Nokia N900 käyttökokemukset osa 2

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Esa Isopahkala, 27/3/10.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  8060
  Tykkäykset:
  2013
  Puhelinmalli:
  Nexus 5x (Android 8.1.0)
 2. KR1SU Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/09
  Viestit:
  91
  Tykkäykset:
  3
  Sulttaani kirjoitti:
  Itse en käytä juuri tuon takia keskusteluihin integroitua meseä. Pidgin on oikein näppärä softa mesella. Kannattaa kokeilla.
   
 3. Sulttaani

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/9/06
  Viestit:
  455
  Tykkäykset:
  3


  Joo mulla on molemmat nyt enkä oikein tiedä kumpaa pitäis. Jotenkin toi ingroituminenkin on ihan näppärä juttu. Mutta jos nyt poistan tuon mese tilini niin lähteeköhän kaikki kontaktit veke ihan läppärinkin mesestä?
   
 4. screwface

  screwface

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/09
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  18
  Mihin hakemistoon kopioit tiedostot?
  root <enter>
  Mene oikeaan hakemistoon, tarkista ls-komennolla, että eniro.py ja beautifulsoup.py löytyy ja käynnistä ohjelma 'python eniro.py &'.
   
 5. Gate Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  26/8/08
  Viestit:
  171
  Tykkäykset:
  2
  1.Olikos tähän kehitetty joku softa jolla puhelimen voi etälukita?

  2. Onko kukaan kokeilllut tuota verkkokauppa.comin mainostamaa universaalia liimapintasta autotelinettä?
   
 6. Crockett Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  17/11/03
  Viestit:
  2275
  Tykkäykset:
  209
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Kun tuo Meegon eka versio ensi viikolla julkaistaan niin miten sen saa toimimaan sitten N900:ssa? Tuleeko bootatessa valikko josta valitaan joko Maemo5 vai Meego vai miten homma hoituu?
   
 7. tomppas Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/6/03
  Viestit:
  422
  Tykkäykset:
  8
  Apuohjelma ?

  Forecan widget päivittää tiedot tunnin välein, mutta tällöin datayhteys (WLAN/2.5G/3G) jää päälle. Onko olemassa apuohjelmaa, joka katkaisisi datayhteyden, jos tietyn ajan kuluessa ei siirtyisi dataa ?
   
 8. cheece

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/3/10
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N900, Saunalahti
  Mites tuo muistin jakaminen onnistuu? Puhelin tunnistaa muistikortin, mutta koneella ei erillistä muistia näy. Puhelimesta en ole vielä löytänyt mistä muistin pystyisi jakamaan.

  Saako uudet viestit näkymään suoraan työpöydällä? Tai jonkinlaista muuta ilmoitusta valon lisäksi?
   
 9. Crockett Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  17/11/03
  Viestit:
  2275
  Tykkäykset:
  209
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Auto disconnect. Löytyy extras develistä muistaakseni.
   
 10. Qtek2020i Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  135
  Tykkäykset:
  9
  viestit saa näkymää työpöydällä Conversations inbox desktop widgetillä.
   
 11. Qtek2020i Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  135
  Tykkäykset:
  9
 12. LaBlanca Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  728
  Tykkäykset:
  50
  Eiköhän se pidä flashata kokonaan. Multiboottia tuskin tulee sitäkään heti. Ja tuskin tuota kannattaa muutenkaan heti asennella, eikös se ole niin ettei tuo nyt tuleva ole edes beta-asteella vielä?
   
 13. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7563
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Kyllä se taitaa mennä siihen että täälläkin saadaan taas kuunnella kiroamista kun ei toimi. No joidenkin tarvii olla pioneereja tälläkin alalla.
   
 14. Kiikkala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  3/8/07
  Viestit:
  1174
  Tykkäykset:
  162
  Puhelinmalli:
  Lumia 900 &amp; N9
  Tuo allaoleva ongelma on alkanut muuten loistavassa laitteessa rassamaan todella pahasti. Puhelinta saa buuttailla tuon postiongelman takia useamman kerran päivässä ja varsinkaan 3G yhteydellä se posti mielummin melkein ei toimi, kuin toimii. Maemo.orgin bugiraporteista yritin samaa ongelmaa etsiskellä, ja löysinkin, mutta vaikuttaisi olevan niin satunnaisten käyttäjien harmi että mitään korjausta lienee turha odotella. Onko kukaan muu kärsinyt samasta vaivasta, ja ennen kaikkea keksinyt siihen mitään lääkettä? Spostiosoitetta ei viitsisi vaihtaa, ja puhelintakaan ei viitsisi heittää seinään..

   
 15. noonas Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/09
  Viestit:
  114
  Tykkäykset:
  4
  Terve.

  Olisi hieman kysyttävää akunkestosta. Laitoin liitteeksi BatteryGraphilla otetun kuvan, jossa on viimeisen kolmen päivän graafi ja viime viikonlopun akkukesto. Osaisikohan joku antaa vinkkejä millä saisin akun kestämään kauemmin kuin vain päivän? Mielestäni en puhelinta hirveästi käytä ja silti akkumittarin lukema laskee valtavaa vauhtia. Nykyvään akku kuluu loppuun reilussa 12 tunnissa. Viime viikonloppu oli todellinen poikkeus ja luonnonoikku. Tällöin akku kesti mielestäni huimat 42 tuntia. Tuolloin en tosin ollut asettanut mail for exchange -tiliä.

  Puhelimessa on käytössä forecan widget, joka hakee (tai ainakin pitäisi hakea) säätiedot 4 tunnin välein ja gmail päivittyy kahden ja mfe-tili neljän tunnin välein. Välillä forecassa saattaa olla edellisen päivän säätiedot, mikä viittaa erittäin harvaan päivittämiseen tai netin käyttöön. Kuitenkin BatteryGraph näyttää nettiyhteyden olevan auki melko tarkkaan tunnin välein (punainen pystypilari). Samalla prosessorikuorma,violetti pilari, nousee. Nettiyhteyden auetessa yhdistyy keskustelut-ohjelma gtalk-tiliin. Muita tilejä ei ole asetettu. Yhteyden katkaisee automaattisesti AutoDisconnect.

  Muita laitteeseen asennettuja ohjelmia ovat 3G/2G/Dual applet, AdBlock plus, Angry Birds, Fuelpad, gTranslate, Hermes, Sygic navi, Petrovich, Pixelpipe, Rootsh, Theme Marina ja tweakr. Onkohan jokin em. ohjelmista mahdollinen akkurohmu, vaikka ei olisikaan näkyvästi käynnissä tai päällä? Entä mikä ohjelma tai miksi puhelin roikkuu netissä n. tunnin välein?

  Kalenteri-widgetin poistin viikonloppuna työpöydältä, sillä muistelin lukeneeni edellisestä käyttökokemusketjusta sen vievän akkua jonkin verran. Näytön kirkkausasetus on toiseksi alimmassa vaihtoehdossa. Kotona verkkoyhteyksistä huolehtii wlan ja muualla 3G-yhteys.

  Puhelinta ostettaessa oli kyllä tiedossa akkukestoon liittyvät napinat. Kiitoksia mahdollisista vinkeistä akunkeston parantamiseen.
   

  Liitetyt tiedostot:

 16. arkuj

  arkuj

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/12/09
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Siemens S55, N900 tulossa
  Auttaako puhelimen buuttaaminen? Oma havainto on, että viikonloppuisin kotona ollessa yleensä kestää akku noin 2 - 3vrk helposti, kun verkkoyhteydet hoituu WLAN:in kautta. Arkena kun käytössä on työpäivän ajan 3G yhteydet akkua kuluu reilummin. Akun kulutus saattaa jäädä "päälle" kotiin tulon jälkeenkin, vaikka yhteydeksi vaihtaakin WLAN:in. Silloin ainakin minun puhelimen buuttaamalla saa tuon akun kulumisen taas kuriin. Eikä tuota tapahdu joka kerran kun vaihtaa 3G -> WLAN tai päinvastoin.
   
 17. seta Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/06
  Viestit:
  133
  Tykkäykset:
  31
  Hei,
  piti laittaa kokemuksia parin vkon käytön jälkeen. Kovasti emmin E90 vaihtamista tähän, mutta sitten rakas puhelin teki viimeiseksi työkseen päätöksen puolestani...(repesi halki saranasta)
  Eniten ostopäätöstäni pidättelivät pieni näppäimistö - näytön tuntuma - Meegon aiheuttama mahdollinen "väliinputoaminen"...

  No,
  Näppäimistön kanssa pärjää, E90sen 4 riviä on tietysti enempi kuin N900 kolme, mutta kaikkeen tottuu ja parissa viikossa tekstien kirjoittelu tulee jo luonnostaan. iPhonen virtuaalinäppis ei minulle toiminut lainkaan vaan onnistun edelleenkin osumaan aina viereiseen kirjaimeen... Vaimon mielestä taas mielummin virtuaalinäppis ja sitä kautta ohuempi puhelin käsilaukkuun... makuja on monia...

  Näyttötuntuma tuntui ekan päivän hieman tukkoisemmalta kuin vaimon iPhonessa, mutta nyt tätä on oppinut silittelemään (kynnen reunus toimii minulla parhaiten) enkä voi enää oikein ymmärtää kuinka paljon tästä "huonommasta" näyttötyypistä on kohkattu! N900 kosketusnäyttö toimii todella hyvin, piste, joten jos joku tätä empii niin ei syytä huoleen. Lisäksi kun näyttö on paljon tarkempi kuin iPhonessa niin selailu on todella miellyttävämpää.

  Meegosta ei kukaan tiedä, teknisten värkkien kanssa on aina niin että puolen vuoden päästä olisi jotakin parempaa ja halvempaa tarjolla... Minulle päätös oli tässä vaiheessa helppo koska halusin ja sitten myös tarvitsin uuden luurin...
  Tähän sai Soneralta vielä tämän kk ajan totaali data liittymän, joten data siirtyy entistä rivakammin (soneran mittarilla 0,5 vs nykyinen 1-2.6 Mbit/s ) ja muutenkin ero esim E90 netti selailuun on selvä.

  Muutamia kivoja juttuja tässä on joihin ei entinen E90 (eikä iPhone) pystynyt:
  flash -tuki sivuille, mm. ajanvietepelejä löytyy netistä enempi kuin työssäkäyvä henkilö ehtii pelaamaan.
  Maximum -digiboxiin tämän saa USB-piuhalla kiinni (tai vaikka langattomasti, mutta vähän hitaammin) ja siirrettyä tv-ohjelmat luuriin, josta .ts -formaatin kanssa ei tarvitse tehdä mitään konvertointi kikkailuja -eka puhelimeni jota pystyy lennosta näyttämään .ts kuoren sisältämää mpeg2:sta suoraan! Tosin jos booxTV:n saisi niin...

  Jos jotakin miinusta täytyy antaa niin akku voisi kestää hieman pidempään (tämä kyllä totta kaikkien luurien kanssa: niin E90 kuin iPhonekin on meillä päivittäin seinässä, toisaalta mm junissa alkaa nykyään olemaan pistokkeet...)
  Nipistys zoom olisi ihan kiva, ja vielä hieman isompi näyttö ja puheluun vastatessa tulee painettua herkästi "hylkää", kun napit ovat päällekkäin (aiemman vierekkäin ajateluun verrattuna), pystykäyttö olisi parikertaa ollut ihan kiva apu toisen käden ollessa varattuna ja sitten sejatuojatämä pitäis tähän tietysti vielä saada ;)

  Paljon kivaa säädettävää ja sälää, suosittelen lämpimästi henkilöille joilla kiinnostusta peruspuhelinta hieman monimutkaisempaan laitteeseen. Ihan suomenkielen sisälukutaidolla on pärjännyt ja tältä foorumilta löytyy hyvät ohjeet mm MMS viestien toimintakuntoon saattamiseksi - kiitos vaan ahkerille kirjoittajille vinkeistä ja avusta päätöksessäni. Tästä jatketaan kevättä päin...
   
 18. AEksjiiaerrae

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/8/08
  Viestit:
  35
  Tykkäykset:
  0
  Oma N900 on alkanut availemaan yöllä kalenterin itsestään. Aamulla kun kattoo puhelinta on kalneteri avautunut kuukausi näkymään. Liittyisikö tämä jotenkin vuorokauden vaihtumiseen, koska tähän mennessä tehnyt tuon ainoastaan yöllä. Onkos muilla ilmaantunut vastaavaa?
   
 19. Exact

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/3/10
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Ota kalenterista se automaattinen vanhojen merkintöjen poisto pois päältä, niin loppuu se avautuminen yöllä.
   
 20. AEksjiiaerrae

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/8/08
  Viestit:
  35
  Tykkäykset:
  0
  Ahaa, enpä osannut yhdistää tuohon, kun valitsin että poistetaan vuotta vanhemmat merkinnät. Mutta kiitoksia avusta.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju