Nokia Ovi Suite 2.0 - Beta

Keskustelu osiossa 'Ovi by Nokia', aloittaja Kupsu, 24/6/09.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Kupsu

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/09
  Viestit:
  323
  Tykkäykset:
  0
  Nokian uusi Ovi Suite 2.0 putkahti eilen Beta Labsiin saataville, ajattelin tehdä tästä uuden threadin kun sellaista ei vielä nähtävästi ollut. Lyhyesti sanottuna kyseisestä ohjelmasta olisi tarkoitus tehdä Nokian yksi ja ainoa "desktop application".

  Lyhyitä esittelyvideoita löytyy täältä:

  http://www.youtube.com/watch?v=jKFaAwfkK3g&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=Xjp_GydydYM&feature=related

  Lisätietoa ohjelmasta täältä:

  http://betalabs.nokia.com/betas/view/nokia-ovi-suite-20

  Ja suora latauslinkki täältä:

  http://nds1.nokia.com/files/support/global/phones/software/Nokia_Ovi_Suite_0_4_7_0_eng.exe

  Latasin ohjelman vasta äsken ja nyt menen asentelemaan. Lupaavalle vaikuttaa joka tapauksessa ja ehdottomasti hyvään suuntaan tämän asian suhteen ollaan menossa Nokialla.
   
 2. Kupsu

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/09
  Viestit:
  323
  Tykkäykset:
  0
  Muutama havainto.

  Toimii hyvin windows 7 betalla, ei ole kaatuillut kertaakaan tähän mennessä.

  Ei voi vielä muokata puhelimen kalenteria tällä ohjelmalla, saman pystyisi kyllä tekee netissä selaimen kautta ovi.comista, mutta eiköhän tuo tule myöhemmin.

  Suurin osa samoista asioista hoituu hyvin, mitkä voisi tehdä myös netistä ovi.comista. Jos pääsisi oven sähköpostin kurkkaamaan vielä softan kautta, niin ei tarvitsisi sitä erikseen mennä katsomaan oveen.

  Valikot vaihtuu nopeesti, käyttöliittymä yksinkertainen ja tyylikäs.

  Erityisesti iskee tuo uusi Messaging osio, hyvin pystyy seuraa viestittely historiaansa ja kirjoittelee uusia viestejä ja lähetellä niitä.

  e: Hmmm eli kuvat osiossa ohjelma löysi kaikki kuvat mitä koneelta löytyy, myös ne jotka on piilotettukkin windows asetuksista... ;D Noh poistin sitten kaikki kuvat photos > all:sta, niin siirtyvät photos > deleted photos. Täältä kun sitten koettaa poistaa kaikkia, niin ohjelma kysyy delete the file also from computer? ja tarjoaa vaihtoehdoiksi yes tai no. Yessillä kuva poistuu ovi suitesta ja koneelta myös ja jos valitset no:n niin kuva ei poistu mistään. ;D Mielellään saisi fiksiä tohon, ei viittis pilata parisuhdetta jos muija saa vihiä...

  Reilun tunnin lisää ollut käytössä ja alkanut löytyy jo vähän risujakin ruusujen lisäksi.

  Music osion käyttäminen tuntuu aika sekavalta ja turhalta. Varsinkin jos koneelta löytyy Nokia Music asennettuna, niin en usko että kovin moni tulee tätä Ovi Suiten Musicia käyttämään.

  Photo osio ei pelitä alkuunkaan, mistään ei löydy nappia tjs mitä kautta saisin tuotua kuvia tietokoneeltani puhelimeen, ei valikoista, ei mistään....

  Poistin puhelimeni kuvakansiosta 30 kuvaa ovi suite ohjelman kautta. Puhelin yhdistetty bluetoothilla ovi suiteen. Aikaa tähän meni noin 5 min, poistojen etenemisen osoittava palkki nyki hiljaa eteenpäin, jatkuvasta puhelimeen tuli viestiä että hyväksytäänkö viesti bluetoothin kautta tietokoneestani. 10 sec välein piti naputtaa kännykältä näytöltä yes että palkki jatkoi etenemistä.
   
 3. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Varoituksen sana tämän Ovi Suite 2 Betan asentajille: hävittää näemmä kaikki edellisellä Ovi Suitella (1.x) tehdyt varmuuskopiot!! Onpa taas fiksusti Nokian inssinöörit asiat tehneet. Sapettaa hieman, kun ensin "lippulaiva" N97 hävittää kaikki viestit ja sitten tämä varmuuskopiot, josta ne olisi (kenties) voinut vielä palauttaa... :(
   
 4. Kaenny

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  589
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E71, N900(tilattuna)
  Yksi harmittava juttu synkronoinnissa eli ei voi valita että synkkaako luurin outlookkiin ja päinvastoin vai vaan puhelimen outlookkiin. Itse en ainakaan halua luurini kalenteria jossa henk.koht. merkintöjä näkymään firman kalenterissa
   
 5. wilzu

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/04
  Viestit:
  438
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  Nokia 5800XM
  Muista, että kyseessä on kuitenkin beta-versio ja kaikki tapahtuu käyttäjän omalla vastuulla. Vaikka se onkin julkisessa jakelussa, ei se silti poista sen beta-statusta.

  Mutta joo, kyllä itseänikin päähän ottaisi ei siinä mitään. Juuri sen takia noita testataan laajemmassa mittakaavassa, että saataisiin mahdollisimman paljon palautetta ja kehitettyä ominaisuuksia ja poistettua bugeja tehokkaammin(Ja kustannustehokkaammin).
   
 6. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Toimiiko Linuxilla?
   
 7. jaskavaan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/05
  Viestit:
  971
  Tykkäykset:
  124
  Tässä lisää havaintoja: noin 10 minuutin käytöllä (lähinnä tsekatessa menuja jne) kaatunut jo kolme kertaa (Nokia M Platform lakkasi toimimasta ja muita errorreita).. mulla oli koneella samoja biiseja ACC ja MP3 muodossa ja toi näytti ne tietyti kahteen kertaan. poistin AAC't koneelta ja tein Suiten Muisic osiossa Refreshin.. tuloksena joku ihme "ei voi lukea" errori tai vastaava.. eli ei kovinkaan vakuuttava esitys nokialta. täytynee jäädä odotteleen jotain uudempaa betaa..

  koneena HPn läppäri jossa Vista.
   
 8. @ntti

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/3/05
  Viestit:
  136
  Tykkäykset:
  0
  Onko mitään tietoa koska Ovi Suite tulee Macille?
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tuota ole käyttänyt, mutta siis meinaat että deletoi vanhat varmuuskopiot tuosta vain? riippumatta minne ne oli tallentanut (olettaen että tallennuspaikan saa valita jonkin järjellisen, siis muun kuin jonkin puolisysteemi kansion syövereihin)
   
 10. vilu

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/7/06
  Viestit:
  533
  Tykkäykset:
  2
  Vaikuttaa oikealta kehityssuunnalta, lakkasi vastaamasta minullakin kerran mutta betahan tämä vasta onkin. Taian kokeilla jos tämän kanssa pystyisi elämään siihen saakka kun on valmis.
   
 11. d-iivil

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/8/05
  Viestit:
  317
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N97
  Itse en tällä ole saanut vielä kertaakaan synkattua loppuun mitään (viestejä, kalenteria yms.). Jää jumiin aina jossain kohtaa eikä siitä elvy vaikka antaisi tuntitolkulla jyystää.

  Alla win7 x64 & Vista x64.
   
 12. Kibber

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/5/06
  Viestit:
  115
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Legend
  Ei siitä mitään tarkkaa tietoa taida olla, mutta tuolla Beta Labsin foorumilla, Samuli Ylinen "Nokia Ovi Suite"-tiimistä ilmoitti että tulossa on...joskus tulevaisuudessa.

  Linkkiä ko. keskusteluun.

  Omalta osalta asia ei ole kovinkaan kiireinen, mutta jos mitään kunnolla toimivaa systeemiä ei ole olemassa seuraavan kännykän hankintahetkellä, niin voipi olla että sitten tulee katseltua muiden valmistajien valikoimia vähän tarkemmin. Tietysti voisi kännykän ostaa samasta kiskasta kuin tietokoneenkin, mutta kun sieltä taas ei saa ainakaan toistaiseksi sellaista kännykkää kun mä haluaisin. Ei ole helppoa olla mä.

  Joku foorumisti joka hallitsee tietokone- ja business-jargonia paremmin kuin allekirjoittanut voisi hieman avata tuota Samuli Ylisen kommenttia koskien Linux-versiota.

  Ymmärränkö siis oikein että sellainen olisi melko yksinkertaista toteuttaa mutta ainakaan toistaiseksi sellaista ei ole tekeillä?
   
 13. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä softan saa Linuxillakin USB:n kautta puhelimelle juttelemaan. Linuxin ongelma taitaa vain olla lukuisat eri distrot eri versioineen ja niistä pitäisi valita ne yleisimmät, joita sitten tuetaan. UI on helppo tehdä Qt:llä, mutta kaiketi pitäisi päättää vielä, minkä kaikkien distron mukana tulevien kalenteri- ja mailiohjelmien kanssa yms. ohjelmien kanssa synkkauksen tulisi toimia. Softan open sourceksi laittaminen olisi tietty yksi mahdollisuus. Toisaalta Linuxille on jo olemassa 10 vuotta vanha Gnokii-projekti, jossa on PC Suiten toiminnallisuutta reverse engineerattu, mutta jostain kumman syystä ko. projekti on ollut viime vuodet suhteellisen hiljainen.
   
 14. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Ainakaan en niitä mistään enää löydä. Olivat vissiin tallennettu sinne oletuskansioon, joten kai se sen vetää matalaksi. Tiedä sitten, jos olisivat olleet jossain muualla mitä olis käyny. Tuskin ne sitten minnekään olis häipyny.
   
 15. vilu

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/7/06
  Viestit:
  533
  Tykkäykset:
  2
  Oletuksena tämä beta ei rekisteröi .sis faileja windowsille, vai voiko sillä edes asentaa softaa puhelimeen ?
   
 16. Ovi by Nokia Moderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/09
  Viestit:
  324
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia & Asha
  Tuon voit välttää asettamalla tietokoneessi luotetuksi puhelimen Bluetoot laitteet valikosta.
   
 17. nickem

  nickem Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/07
  Viestit:
  643
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  OnePlus3T
  Nokia Ovi Suite 2.0 Betan kanssa suurin ongelma on ollut se ettei meinaa saada yhteyttä N97:aan. Bluetooth tuntuu toimivan paremmin kuin kaapelilla. Käytössä HP ja XP Pro.
   
 18. dsniper Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/07
  Viestit:
  120
  Tykkäykset:
  1
  Kaatumatautia täällä kun yrittää musiikkia synkronoida. Yleensä 5-7 siirretyn tiedoston jälkeen kippaa. Puhelin 6720 Classic, Win XP ja siirtotienä USB.

  Karmea pettymys ettei kalenterisynkalle ole tukea kuin Officen Outlookille ja Vistan kalenteriin. Luulisi että Nokia reagoi siihen ettei Windows 7:ssa enää ole vakiona sähköposti- tai kalenteriohjelmistoja, vaan linkit Live Mailiin jossa on kalenteri mukana.
   
 19. nickem

  nickem Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/07
  Viestit:
  643
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  OnePlus3T
  Uutta päivitysttä tänään pukkasi. Enpä heti huomaa eroa aikaisempaan. Toivottavasti fonttikoko vielä muutetaan, nyt on aika hento ja epäselvää tekstiä. Toivottavasti tähän tulee muutos.
   
 20. Mandibela

  Mandibela

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/04
  Viestit:
  344
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Nokia N900, N950, N9, 808 yms.
  Samaa vikaa täälläkin, "Nokia M Platform" kaatuu ilman että ehdin edes koko ovi suitea käynnistää, mutta lisäksi en pysty kirjautumaan ovi:in ohjelmassa. Mitään ei vain tapahdu.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju