Nokia Internet Tablet 770 läppärin korvaajaksi?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja evie, 14/12/06.

 1. evie

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/06
  Viestit:
  62
  Tykkäykset:
  0
  Googletin, mutta niin vähän tästä on tietoa saatavilla että rohkenin kysymään:

  Tässä joulun lähestyessä ajattelin lahjoa itseäni uudella kannettavalla tietokoneella, koska entinen vetelee jo viimeisiään.
  Sitten törmäsin Nokian kummajaiseen, 770 Internet Tablettiin.

  Yksi kysymys tuli mieleeni:
  Onko tämä mahdollinen läppärin korvaaja? Ymmärrän että tämä määräytyy käytön mukaan, ja siksi ajattelinkin kysellä käyttökokemuksia tästä vempaimesta:

  oma käyttöni on pääasiassa internetin selausta, pikaviestimiä ja ircn käyttöä, musiikin kuuntelua, stream-piirrettyjen (oikeasti, piirrettyjen) katselua.
  Tahmaako käyttöliittymä, vai onko se verrattavissa keskivertoläppärin suoritusnopeuteen? Nämä kaikkihan siis hoituisivat älypuhelimella, kokeiltukin on, mutta käyttö ei ole kovin sulavaa, enkä jaksaisi tuskailla niiden kanssa.

  Olisiko tästä Nokialaisesta siis minun läppärini korvaajaksi, onko käyttökokemuksia? Kiitokset jo etukäteen avuliaille :)
   
 2. BooT69 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  15/7/04
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  Mielestäni tämä ei ole vielä siinä vaiheessa, että läppäriä korvattaisiin. Satunnaiseen surffaukseen ok, jos olet ns. tavallinen tumpelo. Hyvä soitin siinä on, mutta muistin määrä rajoittaa senkin käyttökelpoisuutta.

  Muut sovellukset eivät vielä kovinkaan käyttäjäystävällisiä.

  H
   
 3. wweg

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/05
  Viestit:
  70
  Tykkäykset:
  1
 4. yepp

  yepp Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  30/10/03
  Viestit:
  2101
  Tykkäykset:
  68
  Puhelinmalli:
  Samsung galaxy S8+
  Itse joskus ostin wlanillisen pda:n läppärin "korvaajaksi" ja viikko sen jälkee hututti jo aika lailla...kyllä tietokone on tietokone, puhelin on puhelin ja pda on pda. Älypuhelimella voi korvata pda:n ja toisin päin, mutta pda:lla ei kyllä mitenkään tietokonetta. Suurimmaksi ongelmaksi itselleni ainakin muodostui tuo näppäimistön puute, sillä kynällä sohimisesta mitään tullut...
   
 5. Maerra

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  0
  Olen nyt käyttänyt 770:a tasan 13 kk. Olen huomannut, että nykyään käytän passiivisesta "tietokoneajastani" karkeasti 80% ja aktiivisesta karkeasti 20% 770:n kanssa. (Aktiivi on kark. 60% kokonaisajasta.) Toinen osapuoli kotona on pöytä-PC, mutta muualla läppäri. Passiivinen puuha on lähinnä netin käyttöä, elektr. kirjan lukua, nettimusan kuuntelua ja pelaamista, sohvalla tai sängyssä, ja aktiivinen puuha on lähinnä kirjoittamista ja graafista puuhaa pöydän ääressä eri tarkoituksiin.

  Miksi näin? Jos ajattelee kölläävänsä sohvalla ja hiukan surffailla netissä, ei läppärin käytöstä tule mitään, se on yksinkertaisesti liian suuri ja hankala. Mutta 770 ratkaisee asian, se on just kivasti käteen mahtuva, ja näyttö riittää kooltaan ja tarkkuudeltaan hyvin kelvolliseen nettisurffailuun ja esim. elektr. kirjojen lukuun, ollen paras markkinoilla.

  Koska 770 on "taskuun mahtuva tietokone", niin se todella kulkee mukana, mutta sillä on tietyt, spekseistä luettavissa olevat rajoituksensa. Itselleni negatiivinen yllätys oli suorituskyky, jonka voi ilmaista siten että valokuvien katselu käy 770:lla loistavasti, mutta videoitten vain tyydyttävästi. Tämä siis sitä passiivista, mutta kyllä 770:llakin pystyy styluksella aika hyvin viestejä kirjoittelemaan. Siis vaikka mummolan sohvalla makaillen, mikä ei onnistu mukana raahatulla läppärillä. WLANin vaikutuspiirissä netistä voi katsoa jopa netti-TV:tä. Kaikkialla muualla tavallinen nettisurffaus sujuu GPRS-kännykän kautta aivan mukavasti.

  Käytän siis varsin runsaasti 770:a, ja monessa yhteydessä se on ainut mahdollisuus, eli sen perusteella minulle 770 on ollut hyvä hankinta. (PDA-laitteita ei tunne erityisemmin.)
   
 6. Touho..

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  218
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Htc one dual sim
  Itse käytän tälläistä origami määrityksen mukaista PC:tä.
   
 7. Miho

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Tietyillä rajoituksilla 770:lla voi korvata läppärin, ainakin osittain. 770:lla on turha alkaa kirjoittelemaan mitään pitkiä sähköposteja, tai muita dokumenttejejä. Taskukokoinen bluetooth näppis tuo kirjoitukseen paljon nopeutta lisää, mutta tietenkään niillä ei pysty täysin korvaamaan oikeata näppäimistöä kirjoitusmukavuudessa. Laitteessa on vielä jonkin verran suorituskykyyn liittyviä ongelmia, vaikka laite onkin parantunut huomattavasti uusien ohjelmistoversioiden myötä tuollakin saralla. Netissä on pyörinyt jo jonkun aikaa huhuja 770:n seuraajasta, joka saattaa olla tulossa markkinoille jo alkuvuodesta Joten jos ei ole aivan akuutti tarve tuollaiselle laitteelle saattaa olla järkevää odotella hetkinen. Jenkeissä oli ainakin joku jälleenmyyjä tiputtanut 770:n hintaa satasella ja jos vaikka eurooppa tulisi hetken kuluttua perässä.

  Paljon 770:lla chattailevät ja irkkaavat tarvitsevat minusta ehdottomasti tuon erillisen näppiksen, mutta satunnainen surffailu ja lyhyet mailit hoituu kyllä hyvin kosketusnäytöltäkin. Mesejen ja sunmuiden vastavien muita kuin tekstichattien ominaisuuksia on turha kaipailla vielä 770:aan. Googlen gtalkilla toimii kuitenkin puhe ihan kohtuullisesti 770:sta toiseen 770:aan tai Windows clienttiin. Gaimilla käyttöön on saatavissa myös muitakin, kuin googlen tekstichätti. Käsittääkseni tälle löytyy joku irkki softakin.

  770:n Opera toimii webbiselailussa pääasiassa oikein hyvin, kunhan vaan viitsii ottaa flash-pluginin pois käytöstä. Flash mainokset kun tuppaavat vievän kaiken sujuvuuden vebbiselailusta. 770:aan on myös alkutekijöissään oleva minimo-selain, jos vaihtoehtoja kaipaa. Se on kyllä ainakin toistaiseksi minusta käyttökelvottoman hidas.

  Musiikki ja videokäytössä 770 on myös vähän rajoittunut, kun tuetut ääni- ja videoformaatit on aika rajalliset. Lisäksi varsinkin videokäytössä laite on aika nirso tuettujen resoluutioiden kanssa. Eniten media käytössä kuitenkin harmittaa natiivi OGG-tiedostojen tuen puuttuminen. Mediakäytössä 770 tarvitsee kaverikseen oikean tietokoneen, jossa voi tehdä tiedostojen koodaukset sopiviin tiedostomuotihin. Laitteella pystyy katsomaan oikein koodattuna erittäin hyvälaatuista videota taskuunmahtuvaksi laitteeksi. Toistoon tarvitaan kyllä erikseen asennettava Mplayer ohjelma, jolla saavutetaan 500kilon bittivirralla kokolailla nykimätön 25 kertaa päivittyvä video 400x224 resoluutiolla.

  Kuvia ei laitteella ole paljon tullut katsottua, mutta ne mitä olen katsonut ovat toimineet aivan mainiosti. Laite näyttää jopa kuvat suoraan bluetoothillisestä kamerapuhelimesta, joka on aika kätevä ominaisuus kuvien onnistumisen tarkasteluun. Laita evie linkkiä siitä millaisia sarjakuvia olet aikonut katsoa, niin joku varmaan voinee kokeilla kuinka ne toimii. Jos ne on toteutettu Flash-pluginiä käyttäen niiden toiminta voi olla todella hidasta. Jos ne on taas normaaleja kuvatiedostoja jollakin webbisivulla, niin siinä käytössä 770 voi toimia oikein hyvin.

  Paljon liikkuville 770 on minusta ehdoton peli, jos ei halua kantaa mukanaan läppäriä ja muutoin selviää 770:n rajoitusten kanssa. Laite pystyy hoitamaan viihdepuolen ja nettisurffailun ainakin tälläiselle puolinörtille aivan täysin. Sähköpostitkin toimivat aina siihen asti, kunnes liitteenä tulee MS officen dokumenttejä. Saisi suomessakin hallitus kieltää suljettujen tiedostoformaattien käytön julkisessa viestinnässä. Tämä toisi luultavasti 770:aan paremman tuen sähköpostin liitteenä lähetettäville avoimille dokumenteille. Nyt tämä yksi monopoli varjelee mustasukkaisesti tidostoformaattiensa rakenteita ja käyttää asemaansa täysin väärin. Lisää sakkoja mäsälle! :D

  770 tarvitsee kyllä suurella datapaketilla olevan liittymän ja 3G puhelimen kaverikseen. Tälläinen kokoonpano pitäisi kuulua jokaisen itseään kunnioittavan nörtin valikoimiin, suosittelen oikein lämpimästi. Laite ollut minulla reilun vuoden lähes päivittäisessä käytössä ja olo on jotenkin orpo, jos se pääse unohtumaan kotiin töihin lähtiessä. :)

  Ainiin, vakiona 770:ssa ei ole mitään PIM softia, jos sellaisia kaipailet. Siihen on kyllä saatavissa joitakin ilmaisia viritelmiä, mutta en tiedä niiden toimivuudesta. Puhelimessa nuo kalenteri ja osoitekirjat, kun kulkee kuitenkin paremmin mukana.
   

Jaa tämä viestiketju