Mobiili.fi Nokia-puhelinten tuotanto siirtynyt jo väitetysti uusiin käsiin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 8/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nokia 215 on yksi esimerkki markkinoilla olevista Nokia-peruspuhelimista.


  Nokia-peruspuhelinten tuotanto on käynnistynyt nyt Foxconnin tehtailla Sri Cityn erikoistalousalueella Intiassa, kertoo intialainen The New Indian Express.

  Foxconnin edustaja vahvisti asian lehdelle. Asiasta Suomessa ensimmäisenä kertoi Kauppalehti.

  Nokia-peruspuhelinten liiketoiminta on siirtymässä Microsoftilta uudelle HMD global -yhtiölle, joka on solminut myös tavaramerkki- ja patenttilisensointisopimuksen Nokian kanssa tarkoituksenaan tuoda markkinoille Android-pohjaisia älypuhelimia ja -tablettilaitteita. HMD:ltä ei vahvistettu tai kiistetty tietoja valmistuksesta The New Indian Expressille.

  ”HMD ei ole päättänyt aikatauluaan tai tuotekarttaansa vielä, mutta tulee tekemään julkistuksia ajan kanssa. HMD tulee aloittamaan toimintansa myymällä Nokia-peruspuhelinten olemassa olevaa mallistoa. Se aloittaa myös kehittämään uutta älypuhelinmallistoa”, kertoi HMD:n edustaja.

  Microsoft kertoi peruspuhelintoiminnan myynnistä 18. toukokuuta, jolloin ilmoitettiin kaupan toteutuvan 2016 toisella vuosipuoliskolla viranomaishyväksyntöjen ja muiden tavanomaisten muodollisuuksien jälkeen. Microsoft, HMD global tai Foxconn eivät sittemmin ole vielä vahvistaneet kaupan toteutuneen. Peruspuhelinten valmistus on kuitenkin voinut siirtyä jo sopimuksellisesti Foxconnin käsiin.

  Tekeillä olevassa diilissä peruspuhelinten liiketoiminta siirtyi HMD globalille ja Nokian entinen Vietnamin tehdas Foxconnille. Microsoft saa kauppahintana 350 miljoonaa dollaria. Foxconnista odotetaan myös muuten läheistä kumppania HMD globalin taustalle, mutta tiettävästi Foxconn ei kuitenkaan olisi omistajana mukana HMD:ssä. HMD globalin omistus on hoidettu Smart Connect -sijoitusrahaston kautta, ja kuvion luojana on Nokian ex-hankintajohtaja Jean-Francois Baril. HMD:tä tulevat johtamaan ex-Nokia/Microsoft-johtajat Arto Nummela ja Florian Seiche.

  Foxconn valmistaa väitetysti jo nyt Nokia-peruspuhelimia Sri Cityn erikoistalousalueella sijaitsevassa tehtaassaan.

  Kyse ei ole Nokian entisestä Chennain tehtaasta, joka jäi Nokian haltuun veroriitojen takia Nokian myydessä muun puhelintoimintansa Microsoftille vuonna 2014. Nokia on yrittänyt myydä Chennain tehdastaan, ja Foxconn on ollut yksi kiinnostunut ostajaehdokas, mutta tehtaan myynnistä ei ole vielä tiedotettu.

  Foxconn on kuitenkin palkannut Tadassa, Andhra Pradeshin osavaltiossa Sri Cityn alueella sijaitsevalle tehtaalleen myös Nokian entistä Chennain työvoimaa. Foxconnin tällä tehtaalla valmistetaan tiettävästi myös kiinalaisen Xiaomin älypuhelimia.

  Foxconnin uuden tehtaan sijaintipaikka Tada sijaitsee noin 65 kilometrin päässä Chennaista.

  Erillisen intialaisen julkaisun, Indian Expressin, aiemman raportin mukaan Foxconn olisi palkannut uuteen tehtaaseensa yli 2 000 aiempaa työntekijäänsä kahdesta omasta muusta suljetusta tehtaastaan sekä noin 3 000 aaiempaa Nokian työntekijää sen tehtaalta, joka ei ole toiminut sitten loppuvuoden 2014.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju