Nokian Aasia-takuu Suomessa?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Jwalker, 20/2/05.

 1. Jwalker

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/2/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Moro.. enpä löytäny juuri tästä topiccia aikasemmin.

  Eli ajattelin ostaa 6600 täältä Malesiasta. Nokiallahan on ilmeisesti omat takuuehdot Asia-Pacific alueelle, mutta miten asia käytännössä menee? Jos vien puhelimen Suomessa huoltoon jos vaikka näyttö leviää niin päteekö se takuu? Onko Suomen lailla jotain sanottaavaa tähän? On se meinaan kumma jos Nokian kokosella firmalla ei oo kansainvälistä takuuta.. Koitin kysyä "kysy Nokialta" mutta ne nyt ei oo pariin viikkoon saanu vastausta aikaan :p Mut jos jollain on kokemuksia tai tietoo niin ois tosi jees...

  J
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Takuu ehdot menee sikäläisten ehtojen mukaan.
  Suomessa ei löydy sille maksajaa.
  Ei se tietenkään Suomenlainsäädännölle kuulu. Mutta täälläkin ensisijaisesti tuotevirheistä reklamoidaan myyjälle, ja myyjä valitsee tavan miten tuotevirhe korjataan.
  Ei välttämättä, jos mietit hetken.
  - luurit on massa tuotteita pienillä merginaaleilla.
  - Laitteissa voi olla paikallisia eroja.
  - Eri alueilla ja maissa tuotevastuu asiat ovat hyvinkin erinlaisia, samoin on voitu sopia kuka vastaa tuotevirheistä tai lakisääteinen vastuu kuuluu eri portaalle, jolloin massa tuotteille sillä on merkittävä merkitys.
  - Toinen asia ovat sitten jotkin premium tuotteet joille valmistajat ovat saattaneet tarjota laajempaa tuoteturvaa tai tuotteet joissa ei ole alueellisia eroja ja ovat liikkuvien ihmisten käytössä ja katteet ovat reilut.


  Rajotuksiin merkittävästi on toki vaikuttanut harmaa tuonti, jolloin tuotaan laitteita maista joista niitä voi ostaa syystä tai toisesta halvimmalla, usein tälläiseen (ei aina) on liittynnyt pientä vero säätöäkin, ja käyttöohjeiden luvatonta kopiointia jne.

  Joilloin noiden laitteiden halvmepi hinta on saattanut osittain johtua pienemistä jälkkimarkkinointi kuluista ja jotka on saatettu jyvittä aivan eri yksikön niskaan, kun sitten diileri pena tuo niittä kymmenentuhtta suomeen joista kaikki saattavat vaatia huoltoa ...
   

Jaa tämä viestiketju