Nokia, kritiikkiä ja kehitysideoita

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja kwolf, 8/12/09.

 1. kwolf

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/04
  Viestit:
  146
  Tykkäykset:
  0
  Haluaisin jakaa omia mielipiteitä ja kuulla muiden palautetta siitä, mitä Nokian pitäisi puhelimissaan kehittää, ja missä on parantamisen varaa.


  Lelumainen ulkonäkö
  -Punainen, sininen, väritys kokonaan pois tai kunnioitettava musta/hopea myös tarjolle. Vähän katu-uskottavuutta, oli sitten musiikki tai peruskapula, värikkäät raidat tekevän laitteesta lelun näköisen. Metallia lisää kuoriin?

  Maemo
  -Muutama päivä sitten uutinen/huhu, että nokia julkaisee 2, tai pari uutta maemo puhelinta 2010. Ei näin, Nokia voisi alkaa pohjustamaan jo uuteen käyttöjärjestelmään siirtymistä ja vähentää symbian puhelimia, ennen kuin Andoid ja muut uudet alustat saavan liian suuren etumatkan.

  Enemmän kosketusnäyttöjä
  -Omasta mielestäni hardware näppäimistö on aikansa elänyt. Kosketusnäyttö ei syö turhaa tilaa puhelimesta ja on käytettävyydeltään monipuolisempi.


  Oikein pahaa tekee katsoa Nokian menoa, sekä osakkeenomistajan että normaalin käyttäjän silmin. Nokia voisi kuunnella analyytikoiden sijasta enemmän yleistä kuluttajaa, loppujen lopuksi hehän ovat ne kenelle tuotteita myydään. Kaikki nämä ovat luonnollisesti omia mielipiteitä, mutta valitettavan moni on tuonut keskusteluissa samoja asioita esille.
   
 2. Lecksa Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/09
  Viestit:
  91
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Moto G4 Plus
  Lisäisin vielä että tietokoneelle uusi ohjelmisto jossa olisi integroituna kaikki tarpeellinen ja joka oikeasti toimisi. Nyt on tarjolla hyvin sekalainen joukko softia jotka bugittaa kaikki. Siis että pcsuite, ovisuite, softwareupdater, ovi player, ovi store jne jne. Ei luulis olevan vaikeeta pistää kaikkea samaan pakettiin ja yhteensopivaksi.

  Sit ois ihan kiva nähdä myös että Nokia kehittäis puhelimiin tarkoitettuja oheisohjelmia eikä niin että suurin osa nokian omista softista on varmenteeltaan vanhoja tai ei toimi.

  Oheislaitteita lisää joka luurille. Esim E72:lle oma autoteline. ;)
   
 3. TheMiklu

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/7/09
  Viestit:
  205
  Tykkäykset:
  2
  Just päästiin niistä hopeisista ja mustista eroon... :D

  S60 sukkaa, symbbari ei. Siihen QT päälle niin avot!

  On se kosketusnäyttö kätevä mutta on aika kapea katsontakanta jos kiinteillä näppäillä varustetuille luureille on vaikea keksiä syytä että miksi...
   
 4. hookoo_

  hookoo_ Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/06
  Viestit:
  1515
  Tykkäykset:
  31
  Jep, itse en ole vielä niin hyvää virtuaaliqwertyä nähnyt, että vaihtaisin tämän n97:n huonohkon oikean näppiksen siihen. Vaikka ääkköset on funktionapin takana niin en voisi kuvitellakaan kirjoittavani päivittäin maileja noilla nykyisillä virtuaalinäppiksillä... toivon kuitenkin että kehitys kehittyy myös näiltäosin. Kyllähän se puhelin siitä ainakin ohentuisi.

  Satunnaiseen näppäilyyn nuo virtuaalinäppikset on ihan hyviä ja ottaisin mielelläni sellaisen myös n97:aan. Olisi kiva jos esim. nettiosotteita voisi kirjoitella ilman näppiksen aukaisua.
   
 5. gyaeae

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/4/09
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  0
  Halpispuhelimissa tietty lelumaisuus ihan ymmärrettävää, ei niitä muuten saisi pidettyä halpoina. Ja punaiset/sinisetkin ilmeisesti ostajille kelpaa, ei niitä muuten kauaa tehtäisi. Makuja on erilaisia.

  Maemossa on vielä aika paljon kehittämistä että se on riittävän peruskäyttäjäystävällinen, ja se kehitys vaatii aikaa. Kieltämättä Nokia kyllä vähän myöhässä sen kanssa on kilpailijoihin nähden, mutta hätäilemällä tuskin tulee hyvää.

  Jep, olen samaa mieltä että kosketusnäytöllisestä mallista ei ole enää paluuta "perinteiseen". Mutta sen ei tarvitse tarkoittaa hardware-näppäimistöstä luopumista, vrt. N900 tai N97. Hardware-näppis on oikeasti mahtava, näytöltä tilaa vievä virtuaalinäppis ei vaan mitenkään voi korvata sitä täydellisesti kaikissa tilanteissa.

  Mutta tässä on juu hyvä jos markkinoilla on monenlaisia malleja mistä käyttäjä voi valita itselleen sopivimman.

  Aivan varmasti niitä markkinatutkimuksia tehdään, ja vanhojen mallien myyntiluvuista tehdään johtopäätöksiä uusia suunniteltaessa. Ja Nokiallahan on tarjolla aika hyvin "jokaiselle jotakin".
   
 6. Zuz

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/12/08
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N97mini 5530XM 6210N
  Tähän väri kysymykseen kannattaa ajatella hiukan kohderyhmää kenelle mallia myydään, joillekkin nuo värit vaan on se "juttu" joka saa ostamaan, oli sitten sini/puna raidallinen tai ruudullinen.

  Metalli / metalloitu, sopii tietty kalliimman luokan luureihin, materaali kun varmasti on kalliimpaa kuin muovi.

  Aika aikasta rupea sanomaan tähän vielä mitään... lyhyen ajan sisään ruvennut tunkemaan jos jonkinlaista uutta käyttöliittymää matkapuhelimiin ja varmasti jokaisessa omat puutteensa ja hyötynsä. Luultavasti tämäkin tulee menemään kohderyhmän mukaan tulevaisuudessa... tuskin 12v lapsi paljoakaan tekee vielä s40 liittymää kovemmalla mitään, ellei ole "hifistelyä" kavereiden suuntaan.

  Heti kun tulee kosketusnäytöt jotka kestävät ulkotyökäytössä raksamiehillä ja muilla niin varmasti hw näppis on historiaa, tosin tuohon on varmasti vielä matkaa todella paljon.

  Varmasti nokian suunnittelijoilla on kavereita jotka kommentoivat omia kokemuksiaan luureista ja mitä haluisivat niihin lisää mitä pois jne... + markkinatutkimuksia, omia myyntilukuja alueittain, minkä tyylisiä luureja menee missäkin kaupaksi.

  Ainoa mikä tekee pahaa koko matkapuhelin bisneksessä että mahdollisuudet on lähes rajattomat, mutta loppukäyttäjien tyhmyys ei vaan mahdollista luurien kehittämistä kaikinpuolin, kun nyt jo tuntuu ihan tätä forumia lukemalla monella nousevan seinä pystyyn asetuksien ja ominaisuuksien kanssa oli laitteessa mikä käyttis tahansa, eli miksi vielä lisätä ominaisuuksia ja vähentää "yksinkertaiset leluluurit" pois kun ominaisuudet ajaa nyt jo ohi loppukäyttäjän ymmärryksen ja tarpeiden.
   
 7. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Ei tekstintuottamisessa kosketusnäyttö mene vielä pitkään aikaan hw-näppiksen ohi. Sitä tuntumaa ei vain kosketusnäyttöön ole ainakaan nykytekniikalla mahdollista saada. N900:n kaltainen liukuratkaisu on omasta mielestäni ehdottomasti optimaalinen, näyttö on iso, mutta silti on vielä tavallinen näppäimistö, joka ei kuitenkaan vie näytöltä lainkaan tilaa.
   
 8. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Mister liimanäppi \o_ ilmoittautuu ja työmaalla ei paljoa tekstiä kirjoiteltaisi mikäli ei näppäimistöä olisi. Liima joka kertyy sormiin on suorastaan nestemäistä kumia joten ei kumitapeilla onnistu näytön käyttö kovinkaan hyvin.
   
 9. L-Janne

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  29/10/09
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Ensimmäisestä olen samaa mieltä, eli less is more ja yksinkertainen on kaunista. Vähemmän lelumaisia laitteita.

  Mitä kosketusnäyttöön tulee niin onhan se ihan hauska, mutta... iPhonessa on paras kokeilemani kosketusnäyttö, mutta ei sillä kovin pitkiä tekstejä viitsi kirjoittaa. N97 minin näppis vie voiton.

  Todellakin juuri näin! Ei voi olla niin vaikeaa tehdä yhtä kaikenkattavaa ja TOIMIVAA ohjelmistoa.

  N97 minissä itseäni häiritsee asetusten säätelyn logiikan puute. Muutamia asioita siinä on yritetty tehdä helppokäyttöisiksi, mutta annas olla kun omat tarpeesi eivät istu siihen tusinatuubista puserrettuun malliin, niin reisille menee kaikki, ja korjaaminen on suunnattoman vaivalloista, jos toimii siltikään. Ihmetyttää miten noita laitteita koekäytetään, kun kolmessa viimeisimmässä "älypuhelimessa" joita olen käyttänyt, on heti kättelyssä tullut vastaan jokin typerä suunnitteluvirhe tai -puute. Kovin mielelläni toimisin betatestaajana, jos minun ei tarvitsisi siitä maksaa uuden puhelimen täyttä hintaa, niin kuin N97:n ostajille kai on käynyt.
   
 10. L-Janne

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  29/10/09
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Sain sähköpostiini linkin My Nokia -kyselyyn. Vastailin kysymyksiin vartin ajan, ja lopuksi annoin sähköpostiosoitteeni jatkokyselyjä varten. Seuraavaksi kun klikkasin eteenpäin, tuli ruutuun
  "Odota...
  Vastaustesi lähetys ei onnistunut. Yritä uudelleen.

  Kiitos ajastasi, jonka käytit tähän My Nokia -kyselyyn vastaamiseen. Arvostamme vastauksiasi, sillä ne auttavat meitä kehittämään palveluamme."
  Tämä jos mikä on epic fail, varsinkin kun ei tuossa ole mitään mistä pääsisi yrittämään tuota vastausten lähettämistä uudelleen. Aivan turha kuvitella että käyttäisin toisen vartin vastatakseni kaikkiin kysymyksiin uudelleen.
   
 11. CactusWiZaRd

  CactusWiZaRd Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  29/10/09
  Viestit:
  344
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  1+3T 128gb
  Itse henkilökohtaisesti kärvistelen mieluiten ilman puhelinta, kuin käytän kosketusnäyttöpuhelimia. Itse henkilökohtaisesti tykkään E70 ja E75 -puhelimissa käytettyyn ratkaisuun, missä numeronäppäinten alta löytyy täysimittainen näppäimistö. N97 ja N900 taas ei innosta yhtään. Eli jos tuo, että puhelimet joissa ei ole hardwarenäppäimistöä, toteutuu, voin sanoa että käytän mieluiten sitten sitä puhelinta jonka olen hankkinut viimeksi, ja maksan korjaukset vain siksi, että vältyn uuden ostamiselta.
   
 12. daze

  daze

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/09
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Enemmän voisi tulla pelkillä kosketusnäytöillä varustettuja puhelimia, mutta silti HW-mallaisiakin täytyy olla. Kaikki eivät halua, osaa tai kiinnosta räplätä kosketusnäyttöjen kanssa. Eikä välttämättä esim. ammattinsa takia voi.

  Ulkonäöstä on paha sanoa mitään, Nokia 5530 punamusta versio on juuri minuun silmääni hyvä kun taas jotkut kommunikaattorit jo uutena olivat kamalia, toisille voi taas olla aivan toisinpäin. Tarkoitin nyt siis väriä ja muotoa. Tiedän, että puhelimissa on reippaasti eroa..

  Nokian pcsuite todellakin on hirveä käyttää, eikä aina edes toimi kunnolla. Siihen jos mihin tarvitsisi kunnon toimivan päivityksen, mun puolesta sais vaikka laittaa koko softan uusiksi.
   
 13. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Tulihan sieltä loistava uutuus: Ovi suite joka toimii jos tähtikartta on suotuisa ja ukolämpötila optimaalinen suhteutettuna meren pinnan korkeuteen.
   
 14. jaskavaan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/05
  Viestit:
  971
  Tykkäykset:
  124
  Nokialla on nyt jo ihan ookoo puhelimia (N900, N97 Mini, N86, E71/E72, 5800 ym..). Mutta se, missä Nokia ei ole lähelläkään sitä mitä sen pitäisi, on PC/Mac softat (liian monta ja kaikki toimii miten ja milloin sattuu, jos ne nyt ylipäätään toimii) sekä Ovi palvelujen integrointi puhelimeen ja toisiin Ovi palveluihin (nyt jokainen palvelu on liian erillään muista).
   
 15. Kolzig Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/10/05
  Viestit:
  394
  Tykkäykset:
  13
  Puhelinmalli:
  Xperia XZs

  Tähän liittyy minulla yksi kritiikki.
  Itselläni on joku hitusen vanhempi Nokia PC Suite 7 kuin se mikä on uusin, mutta tietenkään PC Suite ei anna minun esim hakea uudempaa softaa puhelimeen kun aina pitää ensin päivittää PC Suite uusimpaan versioon, tämä taas jostain syystä ei onnistu mitenkään. En ymmärrä miksi download pysähtyy aina 99,9% tämän Nokian PC Suiten uusimman kanssa. Olen yrittänyt ladata sitä PC Suiten kautta, Nokian sivujen kautta ja 3rd party sivuston kautta ja joka kerta sama juttu.

  Tosin epäilen että saattaa olla palomuurissa joku esto, mutta kovin erikoista se olisi kun ei koskaan ole tällaista ongelmaa tullut eteen.
   
 16. Turzumi

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/10/07
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Soittimiin gapless-playback. Ovi Playeristä semmoinen ettei kaadu tai jumiudu millon mistäkin.
   
 17. ossipena Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/8/08
  Viestit:
  580
  Tykkäykset:
  25
  jos teidän ansiosta hw-qwertyt poistetaan puhelimista, tulen henk koht lyömään kirveen jokaisen teidän oveen.

  ette oikeasti taida kauheasti kosketusnäyttölelunäppiksellänne kirjoittaa?
   
 18. samumanu Vieras

  0   0   0

  Tästä on pakko olla samaa mieltä..
   
 19. Whig

  Whig Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/02
  Viestit:
  862
  Tykkäykset:
  201
  Puhelinmalli:
  170.275 MHz transmitter
  Itsekkään en oikein ymmärrä miten joku voi kirjoitella vähääkään enempää hiplausnäytöllä.
  Itsellä iTouch käytössä enkä ole sinuiksi tullut tuon näyttönäppiksen kanssa sitten millään... karmea viritys.
   
 20. Pentti Hirvonen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/08
  Viestit:
  1286
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Nuukia

Jaa tämä viestiketju