Nokia & "muotoilu"

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja tikitollo, 31/10/04.

 1. tikitollo

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/04
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Antakaas kommentteja nokian uusien puhelinten muotoilusta ynnä muusta suunnittelusta. Ainakin näin yksinkertasen tollon silmin ne ovat kertakaikkiaan hirveitä! Etenkin simpukat muistuttavat enemmän taitettavaa taskulaskinta kuin nykyaikaista puhelinta.

  Ei millään pahalla Nokian koulujakäyneitä ammattilaisia kohtaan, mutta paljon olisi vielä kehitettävää.. Ymmärrän kyllä, ettei uusien mallien markkinoille sylkeminen vuosi toisensa jälkeen ole varmaankaan helppoa, mutta ovatkohan he koskaan itseasiassa tulleet koskaan kysyneeksi kadulla kulkijoiden mielipidettä tekeleistään tai koetaneet käyttää noita uusia malleja? Noh, ilmeisesti ne kuitenkin sen verran myyvät ettei moiseen ole tarvetta. Ominaisuuksiahan niissä piisaa kyllä kiitettävän arvosanan arvoisesti. On kameraa, radiota, kompassia, lamppuja yms. yms., mutta harmittaa suuresti kun ne pakataan niin rumiin tai epäkäytännöllisiin kuoriin!

  Mielestäni varsinkin kamerapuhelinten näytöt alkavat olla tarkkuudessaan suorastaan ala-arvoisia. Eihän herran jumala 4000 ja rapiat päälle värimäärällä saa kilpailijoihin verrattuna mitään aikaan. Liekö joskus tullut ostettua joku ylijäämänäyttöjen läjä halvalla.. :D

  No entäs nappulat sitten? Etenkin miehen käteen monet palikat alkavat olla jo niin hengettömiä ettei niitä normaalisormin voi kunnolla käyttää. Otetaan vaikka 5140 ja sen navi-näppäin. Miksi ihmeessä siihen (ja monen muun nokialaisen ) pieneen navi-nappulaan on pitänyt tunkea 5 toimintoa vaikka kuitenkin sen sivuilla on vielä kaksi muutakin valintanäppäintä? Etenkin ylöspäin painaminen tuotti itselleni hankaluuksia. Kaverikin sanoi kaiken menneen niin kauan hyvin kunnes erehtyi leikkaamaan kynnet :) Joissain malleissa taas sillä keinuvalla hilavitkuttimella on hieman hankalaa sattua napin keskelle valinnan suorittamiseksi.
  Itse olin alunperin aikeissa hankkia ko. puhelimen, mutta onneksi ehdin kaverin puhelinta rauhassa rassata ennen kuin sen tarkemmin ostopäätöstä mietiskelin.

  Tähän saakka olen ollut Nokian puhelinten kannattaja juuri puhelimen helppokäyttöisyyden, ominaisuuksien ja suht inhimillisen muotoilun takia, mutta kyllä seuraavaa puhelinta harkitessani alan vihdoin katsella muiden merkkien suuntaan.

  Kommentoikaa hyvät ihmiset, olisi mukavaa saada muidenkin mielipiteitä muistakin malleista esille!
   
 2. hopeinenkuu

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/7/04
  Viestit:
  171
  Tykkäykset:
  0
  Vannoutunut Nokian käyttäjä olin itsekin pitkään. Pari Siemensiä olen tässä välissä kerennyt kokeilemaan,ihan hyviä luureja sinänsä,mutta Nokiaan palasin silti vielä,se kun oli tutumpi merkki. Mutta nyt ovat niin jumalattoman rumia ja epäkäytännöllisiä nämä N:n uudet mallit,että seuraavaksi vaihtuu puhelinmerkki,varmaankin lopullisesti ja todennäköisesti Samsungiin.
   
 3. dumm

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  282
  Tykkäykset:
  0
  No uusista commuista olen henkilökohtaisesti sitä mieltä että pirun rumia ovat, mutta onneksi ei ole tarvetta tuota nykyistä uudempaan vaihtaa ihan äkkiä. Tosin pitäähän noita uusiakin sitten päästä kauppaan hiplaamaan ja katsomaan, että miltä ne luonnossa näyttävät. Näyttää vaan turhan muovisilta kuvissa.
   
 4. Valderrama

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/04
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  Itse pidän Nokian uusien läppämallien muotoilusta kovasti. Etenkin 6260 on erittäin tyylikäs. Kyllästyin muiden valmistajien hopeanvärisiin muoveihin jo kauan sitten. Hyvä että joku rikkoo vähän rajoja.

  2650 on kierolla tavalla hauskan näköinen.

  6670 ja 7260 näyttävät jotenkin oudoilta, kun taas sama teema toimii hyvin 7610:ssa. Muita haksahduksia ovat mielestäni 1100 ja 2100, niissä tosin edullinen hinta ajanee osittain muotoilun ohi.

  Pääosin siis positiivista.
   
 5. tikitollo

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/04
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Niin tosiaankin.. Tuli mieleen vielä tuo pop port -liitäntä. Onkohan lie radion takia liitintyyppi muuttunut siihen vai minkä? Tiukka kuin mikä kiinnittää ja irrottaa, mutta kuitenkin sivusuunnassa tuntuu aivan liian heppoiselta kestämään rasitusta. Vanha plugiliitin oli sentään tukevamman oloinen..
   
 6. m0k0ttaja

  m0k0ttaja Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/04
  Viestit:
  3146
  Tykkäykset:
  255
  Puhelinmalli:
  OP3T
  Uusista simpukoista 2650 on siedettävän oloinen, muut ovat jotain käsittämätöntä. Samsung lyö kyllä pidemmän korren näissä malleissa.
   
 7. Jasse

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/12/02
  Viestit:
  592
  Tykkäykset:
  5
  Minusta on todella hyvä asia, että Nokia on lähtenyt simpukkamuotoilussa eri linjalle kuin muut. Kun kauempaa katsoo Motorolan, SonyEricssonin ja Samsungin simpukoista, niin et voi niitä erottaa toisistaan. Aivan toistensa näköisiä. Miksi Nokian olisi pitänyt lähteä samaan muotoiluun? Se on hyvä, että erottuu joukosta, niin pitääkin. Tavalliset simpukat ovat mielestäni tylsiä, rumia ja samanlaisia.

  Jotkut pitävät, loput eivät. Näin se maailma vain menee...
   
 8. juzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/03
  Viestit:
  1251
  Tykkäykset:
  180
  Kyllä, juuri näin. Miksi Nokia tulisi tehdä samanäköisiä simpukoita kuin joka toinen kiinalainen puhelinvalmistaja? Eikö se riitä että näitä hopeanvärisiä simpukkamalleja on markkinoilla tällä hetkellä jo kymmeniä (ellei jo satoja).
   
 9. Jasse

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/12/02
  Viestit:
  592
  Tykkäykset:
  5
  Aivan. Jos siis sellaista muotoilua haluaa mitä yleisesti simpukat ovat niin ostakoon sitten jonkun muun merkkisen kuin Nokian. Mielestäni ei ole kovin vaikea asia, eikä asian pitäisi nostaa tunteita pintaan.
   
 10. JonesI Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/4/03
  Viestit:
  207
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Ainakin 6xxx -sarja hivelee silmää, sellaista klassisen tyylikästä kauttaaltaan.. Mutta kyllähän Nokia esim. Siemenssiin verrattuna hieman "kapuloita" kieltämättä ovat.

  Mutta olen samaa mieltä että hyvä kun Nokia uskaltaa tehdä vähän jotain erilaisempaa (simpukkaosastolla siis) =)
   
 11. Crockett Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  17/11/03
  Viestit:
  2274
  Tykkäykset:
  209
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Itselläni on tällä hetkellä tuo 6260 ja se ei nyt hivele silmää mutta ei se kyllä rumakaan ole. Hieman pienempi saisi vain olla (ja se pieni ulkonäyttö). Muuta merkkiä en ole vielä uskaltanut kokeilla mutta useasti mieli on kyllä tehnyt. Silti Nokia tuntuu toistaseksi parhaimmalta ominaisuuksiensa ja käytettävyyden takia (varmasti koska en ole muuta kunnolla käyttänyt)

  Mutta muut Nokian uudet puhelimet eivät kyllä vakuuta sitten lähellekään. Muotoilu on sanalla sanoen perseestä ja tuntuma pahasti muovisen oloinen. Muitten valmistajien puhelimet tuntuvat paljon laadukkaimmilta. Ominaisuudet ovat ihan hyvät mutta millään niitä kaikkia ei saa vieläkään samaan puhelimeen. Ja sitten kuin puhelin vielä olisi silmään sopiva.
  (Minulle kelpaisi etenkin hieman isommalla koolla varustettu symbian 8910)
   
 12. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Nokialle on naurettu muotoilijoiden ammattipiireissä jo joitain vuosia. Firma on ikävästi tippumassa kelkasta.

  Frank Nuovo hörhöilee joidenkin luksus-puhelinten kanssa ja suunnittelijat muuten eivät saat tuon ihmeempää aikaan.

  Onneksi Nokia osaa sentään vielä osien hankinnan, varastonhallinnan ja valmistuksen ilmeisesti paremmin kuin muut.

  Eli puhelimia on kaupassa _useimmiten_ juuri sopivaan aikaan ja järkevällä katteella.

  Siinä vaiheessa kun/jos tämä etu häviää, niin muotoilulla Nokia ei ainakaan Suomen ulkopuolella tule pärjäämään. Eikä ainakakaan laadulla, sen tietävät tämän foorumin jäsenet aika hyvin :)

  Itse suhtaudun kovin sekavin tuntein Nokian muotoiluun: tiedän että talon sisällä on osaamista, mutta jostain syystä se ei vain pääse kunnolla tuotteisiin asti kuin aivan hetkittäin.
   
 13. ColonelFoxhound

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/04
  Viestit:
  882
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 6 Plus
  Itse yhdyn Theonen ja Valderraman näkemykseen, eli 6260 voisi olla pienempi, mutta on tyylikkyydessä ja omaperäisyydessä omaa luokkaansa. Näen positiivisena sen, että Nokia on tähän mennessä ainoa valmistaja, jolla on ollut munaa erota valtavirrasta. Lisäksi juuri tuo s60 ja laaja tuotetuki on Nokian kannalla pysymisen tukena. Enemmänkin pidän tusinasimpukoita, joita Motorola, Samsung ja SE syytää, rumina ja paikoin jopa epäkäytännöllisen pieninä. Myös 2650 näyttää sinänsä tyylikkäältä, mutta "art deco" puhelimet 7610:llaa lukuunottamatta ovat rumia kun tulevaisuuden visiot...

  Navi-näppäimstä on paha sanoa mitään, kun sellaisella puhelimella tutustuin kännyjen maailmaan ;)
   
 14. Valderrama

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/04
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  Jos jossain nauretaankin, niin ei kannata yleistää. Monissa ammattipiireissä Nokian muotoilua pidetään edelleen onnistuneena, paikoin uraauurtavana. En itsekään pidä kaikista malleista, mutta se ei ole tarkoituskaan. Designia on laajennettu ja uskoisin että erilaisia teemoja on tulossa vielä lisää.

  Kilpailijoillakin on muutamia onnistuneita suorituksia, mutta edelleenkään en pidä alalla vallitsevaa hopeaväristen läppien suoltamista osoituksena minkäänlaisesta tyylitajusta. Toivottavasti Nokia ei hurahda siihen, vaan säilyttää asemansa suunnannäyttäjänä.
   
 15. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Mitä hyötyä on olla suunnannäyttäjä ja poiketa valtavirrasta jos tuotteet ovat rumia ja epäkäytännöllisiä (kuten suurin osa Nokian uusimmista malleista)? Kyllä sillä mediahypeä saa ja jonkun verran puhelimiakin kaupaksi erottumaan pyrkivien henkilöiden toimesta. Tosiasia kuitenkin on että Nokialla on brändi joka myy, mutta sekään ei kestä ikuisesti.

  Suomalaisten tyylitaju on mitä on, nähdäänhän se jo nyt kun porukka ihastelee täällä Nokian uusia tuotoksia (esim. juuri 6260, 6630 ja art deco -laitteet). Samaan aikaan muualla maailmassa ne "tusinasimpukat" myyvät kuin häkä.

  Olen hyvin pitkälle samaa mieltä käyttäjän halcyon kanssa. Nokialta löytyy kyllä osaamista, mutta jostain syystä hyvätkin ideat pyritään lyömään överiksi, jotta pystytään maksimaalisesti toteuttamaan Nokian haluamme erottua keinolla millä hyvänsä strategiaa.
   
 16. WS

  WS Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  1004
  Tykkäykset:
  0
  Nokian puhelimet ovat pääasiassa hyvännäköisiä. Ainoastaan nuorisolle suunnatut mallit ovat suurimmaksi osaksi kauheita. Mielummin Nokian linjalla, kuin ilmeettömällä Samsung-linjalla, jossa puhelimilla on yksi ja sama väri ja näyttävät toisiltaa ja ominaisuudet kaikissa samat. Yksi parhaiten ja rohkeasti muotoilluista puhelimesta on Nokian uusista ns. muotipuhelimista se, jossa ei ole näppäimiä. Erittäin onnistunut muotoilu. Toivotaan, että Nokia uskaltaa tulevaisuudessakin tehdä mitä erinäiköisempiä puhelimia.
   
 17. Valderrama

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/04
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  Eipä nuo Suomen markkinat kovin paljoa poikkea muun maailman markkinoista. Operaattoreilla on ehkä vähän vähemmän sanan sijaa, ja siksi kuluttajan on helpompi valita sellainen puhelin, joka miellyttää. Täälläkin on viime aikoina tuo simpukkamuoti herännyt. Mutta väitätkö, että Nokian tuotokset myyvät tyylitajuttomassa Suomessa, ja muualla maailmalla eivät? Nokia myy kuitenkin monia marginaalipuhelimiaankin yhtä paljon tai enemmän kuin muutama kilpailija toivoisi myyvänsä kokonaisuudessaan. Eli ei ne muualla aivan suoraan haistattele Nokialle designista.

  Myös maailman lehdistöä ja muita foorumeita seuraillen voi havaita, kuinka design aiheuttaa samantapaista keskustelua muualla. Osa ihastelee, osa ei.

  Ei Nokiankaan sovi tietenkään jäädä laakereilleen lepäämään ja luottaa vain brändiinsä. Eikä se ole jäänyt. Näkeehän sen vaihtuvista suunnitteluteemoista. Ikävä, että ne eivät miellytä sinua. Makunsa kullakin. Mielestäni on vain turhaa hyökätä tyyliin "Nokia on paska, ei se osaa tehdä kännyköitä", jos väitteelle on perusteena pelkkä oma mielipide.
   
 18. ColonelFoxhound

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/04
  Viestit:
  882
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 6 Plus
  Huomaa kylla selkeasti, kuinka kaksijakoisia ovat mielipiteet taalla. Ym
   
 19. Crockett Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  17/11/03
  Viestit:
  2274
  Tykkäykset:
  209
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Tuossa on kyllä perää. Nokialta viisas veto tehdä etenkin simpukkapuhelimissa selvä ero muihin. Mm. tumman väriset simpukat ovat harvassa. Ja tuskin Suomi on yhtään sen tyylitiedottomampi muihin maihin nähden. Itse olen aina suosinut läpällisiä puhelimia. Tänne pohjolaan vaan tuo villitys on herännyt vasta nyt, sen takia toisiaan enemmän kuin riittävästi muistuttavia malleja siis löytyy. Toivottavasti Nokia tekee tulevaisuudessa kuitenkin hieman tukevamman ja kestävämmän tuntuisista materiaaleista.
   
 20. ColonelFoxhound

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/04
  Viestit:
  882
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 6 Plus
  Huomaa kylla selkeasti, kuinka kaksijakoisia ovat mielipiteet taalla. Ym
   

Jaa tämä viestiketju