Nokia herätys!

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja zidan5, 19/5/04.

 1. zidan5

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/10/03
  Viestit:
  219
  Tykkäykset:
  0
  Nokia on alkanut nukkua onnensa ohi viimeaikaisilla puhelinmalleillaan. Kirves on jo kertaalleen isketty kunnolla kiveen, kun ei kiinostanut lähteä simpukka markkinoille kunnollisella mallilla. Ja pahaa aavistelen että, että sama peli jatkuu..

  Nimittäin alkaa olla kaikilla pää rivalsseilla mallistossaan ns. Sliding malli, noh. jos joku viisastella haluaa niin mitäs ne oli ne 8850/8910, 7650? Omassa listassa ne onkin viimeiset tod. viileet Nokiat.
  Itse alkaa simpukka kuume olla olutta ja menyttä niitä pomppii täällä korvessakin joka puolella vastaan. Olen nyt pari vuotta pääasiassa simpukkaa jossain muodossa mukan kantanut ja nyt muuta pitäis olla.

  Sitä muuta löytyy malleista Samsung sgh-D 410, Sharp TM 100, Motorola V80, ja ehkä kirkkaimpana helmenä SE S 700i. Jos juuri nyt puhelimen tilaisin se olisi Sharp TM. Ihania puhelimia tarjolla tuolla www.nowicom.com. mm se aito ja oikea Matrix Samsung...

  Siispä annan Nokialle työtilauksen: päivitätte 7650 pienempään ja vähemmän muoviseen muotoon, kaikista malleista saatava se ihme lonksuminen ja kaiuttimien suhina pois niin ja kirkkaammat näytöt! Jorma O sä viel kiität mua....
   
 2. Jombe Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/3/03
  Viestit:
  2877
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  3210
  Pah, mielestäni Nokialta tulee kokoajan uusia hyviä luureja. Millä muulla valmistajalla on hieman kestävämpi luuri värinäytöllä ja kameralla? Aivan, olet oikeassa. Millä valmistajalla on myynnissä radion, MP3 soittimen ja värinäytön omaava puhelin satasella? Aivan, olet oikeassa.
   
 3. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Ööh... Siemens?

  Kiitos kiitos. Siemens ME45 oli oikeasti iskun ja vedenkestävä, testattu omassa laboratorissa, kun taas Nokian 5210 tai mikä se kilpaileva malli oli lähinnä tärinän ja kosteudenkestävä.

  Ei kenelläkään?

  Kiitos kiitos, ei nyt tarvi niin hirveästi kehua. Nokiallahan oli se 5510 tai mikä lienee, eli puhelin jossa oli koko näppäimistö ja mp3-soitin, myös alle 100 euron aikoinaan - sen takia ne varmaan menesty siihen aikaan niin hyvin.
   
 4. MJ23

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/12/03
  Viestit:
  103
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 5800 XpressMusic
   
 5. zidan5

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/10/03
  Viestit:
  219
  Tykkäykset:
  0
  Just joo juuri näin, juupas eipäs juupas. Kohtahan Nokialla on nahkakantinen 100 euron simpukka. Pakko kai ne 7200 on käsistä pois saada. Valitettavasti Nokian paras ominaisuus on sen jälleenmyyntiarvo. Valitettavasti Nokia on myös se oksa jonka päällä Äiti-Suomi istuu. Muuten ei juuri voisi Nokian tuleva mallisto vähempää kiinnostaa.
  N-Gage, 3300 ovat mielestäni kallista leikkiä yrityksen imagolla.

  Em. lausunnot ovat kirjoittajan omia mielipiteitä, joita meidän demokratiassa on, Luojan kiitos, vielä vapaasti saanut esittää. Tottakait Nokia on uno. Silti pahasti tuntuu siltä että N konsernissa on kurssi hukassa. Miksi he on antaneet kehoituksen mm. Kiasmalle olla esittämättä Nokiaa dissaavia teoksia. Nokia on nykytaiteenmuseon yksi pääsponssi.


  Jos vielä luodaan katsaus Q2-4, niin Simeksen, SE:n ja Motorolan julkistukset hakkaa mennentullenpalatessa Nokian vastaavat. Nokian toivo elää 9500 leveillä harteilla, sekin on melkein vuoden myöhässä.

  Tästä varmaan nyt äläkkä nousee, mutta rakkaat ystävät pitäsköhän meidän alkaa etsiä elämän sisältöä jostain tärkeimmistä asioista??

  Rauhaa ja rakkautta
  Taisi karata hevonen alta....
   
 6. Jombe Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/3/03
  Viestit:
  2877
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  3210
  Pah. Siemensiltä mitään ole kotvaseen aikaan tulossa tällä rintamalla. Ja N-gagea saa satasella. Ja Paul Ankka, missäs kohtaa olen sinua kehunut? :)
   
 7. X

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/12/03
  Viestit:
  340
  Tykkäykset:
  0
  En tiedä mutta veikkaampa että simpukat menevät "muodista" jo vuoden parin päästä ja norm. candy bar vai miksikä niitä nyt sitten pitäisi sanoa, kuitenkin, nousevat suuremmilla näytöillä yms. takaisin ylivoimaiseen valta-asemaan. Myös 7650 kaltaiset takanäppisaukeavat (omakeksimä sana ;) ottavat luultavasti vallan, koska niihin saadaan sijoitettua tarpeeksi iso näyttö mutta myös hyvä näppäimistö ja mahdollisesti mahdolliselle kameralle hyvä suoja :)
   
 8. SilentPoet

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/02
  Viestit:
  267
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Corby Pro & Elisa
  No jaa, luulisin kuitenkin, että myös Euroopassa on vihdoin tajuttu simpukoiden erinomaisuus nimenomaan kohtuu pienen koon ja suht' ison näytön/näppäimistön yhdistämisessä. Esimerkkinä voisi mainita vaikka SE z600:n, jossa oli mielestäni ulkomittoihin nähden (suljettuna) suhteutettuna mainio näyttö/näppis.
   
 9. kurdt

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/11/02
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  0
  Minusta Nokialta ei ole tullut moneen vuoteen yhtä kunnollista puhelinta. N-Gage nyt oli säälittävä räpellys surkean näytön, huonon käytettävyyden, huonosti toimivan käyttiksen (Out of memory ongelma) ja sidetalking takia. Mitä olen Nokiaa seurannut, niin se tuntuu julkaisevan joka kuukausi pari uutta pilipali puhelinta missä ei ole juuri mitään uutta.

  Kyllä simpukat ovat erittäin hieno keksintö juuri tuon ison näytön ja paremman kokoisen näppiksen takia. Luuletteko että kun rummutetaan näitä tulevaisuuden kännykkä palveluita, moni haluaa käyttää niitä candybarin 3cm x 3cm näytöltä kun vaihtoehtona on se 6cm x 5cm simpukassa. Noin lukuja tietysti nuo, mutta pointti tuli varmasti selville. Toki candybariin saa myös ison näytön, mukaan kannattaa sitten antaa pari tikkua millä voi koittaa osua näppäimiin siinä näytön alapuolella.

  Nokian pitäisi todellakin herätä, koska business luokan puhelimissa SE:n Px00 sarja pyyhkii kommulla persettä ja halpa puhelimissa yhä useampi ostaa Siemenssiä tai Samsungia. Nokian ainoina valtteina on tunnettavuus, jälleenmyynti arvo (käsittämätöntä kyllä), känni puhelin myynti ja se että se on suomalainen (kyllä näitä sankareita myös on jotka ostavat tuon takia Nokiaa).

  Eipä siinä muuta, onnea Nokia ja hyvää jatkoa, varmasti ensi vuosi menee yhtä kovaa kuin Kimillä piti mennä formuloissa.
   
 10. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Uusi kommunikaattori menee kyllä varmasti kuumille kiville, koska se on aivan suvereeni omassa sarjassaan.

  Tietysti jos SonyEricsson saa jotain vastaavaa markkinoille esimerkiksi vähän uuden kommunikaattorin julkistuksen jälkeen, niin kuka tietää. Nykyisellään kuitenkin SE:n Px00-sarjan puhelimista puuttuu tiettyjä tärkeitä ominaisuuksia, jotka löytyvät uudesta kommunikaattorista.

  Muuten kirjoitukseksi oli melko hyvin pohdiskeltu ja olen (tietyin varauksin) samaa mieltä.
   
 11. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Uhkaa nokialle käydä samoin ku ericsonille aikanaan...
   
 12. X

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/12/03
  Viestit:
  340
  Tykkäykset:
  0
  En nyt tiedä, ne simpukoitten näytöthän on kuin litteät näytöt tietokoneelle :) ja muuten toi Z600 on ällistyttävän ruman ja lelumaisen näköinen ,kuva on puhelinkioskista.
  [​IMG]
   
 13. Fujitsu

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/04
  Viestit:
  1824
  Tykkäykset:
  0
  MIKSI MORKATA NOKIAA??

  Minkä mallinen on ensimmäinen luurisi jonka sait??
  - Nokia??? (mitä luultavammin?).....?

  Jos oli joku muu , kun Nokia, niin ihmetteln....

  Mikä oli seuraavan toive-puhelin(merkki)??????

  ....muistakaamme myöskin, että markkinatalous on meidänkin (ainakin ab....) SUOMALAISTEN harteilla!! Me Suomalaiset hoidamme asiamme kuntoon kunnolla sekä omalla tavallamme, nopeasti, että vilpittömästi, siiis
  color=brown]OOSTAKKAAAMME NOKIaN LUURI;;;;;MUTTTA vasta JOULUKSI.....koska silloin ne maailman parhaat matkapuhelimet vasta tulevat myyntiin..jos halutaan pitää Suomi pystyssä, niin Ostetaan Nokian kallis Matkapuhelin....!!!!"#¤


  eikä ollut ku 1004 virhettä::.....
   
 14. jeesh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  1649
  Tykkäykset:
  0
  Ei se ihan vielä "ohi" ole, ja sitäpaitsi ihmiset haluavat jatkossakin uusia simpukoita ja uusia malleja joten tämä nyt on vähän liioiteltua. Ehkä yrität tarkoittaa, että simpukoiden uutuuden viehätys alkaa olla ohi? Ja hupaisaa on lukea lehditä näistä "ns. taittuvista puhelimista joita kutsutaan simpukankuorimalleiksi" joten kyllä suomeen vielä rutkasti lisää simpukoita mahtuu.
   
 15. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Re: MIKSI MORKATA NOKIAA??

  No itselläni oli ainakin joku muu kuin Nokia, 90-luvun alussa hankin ja merkki oli Philips. Tämän vuoden lopulla todennäköisesti tulee elämäni ensimmäinen Nokialainen hankittua. Tosin merkillä ei sinänsä ole mitään väliä, kunhan tietyt tarpeelliset toiminnot löytyvät (ja myös toimivat ;).
  Ulkonäkö toisinaan pettää, tässä tapauksessa mielestäni pitää hyvin paikkansa.
   
 16. zidan5

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/10/03
  Viestit:
  219
  Tykkäykset:
  0
  Samma här, eli ihka eka oli Ericsson T jotain.

  Z 600 ominaisuudet, materiaalien laatu ja se tunne kun sitä pitää korvalla on parasta mitä tällä hetkellä saatavilla. Ei se varmasti paljon huononisi jos sen saisi E 700 kuorissa. SE on kukonaskeleen edellä muita softien ja käytettävyyden suhteen se täytyy aivan puolueettomasti todeta. Ja mitä tulee SE:n tajoamaan tukeen, niin ei se pajon toivomisen varaa jätä verrataan nyt vaikka Club-Nokian sisältöön.
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nyt kuvailet joitain toteutuksia. Toki isoon simoukkaan saadaan mahtuun iso näyttö ja silloin luonnollisesti jää tilaa isolle näppäimistölle, kuitenkin näytönkasvaessa koko kasvaa aika kohtuuttomaksi tai että jollain muulla ratkaisulla voitaisiin saada samaan tilaan mahtuun enemmän.

  Pointtitisi tuli selville näyttöjen koon suhteen, mutta mitä simpukka malli tähän liittyy, tiedät varmaan että 6cm x 5cm näyttö tai isompi voidaan laittaa patukkaan ja tällöin saadaan pienempi puhelin jopa järkevällä näppiksellä, jos koko tärkeä. Jos koolla ei väliä niin tuskin muotoilua sitten tarvitsee sillä perustella.

  Varmasti tällä hetkellä myyntimäärissä ja liikevaihdossa, eivätkä taida edes olla ihan samalla sekmentillä. Voit toki vertailla 6600:sta ja px00 sarjan koneita, tosin eivät nekään ole ihan tiukkoja kilpailijoita.

  Se on ilman muuta valtti, mutta myös rajoittaa myyntiä, eli hinnat monessa maassa kilpailtuja ja kauppiaan kannattaa kaupata jotain muuta merkkiä, asiakas ostaa kuitenkin sitä mitä myydään.

  Aivan, ketä oikeasti kiinnostaa jälleenmyyntiarvo.

  Hä?

  Ehkä vain Suomessa.

  Ensi vuosi? Sinne on tosiaan pitkä matka.

  Jos kuitenkin vertaat sitä T630:aan niin huomattavasti isommalla koolla ei ole saatu kuin erinlainen näppis käyttää, joka on numeroiden osalta parempi, mutta kokonais näppiskäyettävyyttä ei voi suoraan sanoa paremmaksi, sanoisin osittain huonommaksi.
   
 18. kurdt

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/11/02
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  0
  Nythän esimerkiksi SE:ltä tulee se uusi "kääntö" puhelin. Siinä sinulle uusi ratkaisu. Toki tuohan on käytännössä täysin sama kuin läppä, mutta sitä vain pyöräytetään eri suuntaan. Kiistämätön fakta on, että jos sinulla on kaksi puolikasta, saat varmasti isomman näytön pienempään tilaan laittamalla näytön toiseen puolikkaaseen ja toiseen näppäimistön kuin siihen että sinulla olisi yksi samankokoinen pala johon tunkisit sekä näytön ja näppäimistön. Mielenkiinnolla kuuntelen, että millaisen ratkaisun sinä keksit jotta samaan tilaan saadaan candybarissa isompi näyttö kuin simpukassa :)

  Kyllähän saadaan patukkaan vaikka 5cm x 8cm vai mitä se nyt on P900:n näyttö. P900 taas on sen kokoinen, että se on monelle este (hinnasta puhumattakaan). Eihän P900 tosin olekkaan täysiverinen candybar, koska näppis on läppä. Mietippä millainen näppis olisi P900:ssa jos se olisi simpukka tuossa koossa.. qwerty:hän se.. Kuten huomaat, ei sitä candybariin olisi voitu mahduttaa. Toki on olemassa näitä ison näytön omaavia ja hyvällä näppiksellä olevia candybareja kuten Treo 600, mutta niitä ei paljoa Suomessa ole nähty. Pointtini siis on tiivistettynä, että koon sekä muiden ominaisuuksien puolesta simpukka on se ihanteellisin malli kännyköille. Käytettävyydessä ne eivät ehkä vielä ole candybarien tasolla (pitää aukaista), mutta ei varmaan kestä kauaa kunnes tulee ensimmäiset puhelimet joissa on ulkopuolella vastaus nappi ja pieni kajari mistä kuulee.

  Eipä nyt taas rueta vääntämään pois tätä hommaa lähtökohdistaan. Px00 sarjahan on ns. SE:n kommu sarja. Joten ne ovat kommun kilpailijoita. Eihän nyt jotain 6600:sta kannata edes pistää samaan lauseeseen noiden kanssa.

  Ihan totta, mutta Suomessa se on todellakin etu. Onhan monille vanhemmille ihmisille edelleen Nokia ja kännykkä samaa tarkoittava asia.

  Ei ainakaan minua. Ostan kännykän kun edellinen hajoaa tai ilmestyy puhelin jossa on jotain ominaisuuksia mitkä sen pakottavat ostamaan. Esimerkiksi tulevaisuudessa voisi olla WLAN:ia käyttävä puhelin sellainen joka saisi minut vaihtamaan pois P900:sta. Moton MPx sarja, odotamme teitä... Ei minua kiinnosta vaihtaa kännykkää joka kuukausi ja miettiä ostaessa, että "voi vitsi, jos mä käytän tätä 3kk niin eihän tästä kukaan maksa sitte ku ehkä 50% hinnasta".

  Tämä ilmeisesti tarvitsee lisää perusteluja. Katsos kun jotkut hieman erikoisemmat nuoret tykkäävät lähteä perjantaina tai jonain muuna herran päivänä hieman "viihteelle". Viihteellä monesti myös kumotaan useampi maljakko alas, tämä voi aiheuttaa heikko päisille tasapaino häiriöitä ja muita ikäviä sivuvaikutuksia. Tästä johtuen on hyvin ikävää kaatua ja kesken kaatumisen sattuu vaikkapa se 800 euron P900 tipahtamaan taskusta ja sen päälle on mukavan pehmeä rynästä kun 300 euron näyttö helskähtää suloisin soinnuin rikki. Eikä myöskään olisi uutta jos joku haukotellessaan värikkäästi sattuu tipauttamaan kännykänsä pönttöön, järveen, lammikkoon tai omaan haukotukseensa. Tästä syystä suurin osa nuorista (kalliimpien kännyköiden omistajat) on ostanut ns. känni puhelimen jonka särkyminen/pöllityksi joutuminen ei ole niin sydäntä särkevää. Tässä Nokia on todella kunnostautunut tuottamalla halpoja teini puhelimia jotka kestää, niitä nyt saa ~50 euron hintaan lähimmästä kaupasta. (*hauskat verbit tarjosi W-tyyli*)

  On toki. Nokialla on paljon aikaa miettiä asioita ja monottaa muutaman suunnittelijat ja ehkä hieman teollisuusvakoilla Motorolaa/Siemenssiä/SE:tä/jne.

  P.S. Olen entinen simpukan käyttäjä (Moto T720), mutta vaihdoin juuri P900 joten en taida lukeutua kategoriaan fani-poika jos joku sitä siellä jo meinasi kirjoittaa ;)
   
 19. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Re: MIKSI MORKATA NOKIAA??

  Ihan vapaasti vaan.


  Muistaakseni jossain uutisoitiin jokin aika sitten, että Nokian merkitys Suomen taloudelle on kutistunut. Merkittävä se on edelleenkin ja en missään tapauksessa toivo, että pääkonttori siirrettäisiin Suomesta pois.

  Nyt tuli uusi yritysverolaki (vai vasta esitys?), liekö sillä mitään vaikutusta?
   
 20. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
   

Jaa tämä viestiketju