Nokia lisensoi ActiveSyncin /Ei enää ongelmia synkkauksessa?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja traktori, 14/2/05.

 1. traktori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  524
  Tykkäykset:
  0
  Nokiakin on nyt lisensoinut Microsoftin ActiveSyncin (UIQ:han on aikaisemmin lisensoinut, myös Palm). Toivottavasti nyt saadaan varmempi ja helpompi synkkaus tulevaisuuden vehkeisiin. Vielä kun Mac OS X:ään tulisi SyncML tiikerin yhteydessä...

  Nokian pressitiedote.

  Nokia to provide easy wireless access to Exchange Server 2003 data, including wireless email, calendar and contacts in future mobile devices

  CANNES, France - Nokia's (NYSE: NOK) Enterprise Solutions business group today announced that it has licensed Microsoft Corp's Exchange Server ActiveSync protocol to enable wireless and direct synchronization between Microsoft Exchange Server, part of the Windows Server System and future Nokia enterprise mobile devices. The terms of the licensing agreement were not disclosed.

  The collaboration between the two companies will allow Nokia to build a direct over-the-air synchronization link between Nokia enterprise mobile devices running on Nokia's Series 60 and Series 80 software platforms and Microsoft Exchange Server 2003 for email and other personal information management (PIM) data, such as calendar information and contacts.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kuvaavampi otsikko kertoisi ehkä enemmän aiheesta.

  Mutta varmaan MS Exchange käyttäjiä asia kiinnostaa kovasti ja vähentää ongelmia.
   
 3. traktori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  524
  Tykkäykset:
  0
  Olet oikeassa otsikosta, tuli ehkä hiukan "räväkkä" otsikko ensialkuun...

  Käsittääkseni normaalinkin Outlookin takana on Exchange, joten tämä voisi tuoda kaikille apua synkkaukseen. Tosin esim 9300 on nyt toiminut (USB-kaapelilla) mulla tosi luotettavasti Nokian omilla työkaluilla, ainoastaan tuo Outlook-ilmoituksen hyväksyminen on pieni harmi... ActiveSyncissä oli tosin se kiva, että se pystyi reaaliajassa huomaamaan ja päivittämään muutokset, jotka tehtiin joko PC:lle tai PDA:han. Tosin en tiedä oliko tämä pelkästään ActiveSyncin ansiota?
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Toivottavasti paikkansa pitävä :)

  En pitänyt tätä eiryisen merkittävänä oman PCn käyttäjien kannalta (PClle nyt on voinut asennella nykyisiäkin softia yleensä varsin vapaasti), vaan lähinnä tahoille joilla Exchange palvelin käytössä ja nihkeyttä syystä tai toisesta ottaa siihen mitään lisäpalikoita.
   
 5. m-m Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/2/04
  Viestit:
  206
  Tykkäykset:
  15
  Nou.
  Outlookkia voi käyttää ilman Exchangeakin, perussähköpostiprotokollat toimivat ja Outlookissahan on varsin hyvät PIM-ominaisuudet.
  Sinänsä outoa että synkronoinnin ratkaisu on noin vaikeaa, Palmin puolella synkronointi toimii varsin luotettavasti ja sen päälle 3rd party -softatkin pystyvät rakentamaan lisäominaisuuksia. Itselläni on Palmin koneita ollut käytössä viitisen vuotta ja synkronointi toimii kyllä hyvin - ainoat ongelmat (tuplia kalenteriin) on tulleet siitä kun olen synkannut pariin eri Outlookkiin.

  Nokian ongelmathan ratkeavat kylläkin vasta tulevaisuudessa, tänään lisensoitu - kaupassa aikaisintaan puolen vuoden päästä?
   
 6. mustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  1458
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Ace II/Lumia 520, Elisa
  Vaan ehkä tässä on kyse automaattisesti taustalla tapahtuvasta synkkauksesta, siis kun olet matkala niin laite hoitaa sinulle meilit ja kalenterin kännykkään ajan tasalle ilman että tarvitsee edes synkkinappia painaa.
   
 7. la

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  590
  Tykkäykset:
  0
  Kuinkahan nopeasti ActiveSync saadaan käyttöön?
   
 8. gman

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/05
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0

Jaa tämä viestiketju