Mobiili.fi Nokialle sopimus jättiasiakkaalta Kiinasta – tältä verkkomarkkinat näyttivät alkuvuonna

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2153
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Nokia on solminut sopimuksen kiinalaisen China Telecomin 4G-verkkojen peiton ja kapasiteetin laajentamisesta.

  Sopimus kattaa 19 provinssialuetta Kiinassa. Nokian mukaan sopimus luo pohjaa myös jo 5G-tekniikan käyttöönotolle sekä LTE-verkon yli tapahtuville puheluille (VoLTE), jotka China Telecom aikoo ottaa käyttöön ensi vuonna. Nokia toimittaa diilissä Flexi MultiRadio 10 -tukiasemia sekä projektinhallintaan, verkon suunnitteluun ja asennukseen liittyviä palveluja sekä jatkossa huoltoa.

  China Telecom ei ole Kiinan suurin mobiilioperaattori, mutta silläkin oli kesäkuun lopussa 207 miljoonaa mobiililiittymää, joista 90 miljoonaa käyttää jo 4G-yhteyksiä. Viime vuonna China Telecomin verkkojen 4G-liikenne kuusinkertaistui ja sen odotetaan yltävän jo 90 prosenttiin kaikesta dataliikenteestä ensi vuonna.

  Mobiiliverkkomarkkinan alkuvuosi oli vaikea – 5G vielä vuosien päässä


  Kuten Nokian aiemmin julkistama vuoden alkupuoliskon tuloskin kertoi, on mobiiliverkkojen markkina ollut alkuvuonna erittäin vaikea.

  Markkinoita seuraavan tutkimusyhtiö Dell’Oron mukaan Huawei johti radioverkkojen (RAN, radio access network) markkinoita 30 prosentin osuudella vuoden alkupuoliskolla. Markkina on jakautunut vahvasti kolmelle toimijalle: Ericssson tuli Huawein perässä 28 prosentin ja Nokia 24 prosentin osuudellaan.

  Syynä mobiiliverkkojen taantuvaan myyntiin on jo useilla alueilla kattavat 4G-verkot, joiden myynti laski sekä aiemman polven 3G-verkot, joiden myynti syveni vielä enemmän. Verkkomarkkinoiden heikkous on maailmanlaajuista.

  Kokonaisuutena koko vuonna 2016 Dell’Oro odottaa mobiiliverkkomarkkinan supistuvan 8 prosentolal tänä vuonna ja vielä 2-3 prosentilla ensi vuoden alkupuoliskolla. Loppuvuodesta 2016 on tulossa hieman alkua parempi.

  Kunnolla mobiiliverkkojen markkinan odotetaan lähtevän kasvuun vasta muutaman vuoden kuluttua 5G-verkkojen yleistymisen käynnistyessä.

  Nokian tuotepaletti on nykyisin Alcatel-Lucentin kanssa yhdistymisen jälkeen Ericssonia ja Huaweita laveampi, sillä Nokian liiketoiminnassa merkittävä rooli on myös juuri nyt enemmän kasvua tuovilla kiinteillä verkoilla.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju