Nokia Lumia 900 käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Jessica, 25/5/12.

 1. Jessica

  Jessica Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  28/4/04
  Viestit:
  569
  Tykkäykset:
  255
  Puhelinmalli:
  iPX
  Valkoinen Lumia 900 haettu juuri äsken. Ensivaikutelma itselläni on, että puhelin on todella iso N9:n jälkeen. Muuten ei vielä mitään suurta suuntaan tai toiseen, ihan hyvältä vaikuttaa. Appsien uudelleen asennus turhan monimutkainen ja Outlookin synkkauksessa tuli alkuun virheilmoitus. Kunnes googlaamalla selvisi, että tunnuksellani oli liian monta puhelin partnershippiä. Niistä kun poistin osan, Outlookin synkkaus alkoi toimia nopeasti ja just niin kuin pitää. Langaton löytyi, gmail ja fb asentuivat ongelmitta, kaikki toimii. Mutta vielä tuo vaikuttaa aika halkomaiselta. Etureuna ookoo, vaikke kaarrukaan niin kuin edeltäjissä.
   
 2. classic04

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/4/07
  Viestit:
  44
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia ja Saunalahti
  Musta Nokia Lumia 900 noudettu. Aika kookkaan tuntoinen Nokia N8:an jälkeen. Minulla oli myös ongelmia saada Outlookissa sähköposti toimimaan. Outlook toimii nyt. Netti pelaa ok. Ei varmaan ole Windowsphonessa profiileja kuten symbianissa?
   
 3. nico...

  nico... Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  5795
  Tykkäykset:
  846
  Puhelinmalli:
  WP, iOS
  Ei oo profiileja.
   
 4. classic04

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/4/07
  Viestit:
  44
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia ja Saunalahti
  Harmi. Olisi saanut olla. Toivottavasti löytyy joku profiili-sovellus windowsphone kaupasta tms.
   
 5. Kiikkala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  3/8/07
  Viestit:
  1174
  Tykkäykset:
  162
  Puhelinmalli:
  Lumia 900 & N9
  Toin vanhasta puhelimesta osoitekirjan ja siellä oli huomaamattani ilmeisesti penskan tekemänä parisataa kontaktia nimellä Q. Miten nuo saa poistettua WP:stä? En keksinyt mitään muuta keinoa kuin yksi kerrallaan, ja se ei todellakaan vaihtoehto tässä tapauksessa. Tehdasasetuksiin palauttaminen taas tyhjentäisi musat ym. tiedotot luurista.

  Voiko yksinkertainen asia olla näin vaikea, vai onko jossain joko valikko josta voin tyhjentää yhteystiedot kokonaan/useita kerrallaan ilman muiden tietojen menetystä?
   
 6. Tune Vieras

  0   0   0

  Ne on tallentunut sulla windows live tilin sähköpostin yhteystietoihin. Käyt tietokoneella poistamassa.
   
 7. Kiikkala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  3/8/07
  Viestit:
  1174
  Tykkäykset:
  162
  Puhelinmalli:
  Lumia 900 & N9
  kävin, mutta eivät poistuneet luurista
   
 8. Tune Vieras

  0   0   0

  Mee asetukset--> spostit ja tilit. Paina kyseistä tiliä pitkään ja valitse synkronoi.
   
 9. puikko

  puikko Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  29/7/07
  Viestit:
  1673
  Tykkäykset:
  208
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Vielä kun pistät download content-kohtaan "as item arrives" niin ne poistot/lisäykset näkyvät ilman viivettä. Kätevää esim kalenterimerkintöjen kanssa.

  Itse en käytännössä koskaan lisää puhelimella merkintöjä jos tietokone on lähellä. Vielä kun koneelle asentaa Windows live softan niin ei tarvitse selainta avata kontakteja, posteja tai kalenteria varten.
   
 10. Kiikkala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  3/8/07
  Viestit:
  1174
  Tykkäykset:
  162
  Puhelinmalli:
  Lumia 900 & N9
  Kiitos kaunis. Hetken aikaa meinasi ahdistaa jo..
   
 11. jamov

  jamov

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/09
  Viestit:
  102
  Tykkäykset:
  16
  Puhelinmalli:
  Iphone 5
  Aivan loistava puhelin. Toimii sulavasti ja miellyttävä käyttää.
  N8 aikaisemmin ollut käytössä ja mielestäni kannatti vaihtaa Lumiaan.
  Lumia 900 otetut kuvat mielestäni loistavia ja kestää vertailua N8 kuviinkin.
  Ominaisuuksia löytyy ja mm. Nokia TV, Skydrive, sähköposti loistavia sovelluksia ja kaikki sovellukset toimivat sulavasti.
  Puhelimen kokoon tulee suhtautua varauksella ja ei välttämättä sovi pieneen käteen.

  Laitan lisää kokemuksistani lähiaikoina....
   
 12. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Muutama kokemus lyhyen tutustumisen jälkeen.

  Puhelimen koko on omalla kohdalla ihan maksimissa. Jos ajattelee, että puhelinta pitää roudata päivisin taskussa mukana kaiken muun sälän lisäksi, niin aika hilkulla on ettei jää kotiin. Näyttö on juuri niin suuri ja helppolukuinen kuin ajattelin ja toivoin, mutta puheet iPhonen Retinaa paremmasta näytöstä ovat liioiteltuja. Käyttöjärjestelmä toimii sujuvasti ja sisältää mukavia oivalluksia. Sosiaalinen media on integroitu syvälle, osittain ehkä vähän liiankin. Esimerkkinä osoitekirjaan pakkoviedyt ontot Facebook-kontaktit, joissa ihmisillä ei ole yhteystietoina kuin sähköpostin spämmiosoite.

  Marketissa oli periaatteessa kaikki tarvittavat, mutta Applen App Storeen verrattaessa jäi vähän ankea fiilis. No tämä oli itsellä tiedossa ja tulevaisuudessa nähdään miten tilanne korjautuu jos korjautuu. Sovellusten asentaminen on helppoa ja mutkatonta. Lokalisointi taitaa laahata pahasti jäljessä kun moni sovellus on pelkästään englanninkielinen.

  Sähköpostiohjelma on vihdoin asiallinen (verrattuna Symbianiin) ja hyvin toimiva, mutta merkistötuki tuntuu olevan suppea tai sitten en ole vielä löytänyt kaikkia säätöjä puhelimesta. Täytyy kuitenkin sanoa, että Applen iCloud ja Push -toteutus ovat helppoudessa ja toimivuudessa vertaansa vailla ja niille Nokia Lumian kanssa häviää selkeästi. En sitten saako tilannetta parannettua määrittelemällä esim. Googlen tilit Exchange -tileiksi, mutta kaikissa osoitteissa tuo ei ole omalla kohdalla mahdollista. Miten kauan mahtaa akku kestää jos laittaa puhelimen hakemaan meilit 15 minuutin välein...?

  Kamera tuntuu kelvolliselta ja on parempi kuin iPhone 4:n (4 S:stä ei kokemusta), ja mielestäni tuolla aiemmin esitetty vertaus N8:aan pitää paikkansa laadun osalta. En tosin ole vielä ehtinyt tarkastella kuvia koneella tarkempaa analyysiä varten.

  Kartat ja Navigointi nopealla testauksella taattua Nokia-laatua eli tuovat suuren lisäarvon puhelimen ostajalle.


  + näytön koko
  + tuore käyttöliittymä
  + puhelintoiminnot (vrt. iOS ja iPhone)
  + kamera (varauksin)


  - näytön tarkkuus
  - lapsukset uudessa käyttöjärjestelmässä
  - sivunäppäinten aavistuksen liian lepsu tuntuma


  Kaiken kaikkiaan hieman ristiriitainen tunnelma tällä hetkellä. Symbian konkarina ja iPhonea useamman vuoden käyttäneena täytyy todeta, että vaikka Nokia ja WP ovat vihdoin oikealla tiellä niin tehtävää on vielä paljon. iPhonesta ja iOSista jää kaipaamaan monia asioita ja iOS 6 uudistuksineen on nurkan takana. Voi hyvinkin olla, että kesän jälkeen taskussa on iPhone 5 tai sitten 4 S:n halpaversio kunhan Applen suunnitelmat ovat selvillä.

  Yhteenvetona voisi sanoa, että Lumia 900 on lupaava tulokas. Osittain hiomaton timantti. Potentiaalia löytyy, mutta pari juttua pitäisi miettiä uusiksi.

  Loppuun sitten pieni kertomus siitä miten kontaktien siirto kilpailevien järjestelmien välillä voi olla yllättävän vaikeaa jos ei ole vielä siirtänyt kontaktejaan de Facto -standardeina toimiviin joko Microsoftin tai Googlen pilveen.

  Osoitekirjan siirtämisessä oli omat ongelmansa. Siirtoapuri ei yllättäen tullut toimeen iPhonen kanssa. Kontaktit olivat iPhonessa ja iCloudissa ja sieltä niitä ei saanut millään Lumiaan. Yritin synkronoida iPhonen yhteystietoja Google-tiliin, mutta synkronointi suostui toimimaan vain tilistä puhelimeen eli ei siis auttanut. iTunes ei tarjonnut enää mahdollisuutta synkronoida kontakteja paikallisesti (ilmeisesti Applen mielestä iCloudin tulon jälkeen se on tarpeetonta). Onneksi löysin lopulta vanhalta varatietokoneelta suurimman osan kontakteista meiliohjelmasta ja sain ne importattua Googlen tiliin CSV-muodossa. Miksi jaksoin kirjoittaa tästä näin paljon? Pohdin vain että kuinka moni muukin joka ei ole vielä antanut kontaktejaan joko Microsoftin tai Googlen käsiin joutuu näkemään yhtä suuren vaivan kun vaihtaa laitetta ja järjestelmää. Vahingosta viisastuneena aion pitää kontakteista ajantasaista kopiota Googlen tilillä tulevaisuutta ajatellen. Osahan tästä ongelmasta menee tietysti Applen piikkiin, joten ei tätä Lumian ja WP:n viaksi voi laskea. Googlen tililtä Lumia 900 haki kontaktit hienosti.

  Lisäys: Tutkittuani tilannetta paremmalla ajalla sain selville, että kontaktit olisi saanut iCloudin hallintasivuston kautta vcard -muodossa ulos, joten sitäkin kautta olisi onnistunut yhteystietojen kierrättäminen MS:in tai Googlen tiliin. Olisi hienoa jos Lumia 900 osaisi hakea kontaktit sieltä iCloudista suoraan. ;)
   
 13. edgehill

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/10/10
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Varsinainen käyttökokemus. Harkitun impulssiostoksen seurauksena ostin Hyvinkään DNA-myymälästä valkoisen 900:n.
  Siirsin yhteystiedot, määrittelin ja testasin sähköpostit jne. Ihmettelin matkan varrella että siellä on joitain yhteystietoja, "kavereita" yms. mitä en saa poistettua...sitten tajusin että mulle oli myyty demokäyttöön tarkoitetu laite (avaamaton paketti se kyllä oli). Tarkemmin katsottuna lukeehan siinä lootassakin että "Not for resale".

  Eiku maanantaina takas kauppaan, harmittaa kuitenkin tämmöinen turhan takia eestaas suhailu ja ajanhukka!

  Näppis lagaili aika paljon plus laite teki välillä ihan omiaan. Esim. olin määrittämässä sähköpostia niin heitti sinne aloitusruudulle .
  Toivottavasti ei tee näin kun on myyntiin tarkoitettu laite näpeissä!
  t. edgehill
   
 14. Aksim97 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  6/5/11
  Viestit:
  663
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  Vaihtelee
  Oho, melko harvinainen virhe. Luultavasti kaikki muut ollu lopussa ja tuo ollut viimeinen tai muuten vaan päätynyt väärään paikkaan. Voin luvata ettei näppikset lagaile ja toimii henmetin sulavasti :)
   
 15. edgehill

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/10/10
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Jumankekka. DNA:n kuitissakin lukee että NOKIA LUMIA 900 WHITE RETAIL DEMO.
  Mitähän pelleilyä tämä nyt mahtaa olla?
  Edit: väärä ketju tälle asialle joten lopetan vinkumisen tähän
   
 16. JAK Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  1/3/07
  Viestit:
  2408
  Tykkäykset:
  356
  Mitään vau-efektiä laite ei ole aiheuttanut, toimii kyllä ihan hienosti. En tiedä pitääkö puhelimen sitten mitään oooh-fiiliksiä aiheuttakkaan? Saa nähdä meneekö tuo vaimolla vai jääkö itselle käyttöön.
   
 17. peloton

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/5/11
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  3
  Nyt on noin vuorokausi takana käyttöä ja ihan hyvältä vaikuttaa. Ei mitään wau-efektiä mutta en tiedä voiko mikään mobiililaite sellaista itselle edes aiheuttaa. Yksi juttu on kuitenkin minkä kanssa on tullut nyt käytettyä ihan tuhottomasti aikaa merkityksellisyyteen nähden eli soittoäänten lisäämisen kanssa on nyt tullut tapeltua viimeiset tunnit. Yhden oman soittoäänen pystyin lisäämään Zunen kautta (eli tiedosto alle 1mega ja kestoltaan alle 40 sekuntia, tyyppi ringtoneksi ja sitten puhelimeen), mutta sen jälkeen ne eivät vaan mitenkään suostu menemään sinne valikkoon josta soittoääni valitaan. Zune on muutenkin saatu kyllä ihmeellisen sekavaksi ulkoasultaan, periaatteessa käyttö on helppoa mutta ei sitten kuitenkaan.

  No, ei siinä mitään, Marketplacesta easyRing&Music-sovellus testiin, tiedostot Skydriveen ja sieltä puhelimeen. Ohjelman kautta tiedoston saa vaihdettua soittoääneksi, tällä kertaa onnistui kahden mp3-tiedoston kanssa ihan mukavasti mutta sitten tuli taas stoppi. Sovellus väittää että Skydrivesta haettu tiedosto on joko yli 1Mb tai 40 sekuntia, vaikka se ei sitä ole.

  Jotenkin turhauttavaa kun näinkin helkkarin yksinkertaiselta tuntuvan asian kanssa saa tapella ensin puoli päivää eikä sittenkään jää hommasta hyvää fiilistä. Ok, onhan mulla nyt muutama oma soittari puhelimessa, mutta jos tämä on tosiaan sitä WP:n helppoa käyttökokemusta niin ollaan klassisessa pitäisikö itkeä vai nauraa tilanteessa.

  Jos jollain on heittää joku pomminvarma konsti jolla saa soittoäänen luuriin niin olisin kiitollinen.
   
 18. fugu87 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/4/12
  Viestit:
  429
  Tykkäykset:
  35
  Puhelinmalli:
  ...
  http://www.microsoft.com/windowsphone/fi-fi/howto/wp7/start/create-ringtones.aspx
   
 19. peloton

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/5/11
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  3
  Kuten sanoin niin Zunen kautta synkronoimalla, ja muuttamalla tyylilajiksi ringtone, tiedosto ei silti löydy kun puhelimen kautta menee muuttamaan soittoääntä. Tuon ohjeen kanssa onnistui yhden tiedoston kanssa, enempää en ole saanut lisättyä. Hakemani sovelluksen kanssa sain lisättyä kaksi muuta soittoääntä, jonka jälkeen sovellus alkoi herjata että kolmatta tiedostoa ei voi muuttaa soittoääneksi vaikka se täyttää kriteerit (alle 40 sekuntia ja alle 1Mb).
   
 20. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Eihän niitä Facebook yhteystietoja ole pakko pitää osoitekirjassa? Ottaa vaan täpin pois Facebookin kohdalta "suodata yhteystiedot" kohdassa osoitekirjan asetuksissa. Facebook tiedot näkyvät kyllä silti niissä linkitetyissä yhteystiedoissa, jotka ovat jossain muussakin yhteystietolähteessä joka näytetään. Karsii vain ne mitkä ovat vain Facebookissa.
   

Jaa tämä viestiketju