Nokia esitteli uudenlaista 4G-verkkoa yhdessä Google-yhtiön kanssa – testiauto liikkui...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22351
Reaktiopisteet
216
Nokia on esitellyt Yhdysvalloissa uudenlaista yksityistä 4G LTE -verkkoa. Kumppaneina testissä olivat Googlen emoyhtiön Alphabetin verkkoyhteyksiä kehittävä Access-yksikkö sekä mobiilialan suurin piirisuunnittelija Qualcomm.

Las Vegasin Moror Speedway -moottoriradalla järjestetyssä testissä kokeiltiin yksityisen langattoman 4G LTE -verkon toimintaa 3,5 gigahertsin taajuusalueella. Kyse olikin aivan ensimmäisestä kerrasta, kun yksityistä LTE-verkkoa esiteltiin live-demonstraatiossa.

Yleensä LTE-verkot ovat luvanvaraisia ja taajuusalueet on varattu tietyille operaattoreille, jotka ovat voineet hankkia toimiluvan huutokaupasta. Yhdysvalloissa 3,5 gigahertsin alueella on kuitenkin vapautettu taajuuksia, jotka ovat jaetussa Citizens Broadband Radio Service (CBRS) -käytössä eli niin sanotusti vapaata riistaa, toki tietyin rajoituksin. Esimerkiksi tapahtumajärjestäjä voi luoda valitsemalleen alueelle oman yksityisen LTE-verkkonsa. Nokian testissä verkkoa hyödynnettiin 360 asteen 4K-videokuvan välittämiseen liikkuvasta kilpa-autosta katsomoalueelle. Testiauto kulki parhaimmillaan yli 180 mailin eli lähes 300 kilometrin tuntinopeutta.

Testiverkko oli kustomoitu tarjoamaan suuri lähetysnopeus autosta sekä toisaalta suuri latausnopeus katsomoalueella, erittäin alhainen latenssi eli viive auton ja verkon välillä sekä saumaton liikkuvuus. Auton verkkolaite oli Qualcommilta, itse verkko Nokialta ja Googlen emoyhtiö Alphabet mukana taajuuksien hyödyntämisessä ja auktorisoinnissa.

Nokian mukaan verkon live-esti osoitti onnistuneesti LTE-teknologian hyötyjä 3,5 gigahertsin CBRS-taajuusalueella, kuten tasaisesti korkean tiedonsiirtonopeuden, toiminnan suuressa vauhdissa, erinomaisen ulkona toimivuuden sekä kustomoitavissa olevan kapasiteetin.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom