Nokia e90 vs. e71

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Sulttaani, 5/7/08.

 1. Sulttaani

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/9/06
  Viestit:
  455
  Tykkäykset:
  3
  Eli yksinkertaisesti kumpi laite on teidän mielestänne parempi. Perustelut myös mukaan.

  Onko joku vaihtanut e90 tuohon e71? Millaiset kaupat syntyi?

  Hassun suuri sar arvo tuossa e71 verrattuna esim. e90.
   
 2. juhana87

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  30/12/07
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 930 Orange
  Itseänikin kiinnostaisi tämä aihe. Erityisesti, kun E90:ssä on iso ja tarkka sisänäyttö niin kiinnostaisi tietää viitsiikö käyttää nettiä enää niin paljon? Onko E71:ssä selain merkittävästi nopeampi? Huomaako eroa?
   
 3. gazb

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  4/11/07
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Niin kauan kun Nokia on jämähtäneenä qvga aikaan, niin ei ole kyllä haluja vaihtaa mihinkään Nokian malliin e90:sta
   
 4. Sulttaani

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/9/06
  Viestit:
  455
  Tykkäykset:
  3
  Ei kellään ole käyttökokemuksia molemmista?
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  E71 ketjuissa on. Paremmuus menee tapaus kohtaisesti vähän riippuen mitä asioita painottaa. Karkeasti sanoen tärkeimmät erot näyvät päälle + E71ssä 900Mhz 3G.
   
 6. veli-pekka

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/8/06
  Viestit:
  93
  Tykkäykset:
  3
  Ehdinkin jo tuonne E71 osioon kirjoittaa omat kommenttini, tässä leikattuna:
  -------------------------------------
  Jeps, vanhana E90:sen käyttäjänä tuli siirryttyä E71:seen. Uusi houkuttelee aina, mutta tällä kertaa kaikista hehkutuksista huolimatta pettymyt oli suuri.

  E71 on ohjelmistoltaan ehkä parasta mitä Nokia on ikinä tehnyt, valikot toimivat kuin ajatus ja uusia mielenkiintoisia ominaisuuksia on lisätty onnistuneesti.

  E71 kuuluvuus, datatoimivuus sekä akunkesto oli positiivinen yllätys. E90:seen verrattuna etenkin datan siirtyminen 3G tai GPRS oli huomattavasti tehokkaampaa.

  E71 vain fyysisesti on epäonnistunut, ainakin omaan käyttööni. Näyttö sinänsä on ihan ok, sen pienuuteen kyllä tottuu ja hyvä ohjelmisto käyttää sen hyvin hyödyksi. Näppäimistö on tehty ilmeisesti kiinassa, mitoituksena 8v kiinanpojan sormet. Suomalaiselle ne eivät vain passaa, ja tekokynsiä en rupea kännykän vuoksi liimailemhan. Tämän lisäksi näppäimet ovat muotoiltu pyöreiksi ja ulkoneviksi, joten laitteen taskussa tai vyölaukussa pitäminen on mahdotonta. Puhelin vastailee itsekseen, tai hylkää puheluita tms. Kun pidät turvalukitusta päällä, puhelin piippailee ja näppäilee jatkuvasti omiaan taskussa, pahimmassa tapauksessa lukitsee puhelimen ikuisiksi ajoiksi liian monen turvakoodin syöttämisen vuoksi.

  Ikävä kyllä näiden fyysisten syiden vuoksi on palattava takaisin isoon, tuttuun, tahmaisesti toimivaan E90:seen. Siihen vihattuun ja tykättyyn.
   
 7. tenhunen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/6/06
  Viestit:
  165
  Tykkäykset:
  17
  Eiks E71:ssä vai oo automaattista näppislukkoa? Saakos ees 3rd party softana mistään?
   
 8. Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  tenhunen,

  On automaattinen näppäinlukko. veli-pekan kokemus on ilmeisesti se, että hänen taskunsa onnistuu kuitenkin avaamaan E71:n näppäinlukon (vasen softanappi, sitten funktionappi) koska E71:ssä nuo kyseiset - ja lähes kaikki - näppäimet ovat hieman "ulkonevia".

  Tämän jälkeen automaattisesta näppislukosta ei ole hirveästi apua, koska se ei aktivoidu jos puhelinta "käyttää" - vaikka käyttäjänä olisikin sitten vain se samainen tasku joka sen lukon avasi. Parempi lukon avausyhdistelmä olisi ehkä ollut D-padin keskinappi + funktionappi, koska tuo D-padin keskiosa on syvemmällä kuin ympäröivä kehys ja sitä ei näin ollen pysty vahingossa painamaan kun puhelin on kotelossaan (ja vaikkei koteloa käytä niin olisi se silti hieman parempi).
   
 9. veli-pekka

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/8/06
  Viestit:
  93
  Tykkäykset:
  3
  Jep,

  juuri kuten Janne tuossa sanoiksi puki, automaattinen näppislukko löytyy. Itse käytän tietoturva-syistä näppäinlukkona aina puhelimen turvalukitusta. Nykyisiin E-sarjan puhelimeen kun mahtuu aivan liian paljon arvokasta tietoa, niin firman kuin henkilökohtaistakin.

  Ja vaikka näppislukko olisikin normaalisti päällä, puhelimen näppylät ovat niin ulkonevia sekä liian pehmeästi toimivia että puhelin vastailee itsekseen tai vaihtoehtoisesti vaientaa/lyö luuria korvaan soittajille.

  Mutta muuten E71 on todellakin loistava puhelin ominaisuuksiltaan, siis softan osalta. Yhtään ei olisi kannattanut vanhaa E61i lähteä pienentämään, sille rungolle olisi voinut tehdä "täydellisen puhelimen".

  Onhan nuo tuossa pöydällä molemmat, simmi-korttia vaihdellaan vielä ja testaillaan.
   
 10. ilaril Vieras

  0   0   0

  Aika "jännä", miten jollakin ongelmia tuon näppäinlukon kanssa. Itsellä E90 tahtoi tehdä omiaan taskussa, kunnes keksin että sillä täytyy olla ihan oma taskunsa. Vasen softkey + * kun ovat samalla rivillä ja melkein samalla korkeudella, niin musiikkisoitin muutamaan kertaan avasi lukituksen. En tiedä korjattiikon tuohon uuteen versioon jossa tieturin puolen näppäimet ei ota näyttöön.

  No, itse kuitenkin entinen E90:n käyttäjä ja nykyinen E71:n. Takaisin ei tulisi mieleenkään vaihtaa. Ainoa jota vanhassa kaipaa oli sen helppo "istuttaminen kojelaudalle" navigaattoriksi, mutta kun ei enää aja niin paljoa niin ei tarvetta.
  Näppäinlukko pysyy päällä kiltisti omassa "lompakossaan", vaikka samaisessa taskussa olisi muutakin. Tosin taskutkin ovat kooltaan sellaisia missä voi jotain pitääkin.
  Näppäimet vaativat vähän totuttelua, mutta ei tässä virhepainalluksia niin paljoa synny. En tiedä kuinka suuret sormet pitäisi olla, että pitäisi "tekokynsiä liimailla" käytön onnistumiseksi.

  Kannattaa käydä jossain liikkeessä kokeilemassa ennen ostoa, niin ei tule ikäviä yllätyksiä. Tosin sama koskee mielestäni kaikkia puhelimia.

  -ilari
   
 11. kinde Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  31   0   0

  Liittynyt:
  11/4/03
  Viestit:
  698
  Tykkäykset:
  27
  Puhelinmalli:
  Nokia 8 128GB
  Mulla on ollut kummatkin puhelimet käytössä ja itsekkin suurella innolla yritin vaihtaa kommun E71:seen.

  Mulla on kans isot sormet, mutta en missään vaiheessa kokenut ongelmaksi näppäimiä, jos oli vain aikaa ja sopiva paikka keskittyä kirjoittamiseen/numeroiden näpäilyyn. Esim. autolla ajaessa oli todella hankalaa painella pieniä näppäimiä, vaikka ne tunnokkaat olivatkin.

  Muuten puhelin oli kyllä todella positiiviinen kokemus softa oli nopea ja koko todella kompakti, mutta kun puhelin on minun tapauksesani puhtaasti työkalu on minun vaan siedettävä kommarin suuri koko ja arvostettava suuria selkeitä näppäimiä.
   
 12. ilaril Vieras

  0   0   0

  Vanhuus ei tule yksin.. ;)

  Totta että tuolla soittaminen jotain muuta tehdessä on, sanoisinko hankalaa. Mutta kaikkeen tottuu. Itselleni E90 ei koskaan ollut liian iso, vaan se ei kovin mallikkaasti hoitanut sitä osuutta (kalenteri) jota siltä kaipasin. Minulla on kuitenkin puhelimena erillinen laite ja E71 on enemmänkin PDA. Toki silläkin soittaa joskus, mutta pääasiassa se on viestien kirjoittamiseen ja muistikirjana matkassa mukana.
  Kyllä E90 vielä pöydällä on, mutta ei ole itselle tullut halua vaihtaa. Nyt sen kiikuttaa huoltoon josta joskus antavat uuden tilalle jonka voikin sitten myydä pois. Ei siitä puhelimesta lopulta huono maku jäänyt, vaikka ongelmiakin oli. Edelleen paras communicatori mitä koskaan ollut, miinus se kalenteri.

  -ilari
   
 13. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Makuasioita sano... minusta E71 on selkeästi parempi näppis E61 verrattuna (lukuunottamatta €-merkin puuttumista) juurikin ulkonevaisuudesta ja keveydestä johtuen. Parempi tuntuma kirjoitettaessa. Vaikka mies olen enkä mitenkään poikkeuksellisen pienikätinen (vaikken myökään mikään jättikoura).

  Puhelinta pidän tosin mukana tulevassa "kukkarossa" joten näppäinlukko-ongelmaan en ole törmännyt.

  E90 ei pidempiaikaisessa käytössä ole ollut, joten siihen pahempi vertailla, mutta kommentoin nyt kuitenkin kun täällä noita näppisongelmia ja E61 vertailua on tehty.
  Toki varmaankin kannattaa mahdollisuuksien mukaan kokeilla näppistä ennen ostopäätöstä.
   
 14. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  E90 oli vuoden käytössä. Nyt E71 n 3 viikkoa käytössä enkä takaisin vaihtaisi. Ensinnäkin koko, kommari on aivan liian suuri "normaalikäytössä". Sen sain huomata lomalla. Lisäksi koska kirjoitan paljon viestejä - teksti ja sähköposti - turhauduin kun kommarilla oli aina pakko käyttää molempia käsiä. E71:llä käy kirjoittaminen yhdellä kädellä todella nopeasti. Muutenkin on mielestäni uusi s60-softa niin paljon parempi mm kalenterin ja osoitekirjan osalta. Myöskin uusi T9 on hyvin innovatiivinen ja toimiva. Viimeiseksi nopeus. E71 on vain niin paljon nopeampi kuin mitä e90 oli koskaan. Kaikki ohjelmat aukeaa saman tien samoin kun nettisivut surffaillessa. E71 on myös mielestäni paremman näköinen. Pidän myös siitä kun voi vaihtaa helposti työ- ja vapaa-aika tilan välillä helposti. Tässä luurissa on yksinkertaisesti niin paljon uutta että vaihto oli mielestäni erittäinkin oikeutettu.
   
 15. quagmire

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/06
  Viestit:
  403
  Tykkäykset:
  0
  Itse en olisi edes harkinnut E71:n ostamista, jos se olisi ollut kooltaan yhtä suunnaton kuin lentotukialusta muistuttava E61.
   
 16. Sulttaani

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/9/06
  Viestit:
  455
  Tykkäykset:
  3
  Itse edelleen mietin vaihtamista :/
   
 17. nurmipossu

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  314
  Tykkäykset:
  0
  Ainoa asia mikä mielestäni on parempaa E71:ssä, on koko. Ajattelin odotella seuraavaa kommaria.. :)
   
 18. Crockett Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  17/11/03
  Viestit:
  2274
  Tykkäykset:
  209
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Itseä häiritsee todella E71:n qwerty-nappien pienuus. Vaikka omat sormetkin on suht pienet, häiritsee tuo näppäintuntuma. Lisäksi näyttö on turhan pieni.

  E90:llä kirjottelu on paljon mukavampaa puuhaa kuten käyttö muutenkin vaikka kaukana hyvästä sekin on.
   
 19. hookoo_

  hookoo_ Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/06
  Viestit:
  1515
  Tykkäykset:
  31
  Aika outoa, että suht pienillä sormilla on vaikeuksia. Ehkä itsellä on sitten koordinaatio sen verran parempi, että näppäily onnistuu ihan tämmösillä tavallisen kokoisilla sormilla ;)

  Näyttö on tosiaan pieni, mutta niin on koko laitekin. Ei sitä näyttöä oikein saa kasvatettua ennen kuin saadaan kosketusnäytöllinen kännykkä, jossa on edes jonkinlainen näppäintuntuma. Itse en ainakaan ole valmis vaihtamaan kunnon näppistä isompaan näyttöön, sen verran tulee kuitenkin maileihin ja nettiin kirjoiteltua. Ja kokoakaan en E71:stä paljon viitsisi kasvattaa. N81 oli jo niin paksu ja E61 niin leveä, että oli huono pitää taskussa.

  Edit: kyllähän sen näytön saisi sliderin kanssa isommaksi mutta paksuus ei tosiaan saisi kasvaa hirveän lähelle N81 mittoja.
   
 20. ilaril Vieras

  0   0   0

  Mitä nyt on pari viikkoa ollut E71, niin ei kyllä kaipaa E90:ä takaisin. Jälkimmäisessä on toki parempi näppäimistö, vaan ei tuo mikään vaikea ole käyttää E71:ssäkään. Ainoa missä tullut virheitä oli 'ä':n kirjoittaminen, kun painoi backspacea.

  Jos välttämättä haluaa ison näppäimistön eikä ole väliä luurin koolla, niin silloin E90 on todella hyvä valinta. Jos vähääkään epäilee "taskujen kokoa", mutta qwerty on tärkeä, niin silloin E71.

  Ja ei, en omaa pieniä sormia, saati että ne olisi niin tarkat (tai no, puolet niistä ei ole). Tuo on vain kaunis katsella ja hyvä käyttää.

  Viimeisenä, joskaan ei vähäisimpänä: E71 ei yritä itsemurhaa jos unohdat sen pöydälle "väärinpäin" :D

  -ilari
   

Jaa tämä viestiketju