Nokia N8 vs. Samsung Galaxy s II

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja woodcock, 23/5/11.

 1. woodcock

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/05
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Noniin, uutta puhelinta mietin. N8 oli alunperin mielessä mutta tuo SGS II on alkanut kiinnostamaan. Muutama asia mietityttää silti.

  Eli, Nokialaiseen on helppo siirtää kaikki yhteystiedot yms vanhasta nokialaisesta, mitenkäs homma toimii sitten samsungin kanssa?

  SGS II on näytöltään upea, mutta onko se jo liian iso taskussa kannettavaksi? Nokia vielä menisi. Muuta hyvää ei pienemmästä koosta nyt tulekkaan mieleen.

  Entäs sitten navigointi? SGS II:een saa ilmeisesti navin google mapsin kanssa toimimaan?

  Muutenkin tuo koko Android maailma on itselle täysin vieras. Mitä eroja pitäisi huomioida? Kamera on N8;ssa parempi, se kieltämättä kiinnostaisi. Mutta kumpi on kokonaisuudeltaan toimivampi? Sähköpostin pitää pelata, mutta kun käytän pääasiassa gmailia niin se puoltaisi tuota Androidia?

  Hittolainen kun ei ole täällä omalla kylällä mahdollisuutta mennä testaamaan tuota SGS II:ta, vois helpottaa kummasti valintaa.
   
 2. HoXXma

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/11
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  10
  Yhteystiedot saa siirrettyä helposti siten, että siirrät ensin ne Noksussa SIM-kortille ja kun laitat sen jälkeen kortin SGS II:een, niin sieltä vaan tuot yhteystiedot puhelimeen.

  Viikon käyttäneenä voin sanoa, ettei koko aiheuta minkään valtakunnan ongelmia. Koosta on ainoastaan hyötyä ja huomaat sen viimeistään netin käytössä vaikkei toisaalta näytön reso olekaan normaalia tarkempi.

  SGS II:een saa muutamia (maksullisia) naveja joita voi vertailla Android Marketissa. Koeversiot ovat maksuttomia. Googlen navi ei tietääkseni ole vielä käytettävissä Suomessa. Uskoisin että seuraavassa Android päivityksessä tuki tulee. Android Marketissa on ohjelmia pilvin pimein ja suurin osa niistä on ilmaisia (jostain olin lukevinani että ohjelmia olisi yli 100 000). Maksulliset ohjelmat maksaa paristakymmenestä sentistä muutamaan euroon. Jotkut isommat ohjelmat muutaman kympin. Ostaminen on helppoa kuin heinän teko. https://market.android.com/

  Android maailma on hieman erilainen, mutta perus käytön oppii nopeasti. Sen jälkeen vaan ihmettelee, miksei joku keksinyt tällaista jo aiemmin. Paluuta Symbian käyttöön ei ole. Lähes kaikki toiminnot on paremmin ja nopeammin haettavissa. Kosketusnäytön toiminta ja selain on aivan huippua ja tähän kun yhdistetään markkinoiden paras näyttö ja tehokkain prossu niin puhelimen valinta onkin helppoa.

  Sähköpostille on valmiina kaksi paineketta - Gmailille ja jollekin toiselle tilille. Gmailia varten luodaan Google-tili ja toiseen tiliin laitetaan lähinnä operaattori kohtaiset asetukset - oikeastaan pelkästään käyttäjätunnus ja salasana sillä muut oli valmiina.

  Myös Wlanin asentaminen oli naurettavan helppo ja toiminta aivan bueno. Puhelin muuten ottaa automaattisesti wlan yhteyden jos se on saatavissa, muuten nettiyhteydessä käytetään pakettidataa (ellei Wlania ole kytketty pois). Oma puhelin löysi myös verkkokiintolevyn (puhelimessa on DLNA-tuki) jonka kautta kaikki tiedostot on käytettävissä.

  Kameran hyvyydestä verrattuna N8:aan en tiedä, mutta alla olevan testin mukaan N8 kamera olisi aavistuksen parempi, kun taas SGS II video on parempi kuin Noksussa.
  http://www.phonearena.com/reviews/S...N8-vs-Apple-iPhone-4-Camera-comparison_id2744
   
 3. Puente

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/10/02
  Viestit:
  141
  Tykkäykset:
  3
  Luepa Woodcock navigointipalstalta Androidien karttaohjelmien ongelmista, Luulenpa, että valintasi on heti selvä.
   
 4. jsomby

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  25/11/09
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  3
  Mulla on itselläni töissä tuo N8 testikäytössä ja itselläni SGS2 ja kyllähän nuo teknisesti on niin eri sfääreistä kuin olla ja voi, siis SGS2:n eduksi. Flash, 720/1080p videotoistot ja tekstitykset jne... ei ole mitään syytä miksi N8:iin pitäisi tyytyä jos ei välttämättä siis halua symbiania.
   
 5. Puente

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/10/02
  Viestit:
  141
  Tykkäykset:
  3
  jsomby kirjoitti toukokuun alussa näin:

  Itselläni on SGS2:n ollut alle kaksi viikkoa käytössä ja lähes poikkeuksetta joka aamu alkaa sillä, että puhelin täytyy bootata, koska se ei vain ole enää puhelinyhteyden tavoitettavissa. Puhelimeen ei tule puhelut eikä viestit millään vaikka kentät ovat täydet, mutta dataliikenne toimii ja 3G surffailu onnistuu ongelmitta. Tänä aamuna jouduin jälleen boottaamaan ja heti bootin jälkeen saapui aamuyöstä lähetetty tekstiviesti, joten en tiedä montako tuntia laite on ollut poissa toiminnasta. Itsellänikin siis saunalahti käytössä, mutta ajattelin jos hakisi jonkun telefinlandin prepaidin ja kokeilisi sillä tapahtuuko sillä verkosta tippumisia. Ei hetkellinen tipahtaminen mitään haittaisi, mutta laite ei rekisteröidy uudestaan verkkoon ennen kuin puhelimen oikeasti boottaa. Mikään lentokonemoodi ei tätä pelasta, koska laite ei koskaan siihen mene vaan tiputtaa kaikki kentät pois, mutta koneen kuvaa ei yläpalkkiin tule ja tämän jälkeen lentokonemoodi namiskakin lakkaa reagoimasta.
   
 6. massimo Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/8/07
  Viestit:
  3065
  Tykkäykset:
  218
  Etkö enempää negatiivisia asioita löytänyt noin 150 sivusta :D Voisin koota koko sivun mittaisen tekstin hyvistä asioista mutta en viitsi.
  En osaa sanoa kumpi on parempi mutta kun olen suositellut N8 kavereille (itsellä ei ole N8 kännyä) niin jotkut käyttäjät alkavat sitä "haukkumaan" samantien.

  Edit; Sori ei 150 sivua vaan näitä keskustelu "kuplia" :D
   
 7. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Jos nimet mahtuu sim-kortille. Nopeampaa on synkata Nokia Outlookin/Macin Contactsin kanssa ja sitä kautta Gmailiin. Samalla tavalla menee kalenteri (Macillä iCal).
   

Jaa tämä viestiketju