Nokia N8 kamerakoulu

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Ovi by Nokia, 1/11/10.

 1. Ovi by Nokia Moderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/09
  Viestit:
  324
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia & Asha
 2. skates

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/04
  Viestit:
  49
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N8 & Samsung Nexus S
  Tänne voisi enemmän kuvaamiseen perehtyneet heittää ihan suomeksi hyviä vinkkejä N8:lla kuvaamiseen, olen itse asetellut milloin mitenkin noita asetuksia, välillä onnistuu saamaan tosi hyviäkin kuvia. Tässä puhelimessa on aiempaa enemmän kameralle asetuksia, olisi hyvä kun niitä osaisi käyttää oikein.
   
 3. nessi

  nessi

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/12/09
  Viestit:
  129
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  useita
  Äärimmäisen yksinkertaista.

  1 Älä käytä automaattisia asetuksia, laita salama pois päältä

  2 Älä käytä automaattisia asetuksia, laita salama pois päältä

  3 Älä käytä automaattisia asetuksia, laita salama pois päältä

  4 Aseta oletukseksi "käyttäjän määrittelemä" -asetus, jonka TÄRKEIN asia on laittaa salama pois päältä

  5 Kuvaa ottaessa arvioi, mikä on se kohta, jonka haluat toistuvan normaalisti valoitettuna - ei liian tummana tai vaaleana. Suuntaa kamera tähän kohteeseen ja paina nappi puoleen väliin. Valotus ja tarkennus lukkiutuvat nyt näihin arvoihin. Pidä nappia painettuna puoleen väliin, sommittele kuva hyvän näköiseksi ja paina nappi pohjaan.

  6 Älä työnnä kuvatessa käsivarsia suoraksi, tue kyynärpäät vartaloon. Tämä vähentää tärähdyksen riskiä. Jos se vain on mitenkään mahdollista, ota tukea vakaasta alustasta, pöydästä, tuolista tai vaikkapa kaverista. Tärähdys on tavallisin syy teknisesti epäonnistuneeseen kuvaan! Taiteellisena tehokeinona se voi olla mielinkiintoinen.

  7 Laita salama päälle vain, jos ehdottomasti tarvitset sitä.

  8 Aseta valotuskorjaukseksi -0,5 aukkoa, niin vaaleat kohdat eivät "pala puhki" herkästi, tummuutta voi korjata tarvittaessa myöhemmin, yleensä ei tarvitse

  9 jätä herkkyys ja valkotasapaino automaatille, värikylläisyys normaaliksi tai värikkääksi (maun mukaan).

  Kohdat 1-4 ja 7 ovat erityisen tärkeitä. Siinä se!
   
 4. 22022004

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/04
  Viestit:
  592
  Tykkäykset:
  23
  Tästä olisin hieman eri mieltä. Parhaimman lopputuloksen saamiseksi herkkyys aina minimiin. Vain sisällä voi antaa kameran arpoa korkeampia herkkyyslukemia kun valo ei muuten riitä.

  Värikylläisyyttä voi muuttaa kuvankäsittelyssäkin.
   
 5. nessi

  nessi

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/12/09
  Viestit:
  129
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  useita
  Aivan totta ja puhdasoppista, eikä meillä varsinaista erimielisyyttä ole, eikä tarkoitus ole aloittaa väittelyä. Silti, puolustan kantaani ja yritän perustella sen, koska kysyttiin neuvoja "tavikselle".

  Tärähdys on yleisin kännykkäkamerakuvan teknisen epäonnistumisen syy - ylivoimaisesti. Tilanteissa, jossa sen riski on pieni, N8 on joka tapauksessa jo arponut herkkyyden alhaiseksi, eikä suurta kennon kohinan aiheuttamaa ongelmaa ole. - Toiseksi yleisin moka onkin salaman käyttäminen. Katsokaa vaikka IRC-galleriasta.

  Jos vain mahdollista - eli tukea N8 kunnolla - kannattaa astua "neliön ulkopuolelle" ja asettaa herkkyys pimeissäkin (sisä-) olosuhteissa alhaiseksi! Tämä siksi, että ISO-arvo 800 N8:n kamerassa saa aikaan valtavan kohinan. ISO 100:lla saa N8:n kameralla erittäin siedettävän kohinan, mutta tietty kahdeksankertaisella valotusajalla. Käytännössä kuitenkin on niin, ettei tavis muista tai viitsi herkkyyden kanssa hämärän koittaessa pelata. Paras kompromissi tavikselle mielestäni on antaa kameran arpoa. Otin viime viikolla noin 1000 kuvaa lomamatkalla hyvin vaihtelevissa oloissa ja on pakko sanoa, että N8:n kamera on aivan älyttömän hyvä säätämään valotusaikaa/herkkyyttä!

  Upatessani kännykästä kuvia nettiin kavereiden katsottavaksi, saan (myös heidän mielestään) parhaan tuloksen liioittelemalla värikylläisyyttä hiukkasen. N8 tekee sen erittäin tyylikkäästi. Liioiteltu värikylläisyyshän on selitys sille, että iLuurin kuvia pidetään yleisesti niin hyvinä. Puhdasoppisesti tarkastelemallahan ne ovat järkyttäviä. Makuasia. Taviksen kokemusaste määrää haluaako hän säätää värikylläisyyttä tietokoneessa.

  Kunnianhimoisempaan käyttöön tarkoitetut kuvat itse otan järkkärillä, mutta N8 on kyllä tosi hyvä kakkonen!
   
 6. mustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  1458
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Ace II/Lumia 520, Elisa
  Salamasta sen verran, että sillä on käyttöä kirkkaassa päivänvalossa. No, tähän aikaan vuodesta sitä ei ole, mutta kesällä sitten tai lomamatkalla.

  Kun otat muotokuvaa niin yritä saada kuvattava sellaiseen suuntaan, että auringonvalo valaisee kasvot. Jos tämä ei onnistu - joudut vaikka kuvaamaan henkilöä ikkunan edessä tai se Eiffeltorni vain pitää saada taustalle - laita pakkosalama päälle niin se valaisee kasvot. N8 salama on kylläkin niin heikko, että kuvattavan pitää olla tosi lähellä, korkeintaan metrin päässä, mutta paljon parempi kuitenkin kuin led-salma. Led-salamalla ei tee päivänvalossa yhtään mitään.
   

Jaa tämä viestiketju