Nokialta TULOSVAROITUS

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja SingletonII, 6/4/04.

 1. SingletonII

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/7/02
  Viestit:
  78
  Tykkäykset:
  0
  Nokian surkea mallisto on ajanut fiman pienoiseen kriisiin, ihmiset eivät enää haluakkaan perinteistä nokialuuria, sillä muillakin on hyvät symbian-käyttikset ja muilla on paremmat näytöt ja simpukkamalleja vaikka muille jakaa. Nokia on halveksinut kuluttajia mallistollaan ja kuvitellut, että tuolla samalla 2110:lla pärjää maailman tappiin saakka, mutta ei tunnu pärjäävän. Nyt joku nokialainen eli salolainen voisi kommentoida, että mikä tuosta simpukasta tekee niin mahdottoman, ettei Nokian insinöörillä taivu siihen kyvyt?
   
 2. WS

  WS Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  1004
  Tykkäykset:
  0
  2110 ei ole enää myynnissä.

  Kyllä niitä simpukoita pystyisi varmaan tekemään, mutta en usko, että sillä olisi pelastettu tuota notkahdusta. Kysehän on siitä, että Nokia ei pysty myymään nykyaikaista tekniikkaa ja ominaisuuksia kohtuu hinnalla vaan työntää ulos samoja malleja eri kuorilla.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
 4. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Simpukka mallien puuttumisella Nokia antoi häpeällisen edun kilpailijoilleen, ja Ollilahan myönsi sen tänään. Ei tosin käyttänyt tuota "häpeällisen" sanaa mutta myönsi asian ja myönsi monta muutakin mokaa. Hän lupasi myös, että tahti paranee loppuvuonna nopeutetulla tahdilla tuotavilla keskihintaisilla uusilla malleilla.
   
 5. SingletonII

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/7/02
  Viestit:
  78
  Tykkäykset:
  0
  Itse asiassa Nokia on pahemmassa kriisissä kuin annat ymmärtää. Johtohan sanoi tv:ssä, että luureja on koitettu myydä pienemmällä katteella eli hintoja on poljettu alas, mutta silti markkinaosuus pieneni 3 %:a ja vauhti vaan kiihtyy. Nokialla ei ole mitään sellaista tekniikkaa mitä muilla ei olisi, käyttöjärjestelmä ja desing ovat nostaneet Nokian huipulle ja nyt näyttää, että tuon loistavan tarun loppu häämöttää. Ellei Nokia saa 5 kuukaudessa todellisia uutuuskia markkinoille ja ison liudan simpukoita niin tulemme näkemään kunnon osakedropin ja markkinaosuus sulaa siinä samalla.

  Niin Nokiahan tiesi hyvin, että aasialaiset merkit tulevat vauhdilla ja varmasti huomasivat, että esim Japanissa heidän luurinsa ei myy lainkaan, oli siis vain ajan kysymys kun japanilaiset tuovat kamerakännynsä Eurooppaan, mutta Nokia ei vaan reagoinut ja nyt mallisto on jäljessä ja pahasti.

  Onko muuten yllätys, että Samsungin osake oli tänään kautta-aikojen korkeimmalla tasolla : ) kun samaan aikaan Nokia lasketteli 18 %:a ja meno on meren tuolla puolen vaan jatkunut. Nyt Nokia tsemppiä, sillä nykyinen mallisto ei myy kuin Suomessa ja teidän markkina-aluueenne on varmaan hieman suurempi?

   
 6. Xaeron

  Xaeron Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2505
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Itse olen ihmetellyt jo pitkän aikaa, että miksei Nokia tuo esim. simpukkamallisia enemmän markkinoille. Toi 7200 on lähinnä naurettava. :/
  Ts. ei mun makuun. Enkä tiedä oikeen kenen makuun se edes on, ehkä joidenkin harvojen naisten. :p

  Mutta mielenkiintoinen loppuvuosi tulossa... varmaankin.
   
 7. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Sun vuodatuksesi asiavirheineen tuo mieleen erään "touhukkaan" nokiavihaajan aikaisemmat kirjoitukset tälläkin palstalla, että se siitä...
   
 8. SingletonII

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/7/02
  Viestit:
  78
  Tykkäykset:
  0
  Samaa olen ihmetellyt, mutta ilmeisesti simpukan tekeminen poikkeaa niin paljon perusluurin tekemisestä, että rautaa ei tuosta vaan muuteta simpukalle sopivaksi, toisaalta Nokia saa katsoa peiliin, sillä johto ei takuulla voi olla niin lahopäistä, etteivät he huomanneet mitä Aasiassa tapahtui ja minkälaisilla tuotteilla nämä tulviat markkinoille ja omat luurithat Nokialle ei ole koskaan kelvanneet aasialaisille. Tuo 7200 on kyllä ihan vitsi ja jää takuulla hyllyyn sehän on selvä, mutta kaippa se oli se päänavaus ja nyt odotellaan uutta innovatiivista mallistoa eikä mitään vanhaa samaa.


   
 9. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  No en nyt kyllä ihan noinkaan sanois. Kyllä Nokia on jäämässä aika pahasti jälkeen kaikessa kehityksessä paitsi s60 luurit. Esim suurimmassa osassa keskihintaisia s40 koneita on vaatimaton 4k 128x128 näyttö eikä sellaiset myy sitten yhtä hyvin kuin esim SE t610. Enkä ole mikään nokia vihaaja, taskusta löytyy 3650 eikä oo koskaan löytyny muuta ku nokiaa. Mut kuitneki rupee vähä tympii nokian vaatimaton mallisto.
   
 10. Karhu ('!') Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/02
  Viestit:
  3539
  Tykkäykset:
  0
  Noh, eipäs tuo kurssi kauheesti tippunu. Vain 16,8%.
   
 11. SingletonII

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/7/02
  Viestit:
  78
  Tykkäykset:
  0
  En todellakaan ole mikään nokiavihaaja enkä ole tänne koskaan ennen kirjoittanut muulla kuin Singleton-nimimerkillä, jonka unohdin : ) ja rekisteröidyin uudella SingletonII-nimimerkillä, joten se siitä vuodatuksesta. Pyrin puhumaan asiaa! Luurina tällä hetkellä Nokian 6600!

   
 12. bnj654 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/2/04
  Viestit:
  80
  Tykkäykset:
  0
  "Vain 16,8%" Hyvä että huumoria vielä löytyy. Päiväromahduksena äärimmäisen harvinainen.

  Vuosi sitten 7250 maksoi yli 500,-. Nyt 6230 400,- . kehitys ei edisty riittävästi. Mutta Nokialla onkin epäluonnollisen suuri markkinaosuus, josta ei ole kuin yksi suunta.
   
 13. Pappa-Smurffi

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/1/04
  Viestit:
  338
  Tykkäykset:
  0
  Julkisuudessa esiintyneiden tietojen mukaan ennustettua heikomman myynnin syynä olisi Nokian heikko puhelinmallien valikoima keskihintaluokassa. Samalla ainakin Helsingin Sanomat mainitsi etenkin Siemensin vallanneen markkinoita menestyksellä. Haluan tuoda tähän asiaan toisenlaisen näkökulman, jolla uskon olevan myös merkitystä.

  Ostin noin reilu kuukausi sitten uuden GSM-puhelimen, Siemensin M55:n. Sitä ennen minulla oli ollut vain Nokian keskiluokan puhelimia: 8110, 8110i, 6150, 6210, jne. Syy puhelimeni vaihtoon oli viimeisimpään 6210:iini tullut RF-osan vika, puhelin kadotti yhteydet tukiasemaan.

  Ennen uuden puhelimen ostoa listasin minulle tärkeät ja ei-tärkeät ominaisuudet, ja aloitin vertailun. Listani oli tämä:

  Tärkeää:
  - laaja numeromuisti yhteystietoineen (yhdelle numerolle useita kenttiä, esim. työ-, koti- ja GSM-numero, työ- ja kotiosoite, email, fax, jne.)
  - laaja oheismuisti kalenterille, tekstiviesteille, työlistoille, jne.
  - muokattavat soittoprofiilit ja soittajaryhmät
  - laaja muisti polyfonisille ja/tai WAV-soittoäänille
  - edellisten vapaa liitettävyys soittoprofiileihin ja soittajaryhmiin
  - pitkät ketjutetut tekstiviestit (siis yli 160 merkkiä)
  - kuva-, ja multimedia (MMS) viestien vastaanotto
  - WAP- ja GPRS-perustoiminnot soittoäänien lataamiseen
  - liitettävyys tietokoneeseen
  - numeromuistin, kalenterin, profiilien, ryhmien, soittoäänien, yms. hallinta PC:llä

  Ei-tärkeää:
  - WAP ja GPRS sähköpostiin ja internet-selailuun
  - kamera (laadukas digikamera on jo)

  Lähdin etsimään uutta puhelinta nimenomaan Nokian mallistosta, mutta en löytänyt yhtäkään, joka olisi täyttänyt kaikki tärkeiden asioiden listalta löytyneet toiveet. Seuraavaksi aloin karsia toivelistaani, ja lähes sopivia mallejakin alkoi jo löytyä: 6310i, 6110, 6220, 3660, 6820, jne. Näiden mallien hintataso oli vain "tavalliselle" GSM-käyttäjälle aika kova, minun olisi pitänyt maksaa vähintään 400-500 euroa uudesta puhelimestani. Samalla olisin myös maksanut jonkin verran ylimääräistä ominaisuuksista, joita en tarvitse.

  Siksi aloin etsiä uusia ehdokkaita uudeksi GSM-puhelimekseni myös muilta merkeiltä. Aika nopeasti löysin sitten Siemensin mallin M55, joka täytti kaikki toivelistani ehdot sellaisenaan. Sen lisäksi, se maksoi vain 180 euroa.

  GSM-puhelimen käyttäjänä luen itseni "uuden tekniikan ystävien", ja "halpojen mallien ystävien" väliseen "järkikäyttäjien" luokkaan. En katso tarvitsevani vapaa-aikanani viimeisintä GSM-tekniikkaa verkkolaajennuksineen, enkä näe tarpeelliseksi ostaa uusinta vain uutuuden vuoksi.

  Tahdon puhelimeltani tehokasta ja yksinkertaista käytettävyyttä jokapäiväisenä yhteydenpitovälineenä (puhelut, tekstiviestit), sekä lisäominaisuuksia toimia vaikkapa osoitekirjan, kalenterin, herätyskellon, muistilistojen, yms. jatkeena ja/tai korvikkeena olosuhteissa, joissa kaikkien näiden edellä mainittujen mukana kuljettaminen ei olisi niin tarkoituksenmukaista.

  Lisäksi suhtaudun puhelimeeni kuitenkin myös sen verran tunteella, että haluan korvata esim. puhelimeni vakiona olevat "ti lu lii"-soittoäänet mieluisemmilla. Käytön kannalta tässä on vielä yksi tärkeä yksityiskohta: Ladattavien soittoäänien vapaalla liitettävyydellä soittajaryhmiin voin käyttää tätä hyväkseni esim. niin, että kuulen jo tulevan puhelun soittoäänestä, kuka soittaa, ja voin päättää sen perusteella (esim. työskennellessä) tarvitseeko minun vastata heti vai soitanko perään myöhemmin.

  Joten, minun näkökulmastani Nokian ongelma keskihintaluokassa ei ole mallien tarjonta, vaan se on tarjolla olevien mallien ominaisuuksien puute ja/tai niiden kalleus suhteessa kilpailijoihin. Minä löysin kyllä ison osan haluamistani ominaisuuksista Nokian puhelimistakin, mutta olisin joutunut maksamaan siitä hyvästä yli kaksinkertaisen määrän euroja verrattuna esim. Siemensin malliin M55.

  Siemensin vahvuutena GSM-markkinoilla on nimenomaan hinta-laatu suhde. On totta, että Siemens:in takuu on 2 vuotta, ja Nokialla on 1 vuosi, mutta en pidä tätä niin kovin ratkaisevana. Näen ratkaisevana ominaisuuksien määrän ja niistä maksettavan hinnan.

  Lisäksi pyydän huomioimaan sen, että Siemensillä on huomattavasti vähemmän malleja markkinoilla kuin Nokialla, mutta siitä huolimatta he ovat pystyneet hyvään myyntiin. Sen sijaan Sony-Eriksson ei ole myynyt kovin hyvin vaikka heidän puhelimensa ovatkin keskittyneet viimeisimmän teknologian internet- ja multimediaominaisuuksiin. Nämä faktat kertonevat jotain kuluttajien kaipaamien ominaisuuksien löytymisestä kyseisten valmistajien puhelimista.

  Uuden tekniikan perässä juoksevia on loppujen lopuksi vähemmistö. Samoin, halpojen puhelimien myynti ei uskoakseni muodostane enemmistöä myynnistä. Sen sijaan "järkikäyttäjien" joukko on hyvinkin laaja, ja erittäin monivivahteinen. Trenditietoinen nuoriso on tietysti vielä oma joukkonsa, mutta yllättävää kyllä, minulle tärkeiden ominaisuuksien listassa on aika paljon myös heidän intressiensä kanssa yhtenevää asiaa.

  Siis, katsoisin että Nokialla on aika paljon kirittävää puhelimiensa ominaisuuksien suhteen kilpailijoihin nähden. Markkinajohtajan osa ei ole koskaan helppo, mutta kilpailijoita tulisi silti seurata, ja oppia heidänkin vahvuuksistaan ja virheistään.

  Vaikka nyt ostinkin saksalaisen merkin puhelimen, niin olisin halunnut Nokian. En vain tällä kertaa pitänyt kannattavana maksaa "puutteellisesta" toteutuksesta kaksinkertaista hintaa "täydelliseen toteutukseen" verrattuna. Viittaan siis tässä omaan (uuden puhelimen) ominaisuuksien toivelistaani.
   
 14. enrique

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  5/3/03
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  En itse pidä sitä niinkään suurena ongelmana että Nokia sylkee samoja puhelimia eri kuorilla ja pienillä virityksillä. Samaahan tekevät SE T610/T630/Z600 ja Samsung. Nokian ongelma on enemmänkin siinä että muiden luurit ovat juuri tarvittavan parempia, on isompaa/parempaa näyttöä, kovempia soittoääniä etc.
  Luonnollisesti simpukoita tarvittaisiin lisää sitä ei voi kyseenalaistaa mutta samalla muidenkin mallien pitäisi päästä samalle tasolle kilpailijoiden kanssa monilla osa-alueilla. Tämän näkisin suurimpana ongelmana...
   
 15. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Ettei totuus kokonaan unohtuisi, niin kappalemäärissä mitattuna Nokia myi 1Q kuitenkin reilusti enemmän kuin vuosi sitten. Markkinat vain kasvoivat vielä enemmän.

  Se että Siemenssin puhelimet ovat halpoja, on tietysti kuluttajan etu, mutta myös merkki markkinajohtajan kyvyistä myydä omat tuotteensa erinomaisilla katteilla keskimääräistä kovempaan hintaan. Siemenssin ja Nokian myyntimäärissä on sentään n. 10 kertainen ero. Ja katteessa vähintäänkin sama.

  Kuten Ollila myönsi, niin virheitä on tehty mutta matka jatkuu. Turha kuvitella, ettei Nokialla paiskita hartiavoimin töitä tilanteen korjaamiseksi. Uuden organisaatiomallin sisäänajovaikeudet tuskin kestävät edes tätä vuotta, ja veikkaan Nokialla olevan jo loppuvuodesta sellainen mallisto, että muitten valmistajien puhelimia saa myymälöiden hyllyistä etsiä kissojen ja koirien kera.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuskin Nokian ongelma on ominaisuudet, niissä se pärjää kilpailijoille.

  Ongelmaa voi hake tavalliseten luurien ylemmästä keskiryhmästä, johon ilmeisesti ei nyt ole iskeviä malleja, eli lähinnä kivaa näyttöä. Ilmeisesti kysyntää voisi myös olla metallisemman tuntuisista laitteista.

  Ei esim. Samsung ole millään ominaisuuksilla myynyt tuon ryhmän laitteita, periaatteessa aivan perus nyky kamaa + näyttö.

  On myös muistettava että Matkapuhelinyksikkö (vai mikä se nykyin on)Nokialla tekee juurikin perusluurit.

  Jos kuvitellaan että Nokialla olisi malliston kanssa jotain todellisia ongemia, eli todellista tarjontaa ei olisi tulossa, niin ei sitä juuri vuodessa synnytetäkkään.
   
 17. pkortela Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/04
  Viestit:
  75
  Tykkäykset:
  2
  Jostain syystä Nokia 6820:ssa ja 6810:ssa, joilla olisi mahdollisuuksia todelliseksi hiteiksi on sen verran pieni näyttö eikä web(html)-selainta, että myynti kärsii. 128x128 pikselin näyttö on turhan pieni ylempään keskiluokkaan.

  Ainoa todella aggressiivisesti hinnoiteltu tuote Nokialla on N-Cage.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  XHTML selain niissä on, mutta ei kai HTML selaimen puute ole ongelma?

  Näyttö oli ehkä viimevuonna toimiva, mutta tällähetkellä se on laitteen suurin hukuttelevuutta rajoittava tekijä.
   
 19. Twinspark

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/2/04
  Viestit:
  214
  Tykkäykset:
  0
  Eivät ne Nokian puhelimet ominaisuuksiltaan kovin kummoisia ole, jos ominaisuuksiksi lasketaan myös mm. näyttö, koko, ulkonäkö jne. Verratkaapa vaikka kilpailevia Nokia 3200:sta (tai tulevaa 6610i:tä) ja SE:n T630:aa. Aika paljon saa SE:n ostaja enemmän samalla rahalla.

  Ottaen huomioon että Nokia on entinen kenkävalmistaja pienestä Suomesta, on sillä tähän asti mennyt aika hyvin. Lasku on siis tavallaan paluuta "normaalitilaan", eihän suomalainen kuluttajaelektroniikka voi mitenkään kilpailla kaukoidän maiden kanssa, jo pelkästään työvoiman hinnan vuoksi.
   
 20. Pappa-Smurffi

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/1/04
  Viestit:
  338
  Tykkäykset:
  0
  Ei ominaisuudet yksin, vaan niiden hinta. Miksi maksaa itsensä kipeäksi Nokialaisesta, kun saman saa muilta valmistajilta paljon halvemmallakin?
   

Jaa tämä viestiketju