Nokia X3-02 Touch & Type vs. Nokia 6700 Classic

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja mt_tre, 26/10/10.

 1. mt_tre

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/10/07
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Äitee kaipaisi nyt uutta puhelinta ennen vuodenvaihdetta. Nykyinen E51 ollut luotettava ja toimiva, mutta ulkonäkö ei oikein ole miellyttänyt. Näyttää kuulemma tylsältä ja ihan miehen puhelimelta. ;) Arvioisin, että noin puolia nykyisen kännykän ominaisuuksista ei ole tarvinnut, joten sen vuoksi S40-pohjainen malli olisi varmasti riittävä.
  Toisaalta nykyistä edeltävä kännykkä oli Nokian halvemman hintaluokan slide-puhelin, jonka nitisevä kuori, surkea näppäinvaste sekä yleisesti muovisuudessaan lähinnä lelua muistuttanut käyttökokemus saa edelleen kiertämään halvimmat mallit kaukaa. Esimerkiksi tätini 7230 on ollut huollossa jo kaksi kertaa...

  Uuden luurin merkin puolesta tulisi tosiaan ainoastaan Nokia kysymykseen tutun käyttöliittymän vuoksi. 6700 Classic (Illuvial-värillä) vaikuttaisi melko turvalliselta vaihtoehdolta. Rakenne on tukevan ja laadukkaan tuntuinen ja käyttö helppoa. Enoltani tuollainen löytyy ja ilman ongelmia on ainakin hänellä toiminut. Näppäinten asettelu on tuttu ja vaste omien kokemusteni mukaan hyvä.

  X3-02:sta äitee pitää ainakin ulkonäön perusteella. Ennakkomyynnissähän malli jo on, mutta värivaihtoehdoista ne häntä eniten kiinnostavimmat (pinkki & lila) vielä jostain syystä puuttuvat. Näyttö on hieman suurempi kuin 6700 Classicissa, joka on hyvä ikänäön kannalta ja osittaisen kosketuskäytönkin uskoisin hänen oppivan suhteellisen nopeasti. Enemmän mietityttää tuo poikkeuksellinen näppäinasettelu eli tuntuuko se turhauttavalta kun 0, risuaita- ja tähti-näppäimet eivät löydykään tutusta paikasta numeronäppäinten alapuolelta? Muovia on ilmeisesti enemmän kuin 6700 Classicissa, mutta takakuori kuitenkin käsittääkseni alumiinia(?). WLANin sekä kameran AF:n ja salaman puute eivät siis haittaa.

  Mitä mieltä olette? Kumman mallin puolelle kallistuisitte?
   
 2. Purkki^

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/1/09
  Viestit:
  308
  Tykkäykset:
  4
  Aika hyvin kiteytit jo molemmat puhelimet. 6700c on loistava design-puhelin joka on todella jämäkkä, tyylikäs ja 5mpix AF +salama kamera huippu. X3-02 on taas mielenkiintoinen ja "hauska" puhelin. Ei ehkä fyysisesti niin hieno(mielestäni) kuin 6700c mutta monipuolisempi. Mp3-soitin on kelposti käytettävissä ja kosketusnäyttö tuo paljon uusia ominaisuuksia.

  Jos nyt lähtisin jompaa kumpaa ostamaan niin valitsisin X3-02:n ihan sen käytettävyyden ja mielenkiintoisen näppän/kosketus yhdistelmän takia. 6700c:ssä ei ole mitään vikaa joten sekin oikein käypä valinta.

  http://www.phonearena.com/reviews/Nokia-X3-Touch-and-Type-Review_id2553
   

Jaa tämä viestiketju