Nokialaisten kännyköiden arvonlasku?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Kaizerchief, 19/5/11.

 1. Kaizerchief

  Kaizerchief Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  12/12/08
  Viestit:
  179
  Tykkäykset:
  5
  En äkkiseltään huomannut vastaavaa ketjua enkä haullakaan löytänyt mutta millainen tuntuma palstalaisilla on Nokian symbianpohjaisten kännyköiden arvon laskusta/säilymisestä lähitulevaisuudessa?

  Olen kesän jälkeen vaihtamassa kännykkää ja mietin kovasti, jatkanko Nokialaisella vai vaihdanko HTC:hen... Koska kännykkä on minulla kuitenkin sen 2-3 vuotta, niin olisi mukava tietää, onko symbianpohjaisille kännyköille edes lähitulevaisuudessa odotettavissa enää päivityksiä, yms. ongelmia ja käyttömukavuutta parantavia juttuja?

  Ja miten hinta? Tietty hinnat tippuvat ajan myötä mutta onko luultavaa, että hinnat romahtaisivat ennen vuoden vaihdetta 2011-12?

  -Kaizerchief
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Käyttöarvoa meinaat ? vai hankintahintaa ?

  On veikattu että Nokia voisi painaa laitteita menee voimakkaalla hinnoittelulla, mutta se ei ole varmaa että millaisissa laitteissa hintavipua käytetään, eli vaikka hinnalla Nokia pyrkisi myymään joitain melleja, niin se ei välttämättä vaikuta niin voimakkaasti sinun mielenkiinnon kohteeseen.

  Jos Yhtiö tehostaa myyntiponnistteluja niin se taasen voi nostaa laitteesi käyttöarvoa. verrattuna että yhtiö olisi passiivinen.

  Kesän jälkeen lukijat ja sinä olette varmaan viisaampia. Mitä HTC ja muut tarjoaa silloin, mitä Nokia tarjoaa. Tosin Symbiani menee eteenpäin, mutta jos on ilmoitettu että vuoden puolentoista päästä yhtiön katse on Windows pohjaisissa tuotteissa, niin vaikuttaahan se, ei uuden innovatiivisuuden kohde, mutta tuetaan, koska vanhoja käyttäjiä on vielä paljon. Yhtiö on toki varannut mahdollisuuden jatkaa luvattua pidempään, mutta sen varaan en laskisi.

  Jos nyt ostaa S^3 laitteen, niin siihen tulee monia isoja päivituksiä ja vuoden päästä se yksijasama laite on kovasti erilainen. yhtiön tavoite on myydä vielä toistasataa miljoonaa Symbian laitetta.

  Hintaa tuossa ylempänä kommentoinkin, hintakehitys voi olla kovasti mallikohtaista, ns. halppismallit joissa hinta pyynti alkuun on varsin kova, voivat tulla laskemaan kovasti, kytky aikana kovat kytkytarjoukset voivat häiriköiden joidenkin mallien hintoja. Uusia malleja tulee joille hinnalla tekee tilaa nykyiset mallit.

  Viimevuonna valmistajat kärsivät komponenttipulasta sen helpottaminen voi johtaa siihen että joidenkin mallien hinta kehittyy nopeammin.
  ***
  Eli syksyllä kun laitetta alat valitseen niin katso mitä tarjolla ja mikä sopii sinuntarpeisiin, se valinta voi olla HTCn Android tai WP puhelin tai Sitten Nokian Symbian, tai jokin muu. miten silloin sitten tarjolla on.
   
 3. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Nokialaisten myynti kait on laskenut niin jyrkästi, että siitä päätellen voisi olla suuria hinnan pudotuksia luvassa tämän vuoden puolella (ennen vuodenvaihdetta 2011-2012). Uusia tuotteita ei ole käytännössä julkaistu, vanhoista ilmoitettu symbianin siirtyvän romukauppaan. Ja symbianille luvattu päivityksiä, mutta en jaksa uskoa firman hirveästi panostavan niitä, Symbian laitteiden myynti hyvällä katteella on kuitenkin jo tapettu. Puhelimesta 2-3 vuoden päästä saatavaa hintaa ei varmaan kannata hirveästi ajatella, markkinoilla kerkeää tapahtua paljon sitä ennen. En tosin ihmettelisi vaikka käytettyjen hinnat tulisivat romahtamaan kautta linjan rauta ja softakehityksen entisestään nopeutuessa. Ja älypuhelimien puskiessa halvempaan hintaluokkaan.
   
 4. zipa

  zipa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/10
  Viestit:
  2795
  Tykkäykset:
  711
  Puhelinmalli:
  iPhone 5, iPad 2
  Voipi olla ihan puhtaasti oma mielipiteeni, mutta tosiaan pieleen mennään ja lujaa ylipäätään siinä kohtaa kun aletaan miettimään kulutushyödykkeiden jälleenmyyntiarvoa. Jos mielestäsi puhelin X on tänään sen arvoinen mitä myyjä siitä pyytää ja sinulla on se pyydetty määrä euroja siihen laittaa, niin osta se. Jos ei, niin älä osta.
   
 5. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mielipiteenä sanoisin lyhyesti, jos olisin ostamassa uutta tuotetta, olisi Android pohjanen selkeästi edellä. Symbianilla ei ole mitään mahdollisuuksia vastata kilpailuun ja on poistuva ja kuoleva tuote markkinoilla.


  Kännyköiden jälleenmyyntiarvo on laskenut kuin lehmän häntä kytkyjen ym. myötä entisestään. Kukapa maksaisi tyyliin esim. euron kännykästä 200€. Asiaa voi verrata vuoteen 1998 asti, jolloin kännykät viimeksi säilyttivät jälleenmyyntiarvoaan, isommissa kaupungeissa ei enään silloinkaan. Jos ylipäätään jälleenmyyntiarvosta on siis kysymys. Tänäpäivänä tuntuu aivan naurettavalta, ettei monen sadan euron tuotteitakaan kannata korjailla.

  Lisäksi kaikelle tälle suurimpana syynä pidän euron tulemista. Se tappoi viimeistään korjauskultturia entisestään. Se mikä oli ennen seteli, olikin vain kolikko. Kasa seteleitä, kasa kolikoita. Entinen satanen, sata markkaa.. oli äkkiä kasa pikkukolikoita. Monikaan ei muutaman kolikon takia viitsinyt korjailla mitään. Kaikki kallistui, myös korjaaminen. Halvempia ja vanhempia puhelimia jäi kuin jyrän alle. Nokia viimeistään 2000 luvun jälkeen alkoi kiihtyvällä tahdilla puskea markkinoille puhelimia ja puhelinmalleja. Kohta oltiin tilanteessa, jossa puhelinmalleja tuli miltei joka kuukausi joltain. Myös Nokia kiristi tahtia. Kertakäyttökulttuurin luominen onnistui myös kalliimpien puhelimien osalta.

  Yksi henkäisy ei ole syynä tähän pelleilyyn, kyllä tässä puhutaan isommista puhalluksista, suorastaan pyörremyrskystä. Suurin pyörre käy kuluttajien lompakoilla.

  Kulutushyödyke, kuinka vihaankin sitä sanaa. Kertakäyttökulttuuria se on ennemminkin. Se on markkinavoimien luoma eräänlainen illuusio, josta on tullut totta kuluttajille. Kuluttaja astuu harhaan, kun sitä on johdateltu. Muissa paikoissa, tilanne on pysynyt samassa, kuten niissä maissa missä puhelimia valmistetaan samoin kustannuksin kuin ennen. Suomessa jne. muissa maissa missä myynti tapahtuu, myydään entistä kalliimpia tuotteita. Vähän halvemmista on tehty ensin laaduttomia ja jälleenmyyntiarvonsa hävittäneitä. Kalliimmat puhelimet käyvät kaupaksi, koska kuvitellaan olevan laadukkaampia. Kuluttajahan on "tilannut" vain kalliita, sana "laatu" jos olisi totta, olisi myös jälleenmyyntiarvokin.

  Kertakäyttökulttuurin syypäät on EU, Nokia ja ihmisen asenteet rahaa kohtaan. Jos kännyköistä on kyse. Jopa kierrätyskeskuksiin joutuva tavara on nykyään käyttökelvoton ja niille ollaan kateellisia, jotka voivat korjata ja hyötyä kierrätyksestä. Sen näkee siinä miten kunnat jopa kieltävät, laittavat kiinni kierräyskeskuksen ja omivat tavarat. Kierrätysmerkki on suuri kusetus. Kaiken voi kierrättää, ja merkkiä näkyy monessakin paikassa.. missä siis kierrätys, en ole huomannut tätä. Jälleenmyyntiarvoa laskee ihan tuotteen loppukaaren päässäkin Nokia itse dumppaamalla markkinoille sellasia tuotteita mitkä eivät käy ristiin mitenkään ja kukaan ei jaksa muistaa mikä mihinkin käy.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  90 luvulla kännykkän hinta kaupassa saattoi tiuppua kuukaudessa tuhansia markkoja, kaupasta pihalle vienti saatto syödä hinnasta hyväpalkkaisen ostajan kk palkan verran, jos pari-kolmevuotta käytetystä sai kymmenenprosenttia hankintahinnasta riippuen akkujen kunnosta. Käytetty saattoi maksaa ostajan kuukauden bruttopalkan.


  2010 luvulla uuden matkapuhelimen hinnat lähtee raksamiehen brutto tuntipalkasta, nousten osa-aikaisen lehdenjakan kk bruttoantisoon.

  90 luvulla matkapuhelinhuoltoon tarvittiin sen aikana kyllä hyvätmittalaitteet, mutta itse huoltovälineet eivät olleet kummoisia. itse laitteiden, mutta myös muidenkin työolejen vaatimukset on nousseet. Tosin 90 luvulla oli vielä analogilaitteita ja digitaalivehkeetkin rautaa.

  "tinaa" yhteen uuteen puhelimeen menee nykyään sen verran mitä aikaan yksi huoltomis käytti yhden laitteen kylmäjuotoksen korjaamiseen. Vaikka nykyään luurin eliikä on parivuotta, joskus 90 luvulla enemmän, niin raaka-aineiden ja energian jälanjälki on pudonnut murto-osaan.


  (*
  90 luvun alun kännykkä maksoi nykyrahassa melkein 5000 euroa, ostovoimaan verrattuna paljon enemmän.
  98 nykyrahassa "älyluurit" toisella tuhannella. Ostovoimaan suhteutettuna meno vielä rajumpaa.


  ***
  No tuolla ei mitään merkitystä aloittajan kysymykseen, eihän häntä kiinnostunut jokin laitteen jälleenmyyntiarvo, vaan hän oli käyttämässä sitä laitetta sen parivuotta.

  Alan historian aikana on alustoja vaihtunut, ja nillä on ollut käyttöä vielä senkin jälkeen kun on ilmoitettu ettei uusi malleja enään tule.
  Symbianin osalta vähän historiaan tuo eroa se että, se on edelleen kehityksen alainen niin paljon että loppukäyttäjille on tulossa merkittäviä päivityksiä, se on myös sellaisessa vaiheessa että uusia laitejulkaisuja on tulossa, jope niin oudossa vaiheessa että devaajille tarkoitetu kehitystyökalut / välineet on harppunut viimepäivinä hurjasti eteenpäin, joten ei edes yllätys että alusta kokosi huoppunsa juuri ennen kuolemaa.

  *********
  Aloittajan kysymyksessä oleellin lause oli "Olen kesän jälkeen vaihtamassa..."
   
 7. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Samanlailla ne lehdenjakajat on tienannu nyt kuin ennen, ei mainittavaa muutosta. Se mitä tulee raksamiehiin, samanlailla ne on voinu kännyköitään ostella kuin työtönkin. Ostovoima on merkitsevää, sitä en kiistä, mutta ainhan voi mennä Vertun ostamaan kaupasta tänäpäivänä, jos mielestänne oli kallista 90-luvun alussa..

  Onko pudonnut? Uusia laitteita myydään enemmän kuin koskaan ja käytetään vähemmän kuin koskaan? Kertakäyttökulttuurin uhrit ei edes tajua tätä energian jälänjälkeä kuin valmistushetkellä yhden puhelimen kohdalla vaikka kyse on parhaimmillaan sadoista miljoonista puhelimista ja niiden aiheuttamista jalanjäljistä. Uusien mallien aiheuttamat jalanjäljet tuntuvat katoavan entisten tieltä.


  Oleellista on se, etten vastannut vain ja pelkästään aloittajalle vaan myös välikeskustelijalle.
   
 8. jaskavaan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/05
  Viestit:
  971
  Tykkäykset:
  124
  Missä kilpailussa se ei pärjää ja mitä se haittaa jos on "kuoleva"? Sillä noi riippuu siitä, mitä haluat puhelimeltas, paljonko haluat siitä maksaa ja kauanko meinaat sitä käyttää. Vaikka Symbian on jäljessä muita niin Nokia on edellä esim puheluissa (vs iPhone), kamerassa ja Navigoinnissa. Eikä Ovi Storekan ole enään ihan huono. Symbian kehittyy (toivottavasti) vielä, ensin Anna (http://conversations.nokia.com/2011/04/12/announcing-symbian-anna-aka-pr2/) ja sitten jotain muuta: http://www.latestgadgetsnews.com/20...-a-look-at-new-symbian-ui-during-china-event/)

  Mitä tulee itse topicciin, eli arvon laskuun, niin se on jokaisen oma asia. Mieti mitä itse maksaist nyt esim 2 vuotta vanhasta puhelimesta. Itse en ostais mitään/kenenkään vanhaa puhelinta olkoon hinta mikä vain. Puhelimet on suht halpoja kuitenkin ja mulle riittää jos se toimii pari vuotta. Sitten on jo aika ostaa uusi lelu, jossa on jo kaikkee uutta ja parempaa (myös raudan osalta).
   
 9. kratos Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/10
  Viestit:
  538
  Tykkäykset:
  13
  Parhaiten säilyttää arvonsa Applen tuotteet ;) (no pun intended)
   
 10. zipa

  zipa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/10
  Viestit:
  2795
  Tykkäykset:
  711
  Puhelinmalli:
  iPhone 5, iPad 2
  Joopa joo...
   
 11. kaBu

  kaBu Truu Apöl Faniboi

  Palaute - 100%
  44   0   0

  Liittynyt:
  21/7/09
  Viestit:
  6181
  Tykkäykset:
  2800
  Puhelinmalli:
  iPhone X Silver
  Se nyt vaan on fakta että iphoneista saa parin vuodenkin jälken kovimman hinnan verrattuna kilpailijoiden vastaaviin. Kuvittele kun samsung galaxy s ja iphone 4 tulivat markkinoille suunnilleen samaan aikaan, sgs:n saat uutenakin alle 400 ja käytettynä 200. Iphone uutena ei tiputtanut hintaa vielä yhtään ja käytettynäkin ei kytkytöntä alle 450 löydä.

  Tiedä sitten miten tulevaisuudessa mutta tähän asti arvon pitänyt parhaiten apple.
   
 12. kilander

  kilander Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  14   0   0

  Liittynyt:
  3/2/07
  Viestit:
  333
  Tykkäykset:
  179
  Puhelinmalli:
  Galaxy Note 8
  No tuo applen arvon säilyminen on ollut hieman vastaava asia kun Neuvostoliitossa käytetty lada maksoi enemmän kuin uusi.
   
 13. jaskavaan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/05
  Viestit:
  971
  Tykkäykset:
  124
  Tsekatkaas ao. linkistä, kuinka helppoa on käytetyn iPhonen ostaminen on, jos on ollu alunperin Sonera kytky. Ihan hauskaa luettavaa.. toi ao. keskustelu kasvaa nopeesti, mut pari ekaa sivua kertoo jo paljon.. eli kannattaa olla varovainen mitä ostaa..

  http://www5.sonera.fi/keskustele/viewtopic.php?f=97&t=6205
   
 14. nico...

  nico... Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  5795
  Tykkäykset:
  846
  Puhelinmalli:
  WP, iOS
  Vaikka mennään ohi otsikon, niin voi morjes mitä touhua Soneralta! Muutaman tunnin kun asiasta vääntää netissä niin saa lukituksen poistettua, vaikka näin olisi pitänyt heti tehdä. Taidanpa siirtää oman liittymän pois Soneralta kun iPhone-kytky loppuu. Toki ensin pitää pyytää "automaattista" lukituksen poistoa.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 15. kaBu

  kaBu Truu Apöl Faniboi

  Palaute - 100%
  44   0   0

  Liittynyt:
  21/7/09
  Viestit:
  6181
  Tykkäykset:
  2800
  Puhelinmalli:
  iPhone X Silver
  Ihan vinkkinä kun tämä vois olla mielenkiintoinen aihe niin voisko modet siirtää tän muualle ja otsikoksi vaikla puhelinten arvon lasku? Niinkuin ihan yleisellä tasolla, vai onko sellainen ketju jo?
   
 16. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6893
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  Hauskaa katsella tuolla huutokaupoissa kun "näppylänaamaiset" nuoret miehet kiiluvinsilmin kuolaavat jostain löytyneen iphonen perään. Nuo löytötavaran koneet ovat voineet löytyä vaikka lumihangesta, vesilätäköstä, voivat olla jopa mahdottomia avata mahdollisesta lukituksesta jne. Eikä niitä pääse mitenkään kokeilemaan , ainakaan poliisihuudossa :(.
  Silti nämä aloituksessa mainitut huutavat ihan hillittömään hintaan nuo mahdolliset raadot itselleen. Sitten itketään foorumeilla mistä osia , kuka avaa lukot jne. Kai se on sitä hinnan pysymistä sitten.......
  Itse pysyn kaukana niistä :)
   
 17. tissot1

  tissot1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/8/08
  Viestit:
  1283
  Tykkäykset:
  103
  Juu kyllä Applen Iphone on aivan omassa luokassaan kun puhutaan jälleenmyynti hinnasta.
  Symbianeissa tuo on varmasti aika olematon. Varsinkin nyt kun ei Symbianilla ole tulevaisuutta.

  Muutenkaan en kyllä näe kauhean mielekkäänä puhua tästä 2-3 vuoden haarukalla. Kännykät ovat kuin tietokoneen osat, 1/4 hävinnyt hinnasta kun kävelet kaupasta ulos ja joitain pennosia jäljellä 3 vuoden jälkeen.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Applen kohdalla käytettyjen hinnat ovat olleet aivan poskettomia joku niistä haluaa maksaa, mutta käytetyn Applen (yleistäen) ostaminen on taloudellista joillekkin vaikea perustella, vanhoista koneista saatetaan maksaa käytettynä jopa 70-80 prosenttia uuden hinnasta, monesti rauta paljon nuhasempaa (*, vuoden takuut loppuneet, kuluvat osat (akut, kovalevyt jne) jne. odottaa vaihtoa. Eli niistä maksetaan käytännössä uuden hintaa, ellei jopa enemmän.

  Taskulaitteiden osalta ei edes mahdollisuutta rauta päivitellä, softa päivitys voi tuoreeseen olla, esim iOS laitteissa päivitystuki myynnin loppumisesti ehkä noin parivuotta.

  Eli halvalla ei saa edes käytettynä.

  (On toki jotain vanhoja malleja joiden korvaasta malleista on karsittu jotain oleellista ja jos ei uuteen tyydy niin on vanhaa hankittava)

  Mutta ei tietokoneita, puhelimia, televisioita, ei edes kai Apple (poislukien osake) osteta se mielessä että siitä saisi joskus kirppiksellä rahaa.
   
 19. Stumbelos Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  37   0   0

  Liittynyt:
  8/11/10
  Viestit:
  783
  Tykkäykset:
  42
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  iPhone kytkyn purkamisesta, josta myös tässä on keskusteltu, ei nokialaisten arvonlaskusta.

  Entä jos alkuperäinen omistaja on kuollut?

  - "Silloin teemme poikkeuksen ja sovimme asian lähiomaisten kanssa." Soneran lakimies Karol Mattila

  Voi vittu mitä touhua täytyy sanoa, ei kyllä yhtään soneran liittymään tähän taloon tule (onneksi ei kyllä olekkaan)!
   
 20. Dotzki

  Dotzki VIP

  Palaute - 100%
  88   0   0

  Liittynyt:
  8/10/09
  Viestit:
  6227
  Tykkäykset:
  1267
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Ostat käytetyn lukottoman iphone nelosen hintaan 500e, eli 100 halvemmalla kuin kaupassa. Hinta pysyy tuossa paremmin kuin missään muussa. Itse näkisin vain hyvänä asiana. Eikai nyt hölmökään mitään unohdettua 3g iphonea mene ostamaan, varsinkaan huuto.net hinnalla.
   

Jaa tämä viestiketju