Nokia Maps: reitti vs oma sijainti

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja viheri, 18/10/09.

 1. viheri

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/1/09
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Tulin juuri ulkomaanreissusta jolla käytin Nokia Mapsia (ilman navigointiohjelmaa!). Yksi suuri puute paljastui. Reitin tekeminen ja paikkojen löytyminen onnistui tietysti hyvin, mutta NM:n ongelma on se, että et voi samanaikaisesti näyttää reittiä ja omaa reaaliaikaista sijaintiasi (siis kun ei ole navigointiohjelmaa). Tämä on mielestäni suuri puute. Google Mapsissa tämä onnistuu hyvin. Onkohan niin, että tämä on Nokian tapa edistää navigointiohjelmansa myyntiä?

  Onko kellään ratkaisua tähän (navigointiohjelman osto ei kelpaa1)? Ehken vain hallitse ohjelmaa.

  Toinen puute on se, että kun ajaessasi seuraat omaa sijaintiasi, mutta haluat sen esim näytön alalaitaan jotta näkisit mahdollisimman pitkälle eteenpäin, niin kartta ei enää liiku vaan pikkuhiljaa matkan edistyessä oma sijaintisi häviää näytöltä ja se on "haettava" taas esiin. Tämäkin yksityiskohta toimii paremmin Google Mapsissa.
   
 2. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Google Maps on kaikilta muilta osin selkeästi parempi, paitsi siinä ettei karttoja voi ladata etukäteen luurin muistiin. Ja siinä, että siinä ei ole (vielä) puheohjaavaa "oikeaa" navigaatiota.

  Nokia Mapsin kehittäjillä olisi paljon apinoitavaa Google Mapsista, mm. verkkopaikannuksen nopeus ja toimivuus kun GPS-sijaintia ei saada vaikka kesken navigoinnin pitkän tunnelin sisällä jossa kuitenkin on UMTS/GSM-tukiasemia.
   
 3. dille Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/03
  Viestit:
  2790
  Tykkäykset:
  1
  Noilla ominaisuuksilla kannattaa lähteä tosiaan ulkomaille reissuun, koska siellähän tuo data on puoli-ilmaista eikä sitä kulu juuri ollenkaan karttoja ladatessa...
   
 4. tapio525

  tapio525

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/08
  Viestit:
  669
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  LG G4

  väittivät tuolla nokia maps 3.0 ketjussa että versiolla 3.0 onnistuisi jotenkin, mutta ainakaan itse en saanut sitä sillai toimimaan
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei ole Kartat ohjelmassa yleensä kuulun ilmaisiin ominaisuuksiin.
  Tietenkin ideana on edistaa myyntiä ja jossain menee veloituksettoman ja maksullisen raja, jos sillä maksullisella yritetään tarjota jotain lisäarvoa .

  Asiaa on perusteltu myös aneiston lisenssi kysymyksillä, eli vaikka olisi halu ja kyky tehdä asiat ilmaisversioon, niin kyse sopimuksista ja rahasta. Asiat voivat muuttua (edellinen viesti)

  Asiaa voisi varmaan kiertää tekemällä oma online varsio tuotavarten, mutta olisikohan siinä riittävästi järkeä.

  Käyttäjä joka ei halua maksaa voi onneksi asennella eri ohjelmia joita sitten käyttelee, esim kirjoituksen perusteella sinulla oli lisäksi Google Maps.
   
 6. viheri

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/1/09
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Joo, tavallaan se toimii. Voit tehdä reitin, mutta näyttöön tulee vain (!) ne reitinkohdat jossa täytyy kääntyä uudelle tielle eli näytössä näkyy ehkä kilometrin verran reittiä ennen käännösta (mittakaavaa ei voi muuttaa). Ja näytön vasemmassa yläkulmassa näkyy kyseisen kohdan etäisyys kilometreinä lähtöpisteestä. Reitin edetessä pitää selata "manuaalisesti" karttaa eteenpäin seuraavaan kääntöpisteeseen.

  Koska et voi joka hetki - turvallisuussyistäkään - seurata näyttöä josko omasijainti-pallukka jo tuli kartalle (=näytölle), niin pitää auton trippi nollata lähtiessä ja sitten kun alat lähestyä vasemmassa yläkulmassa olevaa kilometrimäärää (huomioi myös auton mittarivirhe), niin alat tarkkailla koska pallukka tulee näkyviin.

  Tällä tavalla Nokia Mapsia kyllä pystyy käyttämään, mutta hankalaahan se on. Google Mapsia taas ei ulkomailla voi käyttää (kuin hätätapauksissa), koska laskusta voi tulla mahtava.
   

Jaa tämä viestiketju