Nokia, MMS ja operaattoreiden kartellivoitto

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja lineon, 8/7/03.

 1. lineon

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/03
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  Oli alempana juttua siitä, miksi käyttää kallista MMSää eikä sähköpostia GPRSllä.

  Hieman laajemmin voisi kysyä, miksi Nokia on parin viime vuoden aikana pelkistynyt GameBoyksi eikä 3G etene.

  3G on kallis ja sen pääasiallinen käyttötarkoitus on PUHE. Hutchkinson on Britanniassa romahduttanut kännykkäpuheluiden hinnan KUUTEEN eurosenttiin minuutilta käyttämällä 3Gä.

  Tämä on saanut rahoitusyhtiöt laskemaan uudelleen 3Gn kannattavuuden. Onkin mahdollista, että monissa maissa on laskettu liian monta 3G-lupaa ja verkkoa, koska mikäli 3G on vain tapa hintakilpailla GSM -puhelut alaspäin, ei Nokialle jää muuta mahdollisuutta kuin HIDASTAA 3Gä ja samalla antaa operaattoreiden kerätä kartellivoittoa, jotta ne PYSTYISIVÄT investoimaan 3Ghen.

  Nokian lähes tahallinen hidastelu johtunee siitä, ettei SonyEricsson tai Motorola tai Samsung ole vielä "liian pitkällä".

  Mobiiliverkot eivät uudistu kovin nopeasti, koska irtisanomisiin on varaa. Suomessa IT-alan työttömyys on nyt 20%, mikä vastaa perinteistä Lapin kirvesmiesten työttömyyttä. Uusia valmistuu joka vuosi IT-painotteiden koulutusrakenteen vuoksi.

  Tässä mielessä olisi hyödyllistä ostaa myös jotain muita kännyköitä kuin Nokiaa, jotta Nokia havahtuisi. Muuta tapaa kuin ostaa kahden vuoden takuulla varustettuja Siemensejä tai innovatiivisia SonyEricssoneja ei kehityksen kiihdyttämiseksi ilmeisesti ole. Muutoin kartellinvartiointi on liian helppoa ja tekniikan kehityksen hidastaminen viihteellisillä elementeillä on mahdollista pienten sisältötuottajien tappioksi ja telekartellien säilyttämiseksi pidempään sellaisina kuin ovat.
   
 2. Hiisty

  Hiisty Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  1495
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 9500 Saunalahti
  Miten voi olla mahdollista väittää tälläistä?

  siis miks "kaikki" yhdistää mms:n suoraan nokiaan?
  ja se että nokia ois pelkistynyt gameboyksi ei nyt ihan pidä paikaansa, koska ei nokialta ole tulossa kuin yksi "vartavasten" pelaamiseen tehty puhelin.

  Olen samaa mieltä siitä että opertaatorit jakavat mms ja wap asetuksia helposti (saa asetukset puhelimeen tekstiviestillä) mutta kunnon gprs asetukset ovat kiven takana. Mutta kyllä tietyissä tilanteissa MMS on helpompi ja nopeampi kuin sähköposti. Jos vastaanottajalla on vain mms:ää tukeva puhelin. Sähköpostin välityksellä lähetetty kuva ei ole suoraan vastaanottajan puhelimessa vaan perään pitää soittaa "lueppas spostis, siel on hassu kuva ja äänitiedosto".

  ja muut asiat tuossa viestisäs ei mielestäni ole mitenkään perusteltuja väitteitä, saataa johtua siit et oon väsynyt.

  esim. pitäis ostaa siemenssiä mut silti valitat et it-alan työttömyys suomessa on liian korkea? (tiedän että nokia ole suomalainen puhelin mutta on se aina suomalaisempi kuin joku siemens)
   
 3. petu1

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/6/03
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Onko 3G sitten täysin pakettikytkentäinen "langaton voip" vai mistä johtuu että hinnat voidaan vetää noin alas?
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No tuo ei vaikutta asiaan mitenkään. Uuden operaattorin on jotenkin saatava asiakkaita ja tarjottava jotain halpaa vastineeksi siitä että päätelaitteet ovat kömpelöitä ja virtasyöppöjä, ja jos ei ole muita varteenotettavia palveluita tarjolla. Ja sinänsä outoa kuvitella että UMTS puheluista voitaisiin ottaa enempää hintaa, päin vastoin. Ja kun jossain ilmoitellaan hintoja kiinostaisi tietää mitä hintoja ne on ja millä ehdoilla. Tilannetta voi verrata GSM:n tuloon, GMS 1800Mhz operaattorien tuloon, DNAhan jne.

  3G verkkoja tarvitaan joissain kaupungeissa jo puheen välittämiseenkin, mutta puheen osuus liikenteestä tulee jäämään jossain vaiheessa vähemistöön.

  Asia mitä on pohdittu ja sietääkin pohtia, oliko 3G lupapolitiikka EU alueella järkevää.
   
 5. PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Tuo hinta on hieman harhaanjohtava, koska kyseessä on paketti joka maksaa kuukaudessa halvimmillaan 25£ ja kalliimmillaan 100£ ja puhelut ovat tuon hinatisia vain 3:n omaan verkkoon ei lanka eikä muihin verkkoihin. Oman verkon ulkopuolella toimii vain puhelut ja SMS. Ilman kuukausi maksuja on puhelun hinta 15 britti centtiä.

  Lisäksi puhelin ei tule ilmaiseksi noihin halvimpiin kuukausimaksuihin vaan 25£ diilissä joutuu maksamaan n. 100£ luurista ja ilman kuukausimaksuja 249£. Tästä näkee että operaattori antaa aika suuret tuet käyttäjälle noin 400 - 800 EUR per puhelin. Tällätavalla toimittaessa tuo on kannattavaa joskus 2011, olettaen että suosio pysyy samana ja käyttäjät ei vaihda liatteitaan, ja tässä laskelmassa ei ole edes mukana verkon rakennusta ja lisenssi maksuja.

  Hinta on noin alhainen koska heillä ei ole ennestään yhtään asiakasta Britanniassa, vaan he ovat uusi operaattori ja pitää yrittää saada nopeasti edes vähän käyttäjiä.
   
 6. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1586
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  On aivan selvää, että uuden ratkaisun käyttöönottaminen on kallista. Toisaalta se tuo huiman piikin uusien laitteiden myyntiin, joka varmasti kelpaa niin Nokialle kuin monelle muullekin. Mutta ilman DigiTV:n kaltaisi pakko-operaatiota vaara rinnakkaisjärjestelmällisyydestä on valtava. Ei todellakaan ihme, jos niin valmistajat, operaattorit kuin rahoittajatkin laskevat moneen kertaan mikä kannattaa... ja tuskin siltikään uskovat mitä saivat laskettua.

  Yksi, kaksi tai useampikin epäterve kilpailutilanne tai vielä paremmin esimerkki ei globaaliin totuuteen juurikaan vaikuta.

  Monet valmistajat esittelevät niche-tuotteita, kuten esim. P800 joka itsellänikin on, mutta ei se kerro valmistajan kyvyistä yrityksenä juurikaan mitään. Kun rahoittaja miettii tällaisen mitä loistavimman puhelimen vaikutusta pörssikursseihin se unohtuu todella nopeasti kun Nokia toisaalla myy tavallista (olikohan 3310) "naisten mallia" 100 miljoonaa kappaletta. Monet luulevat, että kyseessä on kilpailu teknisestä osaamisesta, mutta se on täysin väärin. Kyse on siitä, kuka kerää rahat ja miten. Tässä Nokia ja sen jälleenmyyjät(!) ovat ylivoimaisia.

  Ihan sama mitä puhelimia Foorumilaiset ostavat... tuskin sitä Nokian tuotannossa huomataan. Se, että P800 on olemassa tai ei vaikuttaa Nokian myyntiin vähemmän kuin akkuvika omassa valmistuksessa. Katse on siis jossain täysin muualla. Siksi, että P800 ei tuo voittoja. Yksittäinen laite ehkä, mutta takuut, koodin korjaukset jne varsinaista tuotekehitystä unohtamatta tuskin tuottavat muuta kuin sitä mitä pörssitiedotteistakin voimme lukea... valtavaa tappiota. Siksi Nokia ei tee sellaista. Juuri kukaan ei halua P800 kaltaista puhelinta.

  Kartelleista on hieman vaikea puhua kun useimmat valmistajat tekevät tappiota. Kartelleilla on tapana nostaa voitot entistä suuremmiksi, mutta tappioita niillä ei voida poistaa... yrityspoliittinen ongelma. Operaattorit... jaa-a, taitaa sielläkin mahdollisuus kartelliin johtaa samantien yrityskauppaan.

  Mitä taas tulee IT-alan työttömyyteen niin buumin aikana palkattiin jokainen vastaantulija "nörtiksi" ja kun näitä "olen mä tietokonetta käyttänyt" työntekijöitä potkitaan pihalle suojatyöpaikoistaan useat kuvittelevat edelleen voivansa rakentaa virtuaaliverkkoja yhtä helposti kuin osaavat surffata MTV3:n uutissivulle.

  Zummarum... väittäisin, että alkuperäinen kirjoittaja oli monessa väärässä. Tosin se oli oikein, että kehitystä hidastetaan. Pakkohan sitä on hidastaa, sillä viimeksi kun ei hidastettu mentiin jo kävellen kuuhun...
   

Jaa tämä viestiketju