Blogi - jamov Nokia Lumia 520 - se edullisempi älypuhelin

Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.9.2009
Viestit
102
Reaktiopisteet
16
Puhelinmalli
Iphone 5
Lumia 520 on viime vuonna myyntiin tullut edullisin Windows8-puhelin, mutta teknisiltä ominaisuuksiltaan se jopa hieman yllättää. Puhelimessa on iso 4 tuuman näyttö, joka on resoluutioltaan melko vaatimaton 800x480. Mutta käytössä näyttö osoittautui kuitenkin ihan kelvolliseksi, jos et eteenkään kaipaa ihan retinanäyttöä. Puhelimessa on tuplaydinsuoritin, 512MB käyttömuistia ja 8GB massamuistia, josta käyttöjärjestelmä vie noin 3GB eli sovelluksille, kuville ja musiikillekin jää kohtuullisesti vapaata tilaa. Puhelimessa on myös miccroSD-muistikortin paikka, joka hiemankin isommilla datamäärillä tulee tarpeeseen. Puhelimesta löytyy myös monet muut älypulimen ominaisuuksista kuten: wlan, hotspot, Bluetooth 4.0, GPS, navigointiohjelmisto, 5mpix kamera (ei led-salamavalot), 3.5mm kuulokeliintäntä jne.

Puutteitakin on kuten kameran salamavalon puute, mutta normaalissa valaistuksessa ja eteenkin päivänvalossa kuvat kyllä onnistuvat yllättävänkin hyvin. Vertaillessani kuvia Samsugin Ace 3:sen kuviin, täytyy todeta, että Lumia vie voiton. Huomion arvoista tässä on se, että Ace 3 maksaa 200€, kun taas Lumian saa tarjouksessa 100€. Lumiassa ei myöskään ole tukea LTE-verkolle joten suurimmat mobiilidatanopeudet eivät ole saavutettavissa.

Internet-selailutestissä 520 on samalla viivalla Lumian 620 kanssa. Muutoinkin järjestelmän käytön sulavuus kulkee aivan samalla tasolla. Lumia 520 käytettävyydessä ei tosiasiassa ole mitään häiritsevää, vaikkeikaan se tuota mitään suurempaa elämystäkään. Pääasiallisesti kaikki toimii kuten pitääkin. Myös pelit tuntuivat pyörivän melko hyvin ja ainakaan pienemmissä lastenpeleissä ei pienestä 512MB:n keskusmuistista syntynyt pullonkaulaa.

Viime viikolla lumia 520 sai ladattua jo Windowsin Black päivityksen, joka toi muutamia tarpeellisia ominaisuuksia käyttöjärjestelmään. Nyt taustalla pyöriviä ohjelmia voi sulkea takaisin-painikkeella näytölle saatavasta listasta, ohjelmille voi luoda kansioita, puhelimen saa herätettyä tuplanäpäyttämällä näyttöä. Muutenkin päivitystä käyttöjärjestelmään on toki tullut ja osa vain hienosäätöä.

Vaikken Windows- puhelinten ystävä olekaan, niin Lumia 520 osalta täytyy todeta sen olevan onnistunut kokonaisuus hintaisekseen. Niin ja akunkestoltaankin ihan kelvollinen, ei ollenkaan älypuhelinten huonoimmasta päästä.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.9.2009
Viestit
102
Reaktiopisteet
16
Puhelinmalli
Iphone 5
Täydennys: Lumiassa hyrrää tuplaydinsuoritin, joka on tässä hintaluokassa melkoinen huippu juttu. Suorittimessa riittää kivasti tehoa ja se näkyy käytettävyydessä.
 
Top Bottom