Nokia vähentää 1800 työpaikkaa Networks-yksiköstään

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja yellow, 10/4/03.

 1. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Nokia Networks vähentää noin 1800 työntekijää, joista noin 1 100 Suomessa. Syyksi Nokia kertoo yleisen tilanteen matkapuhelinverkkomarkkinoilla. Maaliskuussa Nokia arvioi Networksin tammi-maaliskuun pro forma -liiketuloksen jäävän tuntuvasti tappiolliseksi.

  Vähennykset koskevat tutkimusta ja tuotekehitystä, tuotantoa ja toimituksia, myyntiä ja markkinointia sekä tukitoimintoja. Nokia Networks aloittaa YT-neuvottelut suunnitelluista vähennyksistä pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa.


  - Nämä toimet ovat henkilöstömme kannalta raskaita, mutta tässä markkinatilanteessa välttämättömiä, sanoo Nokia Networksin toimitusjohtaja Sari Baldauf tiedotteessa.


  - Tavoitteenamme on kestävä ja kannattava liiketoiminta. Siihen päästään panostamalla asiakkaisiin, laatuun ja toiminnan tehokkuuteen, Baldauf sanoo.


  Nokian tiedotteen mukaan keskittyminen ydinalueisiin tutkimuksessa ja tuotekehityksessä tarkoittaa tuotekehitysohjelmien kustannusten, ajoituksen ja laajuuden uudelleenarviointia sekä tuoteversioiden määrän vähentämistä vastaamaan asiakkaiden ja markkinoiden nykytilannetta.


  Yhtiön tavoitteena on vahvistaa johtoasemaansa gsm-, edge- ja wcdma -verkoissa.


  Nokian osake liikkui torstaina aamulla 3,5 prosentin laskussa 13,75 eurossa.

  KAUPPALEHTI
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jatkoa samaisessa paikassa ( www.kauppalehti.fi )
  Mitä tuotekihityksen supistaminen vaikuttaa alihankkijoihin jää nähtäväksi.

  E:n työntekijä määrää ei voi suoraan verrata touhon Nokian verkkopuoleen, mutta kuitenkin tiedossa että E on pitkälti nykyään verkkoyhtiö, ja ei kuitenkaan noin paljon isompi kuin Nokia.
   

Jaa tämä viestiketju