitten akku mitään kestävän.
  Ja kuuleman mukaan tämä on mahdollista, nyt vain herää kysymys, miten? Pikaisella Googletuksella en löytänyt mitään mainitsemisen arvoista.
   
 2. t

  topiz

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  657
  Tykkäykset:
  1
  Nykyinen Ni-Mh akkutekniikka on kehittynyt jo valmistajien mukaan niin pitkälle, ettei akkuja tarvitse purkaa. Ja 5210:ssa on sitten Li-Ion akku, jonka purkaminen vaikkapa lampulla saattaa tehdä akusta käyttökelvottoman.
   
 3. d

  dex

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  84
  Tykkäykset:
  0
  Valmistajien markkinointiosastojen mukaan siis. Käytännössä jos Nikkemetalliakkua lataa aina sen ollessa yli puolitäynnä se ei pidä siitä ja elinikä lyhenee.

  Liian helppoa: anna puhelimen olla päällä kunnes se sammuu ja lataa täyteen (kännykän näyttäessä täyttä akku on lähes täynnä mutta latausta jatketaan vielä joten kännykkää ei heti kannata ottaa irti laturista). Tätä tosin ei tarvitse tehdä edes kuukausittain nykyisellä akkutekniikalla mutta kyllä muutaman kuun välein tehtynä se kyllä helpottaa akun oloa.
   
 4. Mie

  Mie Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  14   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2235
  Tykkäykset:
  59
  Puhelinmalli:
  Google Pixel 3
  Tuon tyhjemmäksi ei ainakaan LiIon akkua (5210) kannata tyhjentää kuten ylläkin jo mainitaan... Itselläni meni yksi LiIon akku pilalle vanhassa puhelimessa olleen "purkusoftan" takia (muutama vuosi sitten) ja tuolloin opin ettei LiIon akkua todellakaan saa purkaa tyhjäksi saakka.

  Mitä noihin NiMH-akkuihin tulee niin ainakin itselläni ovat toimineet ihan hyvin kun antaa akun tyhjentyä suht tyhjäksi ennen uudelleenlatausta. Tosin oli minulla aikanaan Ericsson 237/337/388- autosarjakin jolla latasin puhelimia aina ajaessa... Tuollakin käytöllä yksi NiMH-akk kesti toimivana vuoden päivät ennen kuin piti ostaa uusi akku. Nykyinen akkutekniikka on (toivottavasti) jo tuosta ottanut askeleen eteenpäin.
   
 5. p

  ppm

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/10/02
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Mutta ainakin minulla kokemukset tuosta 5210:n Li-Ion akusta olleet täysin pascet. Puhelin on muutaman viikon vanha, puhetta päivässä tulee keskimäärin puolisen tuntia, joskus vähän enemmän. Akku kestää enimmillään kaksi päivää tuossa päivässä, eli aina saa olla lataamassa. Pitää joskus kokeilla tyhjäksi antaa mennä ja laittaa yöksi latautumaan, katsotaan rupeaako yhtään paremmin kestämään.

  Ja vielä sellainen asia, että kannattaako tuota raahata huoltoon softapäivitystä varten, onko helpotusta luvassa?
   
 6. d

  dex

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  84
  Tykkäykset:
  0
  Tuskin. Tuo mainittu akun purkaminen ja uudelleenlataaminen on suositeltavaa ainoastaan nikkelimetalli ja nikkelicadmiumakuilla (todella harvinainen nykyaikana).

  Litiumakusta jopa sanotaan ettei sitä olisi syytä päästää edes niin tyhjäksi että puhelin sammuu.
   
 7. p

  ppm

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/10/02
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Siinä on vain se ongelma, että se sammuu juuri silloin kun sitä tarvitsee... :). Puhelin lähtenee takuuhuoltoon, kai ne siellä jotain osaavat sanoa.
   

Jaa tämä viestiketju