Nokia N95 8GB vai Nokia E90?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Simbe90, 9/1/08.

 1. Simbe90

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/4/07
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sonera, iPhone 3GS 32GB
  Olen nyt elokuusta asti, ensimmäisen Nokia E90:en myyjälle palauttamisen jälkeen ollut käytännössä ilman "kunnon" puhelinta.

  Odottelin pitkään ja hartaasti josko Nokia saisi nuo E90:en kuuluisat ongelmat korjattua tai edes hintaa laskettua. Kumpaakaan näistä ei ole tapahtunut, ja varsin houkutteleva Nokia N95 8GB saapui vihdoin myyntiin.

  Alunperinhän vaihdoin kesäkuussa alkuperäisestä N95:esta tuohon E90:een, lähinnä N95:en löysän kannen takia ja myös koska Nokia E90:en QWERTY-näppäimistö vaikutti erittäin houkuttelevalta.

  Nyt tilanne onkin muuttunut erittäin hankalaksi, ja lähinnä pitäisi valita joko tyyppivikainen E90, jonka hinta on käytännössä sama kuin tuolloin kesäkuussa tai sitten vasta myyntiin tullut, kieltämättä varsin tyylikäs N95 8GB. Tarvitsisin puhelimelta ensinnäkin ison näytön, hyvät viestintäominaisuudet, QWERTY-näppäimistön, eikä kestävä magnesiumrunkokaan olisi pahitteeksi. Nämä kallistavat valinnan varsin selvästi E90:een, mutta toisaalta taas E90:stä puuttuvat kunnolliset multimediaominaisuudet, 3,5mm kuulokeliittimen ja TV-out tuen puute, mallikin on jo hieman vanhahko, ja tietysti nuo jatkuvat laatuongelmat. Myös E90:en valmis sisältö on varsin karu, N95 8GB:ssä on käsittääkseni mm. uudemmat valikot, flash-tuki vakiona, enemmän valmiita ohjelmia yms.

  Olisin erittäin kiitollinen jos jollakin olisi kommentteja tai suosituksia tilanteeseeni.
   
 2. ripakinttu

  ripakinttu

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/08
  Viestit:
  223
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z3
  no joo.. eiköhän se tuo ysivitonen olis kannattava.. on muutamia parannuksia tehty maanantai malliin nähden... esim lisää ramia on tullut, suurempi 2,8 tuuman näyttö.. huono muutos ehkä tuo linssin suojuksen puuttuminen... minä ostaisin n95 8gb:n.. hankala e90 kommentoida kun en sitä muuten ole tutkinut,paitsi kaverin omaa räpeltänyt...
   
 3. anukatriina

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/5/07
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  0
  Täysin sama "ongelma". Ottaisin E90 mutta turha hommata valmiiksi viallista mallia. N95 8gb on hyvä, mutta QWERTY on niin ISO plussa. Pitäis sitten melkein hommata SU-8W. Eli reilu satanen lisää hintaa...

  Kaiser olisi myös listan kärkipäässä, mutta se kamera se kamera...susi
   
 4. Simbe90

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/4/07
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sonera, iPhone 3GS 32GB
  Itse tuli tilattua tuo E90 uudelleen. Ei vaan innosta tuo N95 8GB:n muovinen ja halpamainen olemus (puhumattakaan varsin hyvin laitteeseen jäävistä sormenjäljistä). Lisäksi E90:ssä on noin 1,5 kertaa suurempi näyttö (resoluutiossa ero on vieläkin suurempi) ja puhuminenkin lienee luonnollisempaa. Itse en voinut sietää puhumista N95:en kanssa, jotenkin tuo liukukannen terävä ja heiluva reuna tuntui epämukavalta korvaa vasten. Internetin keskustelupalstoilla on myös lukuisia kommentteja, että tässä uudessa, N95 8GB:ssäkin olisi tuota liukukansiongelmaa.

  Ainut hyvä puoli N95 8GB:ssä omaan käyttööni olisi ollut nuo paremmat multimediaominaisuudet ja kamera. Toisaalta käytettävyydessä E90 pesee selvästi tuon N95 8GB:n, jo pelkästään QWERTY-näppäimistön ja suuren näyttönsä ansiosta. Oikeastaan tuon QWERTY-näppäimistön edun ja hyödyllisyyden huomaa vasta sellaista käyttäneenä - minulla on tällä hetkellä tuo alkuperäinen N95:en, ja esimerkiksi viestien ja sähköpostien kirjoittaminen on välillä hyvinkin pitkästyttävää näpertämistä tuohon E90:en QWERTY-näppäimistöön tottuneena.

  RAM-muistia E90:ssä on tuota uudempaakin N95:sta enemmän ja muistinkin saa kasvatettua 8GB:een ja tulevaisuudessa myös ylikin. Lisäksi voisin olettaa, että E90:en myyntiarvo laskee huomattavasti hitaammin. Tämä jo siksi että N-sarjan laitteita tiettävästi julkaistaan useammin, joten tuon N95 8GB:n myyntihinta tippunee nopeammin kuin E90:en.
   

Jaa tämä viestiketju