Nokia Symbian^3 tulevat päivitykset, odotukset, julkaistu sisältö ja saatavuus

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Siniviiva, 1/3/11.

 1. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Näitä asioita on 1.2 päivityksen osalta hieman hajallaan niissä muutamassa puhelinmalliketjussa, joita on talven mittaan tullut markkinoille. Seuraavaksi odotellaan 2.0 - päivitystä, josta jotain ennakkotietoja on jo olemassa. Odotettavissa on keväällä uudistettu web-selain ja qwerty-virtuaalinäppäimistö myös pystytilassa käyttäessä. Lisää aiheesta mm päivän Tietokone-lehdessä.

  Laitetaanpa jatkossa otsikon mukaiset jutut tähän ketjuun, niin mm käyttökokemukset eri puhelimista pysyvät sitten käyttökokemuksina.
   
 2. tokroger Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/2/03
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Galaxy Alpha
  Toivottavasti ainakin tuo muistiongelma korjataan. Eli edelleenkin joutuu puhelinta sammuttelemaan kun selainta tai mitä tahansa muuta nettiä käyttävää ohjelmaa käynnistäessä ilmoittaa että "Muisti on täynnä. Sulje sovelluksia ja yritä uudestaan" tai jotain sinne päin. Välillä voi mennä parikin viikkoa että ei ole ongelmaa mutta sitten voi olla että päivän aikana saa kahteenkin kertaan buutata. Kuvittelin että PR1.1 vaikuttaisi jo tuohon mutta taas eilen sai buuttailla. Muuten kyllä toiminut kivuttomasti :)
   
  1 henkilö tykkää tästä
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kuullostaa erikoiselta. Olisko jokin sovellus joka vuotaa muistia, mutta miten se netinkäyttöön liittyisi, tuntuu oudolta, tuolee mieleen että asenenttuna jokin muistiongelmanen softa joka liittyy netin käyttöön. (esim tieturvaohjelma, GPRS lokkeri jne).

  Selain ei yleistäen kai pahemmin kärsin muistinsyömisestä, voi olla kuitenkin mahdollista ja ilmetä voi joillain käytöllä. Selaine luonnollisesti tarvitsee paljon muistia joka voi on erittäin paljon riippuvainen siitä millaisilla sivuilla ja asetuksilla surffailee. Ja neitssä aina sivuja joiden näyttämiseen muisti riitä. Jos vielä käyttää selainta yleisesti Flash päällä niin tuollaista entistä helpompi löytää.

  Moni sovellus tosin käyttää alustan selainmottoria) Se taasen pitäisi päivittyä PR2:ssa, Qt myös kehittyy edelleen ja jos on asentanut jotain Beta softia joissa tullut beta Qt kirjastot, niin niissä joissain kohdin on ollut muistivuotoa PR1.1 ei niitä luonnollisestikkaan ylikirjoittanut.
   
 4. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Aivan stokki N8:lla Nokia storessa saa tuon, kun selailee hieman raskaanpaa nettiä 5-10min ilman flashiä.

  Ei mitään outoa.

  Nokian selain/käyttis/muistihallinta on kärsinyt samasta ongelmasta jo vuodesta 2006.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 5. tokroger Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/2/03
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Galaxy Alpha
  Tämä ongelma on ollut alusta saakka (nyt 3 kk). Voi tosiaan mennä parikin viikkoa ja sitten taas buuttaillaan. Pääasiassa Teksti-TV-sovellusta, Foreca-säätä ja kevyitä nettisivuja omalla selaimella. Widgetitkin offline-tilassa. Mutta ei tässä hätää, odotellaan innolla lisää paivityksiä :)
   
 6. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6895
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  Yli tunnin olen yhtämittaa surffaillut esim täällä ja parilal muulla foorumilla. Samalla mailit synccaa 15 minuutin välein jne. Ei mitään probleemaa. Ehkä liian kevyttä sivustoa......
   
 7. zipa

  zipa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/10
  Viestit:
  2795
  Tykkäykset:
  711
  Puhelinmalli:
  iPhone 5, iPad 2
  Mjoo, mä olen lokakuusta asti surffailut, joskaan en toki ihan yhtämittaisesti, mutta kertaakaan en ole tuota ilmoitusta nähnyt.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Olisko Symbianin uusi UI tulee. myös tämän ketjun aihetta, vai pitäisikö yleiset tulevat UI muutokset pitää omana ketjuna ja PR2 jutut tässä, jos erillään niin aloituksiin voisi varmaan lättästä linkit ristiin niin jutut menisi omiin lokeroihinsa.
   
 9. zige Bannattu tunnus

  Palaute - 97.6%
  121   3   0

  Liittynyt:
  11/8/08
  Viestit:
  6696
  Tykkäykset:
  1458
  Puhelinmalli:
  Jaa'a
  Itselläni oli ennen PR 1.1 päivitystä sama ongelma että tuli välillä ja välillä ei, siis juuri tuo ilmoitus nettiä selaillessa. Nyt PR 1.1:n jälkeen ei ole kertaakaan tullut vaikka jopa 10megan sivuja selaillut... Käytössä C7.
   
 10. zige Bannattu tunnus

  Palaute - 97.6%
  121   3   0

  Liittynyt:
  11/8/08
  Viestit:
  6696
  Tykkäykset:
  1458
  Puhelinmalli:
  Jaa'a
 11. kurrre

  kurrre Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/04
  Viestit:
  1471
  Tykkäykset:
  196
  Puhelinmalli:
  S8, S7 edge, iPhone 6
  Ei tarkoita toistaiseksi Suomessa käytännössä mitään. Todennäköisesti jossain vaiheessa Nokialta tulossa esim. lisälaitteita (BT-HF, kaiuttimia yms.) jotka voidaan parittaa NFC:llä näpäyttämällä puhelimella kyseistä lisälaitetta. Tulevaisuudessa NFC (toivottavasti) leviää ja sillä mahdollistetaan mm. maksaminen puhelinta napauttamalla maksupäätteeseen. Esim. matkakortti voisi helposti korvautua NFC:tä käyttävällä puhelimella.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  NFC on lyhyenkantaman (senttien) tiedonsiirro tekniikka, (RFID tageista tuttua ja jatkoa) jolla haetaan parietua pidemmänkantaman tekniikoihin, saadaan yksiekrtaisempi ja monissa sovelluksissa yhteyden aloittamiseen riittää se että laitteen liki koskettavat toisia, eli saadaan käytettävyyttä. Eli ei metrejäkantavissa tekniikoissa pitää jotenkin muuten asia hoitaa.

  NFC yhteyttä voidaan käyttää alustamaan jokin toinen yhteys, esim kaupoissa on BT HFiä (mm Nokialla jo pidempään) joissa kaveeraus voidaan tehdä NFCllä ja senjälkeen siirtyä BT yhteyteen . Tietokoneen, Wifi Tukiaseman, tulostimen, kuvapalvelun, Medilaitteiden, toisten puhelimien jne parituksiin mahdollisuuksia. Esim autosarjoissa kovasana.

  NFCllä voi siis suoraankin siirtää tietoa, yleensä puhutaan pienemmistä tietomääristä, esim käyntikorteista, linkeistä, lisensseistä ja muista kohtuukokoisista tiedoistoista. perinteisiin RFID tageihin verrattuna NFC voi olla vastaanottava tai lähettävä.

  Yksimilenkiintoinen "ominaisuus" on RFID tageistu tuttu juttu, eli passiivinen osapuoli voi saada anergiansa aktiiviselta osapuolelta, eli voidaan tehdä halpoja tegeja jotka eivät tarvitse omaa virtalähdettä.

  Toteutkisa on mm. Suomessa vuosia pilotoitu, kuluttajille ehkä tunnetuimpia joukkoliikkenne toteukset, ns matkakortit, jossa phelin korvaa sen passiivisen korin.

  On myös ollut sovelluksia joissa hunokontuisella vanhuksella on puhelinluottelo jossa läheisten kuva ja puhelimella koskettamalla kuvaa hän voi soittaa kuvan puhelinnumeroon, tai läehttää viestin jne.

  Firmapuolella kulunvalvonta, työseuranta jne. eli kohteita missä RFID tageja voi käyttää, viivakoodeihin verrattuna varvempi luettavuus.

  Bluetothista piti aikanaan tulla osa tekijä sähköisessä maksamisessa, NFC uskotaan sen tekevän.
  ***

  Se mitä siitä on alkuun hyötyä yksittäisellä C7 käyttäjälle on sitten eriasia, itse voi tietenkin liimaila tageja sinne tänne ja teettää käyntikortteje, ja hankkia HF joka sitä tukee. Eli se suuri juttu on siitä kiinni että laitteet yleistyy, siis puhelimet ja muuta vehkeet ja ennen kaikkea että monet eri tahot alkaa sitä käyttään. jos eurooppalainen maksunvälittäjät lähtevät mukaan niin ...

  MS yhteistyö ja yleinen alan avoimuuden hiipuminen voi johtaa siihen että Apple tekee Only Apple toteutuksia, MS MS toteutuksia, ja Google omansa. Eli sen lisäksi että luurit ei välttämättä keskenään tajua toisistaa on muutkin sovellukset riippuvaisia leiristä.
   
 13. TK9500 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  26/8/06
  Viestit:
  834
  Tykkäykset:
  31
  Puhelinmalli:
  Galaxy Note 3 /Saunalahti
  Olisko tämä oikea ketju kysyä asiaa, jota asiaa syvemmin ymmärtämättä olen pohdiskellut.

  Onko tässä laajassa Symbian-kritiikissä kyse käyttöjärjestelmän vai käyttöliittymän huonoudesta? Itselleni ei paljon ole väliä sillä, mikä systeemi alla pyörii kunhan käyttö on sujuvaa.

  Eli parantuisiko Symbianin maine vain käyttöliittymän parantamisella, vai jääkö jäljelle jotain perustavanlaatuista ongelmaa tai vikaa?
   
 14. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2865
  Tykkäykset:
  410
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Jäisi. Mm. muistinhallinta ja laiteajurien puute. Symbian pitää erikseen muokata sopivaksi jokaiselle puhelinmallille, mikä aiheuttaa paljon bugeja ja hidastaa päivitysten julkaisua. Näkyy käyttäjälle mm. siten, että yhden vian korjaantuessa joku muu aikasemmin toiminut alkaa bugata. Tekniikan kehittyessä ja raudan suorituskyvyn parantuessa modulaarisemmat käyttöjärjestelmät painavat ohi liian rautaläheisestä ja vähäisille resursseille suunnitellusta Symbianista.
   
 15. Henx Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  11   0   0

  Liittynyt:
  25/12/10
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  1+3
 16. zige Bannattu tunnus

  Palaute - 97.6%
  121   3   0

  Liittynyt:
  11/8/08
  Viestit:
  6696
  Tykkäykset:
  1458
  Puhelinmalli:
  Jaa'a
 17. Rankbullet

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/10
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Onko tietoa tosta pr 2.0:sta millon on tulossa? Alkaa hermot menemään tähän ihme odotteluun koko ajan. Just ennen kun ostin tän niin sen "suuren ja mahtavan päivityksen" piti tulla tammi-helmikuussa, juujuu. Tää on tätä nokialaista myöhästelyä taas.

  Mieli tekis iphone 4 hankkia mutta ei viitsi kun ei tiedä mitä kaikkea päivitys tuo tullessaan. Riippuu kyllä ihan tosta nettiselaimesta, onko kuinka hyvä uuden päivityksen jälkeen. Että jos on tyyliin sama selain vaan tolla "back" nappulalla nii tiedän etten nokiaa enää hanki. Ja toinen mikä ärsytttää on musiikkisoitin, ei pysty pelkästään artistien perusteella selata vaan jakaa ne aina levyihin.

  Iphone 3g:stä vaihoin tähän, olis pitäny vaan se nelonen ostaa samantien..
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  PR 1.1 tuli , PR 2 tulee myöhemmin, aikatalu arvioita liikkuu webissä, mutta jos ne otat noin tosissaan, niin ehkä hyvä arvio on 2011 aikana, jos et ota niin vakavasti niin Q2.
   
 19. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Kannattaa seurata asiasta olemassa olevaa ketjua..
   
 20. Kraistus

  Kraistus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/10
  Viestit:
  412
  Tykkäykset:
  19
  Missä tai koska Nokia olisi ilmoittanut PR 2.0 päivityksen tulevan juuri tammi-helmikuussa?! Ovat ainoastaan ilmoittaneet, että tulee 50 (?) uutta ominaisuutta vuoden 2011 alkupuolella. Kaikkea mutuilua/spekulaatioita ei kannata uskoa, mitä interwebeissä kirjoitellaan.

  Mutta saattaa hyvin olla, että PR 2.0 saapuu suhteellisen nopeasti (oma mutu olisi joku nelisen viikkoa). Yksi PR 2.0 versio on jo bongattu Navifirmistä, ja Nokia näytti tulevaa päivitykstä jonkin verran Austinissa järjestetyssä NokiaConnects -tapahtumassa. Voi olla, että joudut pettymään jos odotat uuden selaimen yltävän iPhonen tai Adroidin selainten tasolle.
   
Tagit:

Jaa tämä viestiketju