Mobiili.fi Nokialle sallitaan 5G-kokeilut ennen muita

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Nokia on jo pidempään tehnyt tuotekehitystä ja tutkimusta 5G-teknologioiden parissa. Nyt yhtiölle on myönnetty Suomen ensimmäinen taajuuslupa 5G-testaukseen.

  Viestintävirasto kertoo myöntäneensä Nokialle testiluvan 5G:n tuotekehitykseen, tutkimukseen ja testaukseen. Testilupa on myönnetty useille taajuusalueille Espooseen ja Ouluun. Nokia sai luvan ensimmäisenä Suomessa.

  5G-yhteyksien odotetaan parantavan latausnopeuksia, pienentävän verkkoviiveitä ja helpottavan käyttäjien liikkuvuutta. Lisäksi uuden verkon tarkoituksena on mahdollistaa kasvava Asioiden Internet -ilmiö ja uudet tavat hallita teollisuuskoneita, ajoneuvoja ja sensoreita.

  5G-standardin muodostus alkaa virallisesti vuodenvaihteen tienoilla. Standardointiprosessissa sovitaan useiden yhtiöiden kehittämät teknologiat yhdeksi yhteiseksi standardiksi. Kehitys, testaus ja standardointi vie aikaa, minkä vuoksi 5G-verkkojen käyttöönottoa joudutaan odottamaan vielä useita vuosia. Kuluttajien uskotaan pääsevän 5G-yhteyksien pariin vuonna 2020.

  [​IMG]
  Mobiiliverkkomasto

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju