Nokia perui uuden version kotikamerastaan – syynä riita Applen kanssa

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15395
Reaktiopisteet
103

Withings Home Plus sisälsi tuen Applen HomeKitille.


Nokia on nähtävästi perunut täysin uuden Withings-yksikkönsä Home Plus -kameran markkinoilletulon. Päätös on ymmärrettävä ottaen huomioon Nokian ja Applen välisen kiistan ja oikeusjutut patenteista.

Withings Hone Plus -kamera, jonka merkittävin uudistus edeltäjäänsä verrattuna oli tuki Applen HomeKit-kotialustalle, esiteltiin alkuvuodesta CES-messujen yhteydessä Nokian ja Applen välisen patenttiriidan leimahdettua oikeusjutuiksi jo vajaata kuukautta aiemmin joulukuussa.

”Kehittyvän bisnesstrategiamme ohjaamana me emme tule julkaisemaan Home Plussaa. Pysymme sitoutuneina tarjoamaan Homelle ohjelmistopäivityksiä ja parannuksia, kuitenkaan meillä ei enää ole suunnitelmia HomeKit-yhteensopivuudesta”, kertoo 9to5Mac Withingsin asiakaspalveluhenkilön todenneen.

HomeKit-tuen ansiosta uutuus olisi yhdistynyt helposti Apple-laitteiden kanssa ja sitä olisi voinut hallita myös Applen Koti-sovelluksen kautta. Withings Home Plussan kamerakuvaa voi katsoa suorana lähetyksenä älypuhelimella, tabletilla, Apple TV:llä tai jopa Apple Watchilla.

Maaliskuun puolivälissä Apple avasi uuden verkkosivuston, jolla esiteltiin näyttävästi erilaisia HomeKit-laitteita. Withings Home Plus kuitenkin puuttui joukosta. Apple oli jo heti kanteiden jälkeen joulukuussa lopettanut Withings-tuotteiden myynnin omissa kaupoissaan.

Nokian ja Applen väliset erimielisyydet patenteista kärjistyivät joulun alusviikolla. Nokia haastoi Applen oikeuteen yli 40 patentin loukkaamisesta yhteensä jo 11 maassa. Apple puolestaan oli ensin jättänyt kanteen, jossa se syyttää Nokiaa vehkeilystä haastamiensa yhtiöiden Acacian ja Conversantin kanssa siirrettyään näille patentteja, hyötyen edelleen itse niistä taloudellisesti, ja Applen mukaan yrittäen kiertää patenttien lisensointiin liittyviä edellytyksiä.

Applella ja Nokialla oli patenttien lisensoinnista vuodesta 2011 sopimus, joka päättyi vuodenvaihteessa. Sopimuksen arvo vuodessa Nokialle oli noin 150 miljoonaa euroa. Nokia ja Apple kävivät oikeutta edellisen kerran vuodesta 2009 alkaen ennen nyt päättyneen, osaa Nokian patenteista koskeneen sopimuksen syntymistä.

Nokia osti Withingsin viime vuonna 170 miljoonalla eurolla. Nokia on kertonut aikovansa jatkossa käyttää digitaalisen terveyden alan uusissa tuotteissaan Withingsin sijaan omaa Nokia-brändiään. Nykyiset Withings-tuotteet muuttuvat Nokia-merkkisiksi kesän aikana.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom