Elisa Nokia N70 ja Elisa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Niko84, 17/5/06.

 1. Niko84

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/06
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Moro !

  En ainakaan äkkiseltään löytäny tuolta miten saisi purettua N70:stä elisan sim kortin suojauksen...

  Jos joku fiksu osaisi valasita asiaa niin olisin iki onnellinen =))
   
 2. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16581
  Tykkäykset:
  4817
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Otapas suojakoodin kysely pois.
   
 3. Niko84

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/06
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  saako...

  saakos tuota suojakoodia pelkästään pois päältä en ainakaan löytäny kun miten se mutetaan ja pin koodin poistamisen....
   
 4. k Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/05
  Viestit:
  1448
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone SE
  Re: saako...

  Suojakoodin kyselyn (kortin vaihtuessa) ja pin-koodin kyselyn (puhelinta käynnistettäessä) saa kytkettyä pois päältä. Toimenpiteet on varmasti neuvottu puhelimen käyttöohjeissa.
  Vinkki: työkalut/asetukset/suojaus.
   
 5. MoonMan

  MoonMan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  897
  Tykkäykset:
  23
  Tässä varmaan kirjoittaja tarkoittaa operaattorilukitusta...?
   
 6. Niko84

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/06
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Jeps

  Juu eli tarkoitin juuri tuota operaattori lukitusta jotta puhelimeen kävisi myös muut sim kortit kun vain tuo elisan kortti...
   
 7. AnttiN

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  5/7/05
  Viestit:
  563
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z3
  Täälläkin tarvis saada tieto että onko tuota operaattorilukitusta mahdollista poistaa :)
   
 8. kimmo Vieras

  0   0   0

  Sim-lukon omatoiminen purku sopimusaikana on sopimusrikkomus, mikä johtaa varmaankin operaattorin puolelta toimenpiteisiin. Toimenpiteiden vaikutus sitten näkyy puhelimen toimimattomuutena.
  Myöskin olen ollut ymmärtävinäni, että tuo purkaminen ei olisi mahdollista, ainakaan näistä uusista Nokioista.
  Voin tuossa asiassa olla väärässäkin, mutta sen tiedän ainakin, että täältä Mp-foorumilta ei niitä ohjeita löydä.

  lisätty "omatoiminen" tarkennukseksi.
   
 9. AnttiN

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  5/7/05
  Viestit:
  563
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z3
  Joop, kaveri vaan osti tollasen lukitun puhelimen, tarvii varmaan kysellä elisalta tai jotain :)
   
 10. kimmo Vieras

  0   0   0

  Elisalle varmaan voi soittaa, siellä sen parhaan asiantuntemuksen luulisi olevan.
  Elisaa en edusta millään tavalla, mutta satavarma olen siitä, että sim-lukitusta puhelimesta ei poisteta, ennen kuin kaikki maksuerät kytkystä on suoritettu, tai sitten esitetään todistus tästä "sosiaalisesta suoritusesteestä".
  Pohdiskelua käytetyn kytkyluurin ostamisen riskeistä on esim. täällä operaattorit-osiossakin sivukaupalla.
  Siellä on mielipiteitä puolesta ja vastaan, itse henk.koht. en siihen hommaan lähtisi.
  Ehkäpä kerrot täällä mitä kaverillesi kerrottiin, kun/jos hän Elisaan soittaa.
   
 11. tjoksane

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/5/04
  Viestit:
  79
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N80 Elisa
  Näinhän ei todellakaan ole.
   
 12. kimmo Vieras

  0   0   0

  Onko tämä omaa arveluasi, oletko operaattorilla näistä asioista päättävänä henkilönä, onko sinulla omakohtaista kokemusta asiasta (oletko siis purkanut esim. N70nen sim-lukon) jne., vai mikä tässä sanomassani oli väärin?

  Elisan sopimuksesta kopsattua;

  "Sopimuksen yhteydessä myydyssä puhelimessa on sopimusajan SIM-lukitus, jolloin puhelinta voi käyttää vain Elisan matkaviestintäliittymässä. Asiakkaalla on mahdollisuus saada SIM-lukitus purettua sopimuksen päätyttyä kääntymällä Elisan puoleen. SIM-lukitusta ei saa itse purkaa, silloin Elisalla on oikeus estää puhelimen käyttö. Puhelinta saa käyttää vain Elisa Paketissa sovitulla SIM-kortilla 24 kuukauden sopimusaikana"

  Kun teet kytkyn, allekirjoitat tällaisen sopimuksen. Jos nyt purat tämän sim-lukituksen, rikot sopimusta vastaan. Tätä kutsutaan sopimusrikkomukseksi. Operaattorin näkökanta on se, että se taas antaa heille valtuudet sulkea laite verkosta, ja ainakin itselläni on vahva usko, että näin tulee tapahtumaan.

  Lopullisen kannan ottaa varmaan oikeus aikanaan, mutta tietääkseni yhtään päätöstä asiasta ei ole vielä tehty. Joten jos ei sinulla parempaa ole kuin tuo oma arviosi, niin tätä tuskin kannattaa jatkaa. Mielipiteitä puolesta ja vastaan on täällä jo sivukaupalla aiemminkin. Jos jollain jotain faktaa (esim. oikeuden päätös) on laittaa pöytään, niin katsotaan sitten asiaa uudemman kerran.
   
 13. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  En jaksa etsiä noita sopimustekstejä, mutta olen melko varma että siinä luki että tuon loppusopimuskauden voi maksaa kertamaksulla myös pois, jolloin sim-lukitus poistetaan - tähän varmaan viitattiin. En tiedä tarkkoja ehtoja, mutta eiköhän tähän joku pieni "palvelumaksu" sisälly.
   
 14. kimmo Vieras

  0   0   0

  No minäpä sitten kaivan ne sinulle. Olen nämä jo muutamaan kertaan lukenut tässä, kohta osaan ne ulkoa;

  "Asiakas voi muuttaa sopimusaikana puhelu- tai datapakettihinnoittelua, mutta vain maksamalla muutosmaksun, koska puhelu- tai datapakettihinnoittelu on sidoksissa laitteen kuukausimaksuun. Muita muutoksia asiakas ei voi tehdä sopimusaikana ilman Elisan suostumusta, kuten maksaa laitteen kaikkia kuukausimaksuja kerralla. Asiakas voi kuitenkin vaihtaa laitteen toisen malliseen sopimalla siitä erikseen Elisan kanssa."


  Tässähän se on mainittuna. Sama käytäntö, kuin ymmärtääkseni esim. Sl:lla, eli lukitusta ei poisteta ennen 24kk sopimuksen päättymistä.
   
 15. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2171
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Suomeksi sanottuna asiakas ei siis omistakaan laitetta, kuten operaattorit kilvan kuuluttavat. Kyseessä on osamaksukaupalla ostettu puhelin, jonka omistusoikeus siirtyy asiakkaalle 24kk:n sopimusajan jälkeen, olettaen että maksut on hoidettu.
   
 16. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tämä operaattorien ilmoittama asiakkaan "omistusoikeus" on keksitty vain sen vuoksi, että operaattorit voisivat vetäytyä vastuusta huolto ja korjaushommien tullessa kyseeseen. Myöskin varkaus-, katoamis- sun muut tapaukset olisivat varmasti paljon hankalampia selviteltäviä, jos operaattori olisi omistajana.
  Ja sanotaan sopimuksessa mitä hyvänsä, niin itsekin ihmettelen millä oikeudella sitten luulevat rajoittavansa asiakkaan tekemisiä puhelimensa kanssa.
  Toivottavasti tulisi joku oikeuspäätös asian tiimoilta, tai sitten minun pitää ottaa kytky ja järjestää sellainen.
   
 17. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Nykyisten uusien puhelimien SIM-lukituksia ei enää pureta millään simppeleillä koodigeneraattoreilla. SIM-lukituksien hallinta perustuu nykyisin sertifikaatteihin kuten moni muukin asia esim. jo pelkästään puhelimen softan boottaaminen.
  Sertikaatin murtaminen on liian työläs tapa, joten ainoaksi mahdollisuudeksi jäisi käytännössä murtaa suojaus fyysisesti flashaamalla bittejä sopiviin paikkoihin, jolloin taas puhelin todennäköisesti ei enää käynnistyisi ollenkaan monenlaisten tarkistussummien vuoksi.
  Jos tuo kuitenkin olisi mahdollista, olisi samalla myös käyttäjällä pääsy kaikkiin yksilökohtaisiin radioparametreihin. Hyväksytyltä puhelimelta taas vaaditaan, ettei niihin pääse, jolloin puhelin muuttuukin hyväksymättömäksi ja sellaisen käyttö taas on lainvastaista luvanvaraisilla taajuuksilla. Tällöin myös operaattorilla on oikeus tai jopa velvollisuus sulkea laite pois verkostaan.
   
 18. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ei varmasti pureta. Ja vaikken mikään asiantuntija olekaan, niin itselläni on se käsitys ettei esim. näitä Nokian uusimpia saa puretuksi nykytietämyksellä. Voin tietty olla väärässäkin.
  Ihminen kuitenkin vissiin nuo suojaukset keksinyt, joten kait ne sitten joku toinen voisi purkaa. Olen tosin joskus ollut mukana "projektissa", missä tuhannet ihmiset yrittivät erästä suojausta murtaa useamman vuoden ajan, valmista ei tullut.
  Tämä kytkylaitteen "omistus" kuitenkin on mielestäni melko syvältä, tavallaan omistat sen, mutta sopimusehtojen mukaan et sillä saa sitten mitä hyvänsä tehdä. Tietty tuo oma selvityksesi asian tiimoilta kuulostaisi jotenkin järkeen käyvältä ja laitteen käytön verkossa voisi tuohon vedoten estää. Eiköhän tuo menisi läpi oikeudessakin, edellyttäen että perustuu johonkin tosiasioihin.

  Ja vaikkei tämä nyt tähän ehkä kuulukaan, niin mielenkiinnon vuoksi kysyisin, kun ei itsellä ole käsitystä. Eli, miten toi "lukko" sitten puretaan sen 24kk jälkeen? Naputellaanko kännyllä operaattorin antama numerosarja, imuroidaanko joku softa koneelle jolla sitten fläshätään puhelin, tapahtuuko se kenties "OTA"na, tahi viedäänkö huoltoon.
  Itse olen ollut ymmärtävinäni, että sen pitää tapahtua melko kivuttomasti, eikä esim. huoltoon kuskaaminen sitä välttämättä ole.
   
 19. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Tästä mulla ei ole tarkempaa tietämystä. Kaikkia mahdollisia teknisiä menetelmiä kun on niin monenlaisia (esim. huollossa on erikois-SIM:it, joita lukitus ei koske ja pääsevät näin sen lukituksen ohi; sitten kapula PC:hen kaapelilla kiinni ja pääsevät PC:llä tekemään kaikkea mihin oikeuksia on annettu). Nokian tapauksessa jostain luin, että isot suuret operaattorit, joilla itselläkin on huoltotoimintoja, poistavat ensin itse lukituksen ennen kuin toimittavat puhelinta Nokian huoltoon, koska Nokian huoltokaan ei saa niitä auki turvallisuussyistä. Monimutkaistahan tuo on, mutta ymmärtäähän sen jos kerta operaattorit ostavat suoraan puolet Nokian puhelimista ja varmasti vaativat että lukot pysyvät kiinni.
  Nykyaikana luulisi, että OTA oisi helpoin ja halvin tapa operaattoreille tehdä tuo lukituksen poisto automaattisesti. Tai sitten se tehdään kuitenkin numerosarja näpyttelemällä ja asiakaspalvelua kuormittaen. En tiedä :)
   
 20. kimmo Vieras

  0   0   0

  Näin pitkälle olen itsekin pohdiskeluissani päässyt. En usko, että "tavahuollossa" on laitteet/tietämys lukituksen purkamiseen. Jos "Markkumatkapuhelinhuoltajalla" olisi tuo tietotaito, niin vähän ajan päästä se olisi kaikilla. Kuten aiemmin todettu, niin tuon lukon purkaminen ei saa kännyn omistajaa rasittaa, joten mielestäni ainut mahdollisuus on tuo OTA. Jos jollain parempaa tietämystä, kuuntelen mielelläni.
   

Jaa tämä viestiketju