Nokia N8 proton esivilkaisu (mobile-review)

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja halcyon, 26/4/10.

 1. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Jonkinlaista osviittaa siitä, mihin suuntaan Sym^3 ja N8 voivat olla menossa saa Mobile Reviewn N8-protoesivilkaisusta:

  http://www.mobile-review.com/articles/2010/birulki-64.shtml

  Samasta aiheesta kommentteja englanniksi:

  http://www.slashphone.com/nokia-n8-reviewed-in-russian-still-not-worth-it-259260
  http://www.unwiredview.com/2010/04/25/nokia-n8-played-with-pictured-and-trashed/
  http://www.engadget.com/2010/04/25/nokia-n8-gets-handled-survives-thorough-russian-review/
  http://www.electronista.com/articles/10/04/25/prerelease.nokia.n8.known.to.have.symbian3/

  Ei nyt kovin lupaavaa, jos suoraan sanon. Mutta onhan tässä vielä matkaa viralliseen kapulaan ja Sym^3 julkaisuun, joskin tuotantoaikataulujen viimeistelytarpeen perusteella en odottele mullistavia muutoksia verrattuna tuohon protoon.

  Sym^3 jää kyllä itseltä väliin 100% varmuudella.
   
 2. Terro Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  919
  Tykkäykset:
  152
  Symbian on selvästi jäämässä kilpailukykyiseksi ainostaan edullisten (selvästi alle 300e) älypuhelinten käyttöjärjestelmissä. Käyttöliittymään ei selvästikään ole nyt eikä tulevaisuudessa tulossa erityistä muutosta, jotta sillä voitaisiin kilpailla kalliimmassa hintaluokassa. Muutokset sym^3 ja sym^4 käyttöliittymässä ovat aivan liian pieniä. Lähinnä muutoksia voi kuvailla pieneksi hionnaksi.

  Aika paljon lepää nyt MeeGon harteilla Nokian lippulaiva-tuotteiden osalta.
   
 3. MiG Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/05
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  5
  En lähtisi vielä tuollaisen lyhyen proto arvion perusteella sanomaan yhtään mitään, etenkin kun ei ole yhtään tietoa mikä softa on sisällä ja kuinka lopullinen se on. Itse en ainakaan tekstistä nähnyt oliko laitteessa oikeasti joku uudempi softa kun mikä on jo nykyisissä Nokian kosketusnäytöllisissä laitteissa.

  Olisin ollut kiinnostuneempi kuulemaan raudasta jotain, mutta en löytänyt edes akun kokoa tai mainintaa prossusta. Mutta jos tuon perusteella tekee päätöksen että kyseinen puhelin on täysi susi niin melko herkästi tulee tuomittua.
   
 4. Crockett Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  17/11/03
  Viestit:
  2275
  Tykkäykset:
  209
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  On järkyttävän ruma tuo puhelin ulkonäöltään. Ihmetyttää mikä tarkoitus on pyrkiä tekemään noin rumia puhelimia. Tuon valikkonapin sijoittelu ja ulkonäkökin on kaikkea muuta kun persoonallinen. Symbian on omasta mielestä tajuttoman kehno viritys nykyaikana ja S^3 ei tarjoa pahemmin muutoksia, niin herää kysymys miksi se pitää edes julkaista kun S^4 on pian tulossa kanssa ja yhteensopivuutta näiden välille ei ole luvattu. Haiskahtaa N86:lta mikä ei tarjonnut yhtikäs mitään muuta hyvää kuin kameran. Samaa turhaa tavaraa eri kuorissa.

  En ole Nokian vihaaja, päinvastoin. En vaan pysty tajuamaan miten asiat voi hoitaa vuosi vuodelta noin.
   
 5. tu0maz

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  15/2/09
  Viestit:
  114
  Tykkäykset:
  2
  Kyl tosiaan muutoksien vähyys laittaa miettiin mihin on aika käytetty Nokialla kun edellinen Symbian versio julkistettiin jotain pari vuotta sitten. Kehitys ei ihan päätä huimaa. Kaikki nuo kuvat joita on nyt päässyt vuotaan vois hyvin olla S^1:stä.
   
 6. jake45 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/09
  Viestit:
  1228
  Tykkäykset:
  45
  muistankos oikein, mutt eiks S^1 'syntynyt' ihan vaan nimen muutoksena...?
  Eli ihan tavanomainen evoluutio-päivitys pelkästään. Ei mitään puhtaalta pöydältä uutta ainakaan.
  Nyt Symbian S^3:ssa ja 4:ssa on paljonkin enemmän muutoksia, joten nyt voidaan mun mielestäni puhua jopa uudesta alustasta... no enhän minä ole alan asiantuntija...
   
  1 henkilö tykkää tästä
 7. kwolf

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/04
  Viestit:
  146
  Tykkäykset:
  0
  Samoilla linjoilla. Ei nyt suorastaan ehkä ruma, muttei missään nimessä hienokaan, HYVIN kaukana siitä. En voi ymmärtää Nokian taitoa tehdä jatkuvalla syötöllä puhelmia, joiden ulkonäkö ei miellytä ns. yleistä käyttäjää.

  Itse en ainakaan pidä terävistä kulmista, toisekseen puhelimen ala-ja yläosan erilliset "blokit" häiritsevät silmää. Miksei voi tehdä puhelinta yhdestä kokonaisesta elementistä.

  Itse arvostan puhelimessa pyöreitä kulmia (ei kuitenkaan tarvitse liioitella pyöristysten kanssa), puhelimen ohuutta, hillittyä värejä (musta, hopea). Yleensä mitä pelkistetympi ulkokuori, sen parempi.

  Miten Nokia ylipäätänsä valitsee puhelimiinsa ulkonäön? Käsittääkseni suunnittelijat sketsaavat useita eri vaihtoehtoja, joista valitaan "paras". Kuka tai ketkä valitsevat? Aivan uskomatonta osaamattomuutta. Valitsisivat vaikka kadulta randomina 100 henkilöä ja näyttäivät eri kuvia puhelimista ja enemmistön päätös ratkaisee.

  Nokia on tippunut ylivoimaisesti rumimpien valmistajien joukkoon isoimmista tekijöistä.

  Tässä on konseptipuhelin joka on omasta mielestäni todella hieno

  [​IMG]
   
 8. aajiix

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/3/10
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  1
  Makukysymykset on kyllä makukysymyksiä mutta en kyllä ole ikinä ymmärtänyt miksi jokaikistä Nokian uutta luuria monet haukkuvat "järkyttävän rumiksi" tms. Omaan silmääni tuo N8 sekä monet muut Nokian luurit kuten N97, N900, E-sarjalaiset jne. ovat siistejä tai jopa todella tyylikkäitä. Jotenkin en vain näe että mikä olennainen ero muiden valmistajien ja Nokian luureissa on, mikä tekee Nokialaisista "järkyttävän rumia".

  N8:sta muuten onkin sitten hankala sanoa vielä paljoa. Kamera/video-ominaisuudet vaikuttavat hyviltä ja HDMI-liitin on ihan mielenkiintoinen. Paljon riippuukin juuri siitä käyttöliittymästä. Minua henkilökohtaisesti ei haittaa vaikka käyttöliittymän ulkoasu ei olisi ollenkaan erilainen nykyisestä 5th editionista mutta kunhan kaikki epäloogisuudet ja muutenkin käytettävyys olisi kohdillaan. Eipä silti, en usko että tulee tätä(kään) ostettua, minulle on vielä riittänyt työkännykkänä toimiva 6110 Navigator. :)
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta, Nokia ilmoittaa S60 kosketus laitteissansa olevan Symbian 9.4 S60 5th, Symbian^3 pitäisi olla aika erijuttu, vaikka päälle päin jonkinverran muistuttaa S60 5th koneita joissa valmiustilan widgetit sun muut.

  HDMI joitain kiinnostaa, mutta jos samalla tippuu pois analogilähtö, tiputtaa se monen näytön käyttömahdollisuuden pois. no se ei tietenkään kaikkia häiritse, jos ei tähänpäiväänkään ole TV-outtia käyttänyt. DVI/HDMI tulot esim. kohtuuhintaisissa autonäytöissä tai takusprojektoreissa ole vielä itsestään selvyyksiä.

  mm. Uusia julkistuksia ? ketjussa Nokian Symbian^3 ja N8 spekulointeja kevättalven aikana
   
 10. kwolf

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/04
  Viestit:
  146
  Tykkäykset:
  0
  Nyt venäläisen sivuston katsaus N8:stä alkaa jo leviämään talous & teknologiablogeihin (kauppalehti, digitoday).
  "Nokian "iPhone-tappaja" pettymys", "Testaajat luonnehtivat N8-puhelinta vain hieman parannelluksi versioksi Nokian jo nyt markkinoilla olevista puhelimista.".

  Tuo on jo astetta pahempi paljastus kuin taannoinen Iphone 4g vuoto. Iphonen käyttöjärjestelmää ei sentään päästy testaamaan kun Apple sulki sen etänä, mutta N8, joka ei ole edes valmis (proto), kaikki viat ja ongelmat pääsevät saman tien nettiin pyörimään ja aiheuttamaan tälläisen huhumyllyn. Eipä ole hirveän vakuuttavaa toimintaa Nokialta kun tuotteet vuotavat nettiin hyvissä ajoin ennen julkaisua, ja nyt vieläpä kyse "lippulaivasta."

  Pitääkin hankkiutua lopuistakin osakkeista eroon osinkojen jälkeen kun yhtiön toiminta ei vakuuta yhtään millään tasolla
   
 11. mustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  1458
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Ace II/Lumia 520, Elisa
  Jos tästä vuodosta jotain positiivista hakee niin ainakin teknologiasivustoja aihe kiinnostaa eivätkä ole sitä ohittaneet.
   
 12. murmelinpapana

  murmelinpapana

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/07
  Viestit:
  821
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  DNA, Htc Dream
  Kyllä siellä se S^3 on sisällä, kun vastaa niin hyvin jo aikaisempia Nokian S^3 esityksiä.

  Ihan kiinnostava tuo minusta on. Jos olisin joku Symbian fanaatikko, tykkäisin varmasti paljonkin. Verrattuna vaikkapa Androidiin ja iPhoneen jää kyllä jälkeen. Totta kai kaikissa on omat hyvät puolensa ja paljon riippuu ihan makuasioista. Toivon todella, että Nokia pistää raudan N8:n kohdalla kuntoon. Mitä olen rautakokoonpanoista huhuja seurannut, N8 on jo vähintäänkin kohtuullisen hyvin päivitys rautapuolellakin. Esim. prosusta on monessa paikkaa sanottu, että se olisi sama kuin N900:ssa eli Cortex A8 600 mHz (mikä kieltämättä sopisi Nokian tyyliin). Näytöstä on taas liikkunut huhja 3,7 '' ja 4'':n koosta, näistä 3,7 kuulostaisi omaan korvaani todennäköisemmältä.
   
 13. Mac Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Oneplus 3T 64 Gb
  Ihan ok:lta vaikuttaa mielestäni. Ei kyllä ainakaan näillä tiedoilla tule kilpailemaan Iphonen, Androidin tai WP7:n kanssa. Mutta tämä näyttää jo sellaiselta, mitä N97 varmasti piti olla. Harmin paikka kun tulee näin myöhässä.

  Meegon varaan Nokian pitää nyt laskea high endissä.
   
 14. Terro Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  919
  Tykkäykset:
  152
 15. archonon

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/05
  Viestit:
  49
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä vähän laittaa huolestuttamaan Nokian ohjelmistokehityksen suuntaus.

  S60 5rd toimii kyllä loistavasti halvemman hintaluokan älypuhelimissa, eikä kilpailijoilla ole siihen oikeen mitään vastaan laitettavaa (vielä), mutta kyllä niillä kalliimman hintaluokan laitteilla taotaan rahaa, kuten kilpailijat ovat näyttäneet.
  Näyttäisi siltä, että terävintä kärkeä ei saada kuntoon sitten millään. Vuosi on tietysti lyhyt aika softakehityksessä, mutta yli vuosi sitten Nokia otti EIP:ltä 500 miljoonan lainan Symbianin kehitykseen ja nyt ainoa mitä on näyttää on tämä. Todellakin toivon, että tuossa protossa on vanha firmis, jos eldar arvostelee jälleen varastetun luurin perusteella.

  Muotoilu on kyllä kieltämättä melko erikoinen verrattuna muihin malleihin, eikä noiden kuvien perusteella voi oikein mielipidettä muodostaa.

  Toivottavasti Mae..Meego-yksikkö hoitaa homman, niillä sentään tuntuu olevan UI:n suhteen tuore visio, eikä kangistunut kuten S-porukalla.
   
 16. mustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  1458
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Ace II/Lumia 520, Elisa
  Tämä oli kyllä minullakin ensivaikutelma, mutta sitten aloin miettimään että mitä Androidilla tai iphonella pystyy tekemään sellaista, mitä Symbian^3:lla ei pysty tekemään tai mitä niissä on sellaista mitä Sympparissa ei ole ja ei tullut ihan samalla sekunnilla mieleen. Android ainakin on vielä vähän raakileen oloinen ja sekainen, siinä sillä on kyllä parannettavaa.

  Tämä Symbian^3 on sitten viimeinen käyttis siinä polussa, jonka 7650 vuonna 2001 aloitti. Ensivuotinen Symbian^4 on käsittääkseni koodattu enemmän puhtaalta pöydältä, ainakin binääriyhteensopivuus katkeaa jos toisaalta Qt:llä tehdyn softan luvataan toimivan kaikilla Symbian^1^3^4. "vanhan mallin" Carbide-softat sen sijaan eivät symbian^4:aan asennu.
   
 17. Sulttaani

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/9/06
  Viestit:
  455
  Tykkäykset:
  3
  Tuo mitä yllä sanot on varmasti ihan totta mutta toivottavasti Nokian insinöörit eivät ajattele samalla tavalla kuin sinä. Eikö Nokian tän hetkinen suurin ongelma ole nimenomaan tuo käytettävyys. Käyttämisen helppous sekä loogisuus heillä on ainakin MINUN mielestäni tällä hetkellä todella hukassa etenkin symbianin kohdalla. Meegossa on potentiaalia mutta on pahasti kesken.
   
 18. bbin Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/8/09
  Viestit:
  432
  Tykkäykset:
  32
  No jos specsejä katsotaan niin kyllähän sieltä potentiaalia löytyy ihan 5800 tasoiseksi hitiksi asti.

  Kovimpina pointteina näyttäis olevan hyvä akun kesto (Usage times: Talk time2G/3G : Up to 7.7/5.4h, Standby 2G/3G : Up to 719/603h, Video record H.264 720p 30 fps : 3.2h, Music playback : Up to 60h Video playback H.264 720p 30fps : 7.3h), Hdmi, Mahdolliset tv-sarjojen lataukset, kamera, multitouch ja tarpeeksi ohut muotoilu. Saa nähdä mitkä näistä sitten oikeasti toteutuu mutta uskonpa että nokian markkinointikoneiostolla tota myydään melkoisen hyvin. Hinta jää isoimmaksi kysymyksesi. Sen on oltava aika paljon edullisempi kuin uuden iphonen...
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuolta pomintoja

  BL-4D 1200 mAh, Up to 7.7/5.4h, Up to 719/603h, puoli HD rec 3.2h, music play Up to 60h, video play 7.3h
  Micro USB OTG ! (onko tukea muuhunkin kuin tulostamiseen?)
  QT4.6
  HSPA 10/2, Wifi b/g, BT 2.1 (ei nelosta)
  Tuki kapasitiiviselle kynälle (China)
  16GB sisäinen massamuisti
  3.5” OLED, capsitiivinen 640*360px
  680Mhz, Erillinen grafiikka CPU OpenGL 2.0 kiihdytetty, 256MBram, 512Flash (140 käyttäjälle)
  Connectors: HDMI, 3.5 mm AV connector, micro USB interface to PC, uSD slot, 2mm DC jack
  12Mpix AF camera with Carl Zeiss Tessar f/2.8 28mm wide-angle optics. Xenon Flash, focal length 29 mm, 20x digital zoom camera , mechanical shutter ,720p 30fps
  HDMI, 3.5 AV, µUSB, µSD, 2mm DC
  86cc.135g.113.5x59x12.9mm (max)
  720p 30fps: H.264, MPEG-4
  FM lähetin ja vastaanotin
  Flash lite 4.0
  J2ME2.1
  Dolby Digital + 5.1
  Physical keys: application key, power key, camera key, lock key, volume up & down
  Boosted Class D mono speaker

  Ovi ja yhteisösälää, jossa vihjaillaan jo aijemmin huhuttuun tv sarjoja ja filmiä - video sisältö Ovesta.

  Valmiustilan kotinäytöt kuuteen "sivuun" asti, rauta kiihdytetty. nipitys zoom, selain, kuvat ja kartta.
   
 20. Terro Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  919
  Tykkäykset:
  152
  Kun speksejä kattoo, niin paperilla N8 näyttää erittäin hyvältä. Saa nähdä millainen tuosta sitten tulee kun softa saadaan viimeisteltynä. Oletusteeman saisivat päivittää täysin kun kerran tarkoitus on uudistaa symbiania parempaan suuntaan. Nähdyt ikonit ja värit näyttävät nyt todella vanhanaikaisilta.
   

Jaa tämä viestiketju