Nokia käynnisti hintasodan

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja arkku, 29/4/04.

 1. arkku

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/04
  Viestit:
  208
  Tykkäykset:
  0
  Oheinen artikkeli tänään Tietoviikossa:

  "[Taneli Känsälä 29.4.2004, 10:45]

  Nokia on käynnistänyt hintasodan matkapuhelinmarkkinoilla. Suomalaisvalmistaja leikkasi hinnoistaan reilun siivun pois pitääkseen kiinni laskuun lähteneestä markkina-asemastaan.

  Financial Timesin mukaan useat jälleenmyyjät ympäri maailmaa raportoivat keskiviikkona, että Nokian puhelinten hintoja oli pudotettu enimmillään jopa 25 prosenttia.

  Hintaleikkuri viuhahti käytännössä läpi koko Nokian kännykkämalliston. Vain uusimmat ja kalleimmat luurit pitivät hintansa. Kovimmin alennusmyynti iski Nokian halvemman pään puhelimiin.

  Nokia ilmoitti pari viikkoa sitten ensimmäisen tilineljänneksen myynnin sujuneen kaksi prosenttia edellisvuotta heikommin. Samaan aikaan muut kännykkävalmistajat raportoivat toinen toistaan kovemmista kasvuluvuista.

  Asiantuntijat varoivat vielä ennustamasta Nokian alennusten tarkkoja vaikutuksia, FT kirjoittaa. Hintaleikkaukset vahvistanevat suomalaisyhtiön asemia kuitenkin ennen kaikkea halpapuhelimissa.

  Toisaalta alennukset syövät tietysti leijonanosan Nokia tähän asti varsin muhkeina pidetyistä katteista. Asiantuntijoiden mukaan kateprosentti putoaa ainakin viisi prosenttia.

  Tammi-maaliskuussa Nokia kännykkäyksikön kateprosentti oli 25,6, sekin jo edellisen neljänneksen 28 kateprosenttia selvästi heikompi.
  "

  Milloin alkaa näkyä vähittäiskaupoissa? Eli Nokialaista havittelevien lienee syytä malttaa mielensä muutamia päiviä?
   
 2. Hasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  301
  Tykkäykset:
  0
  Pysäyttääkseen markkinaosuuden laskun Nokian on nopeasti saatava uusia kiinnostavia malleja markkinoille.
   
 3. arkku

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/04
  Viestit:
  208
  Tykkäykset:
  0
  Hintasota vs. kiinnostavammat mallit

  Samaa pohdin itsekin, ehkä jossain Intiassa, Venäjällä ja Kiinassa hinta on määräävin tekijä kännykkäkaupan markkinaosuuksia jaettaessa (ja siksi myös merkittävä), mutta Europassa ja USAssa Nokia kärsinee puutteellisesta mallistostaan enemmän, kuin hintakilpailusta
   
 4. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Re: Hintasota vs. kiinnostavammat mallit

  Koko Nokian kompurointi johtuu siitä että suuri suomalainen ei alistunut tekemään läppäpuhelinta.

  Todella ala-arvoista bisneksen tajua, aasiassa ja amerikassa halutaan näitä ja valmistaja katsoo tietävänsä asiakkaiden mieltymykset paremmin ja kieltäytyy valmistamasta laitteita joille on kysyntää.

  Muistelen että joskus tästä oli puhetta jonkun Nokian edustajan kanssa ja kommentoivat ettei heidän sellaista läppäpuhelinta tarvitse tehdä, nykyiset mallit kuulemma kattavat niin hyvin että läppäpuhelimet eivät sovi heidän mallistoon. Just joo, ja nyt se sitten nähdään mitä tästä pelleilystä seurasi. Amerikkalainen Motorola, Korealainen Samsung ja muut pienet mutta potentiaaliset aasialaiset jyräävät läppämallistoillaan Nokian surkean tuotevalikoiman.

  Niin ja lopuksi terveisiä Nokialle, tarttis tehdä jotain..
   
 5. kopla

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/03
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  3
  Milloinhan nuo hinnan alennukset mahtavat näkyä kaupoissa?
   
 6. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Eli taitaa olla aika turha odotella loppuvuodeksi edullisia laatuluureja :(
   
 7. shadow

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/4/03
  Viestit:
  755
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N95
  Mikäs tuo kate prosentti on? Tarkottaako se sitä että jos nokia myy tukkureille jotain mallia hintaan 200€ niin voittoa tulee 50€ puhelin? Vai mitä se tarkoittaa? Itselläni ei mitään hajua sanan tarkoituksesta ja siksi kysynkin. Kuulostaa ainakin kovalta kattelta jos noin paljon saisi tuosta yhdestä luurista sen takia hieman epäilenkin omia laskujani :D
   
 8. tk

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/02
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Re: Hintasota vs. kiinnostavammat mallit

  "Koko Nokian kompurointi johtuu siitä että suuri suomalainen ei alistunut tekemään läppäpuhelinta. "

  Tässä on varmastikin osasyy. Itse katsoisin, että suurin syy löytyy siitä, että Nokialla design-osasto näyttää saaneen liian suuren vallan. Viime aikoina suuri osa julkaistuista puhelimista on alkanut näyttää vähintäänkin kummallisilta jos ei suorastaan rumilta. On jotenkin menty ylimuotoilun puolelle. Joitain vuosia sitten Noksut näyttivät yksinkertaisen tyylikkäiltä (edelleenkin jotkut mallit), mutta nykyään moni malli ei hivele silmää, kun vertaa muihin merkkeihin. En usko että suuret kansanjoukot haluavat ostaa kummallisen näköiä luureja, varsinkaan jos niissä ei ole mitään teknistä tai muuta ekstraa. Eikä nykyään oikein olekaan.

  Joten se muotoilupuoli kuriin.
   
 9. Finger

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/11/02
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Re: Hintasota vs. kiinnostavammat mallit

  Sanoisin paremminkin, että syytä löytyy myös muualta kuin simpukoista. Kaikille ihmisille puhelimen muotoilu ei ole tärkein tekijä vaan ratkaisu mallien välillä tehdään ominaisuuksien mukaan. Nokialla ei ole esittää kilpailukykyistä kännykkää 200e hintaluokkaan, jolla se on perinteisesti tehnyt suurimmat voittonsa. Kilpailijat myyvät ko. luokassa 65k värinäytöllisiä kamerakännyjä kun Nokia pyrkii myymään 4k värinäyttöistä kännyä, jossa ei ole edes kameraa tai kamera on huono - ei hyvää lupaa.
   
 10. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Kännykkäyksikön kateprosentti on siis koko yksikön kate, eli luuria kohden se on paljon enemmän kuin tuo ~25%. Luurien myyntikatteen tulee olla siis niin paljon, että sillä voidaan hoitaa koko yksikön pyörittämisestä aiheutuvat kustannukset.
   
 11. Jussi123

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/9/03
  Viestit:
  79
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  ARC s, N8, GalaxyTab
  Nykyään tärkeäksi on noussut myös näytön koko...
  Minusta Nokian pitäisi löytää joku näyttö, joka olisi nykyään käytössä olevien näyttöjen koon puolesta välistä, jottei puhelin olisi liian iso, mutta toisaalta näytöltä olisi mukava katsella kuviakin. Sekä muotoilla kännykät jollain tavalla arvokkaan näköisiksi...
  Harakkakin kerää kimaltavia esineitä ; )
   
 12. lordofthemobiles

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/3/04
  Viestit:
  70
  Tykkäykset:
  0
  Siis eihän Nokialle maksa yhden kameran tekeminen kuin noin 5€. Ei tartte uskoo mut niin se on. Ne saa kaikki komponentit niin uskomattoman halvalla koska ne tilaa niitä ihan järkyttäviä määriä. Mistä te luulitte että ne hullut optiotkin revitään? Jokaisesta kännystä revitään ihan hullut voitot. Toisaalta kun puhelimen tekeminen ei maksa paljoa ei ne kyllä kauhean kestäviäkään ole. Eihän viidellä eurolla saa nykyään enää mitään, hyvä jos muutaman oluen.[/quote]
   
 13. nasse

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/02
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Optioilla ja niistä mahdollisesti tulevilla voitoilla ei ole mitään tekemistä katteen kanssa, paitsi epäsuorasti siten, että huipputulos (joka taas ei riipu pelkästään kännyistä saatavasta katteesta) saattaa nostaa osakkeen hintaa pörssissä. Nykyään tosin markkinoiden reaktiot näyttävät riippuvan myös säästä, George W. Bushin solmion väristä ja pulun jätösten koostumuksesta...
   
 14. X

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/12/03
  Viestit:
  340
  Tykkäykset:
  0
  Hyvä vaan että noin käy, itse kun olen suunnittelemassa nokian ostoa ;)
   
 15. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  Kyllä tarttis Nokian keksii jotain muutaki ku toi pikanen hintojen pudotus... ei se paljoo auta jos tulevatkin puhelimet näyttää palikoilta ja näppäimet on sijotettu ties miten, ku nykypäivänä puhelimesta on tullu sellanen vehje minkä ulkonäköä katotaan ensin. Sillon tollanenki muotoilu vielä toimi ku kaikilla ei ollu kännykkää, ja katottiin vaan että "ohoo, tol on kännykkä". Nykyään sen puhelimen pitää näyttää joltain, ja tietenkin pieni ja hyvä on aina bonusta... esim. simpukat, joita Nokialla on se yks, joka seki on sellanen laatikko älyttömän pienellä näytöllä.

  Et nyt Nokian pojat jotain uusia ideoita...!
   
 16. ilnux

  ilnux

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/03
  Viestit:
  403
  Tykkäykset:
  3
  Nokian feature clipping kamppailu on kuolemaksi

  Ei voi kuin ihmetellä innovatiivisen nokian ongelmia nykyhetken mobiilimaailman kehityksessä.

  Useasti mainitsemani 'feature clipping' tulee vielä vastaan, kun ammattikäyttäjät suuntaavat katseensa muualle. Minua kun häiritsee suunnattomasti ja edelleen se, että nokian luureista on estetty täysimittaisen sähköpostin käyttö. Kun esim. kuvien lähetystä pitää ajaa ominaisuuksia rajoittaen MMS:n ja laskutuskäytännön piiriin - on jossain todella vikaa.

  Vaan minkäs teet. Operaattorit sanelee.

  Vaan ovatpa kohta törmäyskurssilla, kun tällä viikolla pidetty wlan strategia pohdinta nokialla - poikii kenties jotain wlania ja langattomia verkkoja hyödyntävää. Siinä kun on tuo bisness casen teko vähän vaativampaa..

  Eletään mielenkiintoisia aikoja.
   
 17. nocona Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/04
  Viestit:
  178
  Tykkäykset:
  0
  Re: Hintasota vs. kiinnostavammat mallit

  Intia, Venäjä ja Kiina taitavat olla suurimmat matkapuhelinten markkina-alueet
   
 18. Hiisty

  Hiisty Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  1495
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 9500 Saunalahti
  Re: Nokian feature clipping kamppailu on kuolemaksi

  ei pitäisi yleistää kuitenkaan, nokialla on useita malleja joissa ei ole rajattu sähköpostin käyttöä mitenkään.
   
 19. TTH

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Joko on asiasta tarkempaa tietoa? Aamun lehdissä ainakin Teleringin toimitusjohtaja (ja muutama muu) sanoi ettei ole kuullut mitään virallista asiasta.
  Tietääkö joku:
  a) koskeeko Suomea?
  b) jos koskee niin mitä malleja?
  c) kuinka paljon hinnat muuttuvat (puhuttu jopa 25%, mitä ihan oikeasti)?
  d) jos ei vielä virallista tietoa, niin koska?
   
 20. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  a) Koskee
  b) Koskee halvemman hintaluokan malleja.
  c) Juuri tuo "jopa 25%" on ilmoitettu ihan oikeasti :)
  d) Ei ole ilmoitettu. Syksystä liikkunut huhuja.
   

Jaa tämä viestiketju