Mobiili.fi Nokia ja Samsung sopivat toistensa patenttien käyttämisestä – Samsung maksaa lisää

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Nokia ja Samsung ovat päässeet sopimukseen patenttien ristiinlisensointisopimuksensa laajentamisesta, kertoo Nokia tiedotteessaan. Nyt julkistettu sopimus laajentaa yhtiöiden aiempaa sopimusta, jota koskevasta välimiesmenettelyn ratkaisusta tiedotettiin helmikuun alussa.

  Sopimus antaa molemmille yhtiöille laajemman oikeuden toistensa patentoituihin teknologioihin, ja Nokian mukaan se vahvistaa entisestään ”yhtiön johtajuutta teknologioissa, joiden avulla sekä ihmiset että esineet ovat yhteydessä toisiinsa”. Nokia arvioi sopimuksella olevan positiivinen vaikutus Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän liikevaihtoon kuluvan vuoden kolmannesta neljänneksestä alkaen.

  Laajennetun sopimuksen seurauksena Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän patentti- ja tavaramerkkilisensoinnin liikevaihdon ilman kertakorvauksia (run rate) arvioidaan vuositasolla kasvavan noin 950 miljoonaan euroon vuoden 2016 loppuun mennessä.

  ”Nokia Technologiesin, Nokia Networksin ja Alcatel-Lucentin aineettomien oikeuksien portfolioiden kautta Nokialla on omistuksessaan runsaasti teknologioita, jotka ovat merkityksellisiä mobiililaitteissa ja muilla aloilla”, sanoi Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän johtaja Ramzi Haidamus.

  ”Olemme innoissamme uudesta laajennetusta portfoliomme vahvuuden osoittavasta sopimuksesta Samsungin kanssa, ja jatkamme uusien lisentointimahdollisuuksien hyödyntämistä eri teollisuudenaloilla.”

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju