Nokia tippu järveen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja beaneye, 27/8/02.

 1. beaneye

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/8/02
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Mitähän tässä pitäisi tehdä kun Nokian 5510 lensi jorpakkoon. Sain ongittua sen ylös ja oireet oli silloin rätinä ja paukkuminen ja näytön välkkyminen. Sammutin luurin ja annoin kuivaa. Seuraavan kerran kun luuria käynnistelin niin rätinää kuului edelleenkin. Tällä hetkellä rätinääkään ei kuulu ja näyttöön ei tule mitään. Takuuseen tuota tuskin saa menemään vaikka sepittäisi jotain omaa satua? Huoltomiehet huomanee vesivahingon? Eli onkohan tuota mahdollista huoltaa mitenkään ja jos niin tapahtuuko se liikkeen kautta josta puhelimen ostin vai onko olemassa muita liikkeeitä jotka puhelimia korjaavat. Ja mitähän moinen huolto noin suunnilleen maksaa.. mahdoton sitä kai on kertoa mutta kysytään nyt kun ilmasiksi ja ilman vaivaa sen voi tehdä. Eli jos jollain kokemuksia samankaltaisesta tapahtumasta niin lukisin mielelläni.
   
 2. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Olisi heti pitänyt ottaa se akku pois ja olla kokeilematta virtoja päälle, sillä nyt on oikosulut saattaneet aiheuttaa pysyviä vaurioita. Jotkut ovat sitä mieltä, että sitä pitäisi säilyttää vedessä, jos sen aikoo korjauttaa, sillä muuten hapettuminen pääsee alkamaan. Korjaaminen lienee kallista ja aivan varmasti huoltomies huomaa tapahtuneen. Haulla löytynee samasta aiheesta tältä tai vanhalta foorumilta.
   
 3. Diesel

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  Ei se niin ole. Oma puhelin (muutama vuosi sitten) meni korjauskelvottomaksi kun luulin että parasta on upottaa veteen huoltoon saakka. (oli sunnuntaipäivän vesisaavissa) ...liikkeessä valaisivat että olisi pitänyt sulkea ilmatiiviiseen pussiin ettei vesi puhelimen sisässä olisi päässyt hapettumaan.
   
 4. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Siis sehän ei haittaa vaikka tuo vesi hapettuisi, vaan jos luuri kuivuu ja piirilevyt alkavat kastumisesta johtuen hapettumaan, niin... ;)

  Kosteana liikkeeseen vain. Niin pitkään kun luuri on märkä (olettaen ettei puhuta yli parin vuorokauden pituisista ajoista... jos puhelin on järvivedessä yli vuoden, niin tämä lause lienee vastoin parempaa tietämystäni epätosi.) ei eroosio vielä ala vaikuttaa. Kun puhelin kuivuu, niin hapettuminen piirilevyllä alkaa.

  Akku pois syystä että muuten voi tulla oikosulku.
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9650
  Tykkäykset:
  421
  Vie suoraan puhelin valtuutettuun Nokia huoltoon. Listan liikkeistä saat esim. Club Nokian sivuilta.

  Takuusen ei mene, vesivahinko todellakin näkyy.

  Lysti ei ole halpaa...ultraäänipesu maksaa n. 30-50 euroa, plus mahdolliset tarvittavat varaosat. Kannattaa melkein harkita uuden käytetyn luurin ostamista suoraan ja kastuneen myymistä esim. jollekin modaajalle, joka käyttää sen varaosiksi.
   
 6. col_blair

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/8/02
  Viestit:
  57
  Tykkäykset:
  0
  Joo, tosiaan korjauksen hinta on noin 40-60e, riippuen huoltofirmasta. Kannattaa varmistaa ennen huoltoon lähetystä että maksaako korjausarvio ja että paljonko.. ainakin Telian yhteistyökumppani huoltoasioissa (Digiman/Tre) ei veloita mitään jos ultrapesulla laitetta ei saada kuntoon.

  Toisilla firmoilla taasen maksaa pelkkä laitteen tarkistus ja voivottelu että ei saada kuntoon jopa 30-40e (esim. Siemensin huollot). No ymmärtäähän sen toisaalta, samallalailla siinä niitä arvokkaita työminuutteja kuluu =)
   
 7. Lightfoot Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  135
  Tykkäykset:
  0
  Olen itse saanut "korjauskelvottoman" 3210:n toimimaan vaikka oli kastunut ja oli sellainen ties kuinka pitkään ennenkuin sain käsiini. Ensin vaan puhelin paloiksi niin pitkälle kuin saa purettua ja sitten uuniin jonka lämpötila on noin +50C - yön yli ainakin. Purkamiseen tarvitset Torx-ruuvarin joita löytyy kyllä elektroniikkaliikkeistä, huoltokorjaamoista jne. Niitä kun ei kannata koko settiä ostaa niin tsekkaa ensin oikea koko. Ultraäänipesu on mielestäni turhan kallis tähän touhuun ja nythän sinulla on tilanne jossa ei oikeastaan ole mitään hävittävää, ainoastaan voitettavaa.
   
 8. Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  ´

  [offtopic pilkunn**taa] eroosio != korroosio ;) [/offtopic pilkunn**ta]
   
 9. oopee

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/02
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  jaa, eikö elektroniikka kestä vettä?

  ->Kaveri aikoinaan pesi compuutteerin prossan vesijohtovedessä ylimääräisetä töhnästä ja hyvin pelasi kuivattelun jälkeen...

  järvi-/merivesi tappaa elektroniikan, joten puhelin auki ja pesuun ja kuivaukseen. Ensimmäisenä hommana tietysti akku pois.
   
 10. NusNus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1955
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active
  Avaa puhelin ja rapsuttele veitsellä kaikki valkoinen mömmö puhelimesta. Sillein minä sain R310 toimimaan joka oli maistanut merivettä (sisältäpäin). Rapsuttele sitten todella huolella.
   
 11. Nurkku

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/8/02
  Viestit:
  108
  Tykkäykset:
  0
  Prossussa hieman eri asia, se on keraaminen melki kokonaan...
   
 12. Niklas Lindstroem

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/9/02
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Jos Puhelin tippuu veteen niin kotikonstina voi käyttää tislattua vettä...
   
 13. kellotin Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/9/02
  Viestit:
  1718
  Tykkäykset:
  0
 14. Hiisty

  Hiisty Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  1495
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 9500 Saunalahti
  tuli tosta ultraäänipesusta mieleen, että miten se tapahtuu sillä täällä duunipaikal on ultraäänipesureita, ja DI vettä, joten jos riiittää että kännyn tiputtaa pesuriin ilman purkua, niin pistäkääs rikkinäisiä kännyköitä tulemaan.
   
 15. Hollentser

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/9/02
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  Jos kotikonstia meinaa niin pura koko laite, huuhdo varovasti ja pistä patterin päälle! anna olla päivä, kaks ja kokoa!

  Mutta tosiaankin olisi heti pitänyt ottaa akku veks ja hoitoon!
   
 16. oRaakel

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/8/02
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Kävipä tuossa heinäkuussa seuraavasti:

  Oli muuttopäivä, lämpöä n. 26 astetta. Puolisen vuotta vanha Ericsson T68 oli koko päivän taskussa ja siinä tavaroita 2. kerroksesta alas ja 4. kerrokseen ylös kantaessa tuli päivän mittaan tietysti pikkuisen hiki. Tasku, jossa puhelin oli, oli myös aivan läpi märkä. Koko päivän puhelin toimi ongelmitta, kunnes illalla laitoin kiinni laturiin. Sen jälkeen ei ihantanutkaan. Maifonissakaan ei saatu minkäänlaista yhteyttä koneeseen. "Kosteusvaurioita piirilevyllä, ei tehdaskorjattavissa. Ei kuulu takuun piiriin." kuului huollon loppulausunto.

  Tässä vaiheesa apuun astui vakuutusyhtiö. Kotivakuutuksessamme oli onnekas piirre, että muutossa särkyneet tavarat kuuluvat vakuutuksen piiriin. Kaupasta tilalle uusi vastaava puhelin, joksi tässä tapauksessa katsottiin Nokia 7650. Sen verran tyytyväinen olen vaihtoon ollet, etten ikinä luulisi enää Nokiasta pois harhautuvani.
   
 17. Liha

  Liha Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  23   0   0

  Liittynyt:
  16/8/02
  Viestit:
  362
  Tykkäykset:
  2
  Vesivauriopuhelimen voi yrittää korjata itse. Oma N 2110 sai puutarhaletkusta vettä ja kuivateltuani puhelimen se ei suostunut enää latautumaan. Muutoin toimi normaalisti; ilmoitti aina laturiin kytkettäessä "EI LATAA". Purin sen torps-ruuvarilla niin pieniksi osiksi kuin mahdollista, ja näin piirilevyllä yhden pienen melkein mustan hapettumaläiskän. No, otin pullon apteekkipirtua :) pöydälle, kostutin topsypuikon spiudeen ja kihnutin hapettuman pois. Sen jälkeen puhelin on toiminut moitteitta 6 vuotta ja on edelleen päivittäisessä käytössä. Akun olen tosin pari kolme kertaa vaihtanut.
  En osaa sanoa, mikä olisi fiksuin tapa toimia, jos puhelin joutuu upoksiin, mutta itse toimisin seuraavasti: akku irti, puhelin tiiviiseen kuivaan muovipussiin, ylimääräinen ilma pois ja puhelin suoraan valtuutetulle merkkikorjaamolle. Jos taas kyseessä halpa vanha puhelin, niin toimisin seuraavasti: akku irti, puhelin niin pieniksi osiksi kuin mahdollista, elektroniikkaa sisältävät osat likoon astiaan, jossa ionivaihdettua/tislattua vettä, huljuttelua sekä veden vaihtoa vajaan vuorokauden ajan (hapettumista ei tapahdu, jos nesteessä ei ioneita ja epäpuhtauksia), sitten tislatun veden poisravistelu ja -pyyhkiminen, lopuksi osat kuivamaan ilmavaan huoneenlämpöiseen paikkaan pariksi kolmeksi vuorokaudeksi, mahdollisesti tuuletin puhaltamaan päältäpäin, jotta kaikki vesi haihtuisi.
   

Jaa tämä viestiketju