Nokialla aivopesty eksyneenä HTC:n maailmaan (tyhmiä kysymyksiä)

Keskustelu osiossa 'HTC', aloittaja hf88, 4/3/11.

 1. hf88

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  13/10/10
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  MotoG
  Ok. Eli olen omistanut kymmeniä puhelimia, 99% nokialaisia. Mukaan mahtunut joku antiikki-siemens ja perus samsungi. Viimeisimpänä nokialaisena oli N8 ja viimeiseksi myös jää, sen päätin kun seurasin sivusta tuota Symbian^3 PR1.1 päivitysrulianssia (ja päivityksen lopputulos? ei mitään mullistavaa, sama wwwanhentunut selain, paska virtuaalinäppis ja kaikki :|)

  Nyt on sitten uudehko desire Z käytössä ja on pää hieman pyörällä tämän kanssa. Tuntuu ettei mikään ole johdonmukaista (mut hei, nokia ei ole johdonmukainen, kaikki muu on)

  kysymyksiä
  1. Millä pääsen tutkimaan tiedostoja ihan kansiorakenteella? Siirsin yhden asennustiedoston tietokoneelta puhelimelle, enkä tajua että miten siihen pääsee käsiksi.
  2. Onko puhelimessa sellaista "multitasking" -ominaisuutta, mikä tuli nokialaisista tutuksi? Olisi himppusen kätevämpää selailla avonaisten sovellusten välillä. Jonkun task-killerin löysin marketista.
  3. Puhelimessa on android 2.2.1, onko se viimeisin? Onko sitä hehkutettua 2.3:sta tulossa tähän malliin?

  editoin lisää kysymyksiä kunhan tulee mieleen :)

  btw. En todellakaan tiedä miksi olen ollut nokia-leirissä niinkin kauan kun tuntuu, että jokainen ruohonkorsi tällä puolen aitaa on runsaasti pidempi sekä vihreämpi :)
   
 2. Dotzki

  Dotzki VIP

  Palaute - 100%
  88   0   0

  Liittynyt:
  8/10/09
  Viestit:
  6221
  Tykkäykset:
  1266
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  1. File manager marketista kehiin. Installer ohjelmalla sitten asennus.

  2. Avoimet sovellukset tulevat ediin home näppäintä pitkään painettaessa.
  3. Se on nykyinen, 2.3 tulee sitten joskus.. Pieniä päivityksiä saattaa tulla ennen sitä.
   
 3. psxgamer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/05
  Viestit:
  1011
  Tykkäykset:
  16
  1. Joissain puhelimissa valmistaja on laittanut mukaan jonkinlaisen file managerin, mutta HTC:n puhelimissa ei. Suosittuja ovat mm. Astro File Manager tai mielestäni parempi Explorer (saman tekijän kuin Root Explorer, mutta ilmainen). Asennus Android Marketin kautta, kuten 99% muistakin Android sovellukista.

  2. Androidin multitasking on ehkä Symbianista siirtyneille eniten totuttelua vaativa ominaisuus. Itseäni ainakin häiritsi kovasti Nokia N86:sta Samsung Galaxy S:ään siirtyessä, että sovelluksia ei voi varsinaisesti tappaa task managerin kautta. Tämä vaatii ihan perusteellista ajattelumaailman muuttamista, sillä Android-puhelimissa multitasking on tarkoitettu käyttöjärjestelmän, ei käyttäjän hoidettavaksi.

  Pitkään koti-näppäintä pohjassa pitäessä siis ET näe avoimia sovelluksia, vaan viimeisimmät käyttämäsi sovellukset. Ne voivat olla kaikki, tai ei mikään vielä taustalla auki, sitä et näe. Nyrkkisääntönä poistu ohjelmasta back-painikkeella, jolloin se suljetaan, koti-näppäin jättää sovelluksen auki. Silti esim. Androidin omat sovellukset kuten, puhelin, osoitekirja, selain ja niin edelleen eivät koskaan sulkeudu taustalta jos et niitä erikseen tapa jollain ohjelmalla. Android sitten itse päättää milloin taustalta tarvitaan lisää tehoa ja sulkee sovelluksia itse.

  Ehkä ainut asia mihin käyttäjän tulee kiinnittää huomiota on uuden ohjelman asennuksessa ohjelman tietojen läpikäyminen. Ohjelma voi pahimmassa tapauksessa oletuksena esimerkiksi katsoa mailit vartin välein ja tämähän syö akkua vietävästi. Käy siis ohjelman omat asetukset läpi ja katso, että kaikki on siellä mielestäsi oikein.

  Mitään task killereitä ei missään nimessä kannata asentaa puhelimeen, niistä on pääsäntöisesti vain haittaa. Itse käytän vain Samsung Galaxyn mukana tullutta Samsungin omaa task manageria, mutta HTC ei moisia tee. Task managereista on puhuttu vaikka millä mitalla, joten en jaksa niistä enää vääntää, mutta Googlella niistä löytyy tietoa vaikka kuinka:

  Googlen haku

  Itselläni on käytössä Watchdog Lite, joka tarkkailee jos joku taustalla toimiva sovellus alkaa käyttämään liikaa tehoja ja varoittaa tästä käyttäjää.
   
 4. Twlght

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/2/10
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Itsellä sama tausta, viimeksi käyttänyt N-merkkisiä kapuloita. Hyvä viestiketju siis ;)

  Kysyin jo aiemmin toisaalla, mutta en siellä saanut vastausta:
  Nokiassa usein käyttämäni toiminto oli äänivalinta, siis luurille kun sanoi riittävän monotonisella äänenpainolla jonkun henkilön nimen, niin kohtuu suurella todennäköisyydellä se osasi soittaa oikealle tyypille. Onko HTC:ssa / Androidissa mitään vastaavaa?
  Autopaneelista (Dashboard) löytyy tämän tyyppinen toiminto, mutta kun tuon autopaneelin käynnistää, niin käynnistyykö samalla kertaa myös paikannus? Akun kestoa kun ei haluaisi ehdoin tahdoin lyhentää käynnistelemällä "turhia" toimintoja.
   
 5. Mash1 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  16/2/11
  Viestit:
  1445
  Tykkäykset:
  133
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  voice search

  Kyllä pitäisi olla. Joko painat pohjassa "Search" nappia tai sitten käynnistät appsin valikosta. tuolla voi tehdä muutakin kuin käskeä soittamaan. Ei kylläkään tue suomea vaan komennot tehdään englanniksi.
   
 6. Twlght

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/2/10
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Tuolla ei kyllä tee mitään... en ainakaan saa sitä tunnistamaan sitä yhtään nimeä. Sen sijaan autopaneelissa oleva puheentunnistus löytää henkilöitä kohtuullisesti. Ilmeisesti sitä ei pysty suoraan käynnistämään mistään?
   

Jaa tämä viestiketju