Nokia vs. iPhone in business

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja HulluJussi, 20/12/09.

 1. HulluJussi

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S III
  Pyydän jälleen viisaammiltani apua. Olen tilanteessa jossa pitäisi miettiä seuraavaa työpuhelintani. Taustaksi että minulla on ollut Nokian kommunikaattori jo useita vuosia (n. 8v) työkäytössä. Olen töissäni hyvin vähän pöydän äärellä, joudun siis puheluiden lisäksi hoitamaan työasioitani hyvin paljon sähköpostitse ja tekstiviestein. Lisäksi kalenteri on oleellinen. Nykyinen puhelimeni on E90. Onko iPhonesta työpuhelimeksi? Sain hetken testata iPhonea ja aloin epäillä sen kykyä varsinkin sähköpostien ja tekstiviestien kirjoittamisessa. Sen enempää en tosin laitteeseen tutustunut. Miten se pärjää tosi elämässä kun sähköposteja ja tekstiviestejä pitää lähettää päivässä kymmeniä ja aina on kiire =). Rohkenin jo jollekin sanoa että iPhone ei ole business puhelin. Te joilla on kokemusta ja näkemystä niin voisitteko kertoa mielipiteenne ja kokemuksenne. Kysehän on varmaan monesti myös siitä mihin tottuu ja miten asioihin suhtautuu mutta itse pidän fyysisestä qwertystä sillä kirjoittaminen on sillä suht vaivatonta, nopeaa eikä virhelyöntejä tule niin helposti. Kiitos etukäteen kommenteistanne.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riippuu ihan mitä sillä on tarkoitus tehdä, ja mihin järjestykseen asioita pistää.

  Exchange tuki löytyy kummistakin.

  Näppis ui vs kosketus UI on tapaus kohtaista, joillekkin tärkeä asia, jollekkin toiselle käy kumpikin.

  Firman politiikka sanelee myös paljon.
   
 3. jusutus

  jusutus Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2011 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  84   0   0

  Liittynyt:
  5/10/08
  Viestit:
  8864
  Tykkäykset:
  2968
  Puhelinmalli:
  Note 5
  The end.
   
 4. Juicce Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/02
  Viestit:
  187
  Tykkäykset:
  3
  Itsellä iPhone korvasi E90:n reilu vuosi sitten nimenomaan businness-käytössä. Oikeastaan yksi ehdoton edellytys on tuo Exchange-tuki ja sen hyödyntäminen, jolloin kalenterit, yhteystiedot ja mailit ovat jatkuvasti ajantasalla.

  Nykyiseltään kun mailit saa kirjoitettua vaakanäppiksellä, ei suurempaa ongelmaa ole niiden kirjoittamisessa. Tosin mitään romaaneita ei jaksa kirjoittaa, tosin vielä vähemmän ja lyhyempiä tulin kirjoittaneeksi e90:llakaan. Fyysisen näppäimistön puute varmasti on asia, jota ilman pärjääminen pitää itse kokeilla, muiden mielipiteillä ei juurikaan merkitystä ole.

  Yksi keskeinen ratkaiseva tekijä varmasti on sinulla akun kesto. Eli jos puhut paljon ja mailit tulee vielä pushina kännykkään, soisi olevan laturi ulottuvilla esim autossa. Akun kesto on hieman huonompi siis.

  Joka tapauksessa käyttöliittymän helppous ja app storen ohjemavalikoima tulee olemaan seikka, joka tuo käyttöön ehdottoman parannuksen. Netistä viitsii jotain asioita katsoakin, ohjelmista voi löytyä huomattavia helpotuksia arjen kysymyksiin (yksikkö/valuuttamuunnoksia yms yms). Itsellä e90:ssa ehkä 5 sovellusta, iphonessa noni 80. Kertoo paljon.

  Varmaan tulet saamaan kasan antifanijien kommentteja iphonen soveltumattomuudesta, mutta imo iphonesta on työelämän luuriksi ihan siinä missä mistä tahansa s60,wm tai android-puhelimesta, joissa ei fyysistä näppäimistöä ole (ja sen tarve on täysin oman tottumuksen varassa)
   
 5. HulluJussi

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S III
  Tärkeintä

  On siis tietenkin puhuminen mutta kuten kerroin, viestejä niin sähköpostia kuin tekstiviestejä lähetän erittäin paljon työpäivän aikana. Kävelen myös paljon kaupungilla palaverisa toiseen ja kävellessä kirjoitan paljon. On alkanut mietityttämään tuo kosketusnäyttö, tuleeko paljon kirjoitusvirheitä sekä se että tuleeko vastattua viesteihin muuten kuin että "kyllä" ja "ei". Vastaukseni ei kyllä voi olla ihan noin lyhyitä kun monimutkaisiakin asioita joutuu naputtelemaan puhelimella.
   

Jaa tämä viestiketju