Nokialaisten toimivuus Linux ympäristössä?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Hardcore69, 5/3/08.

 1. Hardcore69

  Hardcore69

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/3/08
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Miten nokialaiset toimivat Linuxissa? Olen tietoinen että nokialaisten oma softa ei pelitä Linuxeissa.
  Onko kenelläkään kokemusta että mitä ohjelmia voisi käyttää "vastineena" esim. PC Suiteen Linuxissa? Ei ole väliä mikä ohjelma on tai mikä Linuxi on käytössä. Lähdekoodi löytyy aina ;) Tästä olisi suurenmoinen apu kun itse käytössä Slackware-pohjainen Linuxi.
   
 2. Hardcore69

  Hardcore69

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/3/08
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Jos tähän ei löydy vastauksia niin voi hyvin moderaattorit poistaa tämän topicin jos siltä tuntuu.
   
 3. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Käsittääkseni ainakin kontaktit ja kalenterin voi synkronoida Outlookkiin winen avulla. Ja varsinkin uudemmissa Nokioissa (myös sinulla olevassa N73:ssa) saa puhelimen tunnistautumaan koneelle usb-muistina, joten tiedostonsiirtokin onnistuu. Täyttä vastinetta PC Suitelle ei taida Linux-maailmassa olla.
   
 4. Hardcore69

  Hardcore69

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/3/08
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Kiitti vastauksesta, Nomadic! Kyllä nämä asiat jotenkin tästä sitten pelittää. Googlettamalla löytyi suht koht kelpoja ohjelmia, enimmäkseen tekstipohjaisia terminaalisovelluksia, mutta kai joku niistä voisi olla suht koht toimivakin paremman puuttessa. Pitää kai tästä ruveta kompiloimaan niitä lähdekoodista. ;) Pitkä yö edessä ja takkuilua! :D
   
 5. oh6jih2

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/04
  Viestit:
  35
  Tykkäykset:
  0
  Ubuntuun löytyy hyvät ohjeet E-sarjalaisten synkronoimiseen tuolta: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=260676

  Tosin E90 en saanut syncattua eikä ole vissiin kukaan muukaan...
  Muita E-sarjalaisia ei ole itsellä kokeiltavaksi.
   
 6. Hardcore69

  Hardcore69

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/3/08
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Pitää kattoo tuolta Ubuntun foorumeilta. Itse tosin ei Ubuntu käytössä mutta lähdekoodi löytyy kyllä useimmiten noihin ohjelmiin että pääsee kompiloimaan. Kitti, auttaa taas matkan varrella :)
   
 7. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Huonoa on.
  En käsitä miksei Nokia ole tehnyt Java-versioita PC-suite ja LifeBlog-ohjelmistaan. Siten niitä voisi ajaa myös Linuxissa, Maceissa jne.

  Ko. ohjelmat eivät myöskään toimi Wine-emulaattorin alla, kuten winehq.org:sta voi tarkastaa.

  Toivottavasti asiaan tulee muutos nyt kun Nokia osti Trolltechin ja Qt:n.
  Suosittelisin kuitenkin ennemminkin Java-versioita kuin Linux-natiiviversioita, koska Linux-natiivienkin porttaaminen eri distribuutioille ja raudoille on melkoinen dependency-helvetti.
   
 8. Hardcore69

  Hardcore69

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/3/08
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  No tuossa tarvisi melkein vain lähdekoodista kompiloida eri Linux distroille. Ei mielestäni siinä pitäis mitään sen vaikeempaa olla.
  Dependencyt säilyvät silti samana. Jokainen isompi distro saisi oman paketin jaeltavaksi, esim. Ubuntu, Slackware, Mandriva, Feodora, Debian jne.
  En näe tuossa mitään ongelmaa, varsinkin kun Java on kuolemaa niille jotka käyttävät hitaampaa konetta ikävä kyllä.
   
 9. Hardcore69

  Hardcore69

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/3/08
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Tuli vielä mieleen että periaatteessa jos/kun Nokia tekisi Linux version PC Suitesta niin siinähän on juuri se hyvä puoli että perustuisi QT:hen joka tietääkseni liittyy myös KDE:hen.
  Ja tänä päivänä QT 4.x alustan myötä asiat on parantuneet huomattavasti QT 3.x verrattuna.

  Ja dependency ongelmasta vielä että esim. GTK ohjelmat jotka liittyvät yleensä GNOME:hen niin niissä on enemmän se "dependency hell" ongelma kuin QT ja KDE ohjelmissa.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mihin ajattelit käyttää PCsuitea?

  Nokian ja monet muutkin merkit tukeva SyncMLllää, joten sycronoinnit eivät ole alusta riippuvaisia. Modeemihommat ovat standarti kamaa, BTllä ei tarivi edes mitään USB ajureita. BTllä hoituu laajalla kirjolla luureja tiedostojen siirtely, toki vauhti voisi olla vauhdikkaampaa, USB tiedonsiirtotila ei tarvitse mitään erityistä mallitukea. Eli lähinnä useimmat hommat on siitä kiinni että siinä linux koneessa on asiat osaavat softat, ei sinne Nokian softaa tarvita sekottaan, Win puolellakaan suitea käytä kuin .....

  WLAN käytössä osa luureista tukee UpNP, siihen löytyy tuki myös Linuxiin, SMB tukea halutessa sen saa rahalla S60 koneisiin.
   
 11. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  PC Suite ja LifeBlog on näppäriä ja hyviä softia. Oon oppinut tykkäämään viimesen puolen vuoden aikana. Linuxille ei ole vastaavaa helppoa tapaa, vaikka Nokia olisi voinut sen toteuttaa. Porttaaminen on helpompaa kuin tyhjästä nyhjäiseminen. Odotellaan jos tulisi jotain.

  No eihän sitten olisikaan mitään ongelmaa, jos Nokia lähdekoodin julkaisisi vaikka nyt jo Windowsille. Kyllä ne softat portattaisiin nopeasti Linux-distroille.

  Mutta lähden siitä oletuksesta, että Nokia EI halua julkaista lähdekoodia, jolloin eri Linuxien depency-helvetti iskee. Sama ongelma kun mikä on pelien, yms. minkä tahansa kaupallisen softan kehittäjillä.

  Tai vaikka hyvä esimerkki on nVidian ja ATI/AMD:n proprietary Linux-videokortti-ajurit. Jatkuvasti bugeja esiintyy siinä kun ne yrittää tukea sen ziljoonaa distribuutiota, vaikkakin ovat yrittäneet tehdä homman niin, että osa koodista on suljettua ja osa avointa lähdekoodia ja yrittävät sitten tuolla avoimella kuori osalla sovitella eri distroille.

  Java auttaisi tässä. Nokian Java-versiot PC-suitesta ja Lifeblogista voisivat olla vain kerran käännettyjä, ja toimisivat sitten jokaisessa nykyaikaisessa Linux/Mac/Windows-koneessa.

  Ja tuo Javan hitaus argumentti kuuluu viime vuosikymmenelle. Tiedät kai että Java on nopeampi C++-ohjelmia nykyään monissa tilanteissa, ja niissä jäljellä olevissa nykyaikaiset koneet vetävät puntit tasan.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mitä PC suitessa käytät? pikaisesti tulee ainastaan mieleen varmuuskopiointi, sille varmaan toki käyttöä.

  Kiva kuulla että joku käyttää LifeBlogia PCn kautta, olen enemmän törmännyt niihin jotka käyttävät sitä suoraan luurista. mutta olisi se toki hienoa jos kaikki olisi laajasti eri linux alustoille.
   
 13. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  No LifeBlog on rakennettu PC-suiten tiedonsiirtopalvelujen päälle. Toki Lifeblogin voisi SyncML:n päällekin tehdä.

  LifeBlog PC:lle on näppärä tapa saada kuvat, videot ja tekstiviestit "päiväkirjatyyppisesti" talteen. Viimeisen yli puolen vuoden ajalta kun selailen liukukytkimestä taaksepäin, se todella toimii hyvänä aikakirjana mitä kaikkea on tullut tehdyksi, missä on ollut ja missä järjestyksessä asiat on tapahtuneet. Lifeblogista sitten on PC:ssa helppo siirtää kuvia ja videoita eteenpäin joko kopioiden tai siirtäen. Myös kaikki turhat ja epäonnistuneet kuvat ja videot karsin aina Lifeblogissa sitten pois ja jäljelle jää vain laatukama tai sellainen millä on jotain henkilökohtaista merkitystä.

  PC-suite pelkästään siinä että se "mounttaa" puhelimen tiedostojärjestelmän osaksi PC-käyttöjärjestelmää on näppärä kun siirtää vaikka Vorbis/MP3/video/kartta-mediatiedostoja puhelimeen ja järjestelee ne loogisesti hyviin hakemistorakenteisiin. Toki kun pitää paljon siirtää kerralla, otan N95:n muistikortin adapterissa PC:n usb-porttiin suoraan kiinni, mutta tollaisessa satunnaisessa siirrossa PC-suiten helppous ja mutkattomuus on verraton.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kaikki valittaa että tuo tolkuttoman hidasta, varattuna tiedonsiirtotilaan, Suite tilassa toki pääsee myös luurin puolella ja eräisiin muihinkin asioihin.

  Eli lähinnä kaipaat suite tiedonsirto "ajureita"

  Mutta liki kaikkia tuo onnistuu BTllä ilman laite kohtaisia virityksiä ja ilman poiuhaa, hidasta toki, mutta hidasta se Suite moodissa piuhallakkin.
   

Jaa tämä viestiketju