Nokia N95 8GB vai Nokia E90?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja PhazonBlaxor, 24/4/08.

 1. PhazonBlaxor

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/06
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  En oikeasti osaa päättää itse näiden kahden väliltä, joten pyydän nyt vähän apua. Hakusessa siis puhelin, jossa olisi kattavat ominaisuudet aina kunnon videokatselusta, musiikinkuuntelusta, netin selaamisesta ja valo/videokuvaamisesta lähtien. Olen päättänyt jo, että otan jomman kumman näistä, mutta en vain tiedä kumman haluaisin.

  E90 on ilmeisesti qwerynsä sekä ison ruutunsa ansiosta N95:ttä paljon parempi netin selaamisessa ja tekstin kirjoittamisessa, mutta kysymys kuuluu kuinka paljon parempi? Mobiililaajakaistan ilmeisesti otan liittymän mukaan, ja 3G kun täältä löytyy, niin varmasti tulee käytettyä kännykällä sitten nettiä. IRC ja Messenger ovat myös niitä joita tulen käyttämään, mesen kumpaankin saa ja IRC:in ainakin E90:een, mutten N95:stä tiedä. Harrastan myös kirjoittamista, joten minusta olisi mukavaa kirjoitella muuallakin kuin kotona koneen äärellä. Kirjoittamista tulisi siis paljon, onko E90:n näppäimistö teidän mielestänne niin hyvä, että sillä jaksaa kirjoittaa vähän pidempäänkin?

  Toinen asia mitä tulisin tekemään paljon uudella puhelimellani, olisi musiikin kuuntelu. Aion kokonaan korvata uudella kännykällä vanhan 1 gigan MP3-soittimeni, ja N95 vaikuttaa tähän lupaavammalta. Musiikkinäppäimistö, 8 gigan muisti sekä 3,5mm kuulokeliittimet ovat oikein tarkoitettu niille, jotka haluavat musiikkia kännykästään. E90:een saa käsitykseni mukaan adapterilla 3,5 millin kuulokkeet kiinni, olenko väärässä? Miten muuten on näiden kahden käyttöliittymän laita nimen omaan musiikin kuuntelun suhteen, kumpi on sulavampi vaihtoehto? Äänenlaadussa tuskin on eroja, jos kuitenkin on, niin mainitkaa ihmeessä.

  Kolmas asia, valokuvaus. Minä tykkään valokuvata, enkä jaksa aina raahata järjestelmäkameraani mukana, sen verran läski kapistus on. Digipokkaria kun en omista, niin ajattelin että saisin peruskameran sitten kännykän mukana. Sen tiedänkin jo, että N95:ssä on huomattavasti laadukkaampi kamera kuin E90:ssä, mutta entäs videokuvauksen laita? Onko näiden kahden kännykän välillä sitten säätöeroja paljonkin kameravalikossa? Tarkoitan vain sitä, että onko toisessa mahdollisesti monipuolisemmat säädöt kuin toisessa.

  Tuossa on pääosin ne, mitä tulisin käyttämään. Muita pikkuseikkoja on sitten videoiden katselu, kummassa videoiden katselu on parempaa? Sitten myös haluaisin kysyä N95 8GB:n televisioon liittämisestä. Kuinka käytännölliseksi te omistajat olette tämän ominaisuuden kokeneet? Itseäni kyllä kiehtoisi pieni laite koko kodin viihdekeskuksena. Voisi olla mukavaa näyttää kavereille kuvia ja videoita isosta TV-ruudusta, tai vaikkapa katsella Youtube-videoita sen kautta.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Viestisi perusteella N95 8GB tai N82 olisi varmaan sinun luurisi, lisävarsute listaan lisävirtaa taskuun, eli että saa ladattu matkalla, varsinkin jos paljon kuvatessa käyttää GPSää.

  TV out on käyttökelpoinen, jos odotukset on kohdallaan, jos jotenkin ratkaisevaa, niin tutustu ensin käytännössä, liittäminen ei ole kuin piuha kiinni ja katsomaan.

  Ulkoisten erojen lisäksi laitteilla on eroa vakiosovellusten osalta, jos niiden suhteen ei ole ongelmaa niin keskity noihin, musiikki / kuva juttuihin, toki nekin toimii E90ssa. E90ssa pidempi toimintaika, vaikka sisäpuolella näyttö kirkkaimillaan saa toki akun hipuu.

  Viestissä Youtube videot osu silmään, toimivat, mutta en tiedä kuinka paljon niiltä odotat, jos tärkeä asia niin tutustu ensin, jos ylimääräinen lisäarvo, niin kokeili sitten oston jälkeen.

  E90ssa ei ole kiihtyvyys antureita, esim N95:ssa kuvatessa kuviin tulee pysty/vaaka tieto, eli säästy kääntelyn vaiva.
   

Jaa tämä viestiketju