Nokia-puhelimien päivitys, kun käytössä ei Windows-tietokonetta?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja timo-gk, 8/2/12.

 1. timo-gk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/09
  Viestit:
  1608
  Tykkäykset:
  196
  Puhelinmalli:
  Kaikenlaisia
  Otsikossa pähkinä. Suoraan Nokia ei tarjoa tukea muille kuin Windowsille, Macille on jokin software update -raakile mutta se ei auta esim. jos nyt haluaa päivittää uuteen Belle-versioon Symbian-luurinsa.

  Olen kokeillut netistä löytämieni ohjeiden mukaan VirtualBox + WinXP virtuaalikone -yhdistelmällä uusimmalla Nokia Suitella, mutta sen kanssa asennus katkeaa 3:een vaiheeseen ja lopulta virheilmoitukseen, että yhteys puhelimeen on katkennut. Tuota jaksoin yrittää toistakymmentä kertaa ajaa, ennenkuin nostin käteni pystyyn.

  Toinen vaihtoehto päivittää olisi ilmeisesti VBox + virtuaali-WinXP, jossa NaviFirm ja päivitys-softa-jonka-nimeä-en-nyt-muista asennettuna. Niillä voisi hakea originaalin firmwaren ja asentaa sen puhelimeen. Yritin löytää toimivia asennuspaketteja kummastakin, mutta en löytänyt. Ja piti nostaa kädet pystyyn, kun kello alkoi lyödä puolta yötä jo..

  Ilmeisesti joku on VirtualBoxin ja Win7-vhostin avulla saanut päivityksen läpi, mites tällä foorumilla muut? Voi tietty olla, että tuo mun netistä torrenttina imuroima WinXP-iso-image on jotenkin viallinen tms., jonka takia ei suostu päivittämään. Tai sitten tuo puhelimessa oleva esiversio Bellestä estää päivittämisen viralliseen versioon.

  Edit: Ja VirtualBox siis pyörii MacBook Pro:ssa ja puhelin on suomi-N8... myös Linux-läppäri on käytössä, mikäli sillä saisi N8:n päivitettyä.
   
 2. Timpaxi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  23   0   0

  Liittynyt:
  27/10/07
  Viestit:
  921
  Tykkäykset:
  72
  Puhelinmalli:
  LG V30

  Käy jollai kaverilla tekemässä se Belle-päivitys..? :)
   
 3. timo-gk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/09
  Viestit:
  1608
  Tykkäykset:
  196
  Puhelinmalli:
  Kaikenlaisia
  Se on aina yksi vaihtoehto, samoin kuin viedä Nokian huoltoon. Parasta olisi, jos Nokia tarjoaisi tukea muillekin kuin Windowsille.
   
 4. Hemppa

  Hemppa Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  18/3/04
  Viestit:
  360
  Tykkäykset:
  27
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Minulla onnistui iMacilla, jossa win7 bootcampin "takana". Pari kertaa tuli virheilmoituksia lähinnä E7:n varmuuskopiovaiheessa, mutta meni sitten läpi melkein tunnin taistelun jälkeen. Yritin aluksi Macbookilla, jossa virtuaaliXP WMware Fusionilla, mutta homma tukehtui siihen, että E7 varmuuskopio ei mahtunut virheilmoituksen mukaan koneen kovalevylle.
   
 5. Hami56

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/3/11
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  12
  Puhelinmalli:
  Lumia 920
  Maltoitko varmasti odottaa tarpeeksi kauan ? Asiaan kuuluu, että pariin kolmeen kertaan tulee herja, että yhteys katkennut ja puhelin käy pimeänä. Minulla tuli jossain välissä jopa ilmoitus ettei tukiohjelmiton asennus onnistu. Mutta niin se vaan jauhoi asennuksen läpi, kun ei mennyt hätyyttään ja kaapelia irroitteleen.
   
 6. Hemppa

  Hemppa Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  18/3/04
  Viestit:
  360
  Tykkäykset:
  27
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Näin kävi ittelläkin. Tuntui välillä, ettei asennus etene ja puhelin pyytää suojakoodia, mikro valitti tukiohjelmistoista. Piti vain pitää näpit erossa luurista ja odottaa, niin lopulta asennus meni läpi.
   
 7. timo-gk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/09
  Viestit:
  1608
  Tykkäykset:
  196
  Puhelinmalli:
  Kaikenlaisia
  Maltoin, ja tein kuten Nokia Suite neuvoi (usb-kaapeli irti, bootti, kaapeli kiinni) ja yritin valehtelematta yli 20 kertaa tuota, boottasin virtuaalikoneen, Virtualboxin ja Macinkin lopulta.

  Nyt asensin VMware Fusion 4:n Maciin, ja iso-imagelta WinXP:n sekä VMwaren tarjoamat lisäosat. Sen jälkeen Nokia Suite perään, N8 usbilla kiinni, odottelua että ajurit asentuvat, päivitys käyntiin ja oh-hoh - päivitys meni ongelmitta läpi, ei kiukuttelua mistään yhteyden katkeamisista vaan tyylipuhtaasti loppuun asti ja nyt on virallinen Bellen versio N8 sisällä.

  Ilmeisesti VirtualBox liitti N8:n yht'aikaa sekä Maciin että virtuaali-WinXP:hen, jolloin Nokia Suiten päivitys ei onnistunut.. VMware Fusionissa saa valittua, liitetäänkö vain jompaan kumpaan vai molempiin, ja valitsin siis että liitetään N8 usbin kautta vain virtuaalhostiin.

  Ensituntumalta toimii jouhevammin kuin aiemmin luurissa ollut Bellen trial-versio, ja kamera toimii myös nopsemmin. Hienoa! Hemppa:lle isot kiitokset vinkistä :)
   

Jaa tämä viestiketju