Nokia N93 kytky, saunalahtiko halpa??

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja fkimmo, 16/2/07.

 1. fkimmo

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/1/03
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  En nyt tiedä onko tämä hintavihje, operaattorivertailu, vain yleisen typerä (ja väärä) noviisihuomio, mutta saunalahden mainostama "ale" Nokia N93 kytkystä on kyllä kaikkea muuta kuin halpa, enkä tiedä toistuuko vastaava muissakin puhelimissa.

  Tilasin itse 24 kk kytkyn elisalta, puhelimena N93, tarjouksena "Elisa Paketti". Puhelimen käteishinnaksi (ilman puhelinlaskuja) tulee 456 - 528 euroa puhepakettitarjouksesta riippuen. Kuukausilyhennys pelkästä puhelimesta on ENIMMILLÄÄN 22 e. http://www.gsm.fi/EL_Paketti_Hinnasto_SU_LR.pdf

  Noh, saunalahti kovaa huutaa omaa vastaavaa tarjoustaan, joka kuitenkin on 27 e/kk, huolimatta siitä minkä liittymän ottaa. Puhelimen hinnaksi tulee n. 650 e, ja sivuilla kerrotaan puhelimen suositushinnaksi 810 e. Mistä nää oikein suositushintansa repii??? Elisalla suositushinta oli 659 e. http://saunalahti.fi/puhelimet/puhelin.php?id=32&type=handsetmodel

  Liittymän hinnat myöskään eivät ole kovinkaan erilaiset, elisalla jopa monessa kohdassa halvempi. Yksi ero on että elisan vastaava puhelin on SIM-lukittu, mutta kyllä noilla hinnoilla 24 kk puhelinta elisalla pitää, jos hintaero on melkeen 200 euroa!

  Noh, pointtina nyt enintään taisi olla se ettei aina kannata luottaa yleisesti halvaksi uskotun operaattorin aletarjouksen uskomattomuuteen...
   
 2. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Niin, Elisan paketti on pienimmällä puhepaketilla 28,90 (se on aivan sama mitä tästä on laskettu puhelimen hinnaksi, kun sitä ei pelkästään myydä), Saunalla 27€

  Elisa sisältää 70 minuuttia puhetta, Saunalle sama 4,83€ eli yhteensä 31,83€

  Jos puhut minuutilleen oikean määrän on etu Elisan hyväksi 2,93€, jos yhtään enemmän tai vähemmän on ero vähemmän tai toiseen suuntaan.

  Ei Saunalahti tietenkään kaikille halvin ole, mutta tuo puhe 200€ hintaerosta ei tainnut ihan pitää sittenkään paikkaansa.

  Tietysti jos optimoit laskuskenaariosi ja tässä vielä huomioon otettavat maksun osat suosikkioperaattoriasi ajatellen, on mikä tahansa operaattori ylivoimaisesti halvin.
   
 3. fkimmo

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/1/03
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Niin siis mullahan ei ole mitään suosikkioperaattoria, vaihdoin nyt elisaan, koska netin kännykkävertailuissa elisa oli halvin N93 ajatellen, aivan sama mitä minuutteja sinne heitin. Sama toistui muissa N-sarjan puhelimissa. Ja tuo 2,93 e tietenkin kerrotaan 24 (kk), eli ero on hinnoissa edelleen sen yli 60 euroa.

  Perusmatikkana riittää siis se, että saunalahdella maksat puhelimesta 24 kk AINA 27 e/kk, kun taas elisa n. 19-22 euroa, on ero näiden välillä 5-8 e kuukaudessa. Tähän, kuten sanoit, vaikuttaa myös puhepaketit, mutta eroa tässä silti on n. 2-7 euroa kuussa (löin muutamat luvut hintalaskuriin), mikä tarkoittaa n. 70-120 euroa eroa, vaikka puhelut otettaisiinkin huomioon. Tämä oli siis niissä liittymissä, mitkä ovat edes jotenkin vertailukelpoiset.

  No joo, 200 oli liioittelua, vaan säästö on aina säästöä. Eli eipä tässä oikeestaan muuta ollut kuin että käyttäkää ihmiset www.vertaa.fi -palvelua.
   
 4. TIETOPULLA

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/06
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Aika reippaasti noi elisan muut N sarjalaiset häviää saunalahdelle.
   
 5. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Tottakai aina kannattaa vertailla, myös muuta kuin hintaa. Molemmilla operaattoreilla on myös tässä tapauksessa hyvät puolensa muutenkin.

  Saunalahden kännykkä on operaattorilukoton ja jos puhetarve yllättäen pieneneekin, saa liittymää vaihtaa maksutta, kun taas Elisalla pienempään vaihtamisesta sakotetaan.

  Elisalla taas on omat etunsa siitä ettei se ole virtuaaliverkko-operaattori (esim. "vain omassa verkossa" määritykset onnistuvat) ja esim. aspa on 0800-numerossa.

  En kuitenkaan lähtisi voitonriemuisena saunalahden kalleutta, jos Elisa on tietyllä puhelinmallilla joillakin käyttöprofiileilla edullisempi.
   
 6. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Taitaa Elisa alkaa pikkuhiljaa karistella tuota käenpoikaansa pois oksaltaan..
   
 7. Naxutin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/1/07
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Mutta hei, jos taas vertaa muitakin paketteja kuin peruspakettia, esimerkiksi dataa paljon käyttävä kääntyy varmasti saunalahdelle ennemmin kuin elisalle, varsinkin jos ostajalla on HSDPA:ta tukeva puhelin. Onhan tuo puhelimen hinta oikeastaan elisalla halvempi (se N93) mitä oli jotain n.500€ keskimäärin, mutta itselläni on tällä hetkellä aikoinaan otettu Alesaunapaketti, jonka kuukausimaksu on 3,95€. 28€/kk puhelin (hinta ei ollut siis laskenut vielä). 28€+ 3,95€ = 31.95€/kk sisältäen 3000 minuuttia saunalahden, elisan ja kolumbuksen liittymiin ja lähes kaikilla kavereillani on jokin näistä, joten saunalahti tulee minulle reilusti halvemmaksi.

  niin tosiaan, puhelimessa ei ole sim-lukkoa ja tuota liittymätyyppiä on tullut muutamaan kertaan vaihdettua.

  Itse en vertaa oikeastaan kännykän hintaa kytkyissä, vertaan kokonaissummaa. Tietenkin sen verran, että tuliskiko kannattavammaksi ostaa kaupasta ennemmin kuin kytkynä.

  Mainittakoon vielä saunalahden totaalit. Kakkoseen sisältyy kaikki. Puhelut tekstarit data.. hintakaan ei ole oikeastaan pilvissä, riippuu tietenkin käyttäjästä.
   

Jaa tämä viestiketju