"Nokialaisista katosi helppous ja hauskuus"

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja tahratonteraes, 15/8/08.

 1. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  Tai tätä mieltä on ainakin yksi analyysifirma, kauppalehden mukaan ainakin. Vertailivat lähinnä softia ja sisältöjä juurikin Applen Appshopin kanssa. Näistä voi sitten aina olla mitä mieltä haluaa. Tiedän kuitenkin että tällaisesta uutisesta jokainen Iphonen omistaja saa lisää vettä myllyyn. Iltalehden sivuilta löytyy linkki.
   
 2. Dopey

  Dopey

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/8/05
  Viestit:
  225
  Tykkäykset:
  4
  Jos vertailu on AppStoren ja Nokia Download palvelun välillä niin onhan noissa melkoisen iso ero Applen hyväksi.
   
 3. member Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/6/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  9
  Aika hassu ja jopa provosoiva otsikko kyllä. Alkuperäisestä tekstistä:

  "App Store on kuin karkkikauppa ja isolla näytöllä on ilo katsella, kuinka pallossa pyörivä apina kerää banaaniterttuja sokkelosta. Nokia pisti matopelin puhelimeen vuonna 1997 ja sitähän pelasivat Liperin mummotkin. Tämä helppous ja hauskuus on karissut firmasta menneen vuosikymmenen aikana, sanoo Kuittinen."

  edit: jaa, ihmettelevät sitä miksi matkapuhelimen pitää olla niin monimutkainen. En odota pitkää ikää kyseiselle "asiantuntialle" kun vertaa yhtä mediantoistolaitetta puhelinominaisuuksilla ison firman teknisesti edistyneisiin älypuhelimiin.

  Jokainen voi tietenkin miettiä sitä, voisiko esim. symbianin saada huomattavasti helppokäyttöisemmäksi ?
   
 4. la

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  590
  Tykkäykset:
  0
  Monesti olen miettinyt, että ohjelmien välillä siirtymiseen voisi olla helpompikin tapa.

  Nyt kun symbian-näppäimessä on kolme toimintoa ja punaisen näppäimen toiminta riippuu ohjelmasta ja versioista. Symbian-napista siis: yksi painallus - valikko, kaksi painallusta - jätä ohjelma taustalle, pitkä painallus - avoimet ohjelmat. Tuntuu tuskaselta jos vaihtaa tiuhaan ohjelamasta toiseen. Toinen asia on punainen näppäin, eikö sen toiminnan voisi antaa käyttäjän päätettäväksi? Nyt jossain malleissa esim. selain sulkeutuu siitä, toisissa jää taustalle. Sitten vielä jotkut ohjelmoijat "tuhlaavat" oikean softkeyn piilota-valinnalle, vaikka samainen ohjelma jäisi taustalle sekä punaisesta luurista että symbian-napista.

  En tiedä, mutta luulisin että jos hetki mietittäisiin, ohjelman sulkeminen ja vaihtaminen saataisiin helpommaksikin ja yhtenäiseksi lisäämättä enää näppäimiä.
   
 5. member Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/6/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  9
  Tämä vaatii kyllä jonkinverran opettelua, mutta ei mahdottomasti. Samaa mieltä että punasen napin on kyllä kämmänny kun siitä ei aina tiedä mitä tekee.
   
 6. member Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/6/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  9
 7. Ultros

  Ultros Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  26/10/06
  Viestit:
  640
  Tykkäykset:
  21
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Paskaa sanon minä.
   
 8. valonlapsi Vieras

  0   0   0

  en tiedä tarttenko hauskuutta kännykkääni (lue nokialaiseeni) mut toi kommentti toi ainakin tähän hetkeen hauskuutta...

  kiitti cyan!
   
 9. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Saapahan sitä ostettua melkeen minkä puhelimen haluaa...
   
 10. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Vaikka muuten "applehypetykseen" skeptisesti suhtaudunkin, niin olen samaa mieltä kyseisen analyysin kanssa. Jos ei moni niin ainakin osa Nokian älypuhelinten ja monitahoisen käyttöliittymän kanssa tuskaillut on löytänyt uuden onnen iPhonesta.

  iPhonen käyttöliittymä ja valintojen selkeys yhdessä App Storen kanssa on tehnyt mm. sovellusten saatavuudesta ja asennuksen helppoudesta ihan eri luokkaa kun Nokian älypuhelimissa. Siinä missä nokialaisen omistaja pähkäilee mistä saisi hyviä sovelluksia ja uskaltaako luottokortin tiedot antaa jokaiselle softan tekijälle voi iPhonen omistaja hyvillä mielin latailla helposti tietyt laatukriteerit täyttäviä ohjelmia.

  Nokia on unohtanut että maailmaan mahtuu vain tietty määrä insinöörinäkökulman jakavia / yrityskäyttäjiä joiden puhelimet hallitaan keskitetysti. Peruskäyttäjälle helppous ja varmuus ovat tärkeimmät tekijät, ei esimerkiksi itse tekninen toteutus tai sen hienous.
   

Jaa tämä viestiketju