Nokia SENSOR Bluetooth-chat

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja mustis, 11/5/05.

 1. mustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  1458
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Ace II/Lumia 520, Elisa
  Tämä on ollutkin jo jonkun toisen viestiketjun uumenissa, mutta aihe on sen verran kiva, että nostetaans omaksi ketjukseen.

  http://www.nokia.com/nokia/0,,73651,00.html

  edit: kyseessä on siis series60-puhelimessa majaileva sovellus. Sovelluksesta voi lähettää viestejä Bluetoothin kantaman päässä oleville ihmisille, joilla on kyseinen sovellus myöskin päällä tai voi tarkastellamuiden SENSOR-käyttäjien SENSORiin tallentamia käyntikortteja. Ohjelmaa voi kaiketi lähettää kavereille joko mms-viestinä tai bluetoothin kautta.

  Itse en valitettavasti ole päässyt kokeilemaan, koska N-Gage QD:n symbian on liian vanhaa versiota tuolle :( pitäisi olla vähintään 6600. Ajatuksena vaikuttaa kyllä tosi hauskalta! Tuon linkin takana on oikein havainnollinen flash-animaatio asiasta.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kiitän
   
 3. Arde Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/02
  Viestit:
  1996
  Tykkäykset:
  4
  Voi hyvät hyssykät, täytyykö BT chat:iin olla oikein joku ohjelmakin.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On se aika paljon kätevämpää niin.
   
 5. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Eikä aikaakaan kun kuljen keskustassa liikkeen ohi, "kling" ja olen saanut mainoksen kännykkääni. Jokin aika sitten ihmettelimme hyvän ystäväni kanssa, ettei Sensor tyyppistä "julkinen käyntikortti" -sovellusta ole vielä olemassa. Voisin hyvin kuvitella tällaiselle löytyvän kysyntää, mutta sovellus tulisi kenties olla puhelimissa esiasennettuna. Lisäksi herää kysymyksiä muiden valmistajien vastaavista sovelluksista ja yhteensopivuudesta yli merkkirajojen.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siis tulevaisuudessa vai nyt?
  Mainoksia ei saa lähettää ilman vastaanottaja suostumusta, en ole tuohon sovelluskeen tutustunut niin syvällisesti että pystyykö siinä tälläisen valinna tekemään kuinka tarkkaan. Ongelmana on että kohta pukkaa sataviestiä tunnissa kun kiertää kohtuukokoisen kauppakeskusen.

  Joitain erityyppisiä toteutuksia on ollut, laitekannan vähyys ja muut jakelu/yleistymis ongelmat ovat varmaan olleet esteenä leviämiselle.
  Monet laitteet sinänsä tukevat oman käyntikortin lukemista.

  Suomessa on ollut ainakin pariprojektia joissa mainontaan informaation jakameseen on tehty kokeita, toinen on oli valtakunnallinenkin.
  Ongelmana ilmeisesti oli se että käyttäjät eivät niitä huomanneet ja ottaneet palvelu käyttöön ja myös tarjonan rajoittuneisuus.

  Olulun kokeilut taisivat mennä varsin hyvin, siellä asia sai hyvää julkisuutta, ja oli myös sopivaa tarjontaa.

  Näiden treffi/chatti sovellusten levinnäisyys on kai ollut aika paikallista, nyt kun iso laitevalmistaja on lähtenyt asiaa ajamaan voi titenkin tilanne muuttua.
   
 7. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Niinhän siinä kenties käy, että aluksi kukaan ei mainosta tuolla tavoin kun vastaanottavien puhelimien populaatio on vähäinen ja jos se taasen lyö itsensä läpi niin kaikilla yrityksillä on sellainen ja kuluttaja kyllästyy mainosten ylitarjontaan. En nyt ole vieläkään ihan varma, voisiko tuota ohjelmistoa varsinaisesti hyödyntää ohikulkumainostamiseen, mutta softassa on olemassa "vieraskirja" jonne voi lähettää kuvallisia kirjoituksia kuten mainokset kenties olisivat. Tietysti tämän lisäksi kännykän omistaja on sallinut omaan vieraskirjaansa kirjoittamisen anonyymeiltä kanssakäyttäjiltä. Ohjelman käyttäjä voi siis itse määritellä voiko tuntematon käyttäjä lähettää hänelle viestejä ja ilmoittaako puhelin tästä hälyyttämällä. Voidaanko tästä päätellä, että valinnaisuus täyttyisi tehden mainostamisesta laillista?
   
 8. mustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  1458
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Ace II/Lumia 520, Elisa
  Muistan tosiaan kun siitä oli juttua, yksi kokeilu ainakin perustui tukiasemina ja solujen tarjoamaan paikkatietoon ja sovelluksen käyttäjä pystyi jättämään viestejä johonkin paikkaan muiden löydettäväksi.

  Ajatus kiehtoi minua niin, että on tehnyt mieli koodata softa + varata palvelintilaa systeemin vaatimalle palvelinpään tietokannalle ja levittää systeemiä freewarena, katsoa ihan miten jengi alkaisi diggaamaan. Ongelmana on koodaustaidon puute, en ole oikein löytänyt sopivaa opasta Symbian series60-koodauksen ensi askeleita varten. Natiivisovellus sen olla pitäisi eikä mikään Java.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mainostaa ei saa enenkuin vastaanottaja antaa siihen luvan, joten tulkitsen että anonyymien viestien vastaanottamisen salliminen ei siihen riitä.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Viittasin palveluun jossa oli sijoitettu Bluetooth pisteitä eri paikkoihin, ja kun käyttäjä tuli alueelle pystyi hän vastaanottamaan/lataamaan sieltä sisältöä.
  Tuo mainitsemasi palvelu taisi olla operaattorin palveluita ja kalliisti toteutettu (käyttää), Symbian koneille pystyisi tosiaan GPRSn avulla toteuttaa saman tyyppisen sovelluksen, mutta jotenkin olen ymmärtänyt että eräs luurivalmistaja tälläistä palvelua tarjoaisi, ehkä viittasitkin juuri siihen.
   
 11. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Saapa nähdä miten moinen yleistyy, jos tuollaisesta oikeasti tulee joskus vakiosovellus ja ihmiset alkavat julkisia profiileja niihin tehdä niin mietityttää vain näiden keräysmahdollisuus muuhun kuin yrityskäyttöön. Kaupat, viranomaiset jne. voisivat melko vaivattomasti kerätä inffoa kaikista jotka valitun spotin ohi kulkevat.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuota ongelmaa vertaisin siihen että ihmiset julkaiset omia profiilejaan, netissä www sivuillaa, keskutelupalstoilla, IRCissä, NEWSeissä jne. Toki esim jokin aseman nurkassa oleva "tiedonkerääjä" kertoo jotain paikanpäällä olevista.
  Toinen asia sitten mitä se kertoo, vai kertooko mitään, eli analysointi ja lähinnä tiedon yhdistäminen johonkin muuhun tietoon.

  Jo se että ihminen liikkuu jossain paljastaa enemmän tai vähemmän.

  No tähän lisätään kauppojen suunnittelemat radiotagit eri tuotteisiin, operaattorin paikkatieto, kauppojen kanta-asiakas kortit, sähköiset maksuvälineet. Nettioperaattorien logitus vaatimukset jne.
   
 13. vanhahalko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/03
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Onko muilla ollut ongelmia 6600:n asennuksessa? meinaan asennuskansio lähtee avautumaan 'avataan...' sen jälkeen ei tapahdu mitään. Asennustiedostoa kokeiltu ladata uusiksi -ei auttanut.
   
 14. BooT69 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  15/7/04
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä toi ohjelma vaikuttaa hieman monipuolisemmalta kuin se, että
  itse rupee BT:chattiä viritteleen..
   
 15. Viivi*

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/2/04
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Sama ongelma minulla. Mikä ohjelmistoversio sulla on?

  Itsellä v4.09.1 26-02-04. Arvelin, että mun ongelma johtuu tuosta, koska miehellä uudemmalla versiolla toimi.
   
 16. vanhahalko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/03
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0

  itselläni sama versio.... taitaa siinä piillä vika. Mahtaakohan saada päivityksen ilmaiseksi jos perustelee että nokian omat ohjelmat ei suostu toimimaan??
   
 17. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Vaikkei tuota vielä saisi toimimaan niin ei ole kovin paljoa menetettävää. Itse en ole tässä useamman kokeilupäivän aikana kohdannut vielä yhtä ainutta Sensor käyttäjää pk-seudulla (miten minulle tuleekaan tuosta nimestä aina parranajo mieleen :D). Julkisia bluetootheja löytyy keskisuuresta automarketista useita, ellei jopa kymmeniä joista suurin osa nimen perusteella S60 puhelimia, mutta eipä taida Sensoriakaan olla vielä edes lanseerattu Suomessa, joka selittänee suosiota. Harmi sinällään kun sovellus pitäisi kyllä ehdottomasti olla jo nykyisissä kännyköissä esiasennettuna, mutta eiköhän noita käyttäjiä ala tulevaisuudessa putkahtelemaan.
   
 18. zonem

  zonem Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/02
  Viestit:
  1952
  Tykkäykset:
  0
  Joskus mulla oli 3650:ssa vastaava sovellus. Turhahan se pidemmän päälle oli, käyttöä löytyi lähinnä vain silloin kun piti tylsillä matikantunneilla jutella viereisessä luokassa olevan kaverin kanssa. ;)
   
 19. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Nyt tuota kaverin kanssa kokeilleena täytyy sanoa, että on joko aika susi sovellus tai laitteissamme jotain vikaa. Puhelimina käytimme 6670 ja 6630 puhelimia ja yhteyttä näiden välille sai aluksi hieroa pitkään ja hartaasti. Lopulta saimme muutaman viestin lähetettyä toisen puhelimen boottaamisen jälkeen. Sensor alert ei toiminut lainkaan, eli lähistöllä olevasta toisesta Sensor käyttäjästä ei saanut ilmoitusta niinkuin tulisi tapahtua. Toinen kahden metrin päässä oleva käyttäjäkin suostui tunnistumaan vasta usean skannauksen jälkeen, joka sekin kestää aivan liian pitkään ollakseen käytännöllinen. Jos toinen käyttäjä oli neljän metrin päässä kevytrakenteisen seinän takana ei sensor-yhteys toiminut lainkaan. Puhelimet löysivät kyllä bluetoothilla toisensa arviolta seitsemän metrin etäisyydellä toisistaan, mutta sensor-yhteys ei vain jostain syystä toiminut. Edellytykset yleiselle käytölle olisivat kyllä olemassa, mutta toteutus vaatii vielä aika paljon parantamista.
   
 20. zzz

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/03
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0

Jaa tämä viestiketju