Nokia matkapuhelin ja päivämäärän asetus

Keskustelu osiossa 'Ovi by Nokia', aloittaja BUK, 26/4/11.

 1. BUK Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/07
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  E-series
  Miksi uusi Nokia matkapuhelin kysyy aikaa ja päivämäärää kun laitteen käynnistää?
  Miksi joku haluaisi asettaa puhelimeensa jonkin muun kuin paikallisen ajan? Miksi puhelin ei automaattisesti hae verkosta aikaa? Samsung Galaxy S hakee automaattisesti ja toiminne on hyvin käytännöllinen.

  Tämä "ominaisuus" on ollut lähes kaikissa Nokian matkapuhelimissa eikä se tunnu käyvän järkeeni.
   
 2. samumanu Vieras

  0   0   0

  Kyllä sen yleensä saa sinne laitettua et ottaa ajan/pvm automaattisesti, eli asetuksiin vaan. Kaikissa halpismalleissa ei kai tätä oo, etpä kertona mistä mallista kyse..
   
 3. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16230
  Tykkäykset:
  5166
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Useimmat kai kysyy aikaa ensimmäisellä käynnistyskerralla, mutta se hakee kyllä sen ajan autom., kun käy sen valitsemassa asetuksista. Eli käytännössä sama, mitä siihen ajaksi laittaa, jos meinaa käyttää automaattista ajan päivitystä.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vaihtoehdot vähän riippuu mallista ja mitä tarkoitat käynnistämisellä ja myös asetuksista.

  Jos kylmäkäynnistys ja sisäinen kellokin sammunut (mallikohtaisia eroja käyntiajoissa), niin silloin yleensä kysytään, tai joissain malleissa jos automaattinenajanpäivityspäällä, mutta kylmäkäynnistys ja laite ei tiedä vielä missä ollaan.

  Eli kysytään sitä varten ettei sitä aikaa tarvitse lähteä asetuksista säätään ja että käyttäjä kiinittää asiaan huomioita. ja näin vältetään sekaannuksia joita väärä aika voi aiheuttaa.


  ns. normaalikäytössä monenkaan mallin kohdalla ei tarvitse aikoja naputella kuin enemmänkin poikkeustilanteissa.
  Jotkut haluaa käyttää yhtä tiettyä aikaa, syynä voi olla esim se että kalenterimarkintöjä ei ole tehty oikein, tai haluaa muuten elää toista aikaa.
  Taitaa kaikki Nokian GSM puhelimet tukea (jo pitkään) automaattista ajan päivitystä ja oletuksena se on usein päällä. Käyttäjä voi asetuksista sen kytkeä pois päältä.
  Tuo toiminnallisuus vaihtelee eri verkoissa ja verkkoaika on vasta käytössä kun verkko löytynyt (tuntuu olevan kovasti verkkokohtaisia eroja). Jos automaattinen ajanpäivitys käytössä ja omalla verkolla se toimii hyvin ja kuuluvuutta on niin oikea paikallinen aika voi päivittyä hyvinkin pian laitteen kylmä käynnistämisen jälkeen. joten manuaali ajan naputtelut voi ohittaa.
   
 5. BUK Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/07
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  E-series
  Tarkennus: eli kun ottaa uuden matkapuhelimen laatikosta, ja käynnistää sen, kysyy jokainen laite aina ensimmäisenä aikaa ja päivämäärää. Koskaan ei kuitenkaan ole vastaan tullut käyttäjää, joka olisi halunnut valita jonkun muun ajan kuin paikallisen ajan. Tällä logiikalla koko kysely on turha, aiheuttaa käyttäjässä ylimääräistä hämmennystä ja voisi aivan hyvin olla oletusarvoisesti verkosta haettava tieto.

  Jos kalenterimerkinnät on tehty väärin, niin silloin kalenterimerkinnät on tehty väärin. Ostin parikymmentä C1-puhelinta ja kaikki kysyivät päivämäärää, eikä yhdessäkään ajan automaattinen päivitys ollut oletusarvoisesti päällä. Täysin turhaa työtä ohittaa koko toimintoa, kun sille ei kerta kaikkiaan voi olla järjenmukaista käyttöä.

  Nokian puhelimien kanssa tuntuu hyvin usein siltä, että käyttäjän toimintaa ei edes haluta helpottaa.
   
 6. samumanu Vieras

  0   0   0

  Sulla sit varmaan on paljon kokemusta niistä tuon ominaisuuden käyttäjistä.. Ja esim itse en pidä kelloa oikeassa ajassa joten olen automaattisen ajan ottana pois, tunnen myös muita samanlaisia.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta, koska laite ei tiedä aikaa. Noin se menee monilla muillakkin laitteilla.

  Yleensä käytetään paikallista-aikaa, jo siitäkin syystä että halutaan aikaleimat olevan sitä paikallista-aikaa.

  Yleensä laitteiden käyttöön otossa kysytään myös tuo aikavyöhyke.

  Joskus törmännyt laitteeseen joka olettaa noita, perinteisesti oletukset menee pieleen...

  Usein oletusasetuksissa on automaattinen ajapäivitys, laite valmistajat eivät voi tietenkään sellaiseen luottaa (ei ole, tai ei ole aikaa tarjolla). Joissain yritetään automaattia myöhemmin jos manuaaliasetukset peruttu.

  Aika on nyky luurissa, siis myös tuollaisessa kehitysmaa mallissa, aika oleellinen juttu. tuollaisessa ei tietenkään niin tärkeää kuin muutamaa pykälää "isommassa".

  Ens kerralla kannattaa ehkä pyytää kauppiasta laittaa asetukset haluamallasi tavalla.
   
 8. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16230
  Tykkäykset:
  5166
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Taitaa olla myös operaattorikohtaisia eroja tossa autom.ajan päivityksessä. Tiedä onko jo muuttunut, mutta joskus kai joku operaattori vaati sen 2G/3G yhteyden verkkoon ajan päivittämiseksi. Tästäkin taitaa joku ketju olla jossain.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ilman yhteyttä kai aika vaikeata sitä aikaa saada ? vai tarkoitatko että vieraasta (kielletystä) mutta kuuluvasta verkosta luuri voisi päivittää aikansa jos omaa verkkoa ei tarjolla ? jälkimmäisessä riski aikavyöhyke pomppimiselle kasvaisi entisestään.

  Mutta tuntuu operaattoreilla vaihtelevan kovasti, Suomessakin tuntuu olevan jo kolme kovasti erilailla toimivaa.
   

Jaa tämä viestiketju