Nokia Email Service - uusi versio

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja mstendah, 8/8/08.

 1. mstendah

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/08
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Nokia Messaging -palvelu

  Tervehdys,

  käykääpä tutustumassa uusimpaan Nokia Beta Labs tulokkaaseen, eli Nokia Email Service. Ilmainen Push Email joka lupaa tuoda sähköpostisi puhelimeen helpommin ja paremmin kuin koskaan aikaisemmin.

  Esim. E71:een asentuu ainakin mallikkaasti ja päihittää natiivi IMAP/POP clientin mennen tullen. Asiaa aikaisemmin tutkineena tiedän että tämä tapa tuoda postit puhelimeen säästää data ja sitä kautta myös akkua sillä data on pakattua toisin kun IMAP/POP yhteyksissä. Lisäksi ei tarvitse odotella viestien latautumista niin kuin yleensä IMAP/POP käytössä jossa haetaan oletuksen vain otsikot.

  Kokeilin että toimii ainakin Gmail ja elisanet.fi/kolumbus.fi tileillä automaattisesti ilman mitään asetuksia.

  Ilmestyi tänään Betalabsin sivulle http://betalabs.nokia.com ja suoremmin pääsee sivulta:
  http://www.nokia.com/betalabs/email tai
  http://email.nokia.com

  Kansainvälistä keskustelua asiasta voi seurata osoitteessa:
  http://betalabs.nokia.com/blog/2008...ia-email-service-how-do-you-like-it/#comments

  -mikael
   
 2. Aslak

  Aslak

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/04
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  1
  Tuo softa ja palvelu on keikkunut tuolla jo hyvän aikaa. Kokeilin itse sitä parin viikon ajan ja totesin ettei se ole minulle. Softahan ei ole oikea pushmail vaan nimenomaan akkua ja dataa syövä viritys. Käyttökokemuksia tästä palvelusta voi lueskella kiinnostuneet enemmänkin my-symbianin foorumilta.

  Itse käytän nykyisin gmailin imapia joka tukee idleä. Posti toimii ainakin minulla melko hyvin ja maili kilahtaa saman tein puhelimeen kun se tulee laatikkoon.

  E90 orkkis mailissa voi ainakin valita ettei hae kuin otsikot.
   
 3. mstendah

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/08
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Tervehdys Aslak,

  itse asiassa tuo on kyllä ihan aito Push palvelu. Palvelu hakee viestit mistä tahansa IMAP tai POP palvelusta, kuten Gmail, ja puskee ne sitten puhelimeesi.

  Akun kestossa pitää siis verrata siihen että sinulla esim. natiivi IMAP clienti hakemassa mailit jatkuvalla syötöllä, joka kuluttaa dataa n. 4-5 kertaa enemmän koska se ei ole pakattua. Varsinkin 3Gssä tämä maksaa sähkössä eli akunkestossa.

  Akunkestoa (ja kustannuksia varsinkin ulkomailla) voi kaiken lisäksi säätää aika monipuolisesti estämällä viestien kulun esim. kun roamataan ulkomaisessa verkossa, tai öisin ja viikonloppuisin jne.

  Lisäksi tuossa voi päättä kuinka paljon viestistä tuodaan puhelimeen, eli tuodaanko vain otsikot, otsikot ja osa viestistä, koko viesti ja vielä erikseen liitetiedostot.

  Niin tai näin, oletuksilla toimii hienosti joten sillä lähtisin itse liikkeelle.

  Jos kokeilit aikaisemmin, niin ehkä siellä oli vielä jotain vanhaa tai keskeneräistsä versiota. Tänään tuo on Beta Labsiin julkaistu joten ehkä siellä on nyt uudempi versio.
   
 4. quagmire

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/06
  Viestit:
  403
  Tykkäykset:
  0
  Jeesus Ristus mikä paska. Pyytää ensin täyttämään jo nettisivulla sähköpostiosoitteen ja salasanan. Sen jälkeen sama laulu uudestaan puhelimessa. No, ei muuta kuin sähköpostiosoite ja salasana kännykkään, mutta sekään ei riittänyt, koska VIELÄ piti kirjoittaa salasana, joka ei kuitenkaan kelvannut, vaikka kirjoitin sen satavarmasti oikein. Johan oli Beta.
   
 5. mstendah

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/08
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Joku sinulla meni pieleen, sillä minulla nimenomaan kysyy nuo vain kerran wepissä, sitten puhelimeen tuli SMS josta client asennukseen. Sen jälkeen se saa asetukset automaattisesti ja kysyy ainoastaan salasanaa jonka jälkeen mailit alkoi tippumaan puhelimeen, eli todella yksinkertaista.

  Se että salasana kysytään uudestaan puhelimessa on hyvää tietoturva-ajattelua, sillä muuten joku voisi saada itselleen sinun postit pelkän lataus URL:in avulla, eli jos vaikka syötät puhelinnumerosi väärin ja latauslinkkin menee väärälle henkilölle. Ehkä sinun kannattaisi yrittää uudestaan.

  -mikael
   
 6. HemppaP Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/7/04
  Viestit:
  453
  Tykkäykset:
  10
  Jaahas, harmi ettei tue ssl-pakotettua imap/pop-protokolla.
   
 7. quagmire

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/06
  Viestit:
  403
  Tykkäykset:
  0
  Syötin sen salasanan neljä kertaa ja takuuvarmasti oikein joka kerralla. Katsotaan sitten, kun varsinainen toimiva versio on valmis.
   
 8. mstendah

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/08
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  hmm..mistäs sinä näin päättelet?

  Minulla se hakee esim. Gmailit IMAPlla ja ainakin Googlen sivujen mukaan ne tukevat vain SSL salattua IMAPS yhteyttä portin 993 kautta, eli siitä päätellen Nokia Email Service osaa hakea ne nimenomaan salattuna.

  Liikenne Nokia Email Palvelun ja puhelimesi välillä on sitten salattu Nokia Email Service clientin toimesta koska se ajetaan SSL salatun HTTPS yhteyden yli.

  Tämän voi siis päätellä siitä että tuon takana on Nokian Intellisync tekniikkaa ja sen tietoturvasta voi lukea lisää esim täällä: http://www.nokiaforbusiness.com/Pag...yncWirelessEmail_Datasheet_GLOBAL_DEFAULT.pdf. Tuo kuvaa Intellisyncin yritysversiota, eli tämä Nokia Email Service on tuosta yksinkertaistettu versio jossa on keskitytty kuluttajaposteihin.

  Loppujenlopuksi hyvää mielestäni tässä on se, että tavallista kuluttajaa ei voisi vähempää kiinnostaa miten nämä asiat toimivat kunhan käytöönotto on helppoa ja palvelu pelaa. Sen suhteen tässä ollaan kyllä menossa ihan oikeaan suuntaan. Asiantuntijat voivat viritellä omia variaatioita ja tekeekin niin joka tapauksessa, mutta tämä palvelu onkin suuria massoja varten joille IMAP, POP, SSL, APN, HSDPA jne. eivät sano mitään eikä pitäisikään.

  No, nämä tietysti vain minun mielipiteitä, ja kaikki mielipiteet ovat tervetulleita, joten jatketaan keskustelua.

  -mikael
   
 9. mstendah

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/08
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  ok, itse ehkä yrittäisin kerran poistaa postitilin email.nokia.com:ssa ja clientin puhelimesta jonka jälkeen voisi yrittää toisen kerran alusta lisäämällä ensi postitili ja sitten sillä SMSllä latauslinkki puhelimeen ja siitä eteenpäin.

  Oman kokemukseni mukaan myös tuki on ollut aika reipasta eli sitäkin voi yrittää jos haluaa.

  Ilmeisesti tiedät että sähkpostipalvelutarjoaajasi sallii IMAP tai POP yhteyden tiliisii myös muualta kuin oman operaattorin verkosta, jotta Nokia Email Service voi oikeasti hakea postit. Tämä tosin mielestäni varmistetaan automaattisesti ennen kuin varsinainen asennus edes alkaa.

  -mikael
   
 10. ilaril Vieras

  0   0   0

  Taitaa tukea, mutta vain palveluita luokkaa gmail. Itsekään en tuota saanut toimimaan vielä. Katsoo sitten joskus kun ilmestyy, jos vaikka saisi omatkin postit. Ellei ennen sitä jaksa alkaa virittämään jotain muuta.

  -ilari
   
 11. jk

  jk Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  19   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1436
  Tykkäykset:
  104
  Puhelinmalli:
  Useita erillaisia
  Itsellä käytössä jo toista kuukautta ja hyvin toimii.
   
 12. mstendah

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/08
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Mistäs päättelet että ei tue? Sehän ei näy puhelimessa koska IMAP/POP yhteys postilaatikkoosi tapahtuu palveluntarjoajasi ja Nokia Email Service palvelimen välilä. Nokia Email Service palvelimen ja puhelimen välissä taas liikenne on Intellisyncin omaa protokollaa joka kyllä on myös salatun HTTPS yhteyden yli.

  Tässä on siis sama toimintaperiaate kuin Push Email ratkaisuissa yleensä (esim. Seven/Smartner ja Viston ratkaisut jotka ovat yleisimmät Suomessa).

  -mikael
   
 13. Aslak

  Aslak

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/04
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  1
  Kiitos mstendah/mikael palvelusta infoamisesta! Kuten huomasit niin ihan varauksetonta innostusta palvelu ei vielä herättänyt joskin positiivisiakin kokemuksia varmasti on.

  Kuten tavallista ymmärsin varmaankin väärin sen, että sinulla on palvelun esille tuomisessa oma lehmä ojassa? Oletetaan että näin olisi tai että joku toinen tuosta mahtavasta matkaviestimiä valmistavasta yrityksestä lukee tätä ketjua. Voisiko joku tehdä empiirisen kokeen esim. Gmaililla. Kytketään tuo Nokian email hässäkkä ja lähetetään mailia Gmail osoitteeseen. Pushmail reagoi käsittäkseni viestiin siten että se ilmoittaa heti / välittömästi saapuneesta postista. Kokemusteni mukaan tuo ei toiminut muutama viikko sitten vielä näin vaan viesti saapui melkoisellakin viiveellä. Jos ilmoitusta viestistä ei tule samantien niin silloin lienee ihan sama käyttää pollausta / pull mahdollisuutta puhelimesta joka käy kuikkimassa vartin välein postit. E90:ssä softan viemä ylimääräinen muisti ei juurikaan rasita mutta miten muissa malleissa yhden taustalla jyräävän sovelluksen lisääminen?

  Todellinen uudistus olisi se että tuo softa mahdollistaisi html postien vastaanoton ja lukemisen. Nokiahan ei ole jostain syystä onnistunut tuomaan sitä puhelimiinsa.

  Palvelun tarkoituksena tässä vaiheessa lienee beta testauksen lisäksi houkutella asiakkaita joilta voisi ottaa palvelusta esim. vuoden päästä korvauksen. En usko että palvelusta tällaisena kovin monikaan suostuisi maksamaan. Ajatus palvelun taustalla on hyvä, toteutus, IMO, huono. Vähän niin kuin kommunismissa...
   
 14. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Kertokaapa näiden pushmailien suhteen noviisille, että missä vika vai onko edes vika:
  -käytössä on tuo Nokia Email Service ja Soneran pop3 spostitili.
  -mailit tulevat puhelimeen hyvin, noin minuutin viiveellä, sen suhteen ok.
  -poistan viestin puhelimesta ja jopa "poistetut"-kansiosta, viestiä ei näy enää puhelimessa.
  -käynnistän vaikkapa tunnin päästä email-clientin (tässä tapauksessa opera) koneella ja samat jo poistetut viestit tipahtavat sinne.

  Eli, mikseivät viestit poistu palvelimelta synkronoinnin jälkeen, vai kuuluuko niiden edes poistua sieltä? Puhelimen omalla spostisovelluksella joka on pop3-asetuksella, poistettu viesti poistuu myös palvelimelta eikä ilmesty enää myöhemmin muihin clientteihin.
   
 15. jk

  jk Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  19   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1436
  Tykkäykset:
  104
  Puhelinmalli:
  Useita erillaisia
  Allekirjoittaneella muutama viikko sitten tuli postit samantien E71:een. Käyttäessäni tuota push ominaisuutta. vaihdoinkin sen hakemaan tunnin välein, koska tuo push imee akun nopeasti tyhjäksi.
   
 16. mstendah

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/08
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  No, miten sen oman lehmän nyt sitten määrittelee, mutta pitkään alalla työskennelleenä, niin operaattorilla kuin yrittäjänä, niin asia kiinnostaa. Lisäksi tämä on aika kuuma aihe kansainvälisesti jossa nimenomaan tällä palvelupuolella moni on Nokian kilpailija on satsaamassa aika lailla ja on hienoa nähdä että Nokia lähtee tähän kisaan mukaan vähän joka rintamalla, eli minulta peukut on pystyssä ja sitä kautta sitten varmaan lehmä ojassa.

  Push asiaan liittyen, niin en tiedä ihan millä syklillä tuo palvelu hakee noita posteja postipalvelimelta, mutta reaaliaikaista se ei taida olla (ei ilmeisesti voi olla, koska postipalvelimet eivät hyväksy liian tiheää pollausta vaan pistävät liian innokkaan pollaajan tilapäiselle estolistalle ilmeisesti jo ihan kuormitussyistä). Oletan että se on jotain muutaman minuutin ja 15min välissä mikä on yleisin käytäntö. Sen jälkeen se varmasti puskee viestin suoraan puhelimeen, mutta näin ollen viive voi suurimillaan olla tuo esim. 15min. Kaikki viestit eivät tietenkään tule 15min viiveellä vaan 15min aikana tulleet viestit tulevat sitten peräkkäin eli samaan aikaan.

  Tästä voisi johtua myös tuo deletointiiin liittyvä ongelma jota tuossa toisessa viestissä oli käsittelyssä, eli oletettavasti myös poistot, read/unread tila jne. synkronoidaan postipalvelimelle samalla viiveellä.

  Pushista saatava hyöty on kuitenkin pakkaus ja sitä kautta data / virran säästöt jos verrataan samojen viestien samanlaiseen käsittelyyn pelkän puhelimen oman IMAP / POP clientin avulla. Tämä tuskin on tämän palvelun myyntiargumentti, vaan helppous sitä kautta että palvelu tuntee yleisimpien ISPien asetukset ja tekee käyttöönotosta asiaan ei vihkiytyneelle sitä kautta helpon, koska mitään IMAP / POP asetuksia ei tarvitse itse asetella vaan ne hoituvat automaattisesti.

  -mikael
   
 17. ilaril Vieras

  0   0   0

  Siitä ettei se nokian sivuilla kirjautuminen saa yhteyttä lootaan portissa 993?
  En tiedä missä vika lopulta on, mutta olen kuullut että jollain isp:n tarjoamilla imapeilla toimii.

  Eli kyseessä on olettamus kuullun ja koetun perusteella.

  -ilari
   
 18. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Mikäli viittasit tuohon minun esittämään kysymykseen/ihmettelyyn, kului aikaa ainakin puolitoista tuntia ja sen aikana tuli jo uusiakin viestejä, eli ehti kyllä synkronoida useampaan kertaan.

  Asensin itselleni tuon eilen ja kun tänään aamulla klo 8 otin luurin (E90) roikasta ja käyttelin sitä normaaliin tapaan (siis kuten aina muinakin päivinä) kunnes klo 14 aikoihin alkoi puhelin vinkua tyhjää akkua, eli vain yksi pykälä jäljellä.. Käyttö oli siihen mennessä vain reilu puoli tuntia puheluita ja n. 20 min surffailua opera minillä+wlanilla. Normaalisti puhelimen akku kestää käytössäni koko päivän ja iltaisin on yleensä vielä 3 pykälää jäljellä vaikka saatan iltaisin surffata jopa tunnin kersoja nukuttaessa. Puhelimen oma email-clientti on ollut asetettuna hakemaan viestit 30 min välein kahdelta tililtä ympäri vuorokauden, nyt kytkin sen toiminnon luonnollisesti pois kun kokeilin tuota Nokian palvelua..

  Eli lopputuloksena tuosta nopeasta kokeilusta totean että kuluttaa todellakin akun nopeasti. Käyttöliittymä olisi ainakin silmälle mukavampi kuin puhelimen oma, mutta kovin toimivalta, ainakaan omaan käyttöön tuo ei vaikuta.
   
 19. Sasseli_

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  31/10/07
  Viestit:
  130
  Tykkäykset:
  0
  Meneekö paljon dataa?

  Uskaltaako tuon tyyppistä sovellusta käyttää, mikäli ei ole datapakettia?
   
 20. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Itse en virrankulutuksen suhteen E90:llä ole huomannut kuin yhden tolpan katoamisen vuorokaudessa.
  Täytynee maanantaina tarkkailla asiaa paremmin, kun työaikana on MfE:kin taustalla pyörimässä.
   

Jaa tämä viestiketju