Nokia Lumia 800 käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja jusutus, 20/11/11.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. jusutus

  jusutus Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2011 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  84   0   0

  Liittynyt:
  5/10/08
  Viestit:
  8867
  Tykkäykset:
  2977
  Puhelinmalli:
  Note 5
  Puolitoista viikkoa aktiivikäyttöä takana, eli voisi jotain käyttökokemuksia jakaa vaikka luurista löytyykin arvosteluja jo netin täydeltä.

  Nokia Lumia 800 - GSM-Arenan speksit

  Jos puhelinta pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, se olisi sulava. WP7 pyörii suorastaan kauniisti, ja kaikki valikkoliikkeet ja animaatiot on toteutettu erittäin elegantisti. Muotoilu täydentää tyylikästä käyttistä ja puhelin istuu luontevasti käteen. N9:n luurista erottaa ulkoisesti 54px pienemmän näytön, lasin alareunan Windows-näppäinten, fyysisen kameranäppäimen ja kameran yläpuolella olevan salaman perusteella.

  [​IMG]

  Esiasennettuja Nokian omia softia löytyy Nokia Navigointi, Nokia Kartat. ja Nokia Musiikki. Navigointi tuntuisi pelittävän hyvin, sen verran mitä sitä nyt (autottomana) testannut olen. Sijainti löytyy nopasti ja ajo-ohjeet toimii moitteettomasti. Softa itsessään on varsin pelkistetty. Kartalle on valittavissa 2D/3D-tila ja yö-/päivävärit. Lisäksi saa näkyviin maamerkit. Reittiohjeet saa valittua vain autoiluun, enkä ainakaan itse löytänyt mahdollisuutta muokata ohjelman antamaa reittiä eikä mistään näy onko se nopein, lyhyin vai mikä.

  Nokia Kartat -softassa näkee esim. paikallisia kuppiloita lyhyellä kuvauksella, puhelinnumerolla, osoitteella ja mahdollisuudella käynnistää suora reittihaku joka näyttää matkan sekä arvioidun saapumisajan kävelten tai autolla. Nokia Musiikkia en ole vielä päässyt testaamaan, kun jostain syystä softa ei käynnisty. Aloituslogo näkyy tovin ja sitten palaa kotiruudulle. En ole vielä kokeillut nollata puhelinta, josko se auttaisi.

  Käytössä on kaksi gmail-tiliä, FB-tili sekä Live-tili, ja kaikki toimivat viestien/mailien osalta moitteitta. Ainoa ihmetys oli kontaktit sisältävän gmail-tilin kanssa, kun osasta kontakteja puuttui numero kokonaan vaikka ne gmailissa kyllä oli tallennettuna. En myöskään löytänyt mitään syytä sille miksi ne puuttuivat. Nokialaiseen nasahtaa mailit kuitenkin samalla sekunnilla kuin Google-(Android)laitteisiin eli sen puolesta olen tyytyväinen. Erään omenafirman tuotteissa kun se Push-viritys ei koskaan toiminut kuten pitäisi.

  Facebook-integraatio viestisovellukseen on sekä hyvä että huono. Plussana ehdottomasti se että chat toimii todella hyvin tuon kanssa ilman kolmannen osapuolen kikkareita. Viestisovelluksesta voi suoraan merkitä tilansa keskusteluun. Miinuksena se, että viestit menevät keskustelulistauksessa samaan pötköön tekstiviestien kanssa, eli jonkun yksittäisen viestin hakeminen voi olla työlästä. Toisena lievänä miinuksena se että luuri piippaa jokaisen FB-viestin saapuessa samalla merkkiäänellä kuin tekstiviesteissä, eli aktiivisessa keskustelurupeamassa luuri piippaa tauotta :-D

  Softia ei ole tullut ladattua kuin Spotify, BoxFiles (Dropbox), Board Express (Tapatalk), taskulamppu, jokin irkkisofta, pari peliä, Postin seurantasoftan, TuneIn Radion sekä Youtuben. Spotify toimii nätisti, joskin pientä tahmaamista on toistossa havaittavissa jos samalla selaa jotain kuvapitoista nettisivustoa.

  Mukana tuleva kumisuojus sopii N9:n tavoin tähänkin päälle kuin hanska, enkä ole luuria ilman ko. suojaa edes käyttänyt kun tämä tuntuu olevan pirun hyvä. Istuu napakasti eikä kuitenkaan tee luurista liian isoa tai kömpelöä. Nappien reiät on hyvin mitoitettu ja tuntuma säilyy normaalina. Tässä tuntuu muuten virtakytkimen painallustuntuma olevan selvästi N9:ää parempi.

  Kameralla en ole juuri mitään vielä tehnyt, eli esimerkkikuvia ei itseltä ole näytettävänä.

  Jos jollakulla on kyseltävää niin vastailen mielelläni.
   
  4 henkilöä tykkää tästä.
 2. Stumbelos Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  37   0   0

  Liittynyt:
  8/11/10
  Viestit:
  783
  Tykkäykset:
  42
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Miltä tuo näyttö vaikuttaa verrattuna tuohon N9? Onko mitään huomattavaa eroa, enkä tarkoita nyt kokoa vaan värejä ja luettavuutta. Voisit tästä lähdin ostaa aina uudet puhelimet ennen muita, kun tällaisia ketjun avauksia on huomattavasti mukavampi lukea :D
   
 3. Juho80

  Juho80 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/10/02
  Viestit:
  161
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Oneplus 3
  - Miten kauan akku kestää omalla käytölläsi?
  - Eihän sulla satu tuo puhelin olemaan esim. T-Mobile brändäämä? Niitä sais suht edukkaasti Saksasta ja pitäs jostain saada selville mitä eroa niissä on brändäämättömiin.
   
 4. tenhunen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/6/06
  Viestit:
  165
  Tykkäykset:
  17
  Jos jollain on kokemuksia tästä SSH clientista, ni voisi kertoa onko se oikeasti hyvä. Tämä on kuitenkin itsella todella tärkeä ominaisuus puhelimelta ja näyttäisi että ainoastaan tässä maksullisessa versiossa on ominaisuudet, joita tarvitsisin..

  http://www.windowsphone.com/en-GB/apps/c7638f07-7cd0-4292-954c-f7e958ebed75

  - Tuleeko FB tapahtumat ja syntymäpäivät kalenteriin?
  - Saako valokuvat automaattisesti johonkin pilvipalveluun?
   
 5. nickem

  nickem Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/07
  Viestit:
  643
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  OnePlus3T
  Onko SkyDrive puhelimessa? Dropboxin tilalle.
   
 6. jusutus

  jusutus Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2011 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  84   0   0

  Liittynyt:
  5/10/08
  Viestit:
  8867
  Tykkäykset:
  2977
  Puhelinmalli:
  Note 5
  N9 oli kokeiltavana vain yhden illan eli kovin pitkää vertailua en kerennyt tehdä. Näyttötekniikkahan noissa taitaa olla sama ClearBlack AMOLED? Ainakin Lumian näyttö on varsin miellyttävää katseltavaa, kun musta on oikeasti mustaa. Eron huomaa jopa Samsungin vanhempiin AMOLED-paneeleihin verrattuna (esim. Desire).

  Akku kestää aika tarkkaan sen yhden työpäivän, sisältäen mailien synkkaukset (POP3), parikymmentä viestiä, pari puhelua, tovi nettiselailua ja Angry Birdsiä. FB-chat myös välillä auki.

  Ei ole T-Mobilelle brändätty. Mutta tietääkseni T-Mobilen malleissa ei ole ulkoisia eroavaisuuksia, softassa luultavasti on jotain.

  SSH:ta en ole koskaan käyttänyt, eli siitä ei kokemuksia :) Facebook-syntymäpäiville en löytänyt mitään synkronointiasetusta, mutta tapahtumat tulevat näkymään lukitusruudulle ainakin. Valokuvat saa synkronoitua suoraan SkyDriveen, äsken juuri koneella testasin ja hyvin näkyy toimivan.

  On, mutta en ole vielä oikein perillä sen toiminnasta kun luurista ei sille löydy mitään kuvaketta tms. Valokuvat sinne synkkautuu itsestään kun laittaa asetuksista päälle, mutta muista tiedostoista en osaa sanoa. BoxFilesilla pääsee SkyDrive-kansioon käsiksi, muttei sitä kauttaa saa kuin ladattua tiedostoja SkyDrivestä Dropboxin suuntaan. Marketplacesta näemmä saa jonkun SkyDrive Explorer -softan, pitääpä tutustua siihen myöhemmin.
   
 7. Stumbelos Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  37   0   0

  Liittynyt:
  8/11/10
  Viestit:
  783
  Tykkäykset:
  42
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  "With the Lumia 800 it's opted to use the slightly cheaper PenTile type of AMOLED display. Some phone users take issue with this technology, because it lowers the sub-pixel count and can impact on color rendition due to the excess of green sub-pixels. In the case of the Lumia 800, the green tinge isn't awful, but the strange pixelation can be often be distracting, like a multicolored mesh or grid sitting on top of an otherwise high-res display."

  Lainaus on suoraan Engadgetin arvostelusta, minkä perusteella ajattelin, että ei ole sama näyttö kuin N9:ssä. Mutta jos tuo ei ole milläänlailla normaalikäytössä huomattavissa, en olisi kyllä ollenkaan huolissani..
   
 8. Dotzki

  Dotzki VIP

  Palaute - 100%
  88   0   0

  Liittynyt:
  8/10/09
  Viestit:
  6232
  Tykkäykset:
  1274
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Mitään ei välttämättä huomaa, tietenkin riippuu merkkikohtaisten lasien vahvuuksista :)
   
  1 henkilö tykkää tästä
 9. aatee

  aatee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  8/12/04
  Viestit:
  1332
  Tykkäykset:
  371
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s 64GB
  Juu, se on kyllä huomattu, minäLasit ovat joskus hämmentävän vahvoja ;)
   
 10. tissot1

  tissot1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/8/08
  Viestit:
  1283
  Tykkäykset:
  103
  N9:ssä on pentile näyttö myös, molemmissa CB AMOLED näyttö.
  Ei tuo pentile haittaa itse yhtään, GS:ssä sen huomasi pitkän käytön jälkeen. 800 kun näyttö on vielä pienempi pitäisi tuon olla entistä vaikeampi huomata.
   
 11. t87l

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/11
  Viestit:
  65
  Tykkäykset:
  1
  Skydrivessä oleviin tiedostoihin pääsee office-hubin kautta. Office-dokumentit saa siis sinne synkattua. Skydrivella oleviin valokuviin pääsee valokuva-hubista.
   
 12. jusutus

  jusutus Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2011 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  84   0   0

  Liittynyt:
  5/10/08
  Viestit:
  8867
  Tykkäykset:
  2977
  Puhelinmalli:
  Note 5
  Niinpäs näköjään pääsee. En tullut tuota Officea aiemmin testanneeksi. Kiitos vinkistä :)
   
 13. ON Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/2/05
  Viestit:
  614
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s 64Gb
  Jos ostaa Lumian esim. Saksasta, onko mahdollista asetuksista muuttaa se suomenkieliseksi?
   
 14. MiG Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/05
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  5
  Ainakin viime viikolla O2:lla Munchenissä katsoin liikkeessä että noissa Nokian malleissa on suomenkieli valikkoon ja kirjoitus kieleksi valittavissa. Eli sanoisin että kaikissa euroopan malleissa on suomenkieli valmiina. Valitettavasti vaan liikkeestä ne eivät suostuneet myymään puhelinta ilman liittymää muille kun paikallisille jostain syystä...
   
 15. krami

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/4/08
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 800
  Juu, kyllä kielen voi vaihtaa. Itselläni ollut Saksasta tilattu versio käytössä pari päivää. Mukana tulee muutama t-mobilen sovellus, mutta ne saa poistettua. Ainut asia taitaa olla Internet Explorerin oletussivu, joka osoittaa t-mobilen sivuille, tuota asetusta en (ainakaan vielä) osannut muuttaa.

  Sitten kysymys: onko teillä tiedossa sovellusta, jonka avulla Lumian tekstiviestit saisi exportoitua .csv-tiedostoksi? Zune tai Macille tarjolla oleva Win 7 Phone Connector ei tarjoa sellaista mahdollisuutta. Vanhassa Nokia Ovi -sovelluksessa Symbian-puhelimille tuollainen "export all text messages to file" on ja jotain saman tapaista kaipaisin.
   
 16. demos Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/6/03
  Viestit:
  622
  Tykkäykset:
  40
  Toimiiko Mix Radio puhelimessasi?
   
 17. suramt

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/09
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  1
  Miten sais Soneran data asektukset Lumiaan kun ei tule automaattisesti.
   
 18. krami

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/4/08
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 800
  Tuota, en tiedä, en ole kokeillut, sorry. Täytyykin testata..

  No johan, Nokia Music -sovelluksen päävalikossa ei ole "mix radio" -valintaa ensinkään, mitäs tämä nyt on?
   
 19. jusutus

  jusutus Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2011 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  84   0   0

  Liittynyt:
  5/10/08
  Viestit:
  8867
  Tykkäykset:
  2977
  Puhelinmalli:
  Note 5
  Yhteysosoitteeksi "internet".
   
 20. suramt

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/09
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  1
  Ilman mitään IP osoitetta ja porttia?
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju