Nokia julkaisi uuden puhelinten hallintaohjelman testiin

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Vingeri, 17/10/11.

 1. Vingeri Vieras

  0   0   0

  Nokia on luopumassa Ovi-brändistä mobiili-, pc- ja web-sovelluksissaan, ja eri palveluita päivitetään takaisin Nokia-brändille vaiheittain. Seuraavaksi vuorossa on puhelinten Windows-hallintaohjelma. Aiemman Ovi Suite -ohjelmiston korvaa ulkonäöltään uudistunut Nokia Suite, joka on julkaistu innokkaimille uusiin versioihin tutustujille julkiseen testiin Beta Labs -sivustolla.

  Nokia Suite 3.2:n julkaisusta kertoi All About Symbian -verkkojulkaisu. Nokian mukaan uusi puhelinten hallintaohjelma tuo aiempaa paremmat apu- ja tukitoiminnot, tekee Symbian-älypuhelinten ohjelmistopäivityksistä nopeampia ja vakaampia, korjaa ison kasan ohjelmistovirheitä sekä sisältää kattavan lokin, josta näkee muuttuneet tiedot aiempaan nähden.

  Windows-ohjelmiston lisäksi Nokia siirtää mobiili- ja web-palveluitaan Ovi-brändistä Nokia-nimelle.

  Karttaohjelmasta on tullut jo uusi testivaiheen Nokia Maps -julkaisu, ja viikonlopun aikana koko ovi.com-sivusto on ollut muutosten kourissa, kun ovi.com-etusivun sijaan käyttäjä onkin ohjautunut karttasivuille. Osa Ovi.com-sivuston palveluista on kuitenkin yhä käytössä. Nokia on julkaissut myös Ovi Store -latauspalvelustaan uuden version Nokia Storen nimellä.

  Nokialla on ennestään puhelinten hallintaohjelma myös OS X:lle, joskaan ei yhtä kattavaa kuin Windows-työkalu. Ennen Ovi Suite -nimeä ohjelmisto kulki nimellä PC Suite.

  Nokia lanseerasi Ovi-brändin elokuussa 2007, ja ensimmäiset Ovi-palvelut avautuivat Britanniassa vuoden 2008 alussa. Yhtiö on selittänyt paluuta Nokia-nimeen sillä, että se on tunnettu ja arvostettu brändi. Aiempaa niukempia resursseja ei myöskään haluta käyttää useiden brändien markkinointiin.

  http://www.tietokone.fi/uutiset/nokia_julkaisi_uuden_puhelinten_hallintaohjelman_testiin
   
 2. tiitus

  tiitus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/08
  Viestit:
  157
  Tykkäykset:
  1
  Tuo Nokia Suite toimii ainakin paremmin kuin entinen ovi, tosin
  muistuttaa vanhaa aika paljon, mutta eteenpäin on menty.
   
 3. peitsamo

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  12/8/08
  Viestit:
  227
  Tykkäykset:
  1
  Liene turha odottaa omaa versiota macille, jälleen kerran. Ihan väkipakolla haluavat ajaa allekirjoittaneen sekä monet muut käyttämään muiden valmistajien luureja.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tulevia WP koneita lukuunottamatta mihin ajattelit käyttää Suitea ? FW päivitys, mutta eikö sitä vertenkin ole OS X palikat, tosin beta ja laite tuki ei kai ihan kattava. Muuten kai aika tarpeeton yleisellä tasolla. Ei tarpeettomuus silti pitäisi olla este tukea myös OS Xää.

  OS X Lion on yleisellä tasolla oma ongelmansa se on entistä enemmän Apple eco/pilvi systeemiin sidottu.
   
 5. peitsamo

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  12/8/08
  Viestit:
  227
  Tykkäykset:
  1
  Onneksi päivitykset ym. hoituvat näppärästi puhelimen kautta. Helpottaisi se kuitenkin huomattavasti elämää, kun sitä ohjelmistoa todella tarvitsisi ja se olisi valmiina koneella sopivaa käyttötarkoitusta varten. Ei tarvitsisi alkaa kikkailemaan.

  "OS X Lion on yleisellä tasolla oma ongelmansa se on entistä enemmän Apple eco/pilvi systeemiin sidottu."

  Yhtään mikään ei estä Nokiaa tekemästä vasittua ohjelmaa OS X:lle. Toisaalta eri tuotteiden sitominen yhteen nippuun on jokaisen firman tavoite.
   
 6. zipa

  zipa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/10
  Viestit:
  2795
  Tykkäykset:
  711
  Puhelinmalli:
  iPhone 5, iPad 2
  SW Updater löytyy osx:lle. Kuten kaikki muutkin palikat lukuunottamatta appsien ostoa koneelta.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siis Suitea kaipailit päivitystä varten ? siihen on olemassa aijemmin mainittu softa, on siis simppelimpi kuin Suite.


  Ei suoranisesti estä, vaikeuttaa toki ja Applen idea on varmaan nimenomaan vaikeuttaa muiden laitteiden tomintaa.

  Ajatus että joka vehjettä varten pitää olla oma valmistajakohtainen softa ei nyt ole ihan sitä mitä toivoisin, vaikka yleinen kehitys ja joidenkin toiveet menee.
   
 8. jussi_j Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  7
  Kyllä nämä Nokian windows softat ovat kautta aikojen olleet maailmanhistorian epävakaimpia ohjelmia. Eipä tee tämäkään poikkeusta vaan jää huutelemaan puhelimen tukiohjelmiston perään. Tarkemmin sanoen, ei löydä puhelinta ennen kuin sen yrittää (taas) parittaa bluetoothilla ja tämän prosessin lopussa yrittää asentaa puhelimeen tukiohjelmistoa, mikä ei ikinä onnistu.
   
 9. Waiski

  Waiski Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  30/6/03
  Viestit:
  1015
  Tykkäykset:
  335
  Puhelinmalli:
  iPhone X 256Gt SG
  Höpö höpö, kyllä OS X:lle ihan kaikki saa softaa vääntää (ihan mille laitteelle vaan) ketkä vaan haluaa, aivan varmasti Apple ei mitenkään erityisesti hankaloita sitä, eikä se olisi kannattavaa. Tosi typerä "heitto" soveliaalta Applesta jälleen kerran, kehu vähän Nokian suitea tähän päälle:)

  Waiski
   
 10. jussi_j Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  7
  Toki saa juu, mutta mutta ... mm. versionhallinta on applen systeemeissä ts. lähdekoodit on Applella. Muutenkin Applen sopimukset on käytännössä sellaisia, että kilpailijat ei varmasti siirrä riviäkään koodiaan Applen palvelimille. Loppujen lopuksi, miksi siirätisivät? Ei voi kyllä muuten kehua iTunesiakaan minään windowsin vakaimpana softana.
   
 11. Waiski

  Waiski Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  30/6/03
  Viestit:
  1015
  Tykkäykset:
  335
  Puhelinmalli:
  iPhone X 256Gt SG
  Heh, syyttävä sormi sitten vaan sinne laitevalmistajan suuntaan, että miksi softaa ei oo? Tähän mitenkään liittymättä, minulla iTunes toimii loistavasti, tosin vasta viisi vuotta käyttänyt. Nokian suite taas on pelannut aika kehnosti, väittäisin, että se on huonompaa kuraa Winukalla kuin iTunes Winukalla, mites Nokian suite Macilla??? :)

  Waiski
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Et aivan ymmärtänyt, en sanonut ettei saa vääntää (tai siis ainakin vielä saa vääntää), vaan tarkoitin että Apple ajaa politiikkaa (muotia nykyään laajemmin) josssa siitä laatikosta tulee entistä suljetumpi.
   

Jaa tämä viestiketju