1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Nokia mukana luomassa mobiilipelistandardia

Keskustelu osiossa 'Microsoft ja Nokia', aloittaja J.J-75, 14/2/06.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Maailman johtavat pelitalot suunnittelevat parhaillaan standardeja mobiilipelejä varten. Kännykällä pelattavat pikkupelit ovat lyhyessä ajassa kasvaneet nappikaupasta miljoonabisnekseksi ja nyt niistä tahdotaan tehdä laitteistoriippumattomia - tai ainakin puhelinriippumattomia.

  Nykyisten mobiilipelien ongelmana on kännykkäohjelmistojen kirjava kaarti, joka vaikeuttaa pelien kehitystyötä. Lukuisten erilaisten kehitysalustojen sijaan matkapuhelimille halutaan yksi yhteinen pelistandardi. Tavoitteena on paitsi helpottaa pelitalojen urakkaa, myös kasvattaa mobiilipelien myyntilukuja entisestään.

  Kehitystyöhön osallistuu suuri joukko pelitaloja, kuten Electronic Arts, Square Enix, Microsoft, Konami ja Activision. Matkapuhelinyrityksistä mukana ovat muun muassa Samsung, Texas Instruments ja tietysti myös kotimainen Nokia.

  Standardisoinnin lopullisia aikatauluja ei ole lyöty vielä lukkoon, mutta ensimmäiset suunnitelmat luvataan esitellä yleisölle kuluvan vuoden toisella neljänneksellä.


  http://www.pelaajalehti.com/web/peliuutiset/nokia_mukana_luomassa_mobiilipelistandardia/


  Oletteko mitä mieltä? Onko kännykästä pelikoneitten "korvaajaksi"?
   
 2. Hedgehog

  Hedgehog Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  9   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  4019
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  S7 Edge, iPhone6
  Varmasti on, mutta kyllä siihen hetki vielä menee. Hyvä että Nokia tekee noinkin nimekkäiden pelitalojen kanssa yhteistyötä. :] Uskon että S60 alustalle suunnitteilla oleva pelialusta tulee olemaan hitti mobiilipelien kehitystä silmälläpitäen.
   

Jaa tämä viestiketju