Nokian ”tuore patentti” taittuvanäyttöisestä puhelimesta jo vuodelta 2013 – ei tarkoita...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22417
Reaktiopisteet
216

Nokian patentti esittelee sisäpuolella taittuvalla näytöllä varustettua laitetta. Samsungin huhutaan jo kehittävän ulkopuolella taittuvalla näytöllä varustettua laitetta.


Myös Nokialla on patentti, luultavasti useampiakin, liittyen taittuvalla näytöllä varustettuihin älypuhelimiin. Nokialle viime syyskuussa myönnetty patentti on nyt noussut julkisuuteen.

Nokia-merkkisten älypuhelinten markkinoille paluun myötä patentti on herättänyt kiinnostusta ja spekulaatioita myös uudesta taittuvasta Nokia-puhelimesta – nyt, kun myös ainakin Samsungin huhutaan mahdollisesti vihdoin loppuvuodesta saavan ensimmäiset taittuvat puhelimensa markkinoille.

Kovin paljoa ei kuitenkaan kannata innostua. Vaikka patentti Nokialle myönnettiin vasta viime syyskuussa, eli hyvä tovi jälkeen sen jo luovuttua omasta puhelinliiketoiminnasta ja kerrottua brändinsä lisensoinnista Nokia-puhelimia nyt myyvälle HMD Globalille, on patenttia haettu alun perin jo joulukuussa 2013. Tuolloin Nokia omisti vielä oman puhelinliiketoimintansa, vaikka myynnistä Microsoftille olikin ilmoitettu jo edeltäneen syyskuun aikana.

Uusien ideoiden ja ratkaisujen patentointi liittyi siis vielä tuolloin kiinteästi Nokian harjoittamaan liiketoimintaan eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Käytännössä kaikki merkittävät valmistajat ovat varmasti omilla tahoillaan miettineet taittuvia puhelimia.

Kuten tiedetään, Nokialla itsellään on käytännössä olematon rooli nyt uusien Nokia-puhelinten kehityksessä. Sen sijaan kehityksestä päävastuun kantaa HMD Globalin yhteistyökumppani Foxconn, joka puhelimet myös kokoonpanee. HMD Globalin roolikin kehityksessä on ennen kaikkea ohjaava.

Nokialle patentti taittuvasta puhelimesta on yksi tuhansien joukossa. Se lisensoi patenttisalkkuaan käyttöön muille älypuhelinvalmistajille. Tänä vuonna Nokia odottaa tästä 800 miljoonan euron tuloja. Myös HMD Global on lisensoinut Nokialta joitakin patentteja brändin lisäksi.

Se, että Nokialla on patentti taittuvaan puhelimeen ei kuitenkaan kerro yhtään mitään siitä onko uutta taittuvaa Nokia-merrkistä puhelinta oikeasti tulossa.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom