Nokialainen hakusessa, mutta mikä malli?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja kTo, 6/6/10.

 1. kTo

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/5/10
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Nykyinen kytkösopimus loppuu kuun lopussa ja uutta puhelinta olen tässä jo vähän aikaa metsästänyt. Kuten otsikosta käy ilmi, nokialaista haen seuraavanlaisin käyttötarkoituksin:

  Lähinnä nuo N900, X6 ja N97 pyörineet tietokoneen ruudulla vertailun merkeissä. Puhelinta tulee käytettyä aika paljon musiikin kuuntelemiseen, nettiselailuun ja muuhun ylimääräiseen räpläämiseen, eli varsinaisten puhelinominaisuuksien merkitys ei ole suuri, kunhan soittamaan pystyy ja viestin voi naputella.

  Henkilökohtainen suosikki on ollut tuo N900 ja siitä olenkin eniten tietoa koittanut etsiä. Pärjääkö tälläinen tavallinen opiskelija tuollaisen ääripään puhelimen kanssa? Aikaa käytön opetteluun ja tutustumiseen on vaikka millä mitalla, mutta kärsivällisyyttä jatkuvaan pakolliseen säätämiseen ei välttämättä ole. Eli asentuvatko ja toimivatko nuo ladattavat perussovellukset simppelisti vai vaatiiko tietotekniikan tarkempaa tuntemusta? Älkääkä käsittäkö väärin, en aivan poropeukalo ole tietokoneiden kanssa, mutta käytän niitä lähinnä vain netin selailuun ja photoshopin ym. perusohjelmien käyttämiseen.

  Mitä tulee X6 ja N97 malleihin, kuinka suuri ero netin selailussa on näiden mallien ja tuon N900 välillä? Miten esim. youtuben katsominen näissä malleissa? Tuosta N900 ei minun taidoillani luultavasti kaikkia hyötyjä irti saa, joten mahtaisiko tuo X6 CWM versiona olla sitten parempi vaihtoehto?

  Lyhyesti vielä loppuun tiivistettynä, meneekö tuo N900 hukkaan perus tallaajan taidoilla?
   
 2. juhheino

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/11/09
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  No jos noita sun speksejä katsoo niin osta joku sellainen missä ei missään nimessä löydy sanaa NOKIA. Mene nyt sinne lähimpään puhelinkauppaan ja testaa niitä muitakin luureja. Itselläni on Noksulasit ollut toistakymmmentä vuotta päässä ja ihan mielenkiinnosta menin kauppaan testaamaan ja räpläämään erilaisia luureja. Samsungilla, Sony erikssonilla ja HTC:llä on ihan oikeasti toimivampia ja parempia puhelimia kuin Nokialla. Erityisesti tuo HTC- Desire oli PUHELIN ja toimiva sellainen. Netin käyttö sillä oli loistavaa, helppoa ja sujuvaa. Emäntäkin uskalsi ottaa sen käteen ja sanoi, että haluaa juuri sellaisen vaikkei hän olekaan mikään ns. heavy-user puhelimissa.
   
 3. kTo

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/5/10
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Juu täytyy käydä vähän räpläämässä. Viimeinen nokialaiseni on ollut 3310 ja sen jälkeen ollut Sony Ericssonia ja Samsungia, mutta rikki ovat menneet kaikki, viimeiset kaksi jo ennen kytkösopimuksen loppumista. Ajattelin että nokialaiset pysyisi ehjänä edes sen 24kk. Sony Ericssoneihin olen ollut hyvin tyytyväinen niin kauan kuin ovat toimineet, ovat menneet sitten kertalaakista pimeäksi pienten varoittelujen saattelemana. Meinaat että tuo HTC desire voisi olla kelpo valinta? Olen perjaatteessa kyllä täysin avoimin mielin liikkeellä mikäli vaan hyvä puhelin löytyy.
   
 4. Kmikko91

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/5/10
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Jos netissä tykkäät kännylläs pyörii suosittelen htc desireä! Kaupoissa sitä ei vähää aikaa tulla näkemään, koska valmistajalla on (kuulemma) ongelmia näyttöjen hankinnassa.
   
 5. jyp_91

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/12/05
  Viestit:
  92
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Samsung Omnia HD
  Miksi pitää olla juuri Nokialainen? Samsung Wave S8500 taitaa olla yksi potentiaalinen vaihtoehto. Äänenlaadultaan parasta mitä puhelimista on saatavilla, nettiselailussa Flash tuki on varmaan tärkeä sinullekin, Wavesta löytyy täysi Flash tuki (toistaa siis nettisivujen flash videot). Ohjelmatarjota on vielä heikkoa, mutta mitä muuta voi odottaa puhelimelta jossa on täysin uusi käyttis ja joka on vasta julkaistu.

  Noista N900 on ainoa järkevä vaihtoehto kunnon nettikäytössä.

  S8500 Wave:
  Lapsuksia käyttiksestä vielä löytyy, mutta uskon kyllä vahvasti että ne on kolmen kuukauden sisällä korjattu suurimmaksi osaksi ja käyttistä hiottua vielä parempaan suuntaan.

  http://www.gsmarena.com/samsung_s8500_wave-review-480p8.php
  Kannattaa lukaista, itse ostaisin tuon heti jollen olisi viime vuonna kuukausimaksulla ostanut Omnia HD:tä... Pitää katsoa vielä jos vielä opiskelijana saisi töitä loppukesäksi niin voisin tuohon vaihtaa ellei tuona aikana tapahdu jotain aivan hirveää Waven suhteen.

  Mutta kuitenkin, ehkäpä paras vaihtoehto on katsoa tehokas puhelin josta löytyy Android käyttis. Uusimmasta versiosta löytyy jo kait Flash 10 tuki/soitin ja muutenkin nettikäytössä vertaansa vailla, mitä olen lukenut käyttäjien kokemuksia.
   
 6. kTo

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/5/10
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Jaahas taisin nyt sitten päätyä tuohon Desireen, osittain juurikin siksi, että tuon Megadesire paketin saa Saunalahdelta aika kohtuullista korvausta vastaan. Säästää useamman euron kuukaudessa verrattuna Waveen ja samaan datapakettiin. Vielä lopuksi kysyisin, että saahan tuolla desirella toimimaan DivX formaatin videot? Wavessa näkyi se olevan ainakin.
   
 7. Hartzu

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/6/10
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  N900
  Jos nimenomaan netin käyttö on oleellista, ei N900:sta parempaa ole tarjolla miltään valmistajalta ml. Apple, HTC ja Samsung. N900:lla voit surffailla yhtä luontevasti kuin vaikkapa läppärillä, ja Youtube ym. sivustot toimivat moitteetta.

  Käytön helpouteen ja ohjelmien asentamiseen vastasin juuri toisessa ketjussa: tässä ja tässä, mutta lyhennelmänä sen verran, että ohjelmien asentaminen ei tosiaan vaadi mitään erikoista, vaan kaikki hoituu helposti puhelimen application managerin kautta.

  N900 ei ole mikään "tee-se-itse" laite, vaikka jotkin laitetta kokeilemattomat niin haluavat näemmä viestittää. Paketista otettuna ja viimeisellä käyttispäivityksellä varustettuna kaikki on valmiina, ja käyttö ei ole sen vaikeampaa kuin minkään muunkaan. Laite kyllä tarjoaa mahdollisuuden säätämiseen, mutta mikään pakko sitä ei ole tehdä. Se ei siis ole vain ja ainoastaan hakkereiden puhelin, vaan puhelin myös heille. Laaja kirjasto yhteisön kehittämää ilmaista ja laadukasta softaa on parempi kuin mikään "app store".
   
 8. kTo

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/5/10
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Tuo N900 tulee vaan huomattavasti HTC:tä kalliimmaksi, niin mietin juuri siltä kannalta asiaa, että meneekö puhelin vähän "hukkaan" mun käytössäni kun en siitä kaikkea saa irti kuitenkaan. Eikös tuossa Desiressakin youtube pitäisi toimia ihan normaalisti? On tämä vaikeaa kun pitäisi kompromoisseja tehdä kun ei itseään kipeeksikään halua yhdestä luurista maksaa...
   
 9. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Eli toisin sanoen etsit mahdollisimman halpaa puhelinta noilla haluamillasi ominaisuuksilla..
   
 10. kTo

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/5/10
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  En suinkaan, mutta kun vertaan ominaisuuksia joita itse arvostan puhelimessa N900 ja vaikkapa Desiren välillä, niin kyllä tuo hintaero tuntuu vähän isolta. Vrt. Saunalahdelta N900 20€/kk + datapaketti 13.90€/kk + puhelut ja viestit ja sitten Megadesire 19.90€/kk ja siihen viestit. Hintaero paisunee yli 15€/kk. Jos etsisin halvinta puhelinta en N900 olisi edes maininnut ketjussa. Toki sitä voisi jättää muutaman kerran kahvitauon väliin, tai sitten voisi myös laittaa kyseisen erotuksen läppärin maksamiseen...
   

Jaa tämä viestiketju