Mobiili.fi Nokia paikanpäällä Mobile World Congressissa – uutta kamerateknologiaa esittelyssä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2147
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Vaikkei Nokialta nähty tai odotettu Mobile World Congress -messuille uusia matkapuhelimia, ei yhtiö malttanut jättää tilaisuutta käyttämättä ja esitteli omassa demopisteessään uutta OZO-kameraansa. Kyse on Nokian Tampereen yksikössä kehitetystä virtuaalitodellisuuskamerasta, jonka kahdeksan eri linssiä kuvaavat materiaalia esimerkiksi VR-laseilla katsottavaksi. Tulevaisuudessa esimerkiksi jalkapallo-ottelu voitaisiin kuvata OZO-kameralla ja katsojat voisivat tarkkailla kenttää reaaliajassa kotisohvaltaan käsin.

  Kuten käyttötarkoituksesta voi päätellä, ei itse kameraa ole suunniteltu kuluttajatuotteeksi, vaan markkinoinnin on tarkoitus keskittyä suurille mediayhtiöille sisällöntuotantoa varten. Tämä näkyy myös OZO:n hinnassa, joka Nokian viimeisimmän lausunnon mukaan tulee asettumaan noin 60 000 dollariin.

  ”Asiakkaamme tulevat olemaan ennen kaikkea tuotantoyhtiöitä, TV-yhtiöitä ja erilaisia viihdeteollisuuden yrityksiä”, kommentoi Nokian edustaja mobil.selle Mobile World Congressin demopisteellä.

  Tänä vuonna julkaistava OZO on Nokian ensimmäinen projekti virtuaalitodellisuuden maailmaan ja samalla myös yksi harvoista matkapuhelinliiketoiminnan myynnin jälkeen julkaistuista uusista tuotteista. OZO:n rinnalla ainoa merkittävämpi tuotejulkistus on ollut vuonna 2014 esitelty Nokia N1 -tabletti, jonka myynnin laajentumisesti ei kuitenkaan vieläkään ole tietoa.

  [​IMG]

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju