Nokia Lumia 620 käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja murur0a, 19/1/13.

 1. murur0a

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/12/09
  Viestit:
  85
  Tykkäykset:
  3
  Kävin käpälöimässä 620:aa paikallisessa Nokia Storessa, joitain mietteitä alla:

  - Rakenne on todella jämäkkä, ei nitise eikä natise väännettäessäkään. Puhelimen paino ei vielä koskaan ole muodostunut itselleni ongelmaksi eikä Lumia 620 tehnyt tässä suhteessa poikkeusta. HTC 8S:ään verrattuna aivan eri luokan eläin laatuvaikutelman puolesta. Ainoana miinuspuolena panin merkille molempia demolaitteita vaivanneen näytönlukitusnapin jäykkyyden; toimivat kyllä, mutta etenkin toisessa ko. namiskan liikerata oli aivan olematon. Paikan työntekijä yritti korjata tilannetta irrottamalla ja uudelleenasentamalla värikuoret mutta oudon jäykkä oli silti.

  - Clearblack-näyttö näyttää hyvältä, joskin toki pieneltä. Näyttö on kirkas ja värit toistuvat puhtaina. Myös kosketusherkkyys on hyvä, mutta ei tässä suhteessa pärjää 820:lle. Omat sormeni ovat melko pienet ja onnistuin melko vaivattomasti kirjoittelemaan 620:n virtuaalisella näppäimistöllä... Tässä kokoluokassa kaipaisin kyllä Swypeä.

  - Käyttö on sulavaa RAM-muistin vähyydestä huolimatta. Ainoastaan pienet ajoittaiset nikottelut muistuttivat, että nyt on budjettiluokan vempele käsissä. Muistan jostain lukeneeni, että puhelinta käänneltäessä näyttö kääntyisi vaatimattomammasta raudasta johtuen hitaammin kuin premium-Lumioissa; tätä en kyllä testirupeamani perusteella allekirjoita.

  - Väreistä ainoastaan lime on varmuudella glossy, sininen, pinkki ja keltainen varmuudella mattapintaisia. Mustasta ja valkoisesta ei ole tietoa. Keltainen ja pinkki ovat omaan silmään melko mitäänsanomattoman vaisuja; sen sijaan sininen ja lime kelpaisivat kyllä.

  - Kaikissa uusissa Lumioissa on kaikki kielivalinnat, oli alueversio sitten mikä hyvänsä. Tästä on foorumilla keskusteltu, joten ajattelin tämän tässä vaiheessa mainita.

  Kaiken kaikkiaan hieno peli tämä uusin(kin) Lumia ja tulee kaiken järjen mukaan myymään ns. aivan poskettomasti. Hintaa kapulalla on täällä aika tarkka 200€ netto, mikä on n. 50€ vähemmän kuin mitä kaikinpuolin huonommasta HTC 8S:stä joutuisi pulittamaan. Vastaavan hintaluokan Android-vehkeitä toki on markkinoilla joka lähtöön, mutta mikäli kuluttajat tekevät valistuneita ostopäätöksiä, ennustan Lumia 620:lle menestyksekästä elinkaarta.
   
  2 henkilöä tykkää tästä.
 2. tissot1

  tissot1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/8/08
  Viestit:
  1287
  Tykkäykset:
  105
  Tuo laatuvaikutelma on ihan kiinnostava. En ole vielä itse päässyt testaamaan laitetta, mutta et ole todellakaan ensimmäinen joka on sanonut puhelimen tuntuvan hintaistaan paremmalta.


  Omasta mielestäni tuo N9 muotokieli on jo puristettu niin loppuun kuin mahdollista. Eiköhän N9, 800, 900 ja 920 riitä. Varsinkin kun N9 lukuun ottamatta kaikki nuo ovat vielä myynnissä niin siinä saattaisi perus timolla olla jo miettimistä. Pidin kyllä 610:sta enemmä kuin 620:sta mitä muotoiluun tulee.
   
 3. Prisoner

  Prisoner Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/06
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Pieni miinus silti mainittava: Edelleen navigoinnissa / drivessä on se ongelma, että kohdetta ei voi valita näpäyttämällä. Ei täällä thaimaassa ole hajuakaan osoitteista, joten kohteen valinta kosketuksella olisi ihan must. Miksei tää voi toimia? Mapsissakin toimii niin miksei navigoinnissa..? Ei ymmarra.
   
 4. davil

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/12/12
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 620
  No siinäpä on Nokialla tuotekehittelyn paikka. Vanhalla Symbian -luurillakin onnistuu paikan valitseminen näpäyttämällä haluttua kohdetta. Aika typerää, jos näissä uusissa lumioissa ei ole tuota mahdollisuutta. Ei luulisi olevan kovin vaikeaa ohjelmoida tuollaista toimintoa navigointiin, joten toivotaan että tulevissa päivityksissä asia on korjattu.

  Kyllä tässä kädet syyhyää että pääsisi vihdoin hipelöimään tätä puhelinta. Olisi kiva lähteä hiihtolomamatkalle pränikän luurin kanssa. Taitaa vaan olla toiveajattelua.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Luulisi tulevan, kuten myös suosikkipaikkojen synkki kartat ohjelmaan.

  Kute Prisoner sanoi, niin nyt paikan voi (joutuu) osittaa sormella karta ohjelmaan ja sieltä aloittaa navigointi, jos jäi mielikuva ettei se onnistu mitenkään.
   
 6. Prisoner

  Prisoner Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/06
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Niin. Kartoissa eli Maps -ohjelmassa sormella paikan valinta toimii kyllä. Mutta jos haluaa käyttää navigointisoftaa eli Nokian Drive -ohjelmaa, pitää tietää osoite tai oikea hakusana. Täällä Aasiassa tosiaan aika harvoin muistaa osoitetta tai paikan nimeä eli Drive on monesti käyttökelvoton. Ja tosiaan, tää toimi vanhassa Symbianissakin jo loistavasti, mutta Lumioissa (itselläni 800 ja 620) ei toimi vieläkään. Ellen sitten ole missannut jotain tosi pahasti...
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ajatus siis se että Maps ohjelmalla valitsee kohteen tökkäsemällä ja sieltä reittiohjeet ja valitse ohjelmaksi Nokia Drive...

  Jos (kun) ei noksun vakio Kartat ohjelmalla suju, niin lataa esim. kaupasta alkuperäinen käynnistin Bing WP kartoille, Maps nimellä saattaa löytyä. En tiedä toimiiko sinun käyttöpaikalla ja ei tietenkään mikään nätti ratkaisu, mutta jos pakottava tarve niin voi toimia purkkana.
   
 8. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20092
  Tykkäykset:
  869
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  Mielestäni toi toimii kuten 920:ssä. Kartasta valitaan kohde, "hae reittiohjeet tänne" sit sieltä alhaalta voi ruutua "nostaa" ylös ja,siellä on aloita navigointi.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 9. Prisoner

  Prisoner Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/06
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  No totta tosiaan! Karttaohjelman kautta navigoinnin voi alottaa kosketuksella. Hieno homma!
   
 10. kippo76

  kippo76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/12/08
  Viestit:
  1699
  Tykkäykset:
  333
 11. temezii

  temezii Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  84   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  725
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  Vaihtuva
  Nokia Lumia 620 käyttäjäkokemukset

  Tänään tuli Expertiltä haettua limenvihreä keltainen malli kokeilumielessä.
  Takakuori oli mielestäni helposti aukeava vaikka sitä on jossain sanottu vaikeahkoksi avata
  Ensituntumalta näyttö ainakin positiivinen yllätys.
  Takakuoren liukkaus selvä miinus, pari kertaa jo meinannut lipsua
  Mahdollisesti mattakuori pitää hommata
   
 12. skeba5

  skeba5 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/12/12
  Viestit:
  308
  Tykkäykset:
  47
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S8 ja Nokia 8
  Tuli kanssa haettua tämä Lumia 620 puhelin ns. mökki/ravintola luuriksi.. Ei mitään valittamista, kun vertaa myös omistamaani Lumia 920 malliin..Kaikki toimii tarvittavalla nopeudella ja mukavasti.. Ehdottomasti voi suositella tätä 620 mallia kaikille, jotka haluavat suhteellisen edullisen ja helppokäyttöisen älypuhelimen..
   
  2 henkilöä tykkää tästä.
 13. Jessica

  Jessica Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  28/4/04
  Viestit:
  642
  Tykkäykset:
  311
  Puhelinmalli:
  iP8+/OP6 (red)
  Täysin samaa mieltä skeba5:n kanssa. Hankin 620:n samoista syistä ja 920:n rinnalle. 920 on yksi parhaista puhelimista mitä olen koskaan omistanut, joten saa olla tarkkana 620:aa vertaillessa. Tässä kuitenkin päivän käytön jälkeen plussia ja miinuksia:

  + käyttö sulavaa ja raskaatkin ohjelmat (esim. NokiaTV, Netflix, navigointi) toimivat viiveettä
  + näyttö täysin riittävän hyvätasoinen, värien erottelu ja kirkkaus hyvä
  + näyttö täysin riittävän reaktiivinen (iso ero 610:een)
  + koko ja rakenne
  + äänenlaatu hyvä sekä puhelimessä että musiikin kuuntelussa (kuulokkeilla)
  + ekvalisaattori
  + sd-korttipaikka
  + riittävä prosessoriteho --> ei ohjelmarajoituksia mid-range-puhelimelle (vrt. 610)

  - ihan hiukan lelunomainen, Fischer Price -feelis :)
  - voisi olla ihan hiukkasen ohuempi

  Akunkestosta ei vielä voi sanoa mitään ja kameraa en ole ehtinyt testailla suuntaan enkä toiseen.
   
 14. @ntti

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/3/05
  Viestit:
  136
  Tykkäykset:
  0
  Hypistelin Prismassa. Muotoilu on erinomainen. Jos saa tuohon vielä sen kestävän kuoren, joka ei ole liukas, niin uskoisin myyvän hyvin.
  Jos omassa 920:ssa ei olisi niin hyvä kamera, niin tekisi mieli vaihtaa tähän koon vuoksi.
   
 15. Consilium

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/9/07
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
 16. FinnSpeed Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/4/12
  Viestit:
  130
  Tykkäykset:
  12
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Pojalle tuli viikonloppuna haettua valkoinen. Liittymä ei vielä ehtinyt siirtyä joten varsinaisia käyttökokemuksia ei ole mutta alkuasetukset ja tiliasetukset toki saatiin tehtyä ja WLANin kautta kiinni nettiin. Hienosti se toimii, ei mitään hidasteluja havaittavissa ja käsittääkseni uusimmat softat sisällä. Ainoa vähän negatiivinen piirre joka havaittiin on melko hidas buuttaus jonka aikana mikään ei kerro asioiden etenemisestä. Ainoastaan se Nokia-logo möllöttää ruudulla.

  Laitetaan lisää kokemuksia kun poika ottaa luurin aktiivikäyttöön. Saunalahden SIM-kortti on muuten nykyään aika näppärä. Siinä on mikro-sim valmiiksi stanssattuna normaalisimmin sisällä ja kehys on niin tiukka että hätätilassa mikron voi napsauttaa takaisin kehykseen ja varmistaa teipinpalalla jolloin voi tunkea takaisin vanhaan luurin. Luultavasti tämä ei kyllä ole mikään erikoisuus vaan muidenkin operaattorien simmit lienevät samanlaisia?
   
 17. dsniper Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/07
  Viestit:
  125
  Tykkäykset:
  1
  Hieno puhelin näin tiivistettynä. Ei ympäristö sinänsä tarjoa mitään yllätyksiä kun on isoveljiä käyttänyt, mutta toisaalta ei jääkään missään selvästi jälkeen. Positiivisin yllätys ollut akun kesto, menee vähällä peruskäytöllä pitkälle kolmattakin päivää. Ainoastaan jotkut pelit tuntuvat imaisevan akun todella nopeasti tyhjiin, mutta muuten ajoittainen nettiselaus, kolmen meilin synkkaus ja kohtuuaktiivinen facebookin käyttö ei tunnu vaikuttavan (ainakaan WLANin kautta) akun kestoon merkittävästi.
   
 18. rahina

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/3/13
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  nokia lumia 620
  Nokia Lumia 620 viestit (facebook)

  Puhelin ei näytä kavereita jotka ovat facebookissa online tilassa kohdassa viestit, puhelin ilmoittaa vaan että kukaan ei ole online-tilassa, vaikka todellisuudessa onkin. Puhelin kyllä kirjautuu ja ilmoittaa että kirjautunut sisään (käytettävissä) miksi ei näytä kavereita jotka ovat sitten onlinessa ? Ennen tämä toimi nyt ei enää. Minulla on viestien asetuksista facebook keskustelu käytössä. Puhelimessakin on Facebook ja se toimii moitteetta. Kun poistun facebookista laitan ei keskustelu päällä , , tuskin tällä merkitystä. Kiitos avusta etukäteen . Muilla ollut samaa ongelmaa??
   
 19. little.devil

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/7/09
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Näkyykö muilla kameralla otetut kuvat moninkertaisina kansiossa kameran kuvat sekä albumissa kuvat? Minulla jostain syystä näin tekee. Ainoastaan kansiossa päivämäärät kuvat näkyy kuten kuuluukin. Muuten ei valittamista luurista. 620 on minun ensimmäinen windows phone ja aika nopeasti opin liikkumaan valikoissa ja yksilöimään puhelinta. Oikeastaan yhtenä miinuksena on voluumin säätäminen joka on sama soitettaessa musiiikkia, peleissä sekä soittoäänenä. Eli jos laitan voluumin pienelle kun kuuntelen musiikkia niin samalla puheluiden soittoäänen voluumi laskee. Tämä on huono jos unohtaa palauttaa voluumin riittävälle tasolle että kuulee kun puhelin soi..
   
 20. Wilperi89

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/3/13
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Lumia 620
  Itselleni tämä 620 on ensimmäinen wp puhelin. Vaikuttaa ihan pätevältä laitteelta. Ainut ongelma mikä on tullut ilmi liittyy tekstiviesteihin. Kun lähetän työpaikalta viestin missä on huono kuuluvuus niin ne ei ikinä mene vastaanottajalle. Välityspalvelin saattaa ilmoittaa että viesti toimitettu vaikka ei olisikaan. Onko tämä vika vai ominaisuus? Edelliset nokiat yritti lähettää viestin aina uudelleen jos ensimmäinen kerta ei onnistunut. Ilmeisesti wp8 ei.
   

Jaa tämä viestiketju