Mobiili.fi Nokia-nimi palaa älypuhelin- ja tablettimarkkinoille Androidin kera – tavaramerkki- ja...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Nokia on kertonut tehneensä tavaramerkki- ja patenttilisenssisopimuksen, jonka myötä Nokia-nimi palaa puhelin- ja tablettimarkkinoille.

  Strategisessa tavaramerkki- ja patenttilisenssisopimuksessa Nokia Technologies myöntää äskettäin perustetulle suomalaiselle HMD global Oy:lle (HMD) maailmanlaajuisen, lukuun ottamatta Japania, yksinoikeuden Nokian tavaramerkin käyttöön matkapuhelimien ja tablettien valmistukseen kymmeneksi vuodeksi. Sopimuksen perusteella Nokia Technologies saa HMD:ltä sekä tavaramerkkeihin että essentiaalipatentteihin liittyviä rojaltimaksuja Nokian tavaramerkillä myytävistä matkapuhelimista ja tableteista.

  HMD:n uusi älypuhelin- ja tablettivalikoima tulee perustumaan Android-alustalle

  Microsoft kertoi tänään myyvänsä Nokia-peruspuhelintoiminnan ja Vietnamin tehtaan Foxconnin tytäryhtiölle FIH Mobilelle sekä HMD globalille. HMD ja Nokia Technologies ovat allekirjoittaneet FIH:n kanssa yhteistyösopimuksen Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien maailmanlaajuisen liiketoiminnan kehittämiseksi. Tämän sopimuksen mukaan HMD:llä on täysi toiminnallinen määräysvalta Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien myynnistä, markkinoinnista ja jakelusta.

  HMD hankkii Microsoftilta oikeuden käyttää peruspuhelimissa Nokian tavaramerkkiä ja tiettyjä muotoiluun liittyviä oikeuksia. HMD on saamassa myös yksinoikeuden merkittävään kansainväliseen myynti- ja jakelukanavaan, jonka FIH tulee hankkimaan Microsoftilta. HMD saa lisäksi hyödyntää FIH:n johtavaa matkapuhelinten valmistus- ja toimitusvalmiutta, teknistä osaamista sekä kasvavaa valikoimaa patentoituja mobiiliteknologioita ja komponentteja.

  HMD aikoo sijoittaa yli 500 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria seuraavan kolmen vuoden aikana Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien maailmanlaajuiseen markkinointiin. Tämä tultaisiin rahoittamaan yhtiön sijoittajien ja hankitun peruspuhelinliiketoiminnan tuottojen avulla.

  Nokia antaa HMD:lle oikeuden tavaramerkin ja mobiiliessentiaalipatenttilisenssien käyttöön rojaltimaksuja vastaan, mutta Nokia ei rahoita yhtiötä taloudellisesti eikä omista yhtiön osakkeita. Nokia Technologies saa paikan HMD:n hallituksessa sekä kertoo asettavansa tarkat vaatimukset tavaramerkin käytölle ja yhtiön suorituskyvyn mittaamiselle.

  Nokia Technologies -liiketoiminnan johtaja Ramzi Haidamus kommentoi sopimusta: ”Tämä päivä merkitsee Nokian tavaramerkille jännittävää uutta vaihetta toimialalla, jolla nimi Nokia on edelleenkin ikoninen. Sen sijaan, että Nokia palaisi itse matkapuhelinten valmistukseen HMD aikoo valmistaa matkapuhelimia ja tabletteja, jotka hyödyntävät ja kasvattavat Nokian tavaramerkin arvoa maailmanlaajuisilla markkinoilla. Työskentelemällä HMD:n ja FIH:n kanssa voimme olla mukana yhdellä maailman suurimmista kuluttajaelektroniikkamarkkinoista ja samalla toteuttaa lisensointimalliamme.”

  HMD:tä tulisi Microsoft-transaktion toteuduttua johtamaan CEO Arto Nummela, joka on työskennellyt aiemmin Nokiassa johtavassa asemassa, ja joka on tällä hetkellä Head of Microsoft’s Mobile Devices business for Greater Asia, Middle East and Africa sekä Head of Microsoft’s global Feature Phones business. HMD:n President olisi Microsoft-transaktion toteuduttua Florian Seiche, joka on tällä hetkellä Senior Vice President for Europe Sales and Marketing at Microsoft Mobile. Seiche on aiemmin ollut avainrooleissa Nokiassa, HTC:llä ja muilla kansainvälisillä tuotemerkeillä.

  HMD:n nimitetty CEO Arto Nummela kommentoi: ”Keskitymme luomaan yhdenmukaisen valikoiman Nokian tavaramerkillä varustettuja matkapuhelimia ja tabletteja, joiden tiedämme vastaavan kuluttajien tarpeisiin. Tavaramerkistä on tullut merkittävä tekijä matkapuhelinten erilaistumisessa, ja liiketoimintamallimme keskittyykin Nokian tavaramerkin ainutlaatuiseen vahvuuteen sekä laajaan kokemukseemme myynnin ja markkinoinnin saralla. Teemme töitä huippuluokkaisten yhteistyökumppanien kanssa valmistuksessa ja jakelussa toimittaaksemme kuluttajille nopeasti sitä, mitä he haluavat.”

  HMD:n edellä mainittujen johtohenkilöiden lisäksi yhtiön takaa löytyy Jean-Francois Baril, joka toimi Nokialla 1999-2012, toimitusketjusta ja hankinnasta vastaavana johtajana. Nykyisin Baril toimii toimitusjohtajana Ginko Ventures -sijoitusyhtiössä sekä Connecting Partners -konsulttiyhtiössään. Lisäksi hän toimii Nokian perustaman ja myymän Vertu-luksuspuhelinyhtiön hallituksen jäsenenä.

  HMD global on rekisteröity Helsinkiin sen omistaa Smart Connect LP, joka on Barilin kokoon keräämä sijoitusrahasto. HMD:n hallitukseen tulee viisi jäsentä, joista yksi Nokialta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju